» »

Kartica za zajem videa iz zunanjih virov?

Kartica za zajem videa iz zunanjih virov?

YenLoWang ::

Seos!

Zanima me kaj zaeno kartico mi priporocate, ali graficno z opcijo VIVO, ali posebej kaksno pctv kartico z moznostjo zajemanja videa?

Uporabljal bi predvsem kot amater, da spravim tu pa tam kaksne domace vhs posnetke iz videa ali kamere na racunalnik.

Kaj bi pa z filmom urejal na racunalniku (editiranje,rezanje,vstavlanje spic) pa verjetno itak ni povezano z kartico.. ali se motim?

lp, Yen

mrbungle ::

Odvisno kaj hočeš. Za zajem analognega videa s starejših kamer ali VHS posnetkov lahko uporabiš TV-kartico, ki ima SVHS in činč vhode ali grafično kartico,ki ima možnost Video In Video Out (VIVO). Obstajajo pa tudi bolj profesionalne zadeve za zajem analognega vide, kot je npr. Pinnacle Studio MovieBox USB V.9 ali bolj profesionalno zadevo Pinnacle LiquidEdition 5.5 PRO. Za zajem videa iz digitalne kamere pa se uporablja priključek FIREWIRE (novejše matične ga imajo že gor, drugače se kupi kartica). Za montažo in urejanje posnetkov potrebuješ pravo programsko opremo (poglej forum Zvok in slika). Če hočeš te posnetke spravit na kak drug medij, potem potrebuješ CD ali DVD pekač, ali pa digitalno kamero z DV vhodom (DV IN).

LP, Miha

laguna ::

Zdravo

Jaz sam uporabljam za amatersko arhiviranje vhs kaset kat tv tuner TV 2000 EXPERT P, in je za VHS signal (torej polovični pal) čisto zadostna zadeva. Poleg omenjene kartice dobiš tudi okleščeno verzijo urejevalnika ULEAD VIDE STUDIO 7 SE, ki po mojem zadostuje za neko amatersko obdelavo videa (prehodi, podnapis, prva stran, vstavljanje zvokov, muzike, slik, ...). Poleg paketa tv tunerja dobiš tudi MOVI MAKER, s katerim lahko narediš tudi DVD menije, vključiš podmenije, muziko, lahko tudi gibajoče menije, ..., prav tako pa lahko vse skupaj zapečeš na DVD ali VCD oz. SVCD.
Po mojem ti je za amatersko obdelavo in zajemanje iz VHS vira (384x288), saj tudi vidorekorderji snemajo v približno tej resoluciji, čisto zadosti omenjena kartica ali katera druga kartica, vsa investicija pa te pride nekje med 14 in 18 tisočakov.

Lep pozdrav
lagunaaaa

YenLoWang ::

hvala za odgovore..

zanima me se neki, pri nekaterih pise da zajemajo v MPEG1, MPEG2.. pri neketarih pa da tudi v MPEG4.. kako zajemajo pa graficne z VIVO opcijo? kater MPEG?

lp, Yen

laguna ::

Glede zajemanja v kodeke je tako, da lahko z bilo kartico zajemaš v vse kodeke, ki jih imaš nameščene na računalniku, saj recimo z inštalacijo tv kartice inštaliraš driver, katerega lahko uporabljaš v vseh drugih programih, tako npr. tudi z virtual dub, z vsemi oz. večino programov za urejanje videa, ki omogočajo capture. Vendar MPEG 1 in MPEG 2 nista kodeka, ki bi se ju dalo inštalirati kot kak drugi kodek, ampak mora sama naprava omogočati kodiranje s tem kodekom, ki je priložen kartici (TV, VIVO). Tako mislim, da imajo že vse VIVO kartice možnost kodiranja v eden od priljubljenih formatov (MPEG1, 2, MJPEG) ter tudi opcijo zajemanja v na računalnik nameščen kodek. Če imaš nameščen FFDSHOV imaš veliko izbiro kodiranja v najrazličnejše kodeke, mislim da jih je okoli 15.

Lep pozdrav
lagunaaaa

laguna ::

Ja da še dodam.

Za vsak primer pa pri prodajalcu ali na internetni strani preveri, kakšno kodiranje omogoča določena VIVO kartica!!!!!

LP
lagunaaaa

kurjač ::

Sam sem poizkušal naredit iz VHS na DVD in obupal nad slabo kvaliteto slike.
Najpre sem poizkusil z tv kartico TV2000 Exspert v avi in mpeg2 kvaliteti, obdelal pa z Pinaclem9. Narejen DVD sem vtaknil v predvajalnik in gledal skozi megleno sliko.
Veliko bolje se je obneslo z VIVO Asus 9600xt, ampak za mene nesprejemljivo. Zajemal sem z Pinaclom9 (720x576, 25slik/s)
Odločil sem se, da tiste 3 VHS kasete pretvorim takrat ko kupim kak DVD rekorder za pod TV. Da bi komu tisti DVD kazov bi me blo sram.
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507092 (5159) Tiash
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918948 (11988) Izi
»

iz hi8 (analog) ali vhs na pc z VIVO kartico

Oddelek: Zvok in slika
141736 (1528) lalan
»

radeon AiW vs VIVO?

Oddelek: Zvok in slika
71135 (1043) icek
»

Kateri program za Mixanje videa na računalniku?

Oddelek: Zvok in slika
161841 (1513) borut1

Več podobnih tem