» »

USTVARJANJE LASTNEGA DOMA

USTVARJANJE LASTNEGA DOMA

1
2
»

Mato989 ::

uomostolto je izjavil:

Samo, če ti je važno kdo kaj deduje. Je pa lepo, da se boš odrekal celo življenje da potomcem pustiš kar meniš, da jim je najbolj važno, bolj kot pa polno otroštvo. Se bodo pa že odrekli v glavi vsem ostalim zadevam in se veselili dneva, ko bodo dedovali neko majhno stanovanje. :D

Če bi sodil iz moje izkušnje bi raje videl, da imamo čim bolj polno življenje, ko sem bil otrok, ker znam neprimerno bolj služit kot moji starši. Tako je v veliki meri tudi bilo. Če pa ni tako, da potomci znajo služit, pa zna biti, da bo neko stanovanje razlog, da bo družina po smrti lasnika skregana.

Preberi kaj piše Buda, boš uvidel, da ni velike razlike med materialnimi dobrinami. Vse je minljivo, vse je lahko problem.



Saj ni važno kaj kdo deduje, ni to bistvo oz. edini smisel, bistvo je da urediš lajf tako da trošiš manj za minljive reči in več za akumulacijo kar pride prav tebi kasneje in morebiti drugim rodovom.

Saj kdo pa pravi da se otroštvo in akumulacija vedno dogajata izključno istočasno. Poglej primer OPja, tip je star 30 let ima prihranjeno 0 zdaj bi pa on imel lasten dom... to je klasičen primer ko nikoli ni gledal vsaj 1 ali 3 leta naprej in pripravil teren sam sebi... ti pa govoriš o sanjskih poteh ko nekdo pride iz minimalca do 100k letno, ja so tudi taki super če si ti, ampak večina ne bo, in tisti morajo ubrati drugačno pot in se morajo zavedati da je obrestno obrestni račun močna zadeva kot tudi to da pač nepremičnina ni neki usput projekt kot nakup obleke za 200EUR ampak da je potreben pristop ki traja več let ali celo desetletje

Super če ti znaš neprimerno bolje služiti kot tvoji starši, saj tudi jaz imam višjo plačo kot moji starši, ampak to ne spremeni dejstva da če bi se namesto da se avto menja na 4 leta, bi kupila še 1 parcela, da ne bi bilo še lažje na takih osnovah bolje obračat kapital.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

uomostolto ::

Kaj pa ni minljivo?

Oba pristopa pa terjata spremembe. En pristop terja, da se odrekas vsemu razen nepremičnini, drug pa, da delaš na dohodku, ampak si fleksibilen in uživaš življenje.

Ti na človeka gledaš preveč plastično. Sem ti pa ja povedal kaj vse sem profitiral, ker se nisem šel tvoje poti. Če nekomu vzameš vse, to daleč ne pomeni, da bo enaka oseba. In ne pomeni, da bo sam sebi všeč.

S tem ko trošiš spoznaš market, s tem ko kam greš spoznaš mentalitete. Več to delaš bolj si mojster. Če se pogajaš se boljše pogajaš itn. To prinese dosti več kot pa, če bi namesto avta kupil parcelo.

Skratka ti menjaš potencial za prihranke. Menjaš najlepša leta za slabo tolažbo v starosti.

Pa ne pozabit, da tvoja pot je tako preprosta, da jo poznajo vsi, pa je vseeno ne hodijo. Malo odrekanja, malo seštevanja, malo množenja. To zmorejo naši otroci na začetku osnovne šole. To kar počneš ti je praviloma cilj revežev, ampak nimajo take doslednosti, kot ti. Skratka ne vem, zakaj bi bil tako osnoven nasvet komu zanimiv? Ali so tu ljudje, ki ne znajo poračunati koliko kaj nanese?

Mato989 ::

Oba pristopa pa terjata spremembe. En pristop terja, da se odrekas vsemu razen nepremičnini, drug pa, da delaš na dohodku, ampak si fleksibilen in uživaš življenje.


Problem je če pri pristopu delanja na dohodku failaš in potem na koncu nimaš ne dohodka in ne nepremičnine...

Pristop odrekanja "vsemu" razen nepremičnini tudi nujno ne pomeni da se odrekaš delanja na dohodku... samo pomeni predvsem to da ne zapravljaš denarja (ali pa vsaj čim manj) na zadevah ki te ne peljejo k cilju...

To kar počneš ti je praviloma cilj revežev, ampak nimajo take doslednosti, kot ti.


Seveda, ampak doslednost naredi razliko med tistim ki uspe in tistim ki faila.

Saj kaj pa misliš da tvoje poti ne poznajo vsi? Imenuje se basically delaj na tem da več zaslužiš medtem ko trošiš za kar ti srce poželi... večina nima sposobnosti zaslužit toliko kot bi lahko zapravili, zato po tej poti ne zmorejo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

zobnik ::

Pri 30 letih začet iz nule bo težka, zelo težka, žal. Služb je danes kukr hočeš in tud plače so šle gor.

Vse lepo in prav, ko si star 60 ali 65 je penzija si zdrav so plani, potovanja itd..., pri 68 letih pa zboliš in te zarad zdravja ne zanima nič razen bolezen potem pa se kar nabira bolezen napreduje....

Tud dnarja dost ostane, majo te nekateri upokojenci na banki po 100 jurjev in več, ker jih niti zapravit ne morejo.
Če dobijo 800 penzija, jih sigurno zapravijo samo 500, na letni ravni jim ostane kakih 4 jurje, 20 let pa je 80 jurjev. In država veselo takim pomaga ne da bi invalidom, tistim z mizrnimi dohodki.....pokojninsk sistem je že tako popolnoma uničen in vse te nove penzije so na podlagi gospodarstva- prodal so vse bivše firme, tujcem....saj praktično najbrž ene ni več izpred 40 let....da bi se potem lahko upravičeno izplačeval pokojnine na podlagi ustvarjene firme ki posluje tudi danes uspešno in se je tud razvila za 100-200%.

Da se vrnem na temo lahko kupita na kredit kak vikend, manjšo hišo in jo sama obnovita, samo bo treba je iz Ljublajne še 100km daleč. Tu v okolici LJ je že vse razprodano če se kaj prodaja se proda na črno za 10x višjo ceno. In še enkrat to kupjo tisti ki so to državo ogoljufal, milijarde.....pošteni sigurno en bodo šli kupovat nepremičnino ki je 10x predraga, ampak recimo da je 1-2x dražja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varčevanje vs potrošništvo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35425793 (7261) Miki N
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

Oddelek: Loža
4713492 (6256) Invictus
»

Upokojitev pri 40-ih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8311802 (7701) jakan123

Več podobnih tem