Forum » Zvok in slika » Šumenje Subwooferja Focal
Šumenje Subwooferja Focal
tbostjan ::
Zdravo,
pojavlja si mi težava s Focal subwooferjem (aktivni priklopljen na elektriko) vezan na Yamaha receiver.
Težava je da woofer "brni"-tak neprijeten moteč zvok, ko je AV receiver izključen. Woofer je priklopljen stalno. Neha brneti edino če dam gumb volume na 0.
Kje mislite da je problem v receiverju, wooferju, kablu ali v kakšnih nastavitvah?
Če kabel izključim iz receiverja se brnenje konča.
Drugače woofer dela normalno ko oddaja zvok oziroma ko teče program.
hvala za vašo pomoč.
Lep pozdrav
Boštjan
pojavlja si mi težava s Focal subwooferjem (aktivni priklopljen na elektriko) vezan na Yamaha receiver.
Težava je da woofer "brni"-tak neprijeten moteč zvok, ko je AV receiver izključen. Woofer je priklopljen stalno. Neha brneti edino če dam gumb volume na 0.
Kje mislite da je problem v receiverju, wooferju, kablu ali v kakšnih nastavitvah?
Če kabel izključim iz receiverja se brnenje konča.
Drugače woofer dela normalno ko oddaja zvok oziroma ko teče program.
hvala za vašo pomoč.
Lep pozdrav
Boštjan
edi45 ::
Imel enako težavo na subih od Yamahe in Dali. Na koncu se je izkazalo da je bil problem v kablu. Čeprav sem kupil neke boljše in dražje, sem slučajno probal z nekim cenejšim kablom in ni več brnelo. Pri nizki jakosti, ko sem kaj gledal ali poslušal, je to brnenje preglasilo zvok. Tako da priporočam, da prvo probaš z drugim kablom.
edi45 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden problem z BRUMOM v zvočnikihOddelek: Zvok in slika | 833 (507) | bf4ed |
» | Kako rešit brnenje v zvočniku?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2992 (2112) | neverjetni99 |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7557 (5333) | bullet321 |
» | AV sprejemnik do 300 EUROddelek: Zvok in slika | 7016 (6122) | misek |
» | [Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 34805 (17576) | josko674 |