Forum » Mobilne tehnologije » Telemach - gostovanje Telekom
Telemach - gostovanje Telekom
sinalko ::
Lp. V par primerih mi je zaradi manjka Telemach signala preklopilo na Telekom omrežje, in sicer ne več, kot 2G omrežje oz. EDGE prenos podatkov. O kakšnem 4G ali 5G omrežju ne duha, ne sluha. 😁 Kakšne so vaše izkušnje s tem?
strom_15 ::
Lp. V par primerih mi je zaradi manjka Telemach signala preklopilo na Telekom omrežje, in sicer ne več, kot 2G omrežje oz. EDGE prenos podatkov. O kakšnem 4G ali 5G omrežju ne duha, ne sluha. 😁 Kakšne so vaše izkušnje s tem?
Telemach ima nacionalno gostovanje le v 2G (GSM) omrežju pri Telekom Slovenije. LTE in 5G nista v roaming ponudbi pri Telemachu.
Telemach ima nacionalno gostovanje le v 2G (GSM) omrežju pri Telekom Slovenije. LTE in 5G nista v roaming ponudbi pri Telemachu.
Kakšen vir, povezava, ki to uradno potrdi?
Kakšen vir, povezava, ki to uradno potrdi?
Poglej si na to povezavo:
List of mobile network operators of Europe @ Wikipedia
Se lepo vidi, da je v omrežju T-2 tudi LTE pri Telemach pa le 2G (saj to je že nekaj časa znano). Ko so zelo dobro dosegli pokritost so tudi na določenih lokacijah onemogočili tudi 2G nacionalno gostovanje.
Aha. In tega Telemach ne upa nikjer napisat na svoji spletni strani, da je treba it na Wikipedio. Vojaška skrivnost hahaha
Aha. In tega Telemach ne upa nikjer napisat na svoji spletni strani, da je treba it na Wikipedio. Vojaška skrivnost hahaha
S tem zavedejo marsikaterega bodočega naročnika. Kot sem že napisal imajo na določenih območjih že prepoved nacionalnega gostovanja. Drugače pa kaj ste mislili, da bo tudi 5G nacionalno gostovanje (saj ga tudi t-2 ne omogoča). Ker se nacionalne gostovanje plačuje Telekomu ni v interesu Telemacha, da omogoča nacionalno gostovanje, če že ima relativno dobro pokrito svoje 4g/LTE omrežje (so mikro lokacije Telemacha, kjer ni dobra pokritost z LTE ampak to imajo vsi operaterji na svetu, kakšne mikro lokacije, ker je slabša pokritost (oziroma ima na tistem območju kakšen operater boljšo pokritost - odvisno kje je bazna postaja in kako velika je celica - kako je obremenjena).
Ker če bi Telemach ponujal popolno nacionalno gostovanje po takšni ceni bi vsi šli na Telemach in ročno izbrali omrežje Telekom (samo s tem ima Telemach stroške). Drugo je pa Hot, ki je pa virtualni operater (torej nima svoje opreme ampak gostuje na omrežju A1). Tudi, ko uporabnik HoTMobila gostuje pri tujem operaterju, ga tuji operater "vidi" kot predplačniškega uporabnika A1.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strom_15 ()
Razumem jaz dobro tebe. Ampak to se nekje napiše, četudi z drobnim tiskom, da se ve. Če jih pa kličeš pa povprašaš o tem pa nič ne vedo. Kriv je kao Telekom
Daniel ::
Meni so tako dolgo pošiljali grozilne SMSe, da ne smem uporabljati nacionalnega roaminga, da sem pobral vse 4 številke in jih prenesel na Telekom. Na dvorišču in v pritličju hiše nimam Telemach signala (in verjetno tudi A1, ki je na isti lokaciji), čeprav so antene tam nekje 2 km stran.
Od takrat me vsak mesec vsaj 1x kličejo, ali bi bil njihov naročnik, čeprav je od tega že nekaj let. Očitno nimajo baze, kjer bi zapisali zakaj tega ne želiš.
Od takrat me vsak mesec vsaj 1x kličejo, ali bi bil njihov naročnik, čeprav je od tega že nekaj let. Očitno nimajo baze, kjer bi zapisali zakaj tega ne želiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Meni so tako dolgo pošiljali grozilne SMSe, da ne smem uporabljati nacionalnega roaminga, da sem pobral vse 4 številke in jih prenesel na Telekom. Na dvorišču in v pritličju hiše nimam Telemach signala (in verjetno tudi A1, ki je na isti lokaciji), čeprav so antene tam nekje 2 km stran.
Kaj imajo grozit glede tega. Jo pač izbereš ali jo izbere telefon, ko nima druge možnosti. Nisi ti tega kriv. Zato pa imajo možnost nacionalnega gostovanja. Pa ne rabim jaz 5G hitrosti. Dovolj bi bil LTE omejen do 10 Mb/s. Bi bilo dovolj v teh redkih primerih, ko ni njihovega signala.
Daniel ::
Tako je pač bilo. SMSi, da mi bojo pričeli zaračunavat roaming, ker so bili telefoni konstantno v Telekom omrežju. Še sedaj vsem, ki so na Telemachu, telefoni piskajo, da so brez signala, ko pridejo na obisk.
Saj sem jih takrat klical in razlagal situacijo, ampak to je bilo približno tako, kot, da bi se s steno pogovarjal.
Saj sem jih takrat klical in razlagal situacijo, ampak to je bilo približno tako, kot, da bi se s steno pogovarjal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T-2 - mobilna telefonija (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 16216 (8350) | broken/link |
» | Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 32670 (6016) | link_up |
» | Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 178854 (35062) | neosonic |
» | Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 118762 (65509) | OK.d |
» | Tušmobil omrežjeOddelek: Mobilne tehnologije | 10697 (8756) | Dzhimen |