» »

V iskalniku google ni več linka do google maps

V iskalniku google ni več linka do google maps

roCkY ::

Me zadnjih nekaj dni browser "zeza". Ni linka do google maps v iskalniku Google, nikjer!?!Dostikrat sem to uporabljm, ko kaj brskam. Pač mal pogledaš po okolici, ko te nekam zanese...

No google mi pove:

https://www.thelocal.com/20240307/why-g...

Zaenkrat sicer kot zgleda rešeno z VPN. Hvala Bittdefender za VPN v paketu! VPN sem sicer rabil dokaj redko za kakšne sitne strani, ki niso marale evropejcev.

Jao kam nas peljejo. No vsaj meni je tole čist mim, ker ni izbire znotraj brskalnika vklopit ali isklopit oz vsaj določit neko privzeto interaktivno karto. No je izbira prek VPN. Je pa Chrome moj brskalnik odkar je Firefoks blokiral moj must have dodatek = Speed deal (FDV).

A je samo mene tole razkurilo in sem posebnež, da sem šel celo odpirat temo ali je še kdo tak?
  • spremenil: roCkY ()

čunga lunga ::

Podobno tudi jaz zaznal, cca teden ali dva nazaj.
Namreč, dostikrat v Google klofam direkt gps koordinate in vedno je bil prvi link na Google Maps. Sedaj odpre samo sliko brez povezave naprej.

ps. Tako, da OP, NE nisi edini :)
"We learn from history that we do not learn from history." - Georg Hegel

Franz21 ::

Search for a place in Google and you will no longer see Google Maps in the results.

The strange, and somewhat annoying, disappearance of Google Maps from Google searches is due to the European Digital Markets Act (DMA), which aims to improve competition in the digital sphere.

The DMA came into force on March 6, 2024, preventing web giants such as Alphabet (Google), Amazon, Apple, Meta (Facebook), and Microsoft from sharing data between their own services in order to stop them monopolising people’s online experiences.

Some examples of this banned monopolising are:

Facebook opening Whatsapp calls (both owned by Meta)
Bing searches prioritising Linkedin results (both owned by Microsoft)
Google searches showing Youtube videos (both owned by Alphabet)

LeQuack ::

Spet EU greni življenja državljanom, enako kot s cookie popupi, kjer so internet ponesli 20 let nazaj. Enostavno tam so ljudje ki so že napol upokojeni in ne vedo kaj je internet in kako dela.

Ampak glede na to temo, jaz sem opazil da pri Google searchu ni več možnosti advanced search, kjer si lahko prej določil npr. v katerem jezinku naj išče in podobne zadeve. So odstranili.
Quack !

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Android - katere aplikacije (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2540881863 (4548) BorutK-73
»

Juncker Googlu zaradi Androida naložil za 4,34 milijarde evrov kazni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
10042946 (27375) bpolonca
»

Brez izhoda: Google sledi vsem uporabnikom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
16049829 (37229) r3dkv1c4
»

[igra] Google that! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
726386 (5072) STASI

Več podobnih tem