Forum » Zvok in slika » snemanje videa na računalnik
snemanje videa na računalnik
tx-z ::
Zanima me, kako bi posnel posnetke iz VHS na računalnik. Mam videorekorder, tv tuner,, edini problem pa je,
kr ne vem v kere kodeke bi dal pa tko naprej.. Najprej bi rad spravu iz kasete na računalnik, v čim boljšem
formatu(da bi še kej uredu,...),,pol pa bi hotu k bi vse mel na računalniku dat to v en format, da bi blo prbližn 90minut za en cd (690MB)
ker kodek bi uporabu XvID al DiVX, pa še kakšne druge,,kvaliteto video in audio zapisa(kbs)...
pa še v kerem programu bi vse to naredu...ni važn kok časa bi delu, sam da bi dobr naredu..
mam pa 950MHz,512MB spomina, pa ene 30GB prostga placa
kr ne vem v kere kodeke bi dal pa tko naprej.. Najprej bi rad spravu iz kasete na računalnik, v čim boljšem
formatu(da bi še kej uredu,...),,pol pa bi hotu k bi vse mel na računalniku dat to v en format, da bi blo prbližn 90minut za en cd (690MB)
ker kodek bi uporabu XvID al DiVX, pa še kakšne druge,,kvaliteto video in audio zapisa(kbs)...
pa še v kerem programu bi vse to naredu...ni važn kok časa bi delu, sam da bi dobr naredu..
mam pa 950MHz,512MB spomina, pa ene 30GB prostga placa
tx-z
Aspirinix ::
VHS -> Kabel kompozitni+avdio ali pa s-video+avdio. kompozitnega ali s-video daš na tuner, avdio pa na zvočno kartico. NAto program za zajem, najpogosteje ga ima že sam tuner. Pri snemanju preveč ne kompliciraj s kodeki in kvaliteto ampak sprobaj, kaj bo računalnik najlažje prebavil.
Glede kvalitete kodeka pa se dobijo eni računalniki (bitrate kaltulatorji), ki ti izračunajo potrebni bitrate, da bo končni izdelek nekje v kvaliteti in velikosti, ki jo želiš.
Pri roki imej kakšen VirtualDub in pa ogromno časa. Ko boš enkrat našel pravo kombinacijo, bo šlo. Pred tem pa bo muka in pol.
Drugače pa preveri še digital-digest.
Drugače pa priporočilo za kodek in kvaliteto. Mogoče wmv ni tako slaba izbira ali pa Indeo. Za obdelavo vzemi kakega, ki ima manjšo kompresijo in nato čisto na koncu "prešaj" v bolj kompresijske kodeke.
Čas je vprašljiv glede tega, kaj hočeš narediti. Če se hočeš ogromno igrati računaj na ogromno časa. Vsekakor pa v začetku dosti, pozneje pa čedalje več. Spomnim se, ko sem za 15 min filma porabil kakih 10h dela, ko sem začel. Prenos z DV, pa izbira, pa prehodi, pa glasba, pa... Zdaj je razmerje okoli 1:5-6.
Kateri RAM je to? DDR?
Glede kvalitete kodeka pa se dobijo eni računalniki (bitrate kaltulatorji), ki ti izračunajo potrebni bitrate, da bo končni izdelek nekje v kvaliteti in velikosti, ki jo želiš.
Pri roki imej kakšen VirtualDub in pa ogromno časa. Ko boš enkrat našel pravo kombinacijo, bo šlo. Pred tem pa bo muka in pol.
Drugače pa preveri še digital-digest.
Drugače pa priporočilo za kodek in kvaliteto. Mogoče wmv ni tako slaba izbira ali pa Indeo. Za obdelavo vzemi kakega, ki ima manjšo kompresijo in nato čisto na koncu "prešaj" v bolj kompresijske kodeke.
Čas je vprašljiv glede tega, kaj hočeš narediti. Če se hočeš ogromno igrati računaj na ogromno časa. Vsekakor pa v začetku dosti, pozneje pa čedalje več. Spomnim se, ko sem za 15 min filma porabil kakih 10h dela, ko sem začel. Prenos z DV, pa izbira, pa prehodi, pa glasba, pa... Zdaj je razmerje okoli 1:5-6.
Kateri RAM je to? DDR?
T(he) Boss ::
Najboljse je, da zajames z programom, ki je bil zraven tv tunerja, drugace pa (ce mas atija) z ati media center. Ko zajemas zajemaj v mpeg1, potem pa pozelji, ce bos v divx, bos mogo namestit se njihov spyware, pri xvid pa ni nic takega. Sigurno pa je za dokoncno stiskanje zelo dober virtual dub, movie maker je malo bolj bogi, ker ti vsiljuje njihove formate torej .wmv, katerega ti virtualdub ne bo hotel odpreti. Tega igranja z nastavitvami pa je res veliko, ker lahko je razlicna (kvaliteta) slike, pa iste nastavitve (pojmam nimam zakaj, ampak govorim iz lastnih izkusenj).
gumby ::
za snemanje videa uporabi hiter kodek (mjpeg ali huffyuv), za zvok pa kar pcm. ta kombinacija "požre" približno 10GB na uro, ampak razbremeni cpu, zato ponavadi ni problemov z zatikanjem (dropped frames)
nato pa stvar še enkrat stisni z virtualdub-om - uporabi divx in mp3 kodek... (ali pa xvid/ogg)
še nekaj... mpeg1 pusti na miru, ker smrdi... prav tako ati-jev program za snemanje. snemaš lahko kar z virtualdub-om...
nato pa stvar še enkrat stisni z virtualdub-om - uporabi divx in mp3 kodek... (ali pa xvid/ogg)
še nekaj... mpeg1 pusti na miru, ker smrdi... prav tako ati-jev program za snemanje. snemaš lahko kar z virtualdub-om...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gumby ()
tx-z ::
mam leadtekov winfast tvtuner, ram mam pa 512 MB ddr (2100)
sj to nameravam delat čez poletne počitnce, sam bojo kmal, da vem kaj rabm sploh
sj to nameravam delat čez poletne počitnce, sam bojo kmal, da vem kaj rabm sploh
tx-z
T(he) Boss ::
Jaz ti predlagam, da kake pol minute probas z mojimi predlogi in predlogi te, ki mi nasprotuje, potem pa se sam odloci, vesel pa bi bil, ce bi svoje spoznanje delil z nami
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV tunerji (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7389 (5456) | Tiash |
» | rezanje videa mpgOddelek: Zvok in slika | 3533 (3065) | jan01 |
» | mp3 kodek za v filmeOddelek: Pomoč in nasveti | 1013 (969) | tx-z |
» | Dr. DIVXOddelek: Programska oprema | 1225 (941) | pivmik |
» | Program za gledanje tv-jaOddelek: Zvok in slika | 2296 (1795) | freserovski |