Forum » Loža » Sardelice porcija
Sardelice porcija
BRBR ::
Kje izvem koliko je sardelic (v g.) v tejle porciji ?
Ali je to predpisamo ?
Ali je to predpisamo ?
Never underestimate the power of idiots in large groups.
BRBR ::
Seveda, ima u normativu, lol predpisano ;). Otrok socializma...
Bl ne bi mogel falit. Pač nekje sem prebral, da zrezek v gostilni mora vagat min. tolk in tolk in pika.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
WizzardOfOZ ::
Kje izvem koliko je sardelic (v g.) v tejle porciji ?
Ali je to predpisamo ?
Ponavadi je porcija sardelic 150g. (tudi za tiste, ki so že izven socializma, pa vseeno ne vedo, da so normativi tudi v kuhariji)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
harvey ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kje izvem koliko je sardelic (v g.) v tejle porciji ?
Ali je to predpisamo ?
Ponavadi je porcija sardelic 150g. (tudi za tiste, ki so že izven socializma, pa vseeno ne vedo, da so normativi tudi v kuhariji)
V fine dinnngu je bolj malo normativov tako porcijsko kot cenovno na žalost jih je bilo več v socializmu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Kawhi ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kje izvem koliko je sardelic (v g.) v tejle porciji ?
Ali je to predpisamo ?
Ponavadi je porcija sardelic 150g. (tudi za tiste, ki so že izven socializma, pa vseeno ne vedo, da so normativi tudi v kuhariji)
V kuhni v socializmu sigurno.
WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kje izvem koliko je sardelic (v g.) v tejle porciji ?
Ali je to predpisamo ?
Ponavadi je porcija sardelic 150g. (tudi za tiste, ki so že izven socializma, pa vseeno ne vedo, da so normativi tudi v kuhariji)
V kuhni v socializmu sigurno.
Potem je večina gostiln še v socializmu, ker porcije se še kar vagajo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Slopek ::
A ni normalno in prav da obstajajo normativi? Malo pomisli zakaj je to dobro in kako bi bilo, če tega ne bi poznali. Kawhi ne razume, saj vidiš, da se ponavlja in ni sposoben napisati več kot ene misli v enem stavku. Na žalost tudi razmišlja samo o eni stvari. Verjetno ni pogledal normativa za jemanje zdravil.
BuDi79 ::
A ni normalno in prav da obstajajo normativi?V gostinstvu ne obstajajo. Pogosto pa piše v jedilnem listu koloko dobiš. "Normativ" je, da če ti obljubijo 150g dobiš 150g, če ti obljubijo 200g pa pač 200g in ne 150g. Konkurenca pa obstaja, da se lahko odločiš.
Eni bi pa normative za količine, za cene, čas postrežbe, način plačila... Niti v Venezueli ni tega.
BRBR ::
A ni normalno in prav da obstajajo normativi? Malo pomisli zakaj je to dobro in kako bi bilo, če tega ne bi poznali. Kawhi ne razume, saj vidiš, da se ponavlja in ni sposoben napisati več kot ene misli v enem stavku. Na žalost tudi razmišlja samo o eni stvari. Verjetno ni pogledal normativa za jemanje zdravil.
Lepo povedano, oziroma, naslov teme ni socializem.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
PacificBlue ::
Na spletnih straneh z recepti, kot recimo okusno.si, imas kalkulator za izracun potrebnih sestavin na stevilo oseb.
Pri enem izmed receptu za pecene sardele vtipkam eno osebo in mi vrze ven 0.25 kg ociscenih sardel.
Tale socializem ni slab:>
Pri enem izmed receptu za pecene sardele vtipkam eno osebo in mi vrze ven 0.25 kg ociscenih sardel.
Tale socializem ni slab:>
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Kawhi ::
Lol, buncha soca loverjev. Normative v vse!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Kawhi ::
Najbojši je Woo z dokaznim sklepom; ker porcije v gostilnah vagajo pomeni da so normativi glede teže posamezne porcije ;). Omejena socialistična pamet v vsako kuhno.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Pithlit ::
Najbojši je Woo z dokaznim sklepom; ker porcije v gostilnah vagajo pomeni da so normativi glede teže posamezne porcije ;). Omejena socialistična pamet v vsako kuhno.
Normativi so povsod, v vsaki socialni ureditvi (razen mogoče, samo mogoče, v anarhiji). Koliko se jih upošteva ali ne je pa stvar vsakega posameznika.
Za standarde si kdaj slišal?
Life is as complicated as we make it...
Magic1 ::
Vsaka ima svoje normative. Delavske menze/gostilne imajo skoraj "dvojne" porcije tistih, ki jih dobiš v hipster lokalu v centru Ljubljane. Gostinstvo se prilagodi klianteli, ker brez njih pač zaprejo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Pithlit ::
Again, kolk se normativov kdo drži, je prepuščeno izbiri. To ne pomeni da jih ni. Merico za porcijo testenin ima praktično vsako gospodinjstvo.
Life is as complicated as we make it...
Magic1 ::
Pa je to "normativ", ki se ga naj bi načeloma morali držati, ali je to samo priporočilo?
Magic
Linko ::
Nikjer ni nič predpisano.
Kdo gostincu predpiše, koliko čevapov, sardelic ali juhe ti mora dati na mizo?
Eni imajo šnicle, čez pol mize, pri drugih pa dobiš malo večjo bančno kartico
Konkurenca...
Kdo gostincu predpiše, koliko čevapov, sardelic ali juhe ti mora dati na mizo?
Eni imajo šnicle, čez pol mize, pri drugih pa dobiš malo večjo bančno kartico
Konkurenca...
Magic1 ::
Če piše, piše. Imaš 5, 10 čevapov (lahko so dolgi ali kratki). 100g pljučne, 200g zrezek. Če ne piše, lahko vprašaš. Dvomim da je kakšna uradna količina, ki bi se jo morali držati.
Zadnjič sem naročil piščančji paprikaš pa je bilo not 10g piščanca. Ali je kakšen normativ, koliko bi ga moralo bit? Verjetno bi lahko kaj rekel in bi mi prinesli več, ker je bilo pač naključje. Drugače pa me nihče ne sili, da grem še enkrat, če bi bil to njihov normativ.
Zadnjič sem naročil piščančji paprikaš pa je bilo not 10g piščanca. Ali je kakšen normativ, koliko bi ga moralo bit? Verjetno bi lahko kaj rekel in bi mi prinesli več, ker je bilo pač naključje. Drugače pa me nihče ne sili, da grem še enkrat, če bi bil to njihov normativ.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Slopek ::
A ni normalno in prav da obstajajo normativi?V gostinstvu ne obstajajo. Pogosto pa piše v jedilnem listu koloko dobiš. "Normativ" je, da če ti obljubijo 150g dobiš 150g, če ti obljubijo 200g pa pač 200g in ne 150g. Konkurenca pa obstaja, da se lahko odločiš.
Eni bi pa normative za količine, za cene, čas postrežbe, način plačila... Niti v Venezueli ni tega.
Pa kolk ste vi stari na tem forumu? Kaj ne obstaja? Vsak gostinec ima svoje normative, kako pa drugače? Iz kile kave, se skuha toliko in toliko kav in tolk more bit denarja. Prav tako velja za vsa druga živila. Res bi ti blo ok, da bi ti dobil šnicl, ki tehta 5 dek, sosednja miza pa 20 dek. Konec koncev, bo gostilničar, na koncu iz kile mesa potegnil enako količino denarja, kajne? Iz kile mesa, torej 6 zrezkov, ampak približno enako težkih. Prav tako, so v picerija vsi hlebčki približno enako težki. Odstopanja so majhna. Kako pa si predstavljate, da se posel sploh lahko vodi?
Če poješ več od normativa lokala kjer se nahajaš, si še vedno lahko naročiš novo porcijo, ali pa greš h konkurenci, kjer je recimo šef tudi lastnik in ta si gotovo lažje privošči višje normative za goste.
Vam še vedno ni jasno, za kaj vse so normativi dobri?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Miki N ::
Če obstaja normativ, kako se moraš štempljati do minute natančno naj bodo pa še v gostinstvu - saj do sardele natančno!
Slopek ::
profii ::
Bolje uspeva tistim, pri katerih lahko vedno računaš na to kaj dobiš. McD je tipičen primer tega, ko naročiš mgnagce točno veš koliko jih bo v škatli. Ne pa surprise, enkrat full, drugič pa 2 mrzla.
Miki N ::
Nikonja ::
Kot rečeno normativi ne obstajajo da gostilna A in gostila B imata enako velik zrezek, ampak da v gostilni A vsak gost dobije enako velik zrezek, in v gostilni B vsak dobi enako velik zrezek!
PacificBlue ::
Bolje uspeva tistim, pri katerih lahko vedno računaš na to kaj dobiš. McD je tipičen primer tega, ko naročiš mgnagce točno veš koliko jih bo v škatli. Ne pa surprise, enkrat full, drugič pa 2 mrzla.
Sigurno.
Zdaj če ti žena kuha, so tudi različne porcije. Sploh, takrat ko ni zvoka pa je sam slika, dobis ali malo, hladno ali pa sploh nič.
I’m out.
:3
:3
c23po ::
Normativom v gostilnah rečejo "recept". Modificiranim normativom pa "slow food".
In, toliko o "rdeči nevarnosti", ki jo nekateri vidijo povsod.
In, toliko o "rdeči nevarnosti", ki jo nekateri vidijo povsod.
Računalniki nimajo spominov.
c3p0 ::
Seveda, če bi normativi bili obvezni, Ana Roš propade v enem dnevu. Njen košček sardelice je pač mariniran v krokodiljih solzah in obležan 3 leta v sodu, iz katerega je pil Tito šmarnico leta '68.
Je pa še vedno le košček sardelice, za ceno 5kg prvoklasnih sardel.
Je pa še vedno le košček sardelice, za ceno 5kg prvoklasnih sardel.
Pithlit ::
Zakaj bi pa bili normativi obvezni?
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: k4vz0024 ()
Invictus ::
Higienski že, kako je pa zadeva postrežena, skuhana in dodelana, pa ne. Drugače kar smrdi po neki uravnilovki, ki Slovenceljnem najbolj ustreza. Da lahko tudi nesposobni shajajo in luštno živijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Horas ::
Seveda, če bi normativi bili obvezni, Ana Roš propade v enem dnevu. Njen košček sardelice je pač mariniran v krokodiljih solzah in obležan 3 leta v sodu, iz katerega je pil Tito šmarnico leta '68.
Je pa še vedno le košček sardelice, za ceno 5kg prvoklasnih sardel.
haha dobra
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
dunda ::
Mimogrede, ko je debata o sardelicah. Kako jih pa jeste v gostilni? Vzamete v roko in jo pojeste s kostmi vred? Seveda sam kot pravi dedec to tako naredim, ampak okolica malo čudno gleda, da sem se že začel spraševati, v čem je problem.
https://www.kacnje.eu
starfotr ::
Če piše, piše. Imaš 5, 10 čevapov (lahko so dolgi ali kratki). 100g pljučne, 200g zrezek. Če ne piše, lahko vprašaš. Dvomim da je kakšna uradna količina, ki bi se jo morali držati.
Zadnjič sem naročil piščančji paprikaš pa je bilo not 10g piščanca. Ali je kakšen normativ, koliko bi ga moralo bit? Verjetno bi lahko kaj rekel in bi mi prinesli več, ker je bilo pač naključje. Drugače pa me nihče ne sili, da grem še enkrat, če bi bil to njihov normativ.
Vici postajajo resničnost.
Ko je en delal zajčjo pašteto in so ga vprašali, če kaj meša tudi drugega mesa v pašteto. In je rekel, da konjsko meso meša v razmerju 1:1. 1 zajec, 1 konj.
PacificBlue ::
Prava velikost porcije je tista, ki ima najboljse razmerje med velikostjo porcije in vrednostjo, torej da sta obe strani zadovoljni, tako stranka, ki ne gre lacna domov in restavracija, ki ima profit(da pokrije stroske prostora, kuharje in strezbo in da ima se kaj lastnik od tega).
I’m out.
:3
:3
starfotr ::
Večinoma so porcije hrane pri nas prevelike. Vhodna surovina je poceni in mnoge gostilne delajo prevelike porcije. In potem to vržejo stran ali pa ljudje nosijo s sabo domov.
Seveda je metanje hrane stran etično nesprejemljivo. Najbolj važno pa je, da je to direktna izguba za gostilno. Ker ima 2x delo in stroške (kuhanje večjih količin+ravnanje z odpadki). In pametni gostinci raje skuhajo manj ter gosta nahranijo do sitega. Lahko tudi z dodatno prodano in zaračunan solato, sladico itd.
Seveda je metanje hrane stran etično nesprejemljivo. Najbolj važno pa je, da je to direktna izguba za gostilno. Ker ima 2x delo in stroške (kuhanje večjih količin+ravnanje z odpadki). In pametni gostinci raje skuhajo manj ter gosta nahranijo do sitega. Lahko tudi z dodatno prodano in zaračunan solato, sladico itd.
c23po ::
Mimogrede, ko je debata o sardelicah. Kako jih pa jeste v gostilni? Vzamete v roko in jo pojeste s kostmi vred? Seveda sam kot pravi dedec to tako naredim, ampak okolica malo čudno gleda, da sem se že začel spraševati, v čem je problem.
Bonton pravi, da ribo jemo s priborom. Sardelice in girice ob malici jem ravno tako kot ti in me prav malo briga, kaj si mislijo o tem drugi. Na bolj rafiniranem obedu pa izberem ribo, ki jo lahko obvladam s priborom ali pa rake, če so na voljo.
Dodatek: v pravih kuhinjah ribo pripravijo tako, da jo lahko kulturno ješ.
Računalniki nimajo spominov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()
WizzardOfOZ ::
Mimogrede, ko je debata o sardelicah. Kako jih pa jeste v gostilni? Vzamete v roko in jo pojeste s kostmi vred? Seveda sam kot pravi dedec to tako naredim, ampak okolica malo čudno gleda, da sem se že začel spraševati, v čem je problem.
To je tudi edini način.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ ::
Porcija sardel v gostilni 14.90€
kila očiščenih sardel v ribarnici 8.90€
Po moje večje ribe, sardelic in giric verjetno ne.
kila očiščenih sardel v ribarnici 8.90€
Bonton pravi, da ribo jemo s priborom.
Po moje večje ribe, sardelic in giric verjetno ne.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
bozicek ::
A bejž no
Potem je bolje da ne greš računat kafeta ki ga piješ v svoji omiljeni kafani
Porcija kofeta v kafani je 1,5-1,8€
200g barkave je 3€
ena kave je na grobo 10g (pa sem preveč rekel za kafano)
Potem je bolje da ne greš računat kafeta ki ga piješ v svoji omiljeni kafani
Porcija kofeta v kafani je 1,5-1,8€
200g barkave je 3€
ena kave je na grobo 10g (pa sem preveč rekel za kafano)
Darila letos samo za poredne
Ganon ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Porcija sardel v gostilni 14.90€
kila očiščenih sardel v ribarnici 8.90€
Bonton pravi, da ribo jemo s priborom.
Po moje večje ribe, sardelic in giric verjetno ne.
9 evrov? V Sparu ipd. trgovinah več kot pol ceneje.
WizzardOfOZ ::
A bejž no
Potem je bolje da ne greš računat kafeta ki ga piješ v svoji omiljeni kafani
Porcija kofeta v kafani je 1,5-1,8€
200g barkave je 3€
ena kave je na grobo 10g (pa sem preveč rekel za kafano)
Na srečo ne pijem kave. Ampak ribe pa jem pa 3x na teden.
WizzardOfOZ je izjavil:
Porcija sardel v gostilni 14.90€
kila očiščenih sardel v ribarnici 8.90€
Bonton pravi, da ribo jemo s priborom.
Po moje večje ribe, sardelic in giric verjetno ne.
9 evrov? V Sparu ipd. trgovinah več kot pol ceneje.
Ulovljene? Ne v Šparu ipd. trgovinah. Gojene so poceni, ulovljene so pa orenk dražje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Pithlit ::
A bejž no
Potem je bolje da ne greš računat kafeta ki ga piješ v svoji omiljeni kafani
Porcija kofeta v kafani je 1,5-1,8€
200g barkave je 3€
ena kave je na grobo 10g (pa sem preveč rekel za kafano)
7g. Je pa mašina hitro 5k€ in več. Profi mlini tud niso glih zastonj.
Bolje bi bilo karikirat s čajčki. Je marža precej večja kot pri kavi.
Aja, ne maramo normativov ker to se gremo sam v socializmu. V kapitalizmu lahko espresso naredimo tud s 5g kave, pa porabimo eno čajno vrečko za pol litra čaja (kdo bo za to plačeval te cene pa ne vem).
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: k4vz0024 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E hrana - male porcije, predrago (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 35804 (3777) | Gagatronix |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19319 (17023) | Unknown_001 |
» | Visok pritisk (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10984 (8750) | kingsix |
» | Pozabil očistiti sardeleOddelek: Loža | 5591 (3902) | Unknown_001 |
» | Stroški hrane (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30266 (23783) | Alamar |