» »

Video konverterji

Video konverterji

marS ::

Iščem naokoli /bolj izi:D napravo ki bi mi čimhitreje in seveda čimbolše konverzirala analogni video vir v mpeg/divx za mastering DVDja in na StreamingMediaWorld zasledim link na Plextor Converter, kjer je priporočena cena izredno ugodna (79$), zraven tipi ponujajo še InterVideov WinDVD in pa DivX Encoder DivX Networks. No, potem grem na DivX.com in ugotovim da ga tam dilajo po 159.99 $. 100% dražje, pa še vseeno se mi zdi poceni v primerjavi s kakšno Pinnaclovo napravo ki jih ponujajo tukaj. Sicer pa ga ponujajo sedaj samo po USA in Kanadi.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Caligula ::

KAr ti rabis je Video IN in pa da delas raje KDVDje in KVCDje.

Boljsa zadeva kor DIVX pa berejo tudi navadni standalone DVDji pol.

marS ::

Poznam KVCD, ma je po nekem chineese standardu, neki tacga kot SVCD, se mi zdi, vendar tega ne moreš folku dajat, najbolj zanesljiv je DVD oz. mpeg2, trenutno, oz. kar že nekaj časa.
Ta Plextorjev konverter se mi zdi po lastnostih kr dober, ker mpeg2 narediš direktno iz zajema, edino to je morbet sporno da je na USB 2.0. Sicer moj PC za video montažo to podpira vendar se mi zdi bolj siguren firewire zajem v PC. Kaj ima kdo izkušnje z zajemom na USB 2.0?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Caligula ::

Torej se enkrat KDVD. K D V D. To je polnokrvna DVD zadeva in ustreza DVD standardu.
In to lahko folku dajes. Folk v tujini, ki npr poroke,.. za folk snema to ze mnozicno komercialno uporablja.

Jaz z neko skripto, ki so mi jo sestavli na www.kvcd.net spravim cca 6 ur na en DVD brez da bi na TVju videl kako opazno degradacijo.

Je pa to v okviru DVD specifikacij. In vsak DVD ga bere. KVCD pa je pri kakih starih playejih problem, ker kaksni sploh VCDjev ne podpirajo kaki pa so zbircni.

KDVD pa nima teh tezav.
Lahko ga na DVD zapeces kot samo MPEG2 file ali pa prav kot DVD z recimo DVD mastering programom ala DVDlab in das notr poglavja, menije,.. skratka to je obicni DVD. Vsak DVD player ga predvaja.

Pa pravis analogni video? Kaksen vir to uporabljas? Analogni kamero? Ker, ce ti kvaliteta,.. skrbi, kaj sploh pocnes z analognim virom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

marS ::

Vedno več zahtev je za pretvorbo posnetkov z videokaset na DVD. In z nekim konverterjem bi rad to zadevo spravil na tak nivo da bi s tem imel zelo malo dela oz. da bi porabil manj časa. Kvaliteta posnetkov ni tak problem, itaq so ti posnetki večinoma amaterski, ne najboljše kvalitete. Če delam VCD je potem vse skupaj še bolj razmazano, najboljše zadeve pridejo če se skonvertira v mpeg2, naredi meni in zapeče video DVD.
Zdej, it na KVCD? Ja bi šel vendar ne vem kaj bi s tem pridobil? Prostor na DVDju oz več bi spravu na en DVD. Čas zajema, mastering in pretvorba pa se mi zdi da tu ne bi pridobil nič. Sploh pa še vprašanje če npr. ti konverterji podpirajo direktno pretvorbo v KDVD?Če ne, je potrebno pretvorit najprej v mpeg2 in potem iz tega v KDVD, ki ima malce drugačne nastavitve kar spet pomeni podaljšanje časa izdelave DVDja z menuji.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Caligula ::

Narobe si predstavljas tole.

KDVD je MPEG2. Samo, da namesto recimo obicajnega templata v TMPGencoderju uporabis posebnega dodelanega za KDVD.
Direktno source spremenis v KDVD.

Sej bom verjetno jutri posodobiu guide kako iz videa v KDVD pa bo vse pisalo.
Tudi keri template uporabit, kero skripto,.. in ni nic zahtevnega. Na zunaj je to obicajna pretvorba v MPEG2 kar KDVD tudi je.
KVCD je pa MPEG1.

KDVD ma resolucijo 720*576.
Skratka cistokrvni DVD.

Kvaliteto dolocas sam glede na kolicino, ki jo zelis spravit na DVD. KDVD je se clo boljse, ker uporabljas tudi skripte, ki majo raznorazne filtre za ostrit, mehcat, ... siko, za odpravljat artefakte, posebne skripte za analogne vire-se prav VHS.,..

Ni pa KDVD nic tezkega za naret. Ko mas enkrat pravo skripto pa template to sam zmeces v TMPGencoder pa je.

Kar se pa tice kako zadevo z analognega spravt na video. Joj joj, analogni prikljucki so beda ker lahk prihaja do izgube frejmov in s tem dobre sinhronizacije med sliko in zvokom sam to bos itak videl, ce bo pri tebi tud. Skratka rabis kartico z video in priklopom.

Se boljse bi blo, ce mas recmo digitalno kamero k ma tud DV IN prikljucek in pass through al video digitizing opcijo. Pol lahk gor na njo priklopis analogni vir in digitalizira zapis in mas pol DV.

Sam sej je vseen. Video IN kartico al pa TV kartico z video IN rabis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Freelancer ::

Ce jaz prav razumem isces nekaj podobnega, kot je TV tuner? V bistvu imas lahko neko napol zastonj kartico in ce imas dovolj dobro masino, potem lahlp capturas v visoki resoluciji v nek near-lossless codec, potem pa to konvertiras v zeljen format. Zdej kar se tice softverskega konvertiranja in DVDja... Ce bi to rad spravil na DVD, spravis zadevo v MPEG-2 najhitreje s cce, tmpgenc je polzji at best v primerjavi.

CaqKa ::

caligula zdaj ko si tipu natrosil kaj je kdvd, pa prepusti njemu naj se sam odloči ali ga bo uporabil ali pa ne...

mars: torej kdvd je dvd, torej mpeg2 z dvd resolucijo.. edina razlika je, da so kvantizacijske matrike prirejene za boljšo kvaliteto na manj prostora.

za prenos na kompiča ti bi pa priporočal da si sposodiš DV kamero ter si DV zapis spraviš na disk in šele tistega obdeluješ.. če že imaš dv kamero potem si na konju... sicer pa probaj dobit recimo kako staro analogno hardversko kartico.. jaz sem pred mnogo leti uporabljal eno fastovo, ki je imela hardversko kodiranje v mjpeg.
hardverske kartice so še najbolj ziher (glede lost frames) napram kakim tvtunerjem.

Caligula ::

Ce ze ma DV kamero je na konju samo, ce ma tako z DV IN in funkcijo digitalizacije VIDEO IN signala. To majo pa ponavadi malo drazji modeli.

marS ::

V bistvu se ne gre zame. K meni folk nosi video kasete s svojimi posnetki. Zadnje čase so se DVD predvajalnikii kar razširili, predvidevam zato, ker jim je močno padla cena. Pretvarjaš iz VHS kasete na DVD lahko sam, če imaš čas. Ti konverterji pa so naprave kjer ti ta pretvorba vzame najmanj časa.
Caqka: imam eno staro fastovo kartico za zajem iz vseh virov /analogni+DV/, zajema zelo kvalitetno, vendar shranjuje v fastoc DIF format (ki je v bistvu DV). To je treba potem v Premierju pretvorit v mpeg 2, potem pa npr. z Nero Vision Expressom v video DVD. Zajem traja cca 1 uro za 1 uro, pretvorba /brez obdelave, comp je P3 900 1:7 oz. 7 ur, dobiš visokokvalitetni mpeg 2 potem pa preko NVE mastering DVDja ki traja kake pol ure na P1000 DVD Nec 4x speed. Porabiš 2 dni za en dvd.
Ti konverterji pa imajo hardverske dekodirnike in vse to opravijo pri zajemo, direktno, npr. ta Plextorjev Converter ima funkcijo direct-to-disc kjer lahko direktno pečeš na DVD...
Seveda, če mu lahko nastaviš da peče v KDVD in če večina DVD playerjev podpira KDVD potem ne vidim razloga zakaj ne bi pretvarjal v KDVD....

btw: sem imel tudi eno fastovo analogno kartico na win98,ki je shranjevala v mjpeg, ki pa je ni nihče mogel usposobit da dela na Win2K ali XPjih in nadaljnega razvoja fast sploh ni več podpiral, čeprav mislim da je bila odlična videokarta (FastAVMaster)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

Caligula ::

Delat KDVD je enako kot delat DVD. Berejo jih pa vsi DVD playerji, ker to je DVD.

marS ::

:D bom pa moral res na KDVD.com pogledat, si me prepričal, sam:
imam nero vision express in če delam mastering z njim mi on avtomatsk nardi IFOte po DVD standardu, npr. sej zdej ne vem točno... ker nism še nič pogledal ampak KDVD je bolj optimiziran, streami so verjetn bolj dodelani (bom se poglobil v to),
sam fora ki me zanima je, če mastering programi kot npr ta nero vision zapeče na DVD po DVD specifikacijah ali bo brez problema pogoltnil KDVD specifikacije, oz. če bo mpeg2 na KDVD način narjen rekodiral v navaden DVD?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Caligula ::

Mastering program lepo potegne KDVD in n aredi cisto standardno DVD zadevpo (TS foldercki) :D
Pa poglej pol raje na www.kvcd.net

So skripte, ki so prav za DVDje pa raznorazni filtri pol je pa odvisno kok res hoces na 1 DVD spravt.
Ce pa gre prav za bolj crappy resolucijo (352*288) gre pa 10 ur gor na DVD.

kratka malo se razglej tam pa se malo poduci pa bos videl, da nima smisla navadnega DVDja delat.

marS ::

saj če je isti k. potem je vseeno. potem dobim samo malo več placa .
...no more heroes...
https://ilbis.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..

Oddelek: Zvok in slika
203254 (2475) CaqKa
»

Filmčki iz digitalnega fotoaparata

Oddelek: Zvok in slika
211795 (1457) CaqKa
»

NEC ND-2510 vs NEC ND-2500

Oddelek: Kaj kupiti
312158 (1297) krho
»

Ustvarjanje DVD backupa

Oddelek: Zvok in slika
91008 (853) Caligula
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252082 (1872) pivmik

Več podobnih tem