» »

Suse 9.0 in filmski DVD-ji

Suse 9.0 in filmski DVD-ji

iso2000 ::

Sem zbildal in instaliral knjižnice od xine-ta, da imam podporo za večino video formatov, dodal sem tudi libDVDcss za dekodiranje zaščitenih dvd-jev. Sedaj pa imam še en problemček. DVD-je mi sicer odpre in jih lahko gledam, vendar mi DVD rom deluje takrat na zelo nizki hitrosti oz. nezvezno - prebere, ustavi, prebere, ustavi... Posledica tega je, da mi film na trenutke "zatrokira" in ne teče gleadko. Sedaj me zanima če se da kje nastavit, da bi deloval na višji hitrosti in bi bil film gledljiv? V čem je finta? Imam Pioneer DVD 106 .

LP

borchi ::

maš dma vkloplen?

hdparm -d /dev/hdx ti pokaže kaj?
l'jga

V bistvu je problem samo pri DVD filmih. Če gledam divx-e s cd-jev ni problema. Tudi pri kopiranju ne dela problemov. Samo pri gledanju filmov. Bom pa še preveril kaj je s DMA-jem!

DMA je aktiviran. Ne spomnim se sicer kaj točno mi napiše, vendar je aktiviran. Sem pa videl, da MPlayer uporablja za DVD-je prebuffer in najbrž tisto potem deluje tekoče. V Xine-ju pa nisem nikjer našel te opcije. MPlayer-a pa ne morem instalirati - mi nekaj zafrkava, v sami distribuciji pa ga tudi ni priloženega. :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero programje naj uporabljam v GNU/Linux?

Oddelek: Operacijski sistemi
331913 (1253) roli
»

Vaš najljubši medijski predvajalnik

Oddelek: Programska oprema
262634 (2240) roli
»

Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )

755470 (4231) M.B.
»

Linux Mandrake 9.1

71014 (896) flipflop
»

S-VHS kabel

Oddelek: Zvok in slika
181598 (1295) js

Več podobnih tem