Forum » Pomoč in nasveti » Mikrotik Lte
Mikrotik Lte
ToTan ::
Imam mikrotik hap ax lite. če vtaknem a1 sim kartico potem dostop do interneta deluje, s t2 sim kartico pa javlja transaction error. Ima kdo kakšno idejo kje bi bil problem ?
Druga težava/izziv pa je pri a1 sim kartici, da se po reboot-u ne postavi nazaj, ker javlja sim locked, čeprav je PIN vpisan. Kakšna ideja ?
Druga težava/izziv pa je pri a1 sim kartici, da se po reboot-u ne postavi nazaj, ker javlja sim locked, čeprav je PIN vpisan. Kakšna ideja ?
Daniel ::
A imaš kakšen daljši vnos iz dnevnika ali kje ti piše ta transaction error? Imaš doma T2 omrežje ali gostuješ pri telekomu? Potem preveri, če je roaming omogočen.
Odstrani vnos PINa v kompletu, tega tukaj tako ali tako ne rabiš.
Odstrani vnos PINa v kompletu, tega tukaj tako ali tako ne rabiš.
ToTan ::
Gre za povezavo preko mobilnega omrežja. T-2 sem uspel povezati, ko sem vključil roaming - kar mi je nenavadno glede na to da sem v SLO in je SIM kartica od T-2 (zanimivo je tudi,če želim QUICK setup od Mikrotik, se pri A1 in T2 ustavi pri izbiri države, in ne morem naprej).
Pri T-2 SIM kartici je tudi vpisan PIN, pa (kot vidim) nima problema s ponovno povezavo.
Pri T-2 SIM kartici je tudi vpisan PIN, pa (kot vidim) nima problema s ponovno povezavo.
Vem, da gre za povezavo preko mobilnega omrežja. T2 ti ni delal, ker roaming privzeto ni dovoljen, kar je logično in ker T2 svojega omrežja skorajda nima si praktično zmeraj v roamingu. Ne vem kje se ti ta quick setup ustavi oz. kje in zakaj se sploh izbira karkoli v zvezi z državo? Kje je to v nastavitvah, da pogledam? Kot sem ti že napisal izklopi PIN in ne kompliciraj zaradi tega. Pa posodobi vse skupaj na zadnjo verzijo 7.12.1. Eventuelno lahko nadgradiš tudi modem, traja pa kar nekaj časa, tako, da naj te ne prestraši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Ne uporabljam Android aplikacije za te zadeve oz. jo uporabljam ampak za direktne nastavitve, quick setup preskočim. Drugače pa Winbox in je to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1363526 (7266) | starfotr |
» | Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 55043 (17371) | V-i-p |
» | MMS problem (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17770 (13859) | mojsterleo |
» | Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 118209 (64956) | OK.d |