Forum » Zvok in slika » Zajem analognega videa - s katerim programom
Zajem analognega videa - s katerim programom
waters ::
Imam ATIjevo kartico VIVO in starejšo kamero, ki je povezana s svideo kablom. Kateri program predlagate za prenos v računalnik.
LP
LP
Caligula ::
iuvcr pa se nek je,..
mailaj mi na enduron@email.si da ti posljem
Dober je ker tam kjer bi izgubil frame,.. in bi nastajal zamik med sliko in zvokom, vstavi blank frame oz kakega ponovi-to je zate nevidno,.. in tako poskrbi, da sta video in zvok sinhronizirana, ker zna to vcasih zelo probleme delat.
mailaj mi na enduron@email.si da ti posljem
Dober je ker tam kjer bi izgubil frame,.. in bi nastajal zamik med sliko in zvokom, vstavi blank frame oz kakega ponovi-to je zate nevidno,.. in tako poskrbi, da sta video in zvok sinhronizirana, ker zna to vcasih zelo probleme delat.
samoj ::
Kakšno video in audio kompresijo uporabiti za zajem TV slike?
Če je bolj važna kvaliteta kot prostor....
S katerim kodekom? Divx 5, Xvid, mpeg l-3, oggy....?
Tnx,
Samo
Če je bolj važna kvaliteta kot prostor....
S katerim kodekom? Divx 5, Xvid, mpeg l-3, oggy....?
Tnx,
Samo
waters ::
Jaz sem mislil CaqKa, da so ti programi samo za obdelavo in uvoz preko firewire ne pa tudi za zajem analognega. Kajti meni ni problem obdelava ampak zajem.
LP
LP
CaqKa ::
programi ki sem jih jaz naštel podpirajo tudi analogni zajem.
oziroma vdub podpira samo analognega.
oziroma vdub podpira samo analognega.
gumby ::
samoj: uporabi raje huffyuv ali mjpeg na max kvaliteti, šele nato stisni v divx/xvid. bo kvaliteta dosti boljša...
res pa je, da boš potreboval nekaj 10G prostora za vsako uro videa (ampak tole z današnjimi diski ni več problem)
res pa je, da boš potreboval nekaj 10G prostora za vsako uro videa (ampak tole z današnjimi diski ni več problem)
CaqKa ::
za full mjpeg so današnji računalniki že dovolj močni?
jaz še imam v enem zakotnem kotičku kartico z mjpeg na isa vodilu
jaz še imam v enem zakotnem kotičku kartico z mjpeg na isa vodilu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iz hi8 (analog) ali vhs na pc z VIVO karticoOddelek: Zvok in slika | 1816 (1608) | lalan |
» | Kartica za zajem videa iz zunanjih virov?Oddelek: Kaj kupiti | 2300 (2229) | kurjač |
» | Video konverterjiOddelek: Zvok in slika | 2026 (1889) | marS |
» | Iščem program za zajem videa!!Oddelek: Programska oprema | 1425 (1322) | marS |
» | snemanje videa na računalnikOddelek: Zvok in slika | 1208 (1139) | T(he) Boss |