Forum » Na cesti » Koda 125 in 111
Koda 125 in 111
SuperTrdi ::
Zdravo
Sem rezident Avstrije in razmišljam da bi naredil tečaj za kodo 111 (v Sloveniji znana pod 125).
Pozanimal sem se da se koda 111 ne prizna v Sloveniji, ampak zanima me kaj se zgodi če te ustavi policaj v Sloveniji. Kakšna je sploh lahko kazen glede na to da je stvar popolnoma enaka?
Hvala
Sem rezident Avstrije in razmišljam da bi naredil tečaj za kodo 111 (v Sloveniji znana pod 125).
Pozanimal sem se da se koda 111 ne prizna v Sloveniji, ampak zanima me kaj se zgodi če te ustavi policaj v Sloveniji. Kakšna je sploh lahko kazen glede na to da je stvar popolnoma enaka?
Hvala
- poskusilo klonirati: SuperTrdi ()
silak ::
To bi se res lahko zmenili da velja. Ker velja v več EU državah, v SLoveniji pa ne. Pač ne bomo tankali v Sloveniji. :)
hojnikb ::
tole bi res lahk postimal tudi pr nas... sj nekaj se pripravlja na evropski ravni, mogoče bo kaj tudi pr nas potem v veljavi...
#brezpodpisa
Buggy ::
Torej s kodo 125, ki je veljavna v Sloveniji bi ustavljen s 125ccm na Hrvaskem fasal globo (kaksno) ali odvzem izpita? Kdo ve?
Kalavala ::
Folk na forumih, faceu razlaga da se normalno vozi in da so jih že tudi policaji ustavili pa ni bilo problemov.
jest10 ::
Verjetno zelo odvisno na koga naletiš in jasno, kako se obnašaš. Tisti, ki bi ti v avtu štel žarnice, bi te jebal tudi pri manjku izpita
Utk ::
Če imaš pravico vozit v svoji državi, imaš tudi v drugih.
Kako to dopovedat nekemu povprečno šolanemu policaju je pa druga stvar...
Kako to dopovedat nekemu povprečno šolanemu policaju je pa druga stvar...
AndrejS ::
Če te v sloveniji vstavijo z napačno kodo - ti odvzamejo vozilo.
Kak ti bodo te izpit vzeli - če ga itak nimaš
Mohimm ::
Koda 125 velja samo znotraj SLO. Če imajo srečo in ljudem spregledajo čez prste, še ne pomeni da je legalno...
Glej spodaj "motocikel do 125 želim voziti tudi v tujini" :
https://www.amzs.si/koda125
Torej:
- opravljen zdravniški, tečaj, +1 ure vožnje in izpitna in si legalen tudi v tujini...
Glej spodaj "motocikel do 125 želim voziti tudi v tujini" :
https://www.amzs.si/koda125
Torej:
- opravljen zdravniški, tečaj, +1 ure vožnje in izpitna in si legalen tudi v tujini...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mohimm ()
Če te v sloveniji vstavijo z napačno kodo - ti odvzamejo vozilo.
V bistvu ga imas (B) ker je koda 125 vezana nanj - kot opomba, pravzaprav gre tukaj se za podvprasanje ali v primeru da z motorjem (koda 125) naredis "pizdarijo" izgubis B izpit, torej ne smes voziti tudi avta vec oz kam se pristevajo (sestevajo) tocke?
@Mohimm: ja sej to je meni vse jasno je pa teorija in praksa nekaj drugega, zato sprasujem kako (in ce) HR policaj razloci si razlaga in reagira, ko te na HR ustavi z "Koda 125". Mogoce je pa ze kdo sel "off limits" pa ve iz prve roke
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Hudobec82 ::
To bo kr lepo vožnja brez izpita. Odvzem vozila in prepoved vožnje. Pa kakega jurja kazni in 18KT. Pe četud bi po nekem čudnem naklučju polcaj pogledal stran, ker majo zlo radi fantke na navitih mopedih, zavarovalnica sigurno ne bo.
Colt1911 ::
Kwa ti bluziš, kaj ma zavarovalnica veze če te ustavi hrvaški policaj ?
Imaš zavarovane prekrške?
Imaš zavarovane prekrške?
PINki ::
Baje, da policaji v ita in hr ne komplicirajo, kljub temu, da si uradno v prekrsku (vir: fb skupine 125ccm). Bi pa imel komplikacijo z zavarovalnico ce bi imel prometno nesreco v tuji drzavi, saj je vozilo zavarovano samo v sloveniji, glede na to, da je izpit veljaven samo v slo. Govorimo za kodo 125.
tnx za info, ki sem ga rabil. V praksi je res idotsko, zakaj nebi znal upravljat z vozilom en meter po tem, ko se prestopi mejo, a pravila so nekaj praksa pa drugo. Upam da to uredijo na EU nivoju. Ce je kdo probal na lastni kozi, pa prosim share here.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
silak ::
Baje, da policaji v ita in hr ne komplicirajo, kljub temu, da si uradno v prekrsku (vir: fb skupine 125ccm). Bi pa imel komplikacijo z zavarovalnico ce bi imel prometno nesreco v tuji drzavi, saj je vozilo zavarovano samo v sloveniji, glede na to, da je izpit veljaven samo v slo. Govorimo za kodo 125.
Zakaj pa bi bilo vozilo zavarovano samo v Sloveniji? Saj ga lahko voziš s kodo 125 ALI z A izpitom.
Recimo oče ima A izpit, sin pa B izpit s kodo 125. Oba vozita isti motor. Je zavarovanje vezano na izpit trenutnega voznika? Mislim da ne.
fikus_ ::
O tej "kodi" se dogovarja na nivoju EU, da bi povsod veljala enaka pravila.
Sedaj velja v SLO, AT ima nekaj podobnega, za IT ne vem,...
Ta SLO koda ne velja izven SLO, ce koga tuja policija ustavi, velja, kot da nima izpita za to kategorijo. Kako pa to obravnavajo SLO zavarovalnice za uveljavljanje pravic iz zavarovanja za dogodke v tujini, pa ne bi vedel.
Sedaj velja v SLO, AT ima nekaj podobnega, za IT ne vem,...
Ta SLO koda ne velja izven SLO, ce koga tuja policija ustavi, velja, kot da nima izpita za to kategorijo. Kako pa to obravnavajo SLO zavarovalnice za uveljavljanje pravic iz zavarovanja za dogodke v tujini, pa ne bi vedel.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Skuter nad 25km/hOddelek: Loža | 1599 (1097) | predi |
» | Kateri skuter 125 za B vozniško? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 34717 (9062) | demogill |
» | Vse o (50 ccm) skuterjihOddelek: Na cesti | 4066 (974) | Horas |
» | 125 cc v ItalijiOddelek: Na cesti | 4890 (3397) | morosito |