» »

Žar podkurjen s povoščenim, gladkim papirjem od reklam: zanič okus?

Žar podkurjen s povoščenim, gladkim papirjem od reklam: zanič okus?

«
1
2

holesander ::

Prejšnji teden so domači spet podkurili žar s povoščenim, gladkim, svetlečim papirjem od reklam in meso je imelo nek čuden, nagravžen okus po čudnem pepelu/kemikalijah. Ko sem zadevo omenil so trdili da oni tega ne zaznavajo in da je okus čist isti kot če zakuriš samo s trskami in da v slepem testu "zihr nebi" zaznal kateri piščanci so bili pečeni na žaru kjer je bilo podkurjeno z povoščenim papirjem in kateri ne, češ da sem si vse skupaj izmislil. Po mesu so celo ostali gor majhni delčki pepela.

Okus je bil zelo drugačen kot takrat ko smo zakurili samo s trskami in pičanec je imel več tega okusa po zanič pepelu, kot pa recimo čevapčiči in pleskavice (morda zaradi tega ker je bolj moker in se bolj gor prime? ). Sem edini ki to zaznava? Kako vi ponavadi zakurite žar, še kdo uporablja povoščen, gladek papir od reklam?

..

PacificBlue ::

Sam uporabim steklo pa usmerim sončne žarke direkt v trske, dokler ne zagori.
I’m out.
:3

AgJ1 ::

Plinski prižig oglja. Weber.

delavec44 ::

Valda, da se gladkega papirja ali kartona ne kuri. Niti v peči niti na žaru. Samo sranje naredi.

pegasus ::

Tulci od WC papirja ali papirnatih brisač. Tudi cajtngi niso več to, kar so nekoč bili ...

holesander ::

Malo sem preiskal reddit na to temo, tud tam pravjo da ima hrana čuden okus če je žar podkurjen z povoščenim papirjem, očitno je neki na tem:


Zgodovina sprememb…

holesander ::

A je še kdo tukaj kdaj zakuril žar z gladkim papirjem in pol videl da meso ni dobro /ima nek priokus?

NuMaN ::

Stopi v kak blok, predprostor z predalčniki je poln vonja sveže natisnjenih reklam.

Potrudite se malo za piknik no, saj ne roštiljate vsak dan ...

holesander ::

Ja jaz sem vsekakor za to da se zakuri brez reklamnega papirja, a bo treba najprej prepričat domače..Pač oni trdijo da sem si vse skupaj izmislil in da nima s čim podkuriš nobenega vpliva na okus mesa.

NuMaN ::

s predalčniki in ne z predalčniki ... se opravičujem za neljubo napako.

T440 ::

Fantje, zdaj čakamo mtoseva.
Da pove kaj on peče in s čim podkuri.

fikus_ ::

Za podkurit uporabiš to

Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

HolyFuck1 ::

Troll tema, kjer troll nalepi screenshote svojega navdiha? Pa to je za Slo-Tech renesansa!

bciciban_ ::

holesander je izjavil:

Prejšnji teden so domači spet podkurili žar s povoščenim, gladkim, svetlečim papirjem od reklam in meso je imelo nek čuden, nagravžen okus po čudnem pepelu/kemikalijah. Ko sem zadevo omenil so trdili da oni tega ne zaznavajo in da je okus čist isti kot če zakuriš samo s trskami in da v slepem testu "zihr nebi" zaznal kateri piščanci so bili pečeni na žaru kjer je bilo podkurjeno z povoščenim papirjem in kateri ne, češ da sem si vse skupaj izmislil. Po mesu so celo ostali gor majhni delčki pepela.

Okus je bil zelo drugačen kot takrat ko smo zakurili samo s trskami in pičanec je imel več tega okusa po zanič pepelu, kot pa recimo čevapčiči in pleskavice (morda zaradi tega ker je bolj moker in se bolj gor prime? ). Sem edini ki to zaznava? Kako vi ponavadi zakurite žar, še kdo uporablja povoščen, gladek papir od reklam?

..


Realno daš 2 ali 3 papirje pod trske.
Že samih trsk je nekajkrat več po masi kot tega papirja.
Pa potem daš še par večjih kosov lesa in na koncu oglje ki dejansko oddaja toploto za peko.
V vsej tej zgodi je tisti listi papirja povsem nepomembni.

Razen če pri vas kurite samo s papirjem, pol pa verjetno zna bit zares problem.

Sicer jaz dam navaden časopisni papir, že zato ker tiste gladke reklame ne gorijo.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

bciciban_ je izjavil:

...........

Realno daš 2 ali 3 papirje pod trske.
Že samih trsk je nekajkrat več po masi kot tega papirja.
Pa potem daš še par večjih kosov lesa in na koncu oglje ki dejansko oddaja toploto za peko.
V vsej tej zgodi je tisti listi papirja povsem nepomembni.

Razen če pri vas kurite samo s papirjem, pol pa verjetno zna bit zares problem.


Eno je "izravnava mas" drugo pa vpliv kemije....
Kaj misliš, da za zastrupit z juho uporabijo liter strupa ali dozo v miligramih?

sicer dvomim v OP_jevo teorijo.....

feryz ::

Mene bolj razpičkajo domače gospodinje, ki spečejo nekaj dobrega, domačega, potem pa to pokrijejo z eno sveže oprano in zmehčano cunjo.
Ne samo da vse skupaj smrdi po kemiji, ponavadi dobi še pekoč okus po njej.

&janezvalva ::

jaz sem si enkrat z vžigalnikom pokuril dlake pod jajci. je smrdelo še ene par dni po zažganem.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: BorutK-73 ()

fikus_ ::

Tisti papir od reklam, poleg tega da slabo gori, je plamen tudi razlicnih barv, zaredi kemije.
Bo kak kemik razlozil, katera kemija gori s katero barvo.

PS se mi zdi, da je to trol tema, nekomu je dolgcas.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

bciciban_ ::

nejc_nejc je izjavil:

bciciban_ je izjavil:

...........

Realno daš 2 ali 3 papirje pod trske.
Že samih trsk je nekajkrat več po masi kot tega papirja.
Pa potem daš še par večjih kosov lesa in na koncu oglje ki dejansko oddaja toploto za peko.
V vsej tej zgodi je tisti listi papirja povsem nepomembni.

Razen če pri vas kurite samo s papirjem, pol pa verjetno zna bit zares problem.


Eno je "izravnava mas" drugo pa vpliv kemije....
Kaj misliš, da za zastrupit z juho uporabijo liter strupa ali dozo v miligramih?

sicer dvomim v OP_jevo teorijo.....


To imaš prov.
Ampak papir gori pol minute, da dam meso dejansko na žar pa mine še pol ure. Mrežo dam tud gor šele ko je že oglje nasuto.
Edino če res kaka svinjarija ostane v pepelu tistega papirja in da potem izpareva v meso.

Kot rečeno nisem še opazil tega ker dam navaden papir.
Ali pa pečem na plinu.

holesander ::

bciciban_ je izjavil:

holesander je izjavil:

Prejšnji teden so domači spet podkurili žar s povoščenim, gladkim, svetlečim papirjem od reklam in meso je imelo nek čuden, nagravžen okus po čudnem pepelu/kemikalijah. Ko sem zadevo omenil so trdili da oni tega ne zaznavajo in da je okus čist isti kot če zakuriš samo s trskami in da v slepem testu "zihr nebi" zaznal kateri piščanci so bili pečeni na žaru kjer je bilo podkurjeno z povoščenim papirjem in kateri ne, češ da sem si vse skupaj izmislil. Po mesu so celo ostali gor majhni delčki pepela.

Okus je bil zelo drugačen kot takrat ko smo zakurili samo s trskami in pičanec je imel več tega okusa po zanič pepelu, kot pa recimo čevapčiči in pleskavice (morda zaradi tega ker je bolj moker in se bolj gor prime? ). Sem edini ki to zaznava? Kako vi ponavadi zakurite žar, še kdo uporablja povoščen, gladek papir od reklam?

..


Realno daš 2 ali 3 papirje pod trske.
Že samih trsk je nekajkrat več po masi kot tega papirja.
Pa potem daš še par večjih kosov lesa in na koncu oglje ki dejansko oddaja toploto za peko.
V vsej tej zgodi je tisti listi papirja povsem nepomembni.

Razen če pri vas kurite samo s papirjem, pol pa verjetno zna bit zares problem.

Sicer jaz dam navaden časopisni papir, že zato ker tiste gladke reklame ne gorijo.


Pri časopisnem papirju tega čudnega okusa ni bilo, je samo če uporabiš ta gladek papir od reklam /revij, vsaj take so moje izkušnje.

nejc_nejc je izjavil:

bciciban_ je izjavil:

...........

Realno daš 2 ali 3 papirje pod trske.
Že samih trsk je nekajkrat več po masi kot tega papirja.
Pa potem daš še par večjih kosov lesa in na koncu oglje ki dejansko oddaja toploto za peko.
V vsej tej zgodi je tisti listi papirja povsem nepomembni.

Razen če pri vas kurite samo s papirjem, pol pa verjetno zna bit zares problem.


Eno je "izravnava mas" drugo pa vpliv kemije....
Kaj misliš, da za zastrupit z juho uporabijo liter strupa ali dozo v miligramih?

sicer dvomim v OP_jevo teorijo.....


Dvomiš? Probaj enkrat pa boš videl..

fikus_ je izjavil:

Tisti papir od reklam, poleg tega da slabo gori, je plamen tudi razlicnih barv, zaredi kemije.
Bo kak kemik razlozil, katera kemija gori s katero barvo.

PS se mi zdi, da je to trol tema, nekomu je dolgcas.


Ni trol tema, priokus tistega piščanca in čevapov je bil podoben kot vonj takrat ko smo peč na drva na polno podkurili z revijami, takrat ko smo jo še imeli pred leti.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Zakaj je to sploh debata? Pri taki enostavni zadevi tvoje nič ne stane, če so uvidevni do tebe in kurijo brez tega. Če nimajo denarja, so v raznih eurospinih, sparih, merkatorjih prave kartonaste škatle zastonj na pultih za blagajno. Trske jim lahko pa ti narediš.

fikus_ ::

Holesander, kupi plinski gorilnik na kartušo in s piezo vžigom, problem rešen.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

c3p0 ::

Dobro bi si bilo pridobiti sestavo tega papirja, IMO je kar nekaj plastike vmes, gori ubogo in celo modro ali zeleno. Očitno ni tak ekološki problem, kot zloglasne slamice.

MIHAc27 ::

Jaz verjamem, da lahko spremeni okus. Ja, papir zgori preden daš meso na rešetke, vendar če je rešetka že nad ognjem, ko papir še gori, se dim prime rešetk. In potem daš gor meso....

Tudi sam časopisni papir in tinta (ali prah od lasercev) za zdravje ni prav nič dobra. Ampak ok, ta vsaj zelo hitro zgori.
Bele netilne kocke tudi sam nerad uporabljam. Če ni drugega pač jih. Raje kupim take, ki izgledajo lesene.

Miki N ::

Ma za vegane je dovolj dobro - potem ko se speče njihovo in predejo prave stvari se pa vonj že zgubi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

Bezukhoff ::

https://www.merkur.si/ogrevanje-in-hlaj...

A nihče ne uporablja teh zadev?

MIHAc27 ::

Ja... sestava belih kock: kerozin
sestava unih rjavih pa žaganje, lesni odpadki,...

nejc_nejc ::



nekaj takega ter časopis

GupeM ::

Od takrat, ko zakuriš papir, pa do takrat, ko daš gor meso, ni o tistem papirju nobenega sledu več. Pepel itak pade pod kurišče ko razporejaš drva/oglje. Tako da kakšnega sledu o slabem okusu/vonju ne bi smelo biti in je zadeva bolj v tvoji glavi. Razen, če je rešetka že gor, takrat ko papir še gori.

Jaz sicer uporabljam lesene kocke za podžig, ali pa podoben brenar, kot ga je fikus prilimal:
https://slo-tech.com/forum/t828089/p818...

Reklamnega papirja itak nimam, ker ne dobivam reklam. Časopisov tudi ne, ... Če nimam niti kock, niti brenarja pri roki, pa najdem kakšen karton kje. Rolice od wc papirja ali od papirnatih brisačk, kakšna škatla, ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

WizzardOfOZ ::

fikus_ je izjavil:

Za podkurit uporabiš to



Podpis.

Žar samo s tem podkurim. Ne uporabljam papirja, ne kartona in ne povoščenih zadev ali pa celo kock za prižiganje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

holesander ::

delavec44 je izjavil:

Zakaj je to sploh debata? Pri taki enostavni zadevi tvoje nič ne stane, če so uvidevni do tebe in kurijo brez tega. Če nimajo denarja, so v raznih eurospinih, sparih, merkatorjih prave kartonaste škatle zastonj na pultih za blagajno. Trske jim lahko pa ti narediš.


Ja sej to, vmes med pečenjem nam je oglje skoraj ugasnilo, zato smo rešetko z mesom odstranili in dodali suhe vejice od žive meje. Ker ni hotelo zagoret takoj sem rekel da grem za 2 minuti iskat suho listje od žive meje, ki je bilo v bližini, pa niso mogli zdržat in so preden sem prišel nazaj že dodajali ta gladek papir od reklam.

Tole Wikipedija pravi za gladek papir:

". MFC papers are made of 60-85% groundwood or thermomechanical pulp (TMP) and 15-40% chemical pulp with a total pigment content of 20-30%. "

Torej ogromna količina kemikalij in barvila..

MIHAc27 je izjavil:

Jaz verjamem, da lahko spremeni okus. Ja, papir zgori preden daš meso na rešetke, vendar če je rešetka že nad ognjem, ko papir še gori, se dim prime rešetk. In potem daš gor meso....

Tudi sam časopisni papir in tinta (ali prah od lasercev) za zdravje ni prav nič dobra. Ampak ok, ta vsaj zelo hitro zgori.
Bele netilne kocke tudi sam nerad uporabljam. Če ni drugega pač jih. Raje kupim take, ki izgledajo lesene.


GupeM je izjavil:

Od takrat, ko zakuriš papir, pa do takrat, ko daš gor meso, ni o tistem papirju nobenega sledu več. Pepel itak pade pod kurišče ko razporejaš drva/oglje. Tako da kakšnega sledu o slabem okusu/vonju ne bi smelo biti in je zadeva bolj v tvoji glavi. Razen, če je rešetka že gor, takrat ko papir še gori.

Jaz sicer uporabljam lesene kocke za podžig, ali pa podoben brenar, kot ga je fikus prilimal:
https://slo-tech.com/forum/t828089/p818...

Reklamnega papirja itak nimam, ker ne dobivam reklam. Časopisov tudi ne, ... Če nimam niti kock, niti brenarja pri roki, pa najdem kakšen karton kje. Rolice od wc papirja ali od papirnatih brisačk, kakšna škatla, ...


Fora je da tudi če reštetka ni nad ognjem ko zakuriš, pepel ostane spodaj v žaru in ga nato vročina počasi po majhnih delčkih nosi v zrak še več kot pol ure po tistem ko si zakuril. Miza je bila prekrita z drobnimi delčki pepela od papirja, meso prav tako. Kako lahko trdiš da je vse samo v moji glavi, če pa NIKOLI še nisi probal zakurit z gladkim papirjem od reklam? Probaj, boš videl, okus je res zanič. Ljudje na drugih forumih prav tako trdijo da kurjenje z gladkim papirjem (glossy, magazine paper) naredi zanič okus, tako da nekaj mora bit na tem (printscreene sem zgoraj nekaj prispevkov gor nalimal).

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Če te moti, pa začni uporabljati svoje metode, zakaj jim potem sploh pustiš, da prižigajo reklame?

Arey ::

Jz zakurim s tistim kar imam pri roki in se mi še ni zgodilo da bi opazil razliko glede na uporabljeno netivo. Sem tut mnenja da je nemogoče da bi se čutil okus povoskanega papirja pol ure po tem ko je zadeva že pogorela.

Ampak če te moti ne kuri s takim papirjem, ne vidim problema.

holesander ::

velikBrokoli je izjavil:

Če te moti, pa začni uporabljati svoje metode, zakaj jim potem sploh pustiš, da prižigajo reklame?


Sej sem reku da ne, pa nč ne poslušajo.

Arey je izjavil:

Jz zakurim s tistim kar imam pri roki in se mi še ni zgodilo da bi opazil razliko glede na uporabljeno netivo. Sem tut mnenja da je nemogoče da bi se čutil okus povoskanega papirja pol ure po tem ko je zadeva že pogorela.

Ampak če te moti ne kuri s takim papirjem, ne vidim problema.


Kako nemogoče, če pa mnogi ljudje poročajo da povoščen papir pusti zanič okus?

"It's probably not harmful but anything you cook is going to taste awful. Paper doesn't burn very cleanly."

Zgodovina sprememb…

holesander ::

2. "Place non-glossy paper or charcoal starter under chimney. Glossy paper (like from a magazine) will make things taste funny and it's easier to place paper under the chimney when not weighted down with charcoal."

3. "You definitely don't want to be putting volatile liquids or printed materials/glossy paper in there. The chemicals given off will permeate into the bbq itself and make your food taste like shit for... well, forever, really."

4. "Don't use any glossy print junk mail. The inks/paper sometimes used with that glossy stuff can contain toxic materials."

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Meni ne bi niti padlo na pamet dajat gor tak papir.

stara mama ::

Vosek za chefinge postavim pod dimnik za oglje.
15 minut, pa je oglje parajt.

GupeM ::

holesander je izjavil:

2. "Place non-glossy paper or charcoal starter under chimney. Glossy paper (like from a magazine) will make things taste funny and it's easier to place paper under the chimney when not weighted down with charcoal."

3. "You definitely don't want to be putting volatile liquids or printed materials/glossy paper in there. The chemicals given off will permeate into the bbq itself and make your food taste like shit for... well, forever, really."

4. "Don't use any glossy print junk mail. The inks/paper sometimes used with that glossy stuff can contain toxic materials."

Od kod ti te informacije?

Edit: Sem našel. Reddit.

Tole pravi pa ChatGPT:
It's highly unlikely that you would taste the glossy paper after half an hour of burning and cooking over wood and charcoal. Glossy paper is typically coated with a thin layer of clay or other substances to give it a shiny finish, but these substances would likely burn off quickly when used as kindling for a fire.

Once the fire has been burning for some time and you're cooking over wood and charcoal, the predominant flavors will come from the meat itself and any seasonings or marinades you've used. The high heat of the fire would have effectively burned away any residual traces of the glossy paper, leaving behind only the flavors imparted by the natural combustion of wood and the cooking process.

So, in short, it's highly improbable that you would taste the glossy paper after cooking over wood and charcoal for half an hour.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

PoloPu ::

Uporabljajte:
1. časopisni papir - na njem so natisnjeni časopisi, oz v zadnjem času tudi precej trgovskih letakov. Saj že po otipu čutite, kateri papir je premazni ali glajen, kateri pa je časopisni (delam v tiskarni)
2. Za zakurit pa zelo priporočam ekološke prižigalce - jaz kupujem Aladin od svečarstva Jurkovič, so iz voska in slame (lesa) in z njimi gre zlahka

holesander ::

GupeM je izjavil:

holesander je izjavil:

2. "Place non-glossy paper or charcoal starter under chimney. Glossy paper (like from a magazine) will make things taste funny and it's easier to place paper under the chimney when not weighted down with charcoal."

3. "You definitely don't want to be putting volatile liquids or printed materials/glossy paper in there. The chemicals given off will permeate into the bbq itself and make your food taste like shit for... well, forever, really."

4. "Don't use any glossy print junk mail. The inks/paper sometimes used with that glossy stuff can contain toxic materials."

Od kod ti te informacije?

Edit: Sem našel. Reddit.

Tole pravi pa ChatGPT:
It's highly unlikely that you would taste the glossy paper after half an hour of burning and cooking over wood and charcoal. Glossy paper is typically coated with a thin layer of clay or other substances to give it a shiny finish, but these substances would likely burn off quickly when used as kindling for a fire.

Once the fire has been burning for some time and you're cooking over wood and charcoal, the predominant flavors will come from the meat itself and any seasonings or marinades you've used. The high heat of the fire would have effectively burned away any residual traces of the glossy paper, leaving behind only the flavors imparted by the natural combustion of wood and the cooking process.

So, in short, it's highly improbable that you would taste the glossy paper after cooking over wood and charcoal for half an hour.


Chat GPT ti pove to kar mu sugeriraš, glede na to kako ga vprašaš. Men je povedal popolnoma obratno kot tebi:

"Yes, it's possible that using glossy coated paper to start a barbecue fire could impart a strange taste to the meat. Glossy paper often contains inks, dyes, and other chemicals that may release harmful fumes or residues when burned. These substances can potentially transfer to the food being cooked over the fire, altering its taste and potentially posing health risks.

In addition to affecting the taste, burning glossy paper can also produce toxic fumes that are not safe to inhale. It's always best to use materials specifically designed for starting fires, such as kindling or charcoal starter, to avoid any negative effects on the food being cooked or the health of those consuming it."

Ko sem mu povedal da je ogenj gorel pol ure preden je šlo meso gor na žar pa tole (no v resnici je minilo mogoče 10 minut, but ok):

Even if the fire was burned for half an hour before the meat was placed on the grill, the residue from the glossy coated paper may still linger on the grill grates or in the air around the barbecue. This residue can continue to affect the taste of the meat as it cooks, especially if the meat comes into direct contact with the grill surface where the residue is present. Furthermore, if any toxic fumes were released during the burning of the glossy paper, they could have been absorbed by the meat during the cooking process, potentially altering its flavor.

In general, it's best to avoid using materials that are not intended for starting fires when barbecuing or grilling, as they can negatively impact the flavor and safety of the food being cooked.

Zgodovina sprememb…

holesander ::

Ni čudno da je ponekod kurjenje gladkega papirja in kartona celo prepovedano (7. stran):
Prohibited fuels: coated or glossy paper and cardboard
https://www.denvergov.org/content/dam/d...

7 Items You Should Never Burn In Your Fireplace, prva točka: Paper Or Cardboard; "The inks used in wrapping paper, newspaper inserts, glossy magazines, pizza boxes and other items contain metals that give off toxic fumes when burned. "
https://chimneysweeper.com/7-items-neve...

Seprav ni jih pametno kurit niti v kaminu, nekateri pa bi jih kurili pri peki hrane na žaru? ;(( Ne vem no. Ko pa kuriš ta povoščen papir je pa dostikrat kar zelen plamen.. Ne sam da je zanič okus mesa pol, tud škodljivo je.

Zgodovina sprememb…

holesander ::

How do you destroy paper without burning or shredding?
Many types of paper make good compost. Just avoid using glossy papers, such as magazine print, since these may contain toxic chemicals.

Is it okay to burn paper in a wood stove?
Yes, but avoid colored or high-gloss paper (like magazines or wrapping paper) to avoid releasing noxious fumes. Stick to white printer paper or black-and-white newsprint. Just use a little paper at a time to avoid creating lots of flying embers.
https://www.wikihow.com/Burn-Paper-Safe...

Najboljš bi blo slišat še kakšno izkušnjo nekoga, ki je dejansko probal zakurit žar z gladkim papirjem od reklam, pa da je okus bil zanič ali pa je bil normalen, whatever the case may be. Ker vsi do sedaj so samo nekaj teoretizirali kako naj se ne bi čutilo, probali pa niso. Jaz sem pa dejansko probal.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Miki N je izjavil:

Ma za vegane je dovolj dobro - potem ko se speče njihovo in predejo prave stvari se pa vonj že zgubi.


Ne, vegani uporabljamo namenski peki papir.

Btw. Kot zanimivost..papirja ne mores prepognit vec kot 7krat. Torej, da ga prepognes na polovico in potem to polovico se enkrat na pol itd..vec kot 7krat ne gre, pa ni pomembna velikost papirja.
I’m out.
:3

holesander ::

To je mit, da se večkrat, Mythbustersi so to probal pred leti in dejansko uspel prepognit papir kar 11krat. No nima veze, to je že oftopic.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

PacificBlue je izjavil:

Miki N je izjavil:

Ma za vegane je dovolj dobro - potem ko se speče njihovo in predejo prave stvari se pa vonj že zgubi.


Ne, vegani uporabljamo namenski peki papir.

Btw. Kot zanimivost..papirja ne mores prepognit vec kot 7krat. Torej, da ga prepognes na polovico in potem to polovico se enkrat na pol itd..vec kot 7krat ne gre, pa ni pomembna velikost papirja.

Seveda je pomembna. Če vzameš ZELO velik in ZELO tanek papir, ga lahko prepogneš tudi večkrat. Res pa, da ne več velikokrat.

Spiko ::

Če ti je kak toksičen ostanek ostal v nosu/ustih, bi znal okus priti od tam, ali pa da se ga je navleklo olje na rešetki in ga oddalo naprej.

Ali pa da totalno ne preneseš, da drugi kurijo na tak način in imaš zaradi travme psihosomatske motnje, ki povzročijo iluzijo okusa/vonja.

lp
Take that, dirty Linux hippies! Take that, Thieving Macintosh Republicans! XD

holesander ::

Spiko je izjavil:

Če ti je kak toksičen ostanek ostal v nosu/ustih, bi znal okus priti od tam, ali pa da se ga je navleklo olje na rešetki in ga oddalo naprej.

Ali pa da totalno ne preneseš, da drugi kurijo na tak način in imaš zaradi travme psihosomatske motnje, ki povzročijo iluzijo okusa/vonja.

lp


Ne eno ne drugo, kakšna iluzija okusa in kakšne motnje neki, če pa o tem poročajo mnogi in to samo takrat kadar je zakurjeno s povoščenim papirjem, če je z navadnim časopisnim papirjem pa ne? A pol mamo po tvoje vsi iluzijo okusa po tvoje al kaj? Jst grem stavit da prepoznam kateri piščanec je bil pečen na žaru podkurjenim z povoščenim papirjem in kateri ne, kaj boš pa takrat rekel? Priokus mesa je isti kot pri pepelu, ki se je usedel na mizo nekaj metrov stran (ja sem probal s prstom), naj uganem, to je po tvoje pa naključje ane?

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

To je samo zato, ker veste, da je zakurjeno s povoskanim papirjem. Kadar ne veste, je vse ok.

Podobno kot ocenjevalci vin. Če daš povprečno vino v drago steklenico, bo ocenjeno vsaj za eno, če ne za dve stopnji bolje.

Če daš drago vino v steklenico poceni vina, pa dobi precej slabšo oceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

HolyFuck1 ::

Tomlin z novim accountom vas trola. Lepo prosim no fantje...

holesander ::

GupeM je izjavil:

To je samo zato, ker veste, da je zakurjeno s povoskanim papirjem. Kadar ne veste, je vse ok.

Podobno kot ocenjevalci vin. Če daš povprečno vino v drago steklenico, bo ocenjeno vsaj za eno, če ne za dve stopnji bolje.

Če daš drago vino v steklenico poceni vina, pa dobi precej slabšo oceno.


Nikakor ne gre za to, stavim da brez da vem ali je bilo podkurjeno z povoskanim papirjem samo na podlagi okusa zadanem ali je bilo podkurjeno z povosanim papirjem ali ne. Tega ne moreš falit, je ornk močan priokus. Lahko naredimo 10 vzorcev, 5 takih iz žara brez povoskanega papirja in 5 takih z. Stavim da pravilno zadanem vse.

HolyFuck1 je izjavil:

Tomlin z novim accountom vas trola. Lepo prosim no fantje...


Niti podrazno ne.

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen žar? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
878225517 (493) recmajkemi
»

Kamen za žar-šotni kamen je ok?

Oddelek: Loža
362783 (2107) reeves
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222586 (20823) Alec999
»

kakšen roštilj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6221955 (15428) tabornik12
»

kater foto papir za inkjeta?

Oddelek: Kaj kupiti
81737 (1672) Brane2

Več podobnih tem