» »

S-VHS kabel

S-VHS kabel

buhica1 ::

Imam Creativovo DXR-3 dekoder kartico za DVD. Do sedaj sem imel povezavo do televizorja PHILIPS 100Hz preko S-VHS kabla 5m in je bila slika na TV OK. Edino kar sem dodal v računalniku je bil RAM. Sedaj je slika preko S-VHS kabla naenkrat slaba. preko ekrana potuje gor in dol vidno belo območje (ni makrovision ker ne gre preko videorekorderja - direktno iz dekoder kartice v S-VHS vhod na TV). Ali mi lahko kdo pomaga kaj je narobe. Ali je kabel slab in ali lahko kabel samo tako naenkrat na pol crkne. Kaj priporočate??? RAM verjetno ni ?? Ali je to mogoče od katerih drugih kablov (zvočna,...). HELP PLEASE!!!

matevzm ::

Nekje si nasel motrnje. Poskusi premakniti kabel za povezavo. Drugi vir tezav je lahko v elektriki. Poskusi dati TV in racunalnik na isto vticnico.

buhica1 ::

Še eno vprašanje. Kaj daje boljšo sliko:
1.povezava s-vhs
2.s-vhs iz dekoder kartice preko composite (rumeni činč) na TV?
3. s-vhs iz dekoder kartice preko SCART-a v TV

matevzm ::

Eno je s-video povezava, drugo composite. Svideo ima 4 zice, po dveh ima svetlost in po dveh barve. Composite ima vse to na dveh.
Scart je pa samo tip prikljucka. V njem so vkljuceni tako svideo, RGB in composite vhodi/izhodi.

dexter ::

Hello



1.Dej ram ven,a se vedno nagaja,a je dober (ne verjamem da bi bil ram kriv).Who knows?

2.Na racunalniku zemljo odstran (na vticnici-adapter) in poglej ce dela OK (mogoce je na omrezju kaj tezkega),priporocljivo samo za gledanje filmov, ne za ves cajt. Drugace naj bi tko zelo dobro sum na sliki in zvoku odpravil (posebej zvok).


*kaj bolje:1 in 3 enako, pri 2 nimas cro... in luminoscence*


LP

MadMax ::

Sam ce bos dal zemljo stran, pazi, da te ne zvajzne, ker bos imel ene 110V na ohisju. Sicer ne nevemkolk velik tok, ampak dost, da te strese.

benzoo ::

imam enako kartico (DXR3), in preko S-video (činč) kabla, ki ga je kar 15 metrov :D (računalnik je v drugi sobi) dobim še vedno zelo dobro sliko. Res pa je dobro kupiti kakovosten kabel, ki ima dobro "izolacijo" prot motnjam - žal pa je precej drag, 1 meter pride okoli 1000 sit. Vendar se investicija izplača.
8-)

buhica1 ::

Torej najprej vsem hvala za pomoč. Prebijal je antenski kabel ker imam tudi TV kartico. Sedaj je OK. Še vedno pa mi gre na živce to, da ponavadi se na vsake 3 minute oboje slika in zvok na trenutek ustavita. Sicer je nekoliko boljše (manj trzanja) če uporabljam program CD Bremse, ki omogoča konstantno hitrost branja DVD (CAV in CLV) vendar še nisem gledal DVD-ja, ki nebi niti enkrat vsaj za trenutek trznil. DVD je Creative 12X in DXR-3 dekoder, uporabljam H+ driverje in DVD Station ker je bilo s Creativom še slabše. Kaj bi lahko probal za rešitev teh težav. Thanks in advance!

BigFoot ::

ok, mrbit se ti bo zdelo trapasto, samo a mas DMA vklopljen?

buhica1 ::

DMA je seveda vklopljen. Sistem : Microstar BX MASTER plata, 128 RAM, Celeron 500, ATI AIW Pro, disk na Promise ULTRA 66, DVD pogon Primary Master, CD-R na Secondary Master. Dekoder kartica ima svoj IRQ (10). Ima kdo kako idejo kaj lahko še probam spremeniti ????

buhica1 ::

Benzoo ker imaš tudi to dekoder kartico - ali pri tebi dela vse brezhibno ???

Tomi ::

Sicer je tole čisto stran od teme, ampak 110V je lahko prav tako nevarnih kot 20.000, če gre za velike tokove, ker napetost sama ni nevarna. Že Tesla je delal poskuse z visokimi napetostmi, tudi 100kV, pa mu ni bilo nič, samo dlake mu je skurilo:\.
Buhica1: če nisi prepričan, če je kriv ram, ga daj ven in poglej, če dela.. Če ne, se ravnaj po prej navedenih nasvetih..
metrodusa.blogspot.com

SasoS ::

Preden izklopš zemljo, če maš kablesko, izklop VSE antenske kable po bajti. Tist k pride notr, do tv-ja, vcr-ja, tunerja, babice...To vsaj men povzroča motnje. Tip od Telemacha je reku, da se motita napajalnika v mašini in na ojačevalcu...:D

SašoAja...če ti gre kkšn UTP kabl tud tm bliz mim, ga izklop..na obeh straneh.

MUC ::

Vsi problemi izginejo, če se vgradi nek razdelilnik ob prihodu TV/internet kabla v hišo. Dokler niso pri meni tega vgradili, je bila hiša brez elektrike, ker je glavna varovalka šla na off vsake pol ure :)

benzoo ::

buhica1: zadeva mi z H+ driverji/playerjem dela brez trzanja, se je pa to dogajalo, ko sem imel se original creative software (takrat mi je vcasih celo do desynca prislo).

mozno je, da ti probleme povzroca kak drug softwer, ki se obcasno aktivira in takrat povzroci trzanje - npr. kak hud screensaver, antivirus, ipd?

buhica1 ::

Hvala za odgovor Benzoo. Nimam aktiviranih nobenih screensaverjev ne virusnih programov, nič! Opravil sem nekaj testov in ugotovil, da mi v začetku filma trzne vsaki 2 minuti. Nato se trzanje periodično ponavlja s tem da se čas med trzanji povečuje postopoma do 3 minut. Po dobri uri predvajanja filma stvar (verjel ali ne) dela brez trzanja. Ali mi lahko kdo razloži kaj bi lahko bil vzrok, nekaj se mi sanja, da DVD po dobri uri bere z naslednjega lajerja (plasti). Prosim vse ki se bolje spoznajo na branje DVD-jev za pomoč!!
Benzoo: Kakšen DVD pogon imaš ti?

BigFoot ::

buhica, no, če je to tvoja teorija jo pa še preizkusi. enkrat dej na sveže DVD v pogon, pol pa takoj skoči n eno poglavje ki je bolj proti koncu pogona. pa povej kako je sedaj.
čeprav zelo dvomim ta je tvoja teorija pravilna.

benzoo ::

buhica1: imam pioneer 105
btw.. opazil sem, da se takrat ko uporabjam obicajne CDje, zadeva precej greje (ko CD vzamem ven iz pogona, je topel kot zemljica :)
a je to normalno??

:|

js ::

jaz imam enak problem. pri nekaterih filmih se predvajanje za trenutek ustavi. imam pioneer dvd 104s. po moje je kriv dvd rom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj imam crno-belo sliko na tvju?

Oddelek: Zvok in slika
102241 (2096) Gadjit
»

Cinergy 400 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
6929 (859) buhica1
»

DivX in Dxr3, je možno...

Oddelek: Zvok in slika
81081 (900) PIII850
»

DVD??????

Oddelek: Kaj kupiti
311881 (1551) js
»

Problemi, problemi, problemi, ku** naj gleda vse!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111106 (955) MadMax

Več podobnih tem