» »

''Prešaltat'' na stare telefone?

''Prešaltat'' na stare telefone?

1
2
3

WizzardOfOZ ::

No to je nekaj, kar jaz ne morem nosit. Tko čefursko zgleda.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

V-i-p ::

Jaz pa brez tega ne morem. Je pa res, da nimam dvajset let. Men je ok za telefon, denarnico, drobižnico pa ključe :).

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p je izjavil:

Jaz pa brez tega ne morem. Je pa res, da nimam dvajset let. Men je ok za telefon, denarnico, drobižnico pa ključe :).

Pričakuješ, da jih imam jaz 20?
Men je to čefursko že odkar sem to prvič videl. Kakih 50 let nazaj, k so fotri to okol nosil.

nejc_nejc ::

Jbg, mobi mora v sprednji zep od kavbojk. Ga tisim v zadnjega, sam pol se pa v avto ne smes usest direkt.:))

Scaramouche ::

Edino kar ostane kar je od nove garde, kar je pa zadnje kar bo majhno je Iphone 13!

Ne una kyocera je taprava....

nejc_nejc je izjavil:

Ne una kyocera je taprava....

Bi bila če bi bila tam okol 100€,samo za un keš bi raje pol vzel nov 2022 model tip telefona!

Normalno da novejši. Bistvena je oblika.

nejc_nejc je izjavil:

Normalno da novejši. Bistvena je oblika.

O čem govoriš? Da je kyocera dovolj cool za ta čas?

WizzardOfOZ: nisem rekel, da si najstnik, daleč od tega ;). Samo, če pogledaš recimo od pomladi do jeseni (v zimskem času ne rabim te torbice) si zunaj praktično v kavbojkah in kratki majici. Zdaj pa kam naj dam: pametni telefon, denarnico, drobižnico, ključe od stanovanja, ključe od avta, cigarete, vžigalnik pa recmo še ene tictac bonbone. A v vrečko? :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

A v vrečko? :)

Veš da jaz to delam,samo da ne nosim te torbe, kao grem v trgovino,da se ne sramotim z to pedrtašno...

V-i-p je izjavil:

WizzardOfOZ: nisem rekel, da si najstnik, daleč od tega ;). Samo, če pogledaš recimo od pomladi do jeseni (v zimskem času ne rabim te torbice) si zunaj praktično v kavbojkah in kratki majici. Zdaj pa kam naj dam: pametni telefon, denarnico, drobižnico, ključe od stanovanja, ključe od avta, cigarete, vžigalnik pa recmo še ene tictac bonbone. A v vrečko? :)

v žepe vojaških hlač gre vse, pa pederuše ne rabiš.
kavbojke? nimam jih že več kot 40 let.
tactical pants. maš še za 4 seržerje placa poleg vsega, pa še kak pipec gre zraven.

Zgodovina sprememb…

harvey ::

To je nekaj podobnega, kot je bilo gibanje v času industrijske revolucije - ludizem, ko je uničevalo stroje pod pretvezo, da ljudje ne bodo imeli dela.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Bela_Krajina ::

V-i-p je izjavil:

Glej, marsikdo se to sprasuje. Zdej imas vec resitev. Eni, sicer redki se vprasajo, kam naj vse to dam, pa eni recejo, da sploh ne rabijo niti telefona, niti cigaret, niti avta, bonbonov itd. Spet drugi, recimo nekateri na svedskem pa si kot receno dajejo cip v telo, in tam imajo vse smart naprave, denar, odklep pametnega stanovanja namest kljucev, odklep elektronike itd. Zdej se bo clovek odlocal. Po drugi strani clovek s tisto torbico imenovano pederuso vecinoma samo pokaze, da je suzenj ne samo sistema, ampak tudi suzenj recimo cigaret, raznih elektronskih naprav, materialnih dobrin itd. Samozadosten clovek ne rabi nic od tega. Ce tko pogledas.

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch ::

V teh časih je precej brezveze ne imeti smartphona. Obstajajo dosti lažji načini, da si zakompliciraš življenje.

Rias Gremory ::

Wolfie je izjavil:

... Žal pa nori kapitalizem zahteva, da si prisoten 24/7. ...

To smo ljudje dopustili.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Samo ugotavljamo, da se oblika smartfona kriticno priblizuje carryphonu iz 90tih.:)):))

Prisesanost je pa stvar posameznika.

Magic1 ::

Telefon je lahko vse, znanje, zabava, informacije, komunikacija,... Če uporabljaš prave stvari je lahko zelooooooo dobra zadeva, če pa se ne znaš kontrolirat in bluziš po neumnostih ure in ure dnevno pa je zelo slabo. Seveda je verjetno najbolje, da ga človek brez samokontrole nima, ker vse slabo močno preseže dobro.
Magic

Lonsarg ::

Uporabljanje več kot 1 uro na dan telefon je smrt za oči, tak da jaz imam telefon izključno za on-the-go. Tak da jaz doma primarno uporabljam desktop in sekundarno tablet zvečer zaradi večjega ekrana. Sicer bi softwersko v teoriji zadoščal tudi telefon, ampak zaenkrat imajo preslabo podporo za večje ekrane.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Miki N ::

nejc_nejc je izjavil:

Enkrat ko začneš malo raziskovati pojave v družbi ugotoviš da je presenetljivo malo "stvari posameznikov" ... v resnici stvar posameznika. Presenetljivo malo.

Kaj točno te sili v to, da imaš na telefonu 27 različnih social media appov?

Miki N je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Enkrat ko začneš malo raziskovati pojave v družbi ugotoviš da je presenetljivo malo "stvari posameznikov" ... v resnici stvar posameznika. Presenetljivo malo.

Evo, jest mam 4 app gor, od tega eno napol banko, tako da.....ta zadnja pase v tvojo kategorijo.

Rias Gremory ::

@WizzardOfOZ
Kje kupuješ taktične hlače (in podobno)?

Še on-topic:
Nekatere stvari (žal) zahtevajo pametni telefon. Razpredati ali je to dobro ali slabo, ter kakšne posledice ima lahko to pa se mi ne zdi smotrno glede na nezmožnost konstruktivnega debatiranja nekaterih. Ena izmed stvari, ki zahteva pametni telefon je potrditev plačila pri spletnem nakupu. Ne velja za vse trgovine. Govorim za NKBM, domnevam da je pri drugih bankah enako.

V primeru, da bi se odločal za "dumb phone" bi verjetno vzel telefon, ki sem ga že imel. To je Nokia E72. Ima QWERTY tipkovnico na katero sem lahko res brzinsko tipkal. Je pa res da imam manjše in krajše prste.
 Nokia E72

Nokia E72

No, v resnici ga še imam in deluje, a ga ne uporabljam jaz.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

Ja pri "tipkacih" si lako tipkal med voznjo, na da si gor gledal.

Gagatronix ::

Na dobrih starih Nokiah si lahko natipkal cel SMS brez da bi telefon sploh vzel iz zepa. :))

Na dobrih novih telefonih ti sploh tipkati ni treba. Klikneš tisto tipko na volanu in poveš telefonu kaj naj napiše in komu.

Ja in slovenscina u nulo laufa..

Google dela precej dobro, Siri je pa zabita, ampak se vseeno da sporazumet. Definitivno boljše kot gledat v 2.4cm velik enovrstični ekran med vožnjo po regionalki.

Netrunner ::

smart telefoni so kul zadeva vendar sem tudi jaz razmišljal, da bi šel na staro klasiko predvsem zaradi tega ker so preveliki. Te prepogljive zadeve so mi zanimive, vendar bom še počakal, da vidimi kako se kaj dolgoročno obnesejo. Ti telefoni so nas malo razvadili in se jim je težko odreči, vendar se da oz. je odvisno od generacije posameznika, saj tisti ki je odraščal z smart telefonom se težko loči od njega :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

ziga1990 ::

edini problem ki ga vidim z pametnimi teleoni je njihova velikost se posebno če hočeš kupit zelo dobrega
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

hojnikb ::

ziga1990 je izjavil:

edini problem ki ga vidim z pametnimi teleoni je njihova velikost se posebno če hočeš kupit zelo dobrega

Am, js ne vidim problema.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Jaz ga vidim v ceni in podjetju v ozadju :)

Netrunner je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Jaz ga vidim v ceni in podjetju v ozadju :)

Če ti je cena problem, pač kupi cenejši telefon. Sj ni iphone edini majhen telefon. Sam ne se potem pizdit, da je hardware zanič.
Nwm no, a je google res tako boljša alternativa applu?
#brezpodpisa

Ne, google ni boljša alternativa applu vendar pri iphonih preplačaš znamko. Android telefoni so načeloma cenejši, samo ne poznam proizvajalca da bi naredil kaj podobnega tistemu malemu iphonu za neko normalno ceno. Da moram plačati 800€ za nek spodoben hardware je žalostno.

Pa jo res preplacas? Primerljivi androidi visjega razreda niso nic kaj cenejsi. Pa cenovni strop pri androidih je tudi precej visji kot pri applu.

Je pa res, da apple nima telefonov za 100e. Ampak to se ne pomeni, da je precenjen.

Če ti je 800e prevec, imas lanksoletno alternativo za pod 600e. SoC se vedno bolsi od vsega kar premore android ekosistem.
https://geizhals.eu/apple-iphone-12-min...

se nizje po cenovnem rangu mas SE 2022, se nizje pa SE 2020. Oboje vec kot spodobn kompakten telefon.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Wolfie ::

Scaramouche je izjavil:

jaz bi takoj ime 4.5" če bi le ta imel enak hardware.

Sej to mene moti, da moraš poleti z peder tašno okol hodt samo ker rabiš not telefon dat!
Včasih si ga dal v majhen žep!
Ko to vidim mi je za bruhat!

It's where I keep all my things. Get a lot of compliments on this. Plus it's not a purse, it's called a satchel. Indiana Jones wears one. HANGOVER

Mike_Rotch je izjavil:

Na dobrih novih telefonih ti sploh tipkati ni treba. Klikneš tisto tipko na volanu in poveš telefonu kaj naj napiše in komu.

HAHAHA

Netrunner je izjavil:

Ne, google ni boljša alternativa applu vendar pri iphonih preplačaš znamko. Android telefoni so načeloma cenejši, samo ne poznam proizvajalca da bi naredil kaj podobnega tistemu malemu iphonu za neko normalno ceno. Da moram plačati 800€ za nek spodoben hardware je žalostno.

Ne pozabi, da se s tem tudi zaklenes v striktno limitiran ekosistem.

Kot da je dumb phone z symbian S40 kaj hudo manj limitiran sistem :))
#brezpodpisa

Hojnik
5 pa pol colar ne gre v prvi zep, brez, da ga ven vlacis ko se vsedes.

mtosev ::

Moj zadnji dumb phone je bil Sony Ericsson W200i, potem sem šel na Windows mobile. Ne pogrešam dumb phonov, ker njih sem imel primarno za eno stvar in to je bilo klicanje in SMS.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Wolfie je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

jaz bi takoj ime 4.5" če bi le ta imel enak hardware.

Sej to mene moti, da moraš poleti z peder tašno okol hodt samo ker rabiš not telefon dat!
Včasih si ga dal v majhen žep!
Ko to vidim mi je za bruhat!

It's where I keep all my things. Get a lot of compliments on this. Plus it's not a purse, it's called a satchel. Indiana Jones wears one. HANGOVER

Naslednja postaja

nejc_nejc je izjavil:

Hojnik

gre gre. 13mini je se manjsi kot iphone 6/7/8, ceprav ma precej vecji display.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Hojnik

gre gre. 13mini je se manjsi kot iphone 6/7/8, ceprav ma precej vecji display.

Deluje fantastičen, samo cena je res visoka, sem pa govoril z kolegom ki pravi da ne gre več na android,da po par mesecih šteka zaradi posodobitev...

Jah, če hočes met best in class procesor v majhnem bodyu, pac placas ceno. Kater androidnes ti pa ponuja tazadnega tahudega snapdragona za par 100e?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Jah, če hočes met best in class procesor v majhnem bodyu, pac placas ceno. Kater androidnes ti pa ponuja tazadnega tahudega snapdragona za par 100e?

Ni proc kar ljudje kritizirajo, ampak android!

hojnikb je izjavil:

Kot da je dumb phone z symbian S40 kaj hudo manj limitiran sistem :))

Primerjava je bila iPhone vs Android.

A takšna "mini jajca" so za kaj?
https://www.mimovrste.com/telefoni-na-d...

m0LN4r ::

V-i-p je izjavil:

Likalnik: zanimivo, kot bi bral sebe. Namizne mašine in prenosnika že lep, lep čas nisem prižgal. Isto delam vse na telefonu zato je moj naslednji nakup fix Note xy varijanta, ker se bom počasi losal obeh mašin doma :).

Tebi in Likalniku bi predlagal Fold. Sta prakticno idealna kndidata.
Odkar ga nimam vec, mi jekr mucno "delati" na manjsi povrsini. Stvar me je razvadila totalno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

V-i-p je izjavil:

A takšna "mini jajca" so za kaj?
https://www.mimovrste.com/telefoni-na-d...

To je jajce, ki je bilo narejeno za indijski trg. Da se pri nas prodaja/je prodajalo je cudno.

m0LN4r ::

Invictus je izjavil:

Ne vem kdaj bodo omogočili, da boš lahko pametni telefon priklopil na monitor + tipkovnica + miška.

Nekaj se trudijo, pa ne uspeva. Najbrž blokirajo tako uporabo.

He? Sicer ze eno leto nisem sprobal, ampak DEX z docking postajo je delal super, tudi wireless dex je delal z BT misko in tipkovnico.
Se mi zdi, da smo naslednje leto tam, da za pisarnisko delo bo nov Smart monitor + DEX telefon.

Wireless nisem sprobaval, sem pa s kablom kot pravim. Cist kul, sam navadit se je trba.

5:00
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterije v pametnih telefonih (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8114350 (8887) louser
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20549728 (28433) RC37
»

Zakaj imate pametne mobilne telefone? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15224144 (20404) MxxW5
»

Pametni vs klasični telefoni (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6215261 (12980) Jerry000
»

Nokia X, X+ in XL: finski telefoni z Androidom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8724085 (17785) andromedar

Več podobnih tem