Forum » Loža » Upokojitev pri 40-ih
Upokojitev pri 40-ih
jype ::
Predvsem velja tole spodnje. Strategije, kako je komu uspelo? Črnuh prosim. Ne gre to tako. Če bi šlo, bi bili vsi upokojeni pri 40. Moja strategija je bila, pa sem za kar precej let prehitel teh magičnih 40, sila preprosta in jo lahko kopiraš:Ja pa jade, če bi ti res to ratal, pol bi na instagram limal fotke tko k un kakomuježeime, ne bi po slo-techu pisal!
1. Ustanovi firmo.
2. Delaj nekaj kjer lahko veliko zaslužiš.
3. Penzija!
Vsaj men so tko povedal tle na forumu, pol že mora bit res.
Unknown_001 ::
Jype, pa kakor je meni znano ti še vedno delaš. Mislim... saj je logično. Če imaš firmo to ne pomeni da boš pol kar naenkrat vse obesil na klin. Skrajna škoda za VSE.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Ker z količino denarja narastejo tudi potrebe.To je stvar vrednot in skromnosti (to je osebnostna lastnost, ki zagotavlja, da ti ni treba ostalim dokazovat, da si boljši od njih).
Zato marsikdo finančno propade, ko njegove potrebe prerastejo njegove prihodke...
Meni je vseeno, kakšne luksuzne avtomobile imate, meni se ne mudi in lahko grem z biciklom, zato sem očitno daleč najbogatejši.
Unknown_001 je izjavil:
ti še vedno delaš.Ma, sej pogledaš poslovne izkaze, pa vidiš, kolk delam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Hočeš reči, koliko narediš?
Begabt
Begabt
Begabt
Begabt
Jype koliko znaša tvoj forumski honorar?
EUR/shitpost
EUR/shitpost
Begabt
Begabt
janig ::
Predvsem velja tole spodnje. Strategije, kako je komu uspelo? Črnuh prosim. Ne gre to tako. Če bi šlo, bi bili vsi upokojeni pri 40. Moja strategija je bila, pa sem za kar precej let prehitel teh magičnih 40, sila preprosta in jo lahko kopiraš:Ja pa jade, če bi ti res to ratal, pol bi na instagram limal fotke tko k un kakomuježeime, ne bi po slo-techu pisal!
1. Ustanovi firmo.
2. Delaj nekaj kjer lahko veliko zaslužiš.
3. Penzija!
Vsaj men so tko povedal tle na forumu, pol že mora bit res.
Dan bilzerian?
Mislim, da so mi njega pod nos molili, ja. Eden od številnih tipov, ki radi pokažejo tisto, kar imajo in rad skrivajo tisto, česar nimajo.
Unknown_001 je izjavil:
Jype koliko znaša tvoj forumski honorar?To je vse za narodov blagor.
nekikr ::
Unknown_001 je izjavil:
Jype, pa kakor je meni znano ti še vedno delaš. Mislim... saj je logično. Če imaš firmo to ne pomeni da boš pol kar naenkrat vse obesil na klin. Skrajna škoda za VSE.
Moraš vedeti, da o penziji, kjer ne delaš čisto nič in cel dan samo ležiš na kavču pred TV-jem, sanjajo le tisti, ki so iz dneva v dan, že desetletja, skrajno izmučeni (fizični delavci recimo, da ne bo kdo na kakšnega šolnika slučajno pomislil). Taki resnično sanjajo o zasluženem počitku. Se pa potem izkaže, da z dnem, ko nastopi penzija, večina začne propadati. Celo življenje namreč niso počeli drugega kot garali, za hobije ni bilo časa ali denarja, kar ostane je pa sedenje na kavču, na balkonu, gledanje skozi okno.
Zgodnja penzija, se pravi pri 30, 40 letih, pomeni, da delaš tisto, kar te veseli in ko te veseli in se ne obremenjuješ pretirano z denarjem. Jasno, vsak drugi dan nova jahta bo penzijo hitro pojedla, ampak v resnici tega res ne rabiš. Bistveno bolje je, da v torek zjutraj pogledaš kašno je vreme, skočiš na kolo, potem pa pripravljaš baby back ribs 5 ur. Ko pridejo drugi iz službe jih pa lahko postrežeš :) V sredo pa potem še za posel kaj premakneš, če ne greš v hribe recimo.
Kar sem se jaz v penziji naučil je predvsem to, da ogromno priložnosti zamudiš, dokler si materialno odvisen od redne službe.
Jaz? Vstajam med četrto in peto uro zjutraj, ker je takrat najbolj primerna temperatura za začet biciklirat in je že dan.
Spat hodim precej različno, še najbolj odvisno od drugih ljudi v gospodinjstvu.
Spat hodim precej različno, še najbolj odvisno od drugih ljudi v gospodinjstvu.
profdoktor ::
bajsibajsi ::
profdoktor je izjavil:
Kar sem se jaz v penziji naučil je predvsem to, da ogromno priložnosti zamudiš, dokler si materialno odvisen od redne službe.
Ogromno priložnosti za it kolesarit. Al pa ogromno priložnosti za trolat po raznih forumih. Ali si mislil kaj drugega?
Meni je pa ta stavek vsec in verjamem, da bazira na njegovih lastnih ugotovitvah iz izkusenj. Predvsem ta del ogromno priložnosti zamudiš, dokler si materialno odvisen od redne službe bi (nam) lahko dal razmislek; zlasti tistemu, ki je na meji pomembnih odlocitev in se boji tvegati.
profdoktor je izjavil:
Ogromno priložnosti za it kolesarit. Al pa ogromno priložnosti za trolat po raznih forumih. Ali si mislil kaj drugega? :))Mislil sem na to, da te kolega povabi v team, kjer lahko ustvarjaš stokrat toliko (ja, res), kot si kadarkoli prej, recimo. Če bi bil v redni službi, ne bi mogel, ker ni plačano.
PreviousUser ::
Sprašujem se, ali je v Sloveniji ob takih plačah res mogoče sploh prišparati dovolj, da se upokojiš bolj zgodaj... Potem ti pa še na dobičke/obresti poberejo mislim da 25% davka... Kar težka je, razen če nisi nek specialen kader/top management ali pa delaš 15 ur dnevno...
PreviousUser je izjavil:
Sprašujem se, ali je v Sloveniji ob takih plačah res mogoče sploh prišparati dovolj, da se upokojiš bolj zgodaj... Potem ti pa še na dobičke/obresti poberejo mislim da 25% davka... Kar težka je, razen če nisi nek specialen kader/top management ali pa delaš 15 ur dnevno...
Če kot edini vir dohodka vidiš plačo od rutinskega kuča, poso, poso, kuča
NE
Razen če imaš res blazno srečo in si ali pojerbal bale denarja in nepremičnin/zadel na loto, ali pa imaš popolno plačano službo fikusa
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Unknown_001 je izjavil:
PreviousUser je izjavil:
Ma ob taki službi, kot jo imam zdaj, bi bolj težko še kaj drugega počel...
Kaj imaš v mislih še kot druge vire dohodka?
PreviousUser je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
PreviousUser je izjavil:
Uvoz in prodaja.
Popoldanska dejavnost.
Samostojno podjetništvo...
Belivej. Dokler si ti odvusen od tujega kruha bajnih denarjev ne boš imel.
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
PreviousUser je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
PreviousUser je izjavil:
Uvoz in prodaja.
Popoldanska dejavnost.
Samostojno podjetništvo...
Belivej. Dokler si ti odvusen od tujega kruha bajnih denarjev ne boš imel.
Sprašujem tudi zato, ker berem po tujih forumih (reddit itd.), kako vsi nekaj delajo po službicah in ful šparajo in potem gredo v penzijo pri 35 letih. Za sebe sem računal, da tudi če ne bi nič od svoje plače porabil, ne bi prišel do penzije do milijona EUR. Tako da s plačo vsaj pri meni res ne bo šlo, bo treba kaj drugega poiskat...
Denar pustit stat je največje bedarija.
Ob upoštevanju 2% letne inflacije po 30 letih izgubi skoraj 50% vrednosti. Ajd 44% pa čevap če sem bolj natančen.
Ob upoštevanju 2% letne inflacije po 30 letih izgubi skoraj 50% vrednosti. Ajd 44% pa čevap če sem bolj natančen.
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Mislim ne pustijo stat, saj dajejo večinoma v indeksne sklade (ETF), to pa na dolgi rok presega inflacijo.
PreviousUser je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Mislim ne pustijo stat, saj dajejo večinoma v indeksne sklade (ETF), to pa na dolgi rok presega inflacijo.
Kar pa je ok.
Če gledaš sam na to kako boš na kupček dajal brez da bi se denar sproti plemenitil... kot rečeno... po 35 letih se poslovi od polovice.
Begabt
Begabt
janig ::
Loto, kriptovalute, forex, amway, herbalife ... ni da ni.
Loto, kriptovalute, forex, amway, herbalife ... ni da ni.
LOOOOOOOOL
Herbalajf, amway ipd. So odlična priložnost za izgubit denar...
Begabt
Begabt
Komaj ste delati začeli, pa se boste že kar upokojevali.
Saj niste resni.
Če se jim pa ne da...
Begabt
Begabt
Invictus ::
Sam se pa ne bom upokojil.
Dokler bom kasiral 500/dan in več, in imel easy službico, malo službenih poti, bom pač delal. Če bo zdravje služilo.
Seveda ne več 5 dni/teden, 8 ur na dan, ampak recimo 3 dni/teden, 9 mesecev/leto.
Easy life . Še kak pasiven dohodek, pa sem zmagal...
Dokler bom kasiral 500/dan in več, in imel easy službico, malo službenih poti, bom pač delal. Če bo zdravje služilo.
Seveda ne več 5 dni/teden, 8 ur na dan, ampak recimo 3 dni/teden, 9 mesecev/leto.
Easy life . Še kak pasiven dohodek, pa sem zmagal...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
adhoc ::
Upokojitev je izi. Jaz služim 15000€ na mesec - prodajam kičkugle za vogalom.
Moja vleče 20 jurjev na mesec, veze gobline.
Upokojil sem se pri 14ih.
Trik je v tem, da si ne lastiš avta, ampak se prevažaš z rolerji. Ali pa skate (najraje za poslovne sestanke).
Če ne bi kadili pa bi itak bili že vsi milijonarji.
Kaj, a ne verjamete? Lol, reveži.
Moja vleče 20 jurjev na mesec, veze gobline.
Upokojil sem se pri 14ih.
Trik je v tem, da si ne lastiš avta, ampak se prevažaš z rolerji. Ali pa skate (najraje za poslovne sestanke).
Če ne bi kadili pa bi itak bili že vsi milijonarji.
Kaj, a ne verjamete? Lol, reveži.
jakan123 ::
Komaj ste delati začeli, pa se boste že kar upokojevali.
Saj niste resni.
Seveda smo. Ali pa kot pravi Invictus... Delaš dan, dva na teden, nekaj v izi. Zakaj bi 40 let po 40ur na teden delal za nekoga, če ni treba :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jakan123 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj nadure ne gredo v delovno dobo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11347 (8563) | solatko |
» | Za upokojence - kam ste vlagali? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12134 (8803) | Dosan |
» | Olajšave za pokojnine nad 1400 €Oddelek: Problemi človeštva | 12588 (11126) | jalovec09 |
» | neto - bruto = ? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 17081 (15067) | gjural |
» | Premalo let delovne dobe - kaj se zgodi?Oddelek: Problemi človeštva | 19536 (18343) | amigo_no1 |