» »

3d tiskalnik

3d tiskalnik

««
54 / 54
»
»»

McAjvar ::

Prusa že prodaja INDX. 900 € za 8 glav, 230 € manj za 4.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

gregyk ::

Drugače uporabljam Fusion360, sedaj sem pa preizkusil Shapr3D in mi je všeč, enostavnejši za uporabo in še vedno dovolj zmogljiv.

BlaY0 ::

Heh, Rossmann je objavil Jarczakov fork OrcaSlicer-bambulab na svojem GitHub-u.

Pa da vidimo kako se bo zadeva razpletla ;)

SFC je zdaj "skočil" na ta vlak in se bo aktivno lotil Bambu Lab-a ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Motion ::

Pa tudi GamerNexus se je prdružu.

Pa ko se je JP oglasu glede kršenja AGPL licence je sledil DDOS na Prinables...
https://xcancel.com/printablescom/statu...

Menje glede krsenja AGLP od JP
https://x.com/josefprusa/status/2054602...

In folk se bo še vedno metal a kolena za njih. Upam da ga naj** fajn

BigWhale ::

Jaz zdaj ze nekaj casa razmisljam, da se odklopim od Bambuja. Gledam resitve z vecimi hotendi, pa nekak ne bi se enkrat Bambuja vzel. Za X1C pa gledam, da ga vrzem v LAN mode.

Legon ::

Jaz dobim novega snapmakerja u1 naslednji mesec, poročam ko ga bom imel priliko konkretno sprobat.

buneech ::

BigWhale je izjavil:

Jaz zdaj ze nekaj casa razmisljam, da se odklopim od Bambuja. Gledam resitve z vecimi hotendi, pa nekak ne bi se enkrat Bambuja vzel. Za X1C pa gledam, da ga vrzem v LAN mode.

Js mam P1S v LAN mode odkar so napovedal authorization module. Blokiral sm mu dostop do neta, tud firmware nism od takrat nadgradil. Z Orca slicer dela super. Zdj sm si še Bambuddy zrihtu z virtual printerjem, lahko poslicam vnaprej, pushnem gor, pol pa sam naštimam urnik kdaj nej mi kej sprinta.

BlaY0 ::

BigWhale je izjavil:

karafeka je izjavil:

Bi lahko kdo svetoval, kako se naučit recimo freecada? Tako postopoma, da človek ne izgubi volje do življenja vmes.

Ne gre. FreeCad se uci tko, da mas zraven sebe kako primerno drogo. :D

Jaz sem veliko stvari tako naredil, da sem Claudea vprasal kako naj nardim, da mi razlozi postopek. Z YT videi sem izgubljal zivce, ker mas sam neke momljajoce posnetke v katerih ljudje razlagajo tako na dolgo in siroko, da jaz umiram zraven. :/

Jaz pa vse modele za 3D print naredim v FreeCAD-u, sem se prisilil (brez kakršnekoli droge). Včasih je malo tečno, ker dejansko veš, da bi to v Onshape-u ali Fusion-u hitreje naredil, ampak se kaj dosti ne sekiram. Če je že sam softver buggy, je pa vsaj dokumentacija na nivoju.

AI uporabljat tu ne gre... enostavno si začne kar nekaj izmišljevat, ker je preveč "rešitev" za enak problem in potem kar domneva, da bo njegova tudi delovala in začne mešat in ti ponujat rešitve ki temeljijo na mešanici SolidWorks, Fusion, Onshape, FreeCAD... na koncu ti pa reče: "Uff, sem mislil, da bo to delovalo.".

Na YT moraš gledat prave videe... MangoJelly, Deltahedra, vse ostalo je crap in zaspiš (vsaj jaz). Najbolje je, da enostavno pogledaš 15 minut ene real-world aplikacije, potem pa probaš čim več od tega naredit sam ter si ob tem pomagaš s FreeCAD wikijem.

Jaz tudi dostikrat za kakšen obstoječ model, ki mi je kul, nagruntam kako bi ga zmodeliral v FreeCAD-u... uvozim mesh, premerim in potem naredim "from scratch". Dosti prekolnem, zadeva se mi sesuva, včasih mi v končni fazi tudi ne rata, ampak večinoma mi rata, tako da se potem samo še stuširam, pojem zajtrk in grem v službo :))

Po moje je zelo pomembno kako se zadeve lotiš od začetka in je bistveno, da imaš potek od začetka do konca nekako v glavi preden se zadeve sploh lotiš, ne da sproti nekaj klamfaš na model in ti v končni fazi na srečo rata ali pa sploh ne. Lahko bi potegnil analogijo s tem kako si navajen delat z urejevalniki besedil. Če si začel ali pa veš kako se dela z LaTeX-om, bodo tvoji dokumenti tudi v Wordu "buletproof". Dejstvo je, da če hočeš nekoga naučit kako se NE dela, potem mu daš najprej v roke "simple tool" kot je Word in mu rešeč "Na, napiši nekaj.", in mu bo ratalo. Potem bo hotel na isti način naredit diplomsko in se mu bo vse razsulo že po dvajsetih straneh.

Par hintov za tiste, ki imajo radi izzive oziroma bi radi za 3D print modelirali v FreeCAD-u:

* v preferencah nastavi refine model na NO (daš na YES na zadnjem objektu tik pred izvozom v mesh)
    * kar takoj v projekt dodaj Variable Set ali Spreadsheet (ne škodi)
    * delaj fillet/chamfer operacije čisto na koncu (tu se ponavadi zadeva razleti)
    * še bolje je, da čim več fillet/chamfer operacij implementiraš kar v sketch
    * pametno izbiraj constrainte/reference, da ohraniš integriteto in obliko ob spremembah parametrov
    * izogibaj se limanju skice na ploskev objekta, raje jo nalimaj na datum plane z relativno ali točkovno referenco
    * vedno imej v mislih kako bi se lahko operacija, ki jo trenutno izvajaš, kasneje razletela

Motion ::

1.1.1 je povsem spodoben modelirnik in več kot dovolj za domačo print sceno. PD se ne razlikuje kaj dosti ostalih modelirnikov.. Par posebnosti sam nič kaj kar se nebi dalo prežvečit.. Stvari ratajo pestre ko začneš s sestavi.. Tam pa so stvari krhke in moraš res pazit kaj delaš...
««
54 / 54
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kateri 3D tiskalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637118 (637) Motion
»

poceni 3D print škatlice