» »

Elite Motherboard vprasanje

Elite Motherboard vprasanje

PhotoBlaz ::

Ima kdo mogoce katero od teh dveh plat:

ELITE K7S5AL PRO
ELITE N2U400-A

Ce ima kdo, naj prosim pove, kako se kaj obneseta. pa kok se da kaj v BIOS-u nastavlat razne FSB, voltaze in multiplier-je

Thnx!

boštjan ::

sam imam predhodnico k7s5a pro,torej samo k7s5a verzije 3.1 in mi je zelo dobro služila.ampak za navijat ta plata ni.se dobi bios,ki omogoča navijanje,samo nekega hudega navijanja se s to plato ne da narest.

Wad@ ::

kolikor jo jaz poznam je ne priporočam. Sicer poznam par ljudi, ki jim služi OK, ampak tudi take ki so IMELI(sedaj jih ni več, pa plate tudi-bilo je nevzdržno) neprestane probleme;( !

Dr_M ::

nevem kako lahko pri taki izbiri plat pomisls na kej tazga...
tko nekak kot da bi zdej spet hotu kupt zastavo...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boštjan ::

Dr_M,niso vsi polni keša

Dr_M ::

boštjan: sej ne stane use polno kesa...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boštjan ::

za ene je že 20k preveč,niso vsi taki hardver zanesenjaki.ta elitka pride 13k.

Dr_M ::

sprasuje tut za eno ki pride 18k sit. drugac so pa se ne dolgo nazaj mel u mlacomu epox khal za 13k sit, ki je definitivno boljsa kot ta elitka. sam dvomim v uporabnost takih plat zdej, se posebi ce novo kupujes.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bmen ::

NAgradno vprašanje:
Katerih plošč so naredili največ : - odgovor ECS K7S5A in izpeljanke

K7S5A je plošča, ki je zanimiva še zdaj - par let po tistim, ko je bila izdana. Za malo denarja ti nudi precej. Npr. Obdržiš lahko SDRam in ga ko našparaš dovolj denarja zamenjaš z DDRjem. Podpora za novejše procesorje je zeko dobra (podprti so Duron 1400,1600,1800 - ki na veliko ostalih ploščah še niso podprti), na njej delajo tudi bartoni...

Tudi namen teh plošč ni bil podiranje hitrostnih rekordov ampak narediti solidno osnovo za poceni računalnik, ki bo delal dolgo časa - ciljna publika so "navadni" uporabniki, ki jim je računalnik več ali manj bavbav. In mimogrede taki kupijo največ računalnikov ;-).

Glede problemov s to ploščo. Z dobrim napajalnikom (ne nujno tudi dragim) je plošča zelo stabilna - sicer pa to velja za vse moderne plošče - mar ne.

steiner ::

Najlepše pa je to, da ni imuna na navijanje:D . Moj primerek je res stabilen in mi ne povzroča problemov.
Kar se pa tiče ECS N2... se mi zdi pa predraga glede na to, kar nudi. Konkurenca za malo več denarja ponuja več.
AXP @ 2186 , AXP @ 1608 Mhz folding for Team 10824

Dr_M ::

Katerih plošč so naredili največ : - odgovor ECS K7S5A in izpeljanke

pravilno. jih je blo vec kot 1/2 za izmet :)

precej mojih kolegov je mel to plato, pa se mi zdi da samo se enmu dela.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

[SkA] ::

Hecno.. kar sem videl crknenih plošč zadnje čase - pa saj ne rečem, nisem home-based computer servis je bilo plošč z oznako ECS in izpeljanke (v stilu, da kar na enkrat ni več delal ide krmilnik itd).
Verjamem pa, da je bila prodajni hit.. ker nekomu, ki komaj loči med trdim diskom in RAMom (s tem ciljam na povprečno gospodinjstvo) res ne pomenijo veliko besede kot so Epox/Abit/Asus/itd. ampak gleda predvsem na ceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Dead_Eye ::

jaz sem (bil) zelo zadovoljen z k7s5a. stvar dela, tudi stabilna je, overclockanje pa pustimo stat, saj ni namenjena temu...
The one and only

Mavrik ::

Kot vidite še vedno uporabljam elitko K7S5A in sem z njo zelo zadovoljen. Stvar je stabilna in nikoli nisem imel problemov z njo. Seveda pa to ni plata ki bi prenesla nevem kakšno navijanje.
The truth is rarely pure and never simple.

Vikking ::

kar se tiče ecs-ek sm mel k7s5a 3.1 in ne kupujem več tega šita, raje dam 30k za boljšo plato, pa 10k za eno zanič grafo, kot pa da bi kdaj si želel še takšnih problemov kot sm mel z njo, se pravi boljš dat več keša za boljšo plato, pa pršparat drugje keša, kot pa kupit ta krš, nikol več ecs nikad više, nobenmu je ne priporočam.

KTr1sk ::

Jaz imam Elite K7VMM, ki mi podpira SDR in DDR 266. Do zdaj mi dela stabilno (navijat se ne da in tud ne mislim, ker imam skor zmeraj okoli 60°C-Palomino). Prej sem imel od MSI in mi je crknila po dveh letih (ni bila tok pocen kot ECS Elite), zato sem si rekel da ne bom toliko dal za plato, če potem kr naenkrat crkne.

alkoo ::

ECS je čist u redu! jz mam K7VTA3 z xp1800+ in stvar je zlo stabilna. je pa res da se ne da nevemkaj navijat, kar pa nekemu normalnemu uporabniku ni kej velik pomembn. še vseen delajo use igre in use ostalo brez problema.

boštjan ::

Vikking,kakšne težave pa si mel z dotično plato,namreč meni je dobro služila in še zdaj ko jo vklopim, dela BP. res pa je da se sam bios tudi resetira kar naenkrat,ko jo vžgeš,ampak to kakih 3X na leto.sumim na baterijo.

Big_Al ::

A je cca 15.000 SIT za nForce 2 ULTRA elitko res dost dnara??? Sem jih še eno par sparil z bartonom 2500 in 2800, ter dual ddr, pa zadeva kul špila!

Vikking ::

boštjan: a teb je dobro služila, "SAMO RESETIRA SE TIBIOS VSAKE TULK CAJTA", ja super pol ti dela brez problemov, neverjetno, še sam si napisu da ni vredu, pa baterijo bi zamenju, pa sploh veš, da ponavad baterija dela tulk cajta dokler maš računalnik.

sm mislu da mam sam jst problem z ecs pa sm na konc ugotovil, da je tulk folka pri nas in v tujini mel z dotično plato probleme, da je nekaj neverjetnega.

nikad više ECS nikad više, tako sranje nikad više, res da je za mal keša mal muske, ampak za to plato je: "MAL KEŠA NIČ MUSKE"

lp

bmen ::

@ vikking

Če imaš res 30 k SIT in več za plato - izvoli nobeden ti brani ta tega ne narediš.

Ampak - jaz sem za svojo ECS-sko L7S7A2 dal 18 K SIT in sem poleg vsega kar ponujajo (USB2, AGP 8x, 6 kanal zvok, LAN...) dobil še čitalnik kartic (MMC, DS, smart...) - ki posebej stane okoli 5k SIT.

na njej dela 100% stabilno athlon 1700+ overclockan na 2200+ (166 MHz namesto 133) na privzetih napetostih že od prvega dne. Navil sem ga na 200/200, vendar nisem zaseldil skoraj nobene razlike - razen povišane temperature in višjega rezultata v sandri. Zato sem ga spustil na 166 MHz. Če pa vzameš v roke tehnične karakterisike za čipset Sis 746 boš videl, da je bil specificiran za 133 MHz FSB, da pa precej uporabnikov te plošče vozi na 200/200 - rekorderji pa na 220/220 se mi zdi ta OC precej močan (za točen rezultat glej forum na ocworkbench.com).

Tako, da še enkrat ponovim Elitka NI slaba plošča. Je samo plošča, ki ni prvenstveno namenjena za OC ampak za delo v računalnikih, ki bodo delo opravljali solidno in stabilno - predvsem pa poceni.

boštjan ::

Vikking,tisto resetiranje BIOSA mi ni blo tako nadležno,saj se mi je to zgodilo 2X,mogoče 3X na leto,kar pa je zanemarljivo,glede da drugih problemov nisem mel.elitke so dobre plate,pač niso za navijat.

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

Kar se Elitke K7S5A tiče, je pri meni v uporabi več kot leto in pol. Sistem uporabljam za resno delo (predvsem CAD in CAE), pa kak film si kdaj dol potegnem. Ko sem se odločal za osnovno ploščo, je imela najboljši price/performance (Hitorstno boljše so takrat bile plošče z Kt266a, nForca še ni bilo na trgu...). Sem pa gledal predvsem na stabilnost sistema (navijal nisem in niti ne mislim) in sem zadovoljen, za osnovno ploščo praktično ne vem da obstaja. V vsem času nisem imel enega sesutja sistema zaradi osn. plošče, sistem se mi je sesuval takrat, ko mi niso dobro vstavili drugeg DDR Ram modula (Furam celo mešano RAM sestavo, prvih 512MB je DDR266, drugih 512 MB pa DDR333, je pa res, da brez navijanja, pri default memory nastavitvah).

Tako, kot je že nekdo rekel, ta plošča ni za rekorderje in tweakerje, je pa dober delovni konj...

Pa fajn procesiranje želim...

LP

Jože

boštjan ::

aja pa to sem še mislil povedat,na tej elitki sem mel dva enaka samsung sdr 2X256 modula,in je super špilalo,pol sem kupo 2X256DDR,a tokrat različna modula(proizvajalec in cas latency) in spet je vse delalo ok.mel sem novejšo verzijo 3.1 plate in kot kaže so pri tej verziji pošlihtali zadeve,kar so pač zamočli pri 1.0 verziji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

M. PLošče Elite?

Oddelek: Kaj kupiti
281471 (966) mile
»

Ali se nakup dobre osnovne plošče sploh splača?

Oddelek: Kaj kupiti
362140 (920) slawc
»

Celeron 1300 DA/NE

Oddelek: Navijanje
161229 (898) JakobSTR
»

Katera plata za DURONA - čipovje ? SIS ALI VIA ?

Oddelek: Kaj kupiti
372123 (1700) freejack
»

elite K7S5A težava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
744336 (3500) Uporabnik

Več podobnih tem