» »

pravica do gotovine v ustavi. kaj si mislite?

pravica do gotovine v ustavi. kaj si mislite?

Temo vidijo: vsi
««
5 / 15
»»

Jure14 ::

matobeli je izjavil:


yzdej pa prosim utemelji zakaj bi prišlo pri ukinitvi gotovine do totalitarizma, sploh recimo v državi kot je slovenija.

Recept v nekaj korakih:
*Vpelješ zakonodajo, ki olajša blokado računa. "Zaradi varnosti".
*Postopno spreminjaš zakonodajo, in širiš nabor "prepovedanih" aktivnosti. Kdaj si v "normalnem" filmu nazadnje videl joške? Pred 20 leti brez problema, pred 40 leti celo v mladinskih filmih. Učna leta izumitelja polža.
*Zaradi "varnosti" začneš blokirat račune.
*Med blokiranimi se "čudežno" znajde vedno več nasprotnikov sistema. Pod razno raznimi namišljenimi vzroki.
*in ko nimaš več nasprotnikov, si v ?

PersonaRuda ::

matobeli je izjavil:

Druga teza je da bi se črni trg zmanjšal, ker vsaka elektronska transkacija pušča sledi in bilo težje preprodajat orožje, droge itd.

Mafijo za droge (elito, kateri je glavni diler na svetu) uničiš tako, da legaliziraš droge. Ko bi se droge legalizirale se bi tudi prodaja orožja za -90% zmanjšala na črnem trgu. Največkrat v Sloveniji streljajo ravno dilerji drog, kateri posedujejo ilegalno orožje. En Joža, kateri hodi na šiht in ima doma ilegalno pištolo ne bo šel na ulico kar tako streljati, ampak jo hrani za hude čase, če bi prišlo do kaosa na ulici zaradi ilegalcev. Do strelskih obračunov z ilegalnim orožjem največkrat pride, ko mafija obračunava med sabo.

Vidiš sedaj kje je problem drog in orožja? V legalizaciji drog. Do katere pa ne bo prišlo, ker zakone piše elita (največja mafija). Ta ista elita je prvi diler na vrhu piramide, na dnu piramide so mali dilerčki, kateri preprodajajo droge na ulici. In ker so droge ilegalne, je posledično cena 10x višja kot če bi bile legalne (da se ne menimo s čem vse se redčijo in tako še bolj škodijo telesu, ker če bi bile legalne, bi točno po etiketi vedel kaj boš kupil). In se v tem biznisu preveč denarja obrne in je to tudi razlog, da se droge ne bodo nikoli legalizirale, dokler bo ta elita (mafija) vodila ta svet.

Isto bi bilo z alkoholom. Je škodljiv, a legalen. Če bi bil ilegalen in preganjan, bi liter vina stal 50EUR, 1 liter viskija 250EUR, pol litra piva pa 20EUR. In če lahko v trgovini kupiš škodljivi alkohol, šodljivo telesu čokolado in ostale sladke stvari, ne vidim razloga, da ne bi mogel kupiti drog? Ampak sem že obrazložil zakaj droge niso in pod to elito (mafijo) ne bodo nikoli legalne.

Torej gotovina ni problem drog in orožja in tudi ukinitev gotovine, ne bo odpravilo ilegalne prodaje drog niti orožja. Verjemi, da si elita ne bo pljunila v lastno skledo in sama sebe uničila v tem mafijskem biznisu. Bodo že dali neko varovalo noter in se bodo dorge normalno prodajale dalje preko malih dilerjev na ulici.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Odvisno kako daleč bodo šli. Če bodo res omejevali transakcije (max X litrov alkota v tekočem mesecu pa te fore) ... se bo črni trg kvečjemu razrasel, ne pa da ga bodo zjebali.

Kako? Nekako.

Ker eno je če gledaš tehnično ... drugo pa je da "kjer je volja je pot" - še nikoli se ni dalo tehnično ukiniti črnega trga, kadar je ta nudil resnično, zaželjeno alternativo uradnemu, a zateženemu trgu - in tudi tukaj ne bo prvič. Gledaj i uči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

matobeli ::

Dejte se zdej zmenit, eni omenjate legalizacijo drog drugi pa omejitve popitega alkohola.

To men ne gre skupaj, ne moreš bit bolj odprta družba in hkrati bolj zaprta. Še manj pa kaj ima to zveze z papirčki ali ne papirčki? Bi ob omejitvi alkohola podpirali črni trg? Čeprav je droga in ima ogromno slabih posledic na družbo?

Oziroma, kaj je problem travo nabavit na kartico če je legalna? A ko nabaviš šlepar pira za piknik in potegneš kartico je prva stvar na katero pomisliš, tole bo šlo v zdravstveno kartoteko?

Eni res želite da bi šla slovenija nazaj na pot golega otoka in boste naredili čisto vse da tja res pride, ker drugače ne boste mogli jamrat kako vam je težko.

Prav rabite sovražnika, sam da vam ni treba zares delat na tem da bi bilo lepše.

PersonaRuda ::

matobeli je izjavil:

Dejte se zdej zmenit, eni omenjate legalizacijo drog drugi pa omejitve popitega alkohola.

Vse te omejitve bodo za navadne ljudi, za elito pa ne bo nobenih omejitev. Zakaj? Ker lahko. Samo poglej kakšne omejitve so bile med korono in da se eliti ni bilo potrebno cepiti za vstop v ZDA, ker si je kupila potrdilo. Prav tako so se lahko zabavali na terasah Londona ali pa niso nosili mask niti držali varnostne distance, ko so se družili v Buchinghamski palači.

In omejitve ob ukinitvi gotovine ne bodo samo na alkohol, ampak predvsem na meso. Ampak vse to samo za navadne ljudi. Za elito ne bo teh omejitev za nakup alkohola niti mesa niti česarkoli drugega.

Dejansko, ko bo samo digitalni denar in totalni nadzor nad posameznikom bodo samo vključili, da posameznik mesečno ne more kupiti več kot 0,5 kg mesa, 3 litre piva, 2 litra vina, 1 kg čokolade, 0,7 kg čipsa... vse to se bo dalo narediti s parimi kliki in ko boš na blagajni 8. v mesecu želel kupiti 20 dag mesa bo zablokiralo nakup in ti samo javilo, da si že prekoračil mesečni nakup in da naslednji nakup mesa lahko opraviš šele 1. v naslednjem mesecu. Vsega tega danes še ni. Niti ne more biti, ker če ti zablokirajo nakup mesa v trgovini s kartico boš uporabil gotovino in ne bodo vedeli kdo kupuje ali pa odšel na kmetijo, kjer boš kupil meso z gotovino.

Ko pa bo enkrat samo digitalna valuta, pa bo kaj takega storiti (zablokirati nakup določenih dobrin) šala mala.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

PersonaRuda je izjavil:


za elito pa ne bo nobenih omejitev.


Za elito že sedaj ni omejitev.

Torej, kriminala se znebimo da legalizirano droge, ampak ne za rajo ampak samo za bogate ki že sedaj nimajo ne težav z denarjem ne z dobavljivostjo.

Torej se ga ne znebimo.

Po drugi strani pa kljub temu da praktično nimamo omejitev glede alkohola (razen res minimalnih) in pravite da se bodo zadeve zaostrile, prav tako glede mesa.

Zakaj? A si tega želiš? A se tega bojiš ker se je že zgodilo? Kdaj?

A recimo bistveno bolj smiselna razlaga, da če si bodo reptili zaželeli zmanjšanje porabe mesa in alkohola ga bodo podražili, ni dovolj enostavna in bistveno bolj učinkovita? Pa še bogati se ne rabjo skrivat ko nabavjo celga presca in ne samo 20dkg.

In na koncu, kaj imajo tukaj šuški ali ne šuški?

Kot vedno bo imelo zvezo zgolj toliko koliko jih imaš in ne v čem jih imaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

WizzardOfOZ ::

Boš pač od kmeta kupil 20kg svinjine, 20kg govedine in par piščancev. Pa boš imel v skrinji, kot imamo to sedaj. To pa res ni problem. Misliš, da bodo kmetje nehali gojiti živali, če ne bo gotovine?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

B86Tech ::

Dejstvo je tut da v vsakem primeru je treba za negotovinsko plačevanje plačat uporabnino da lahko s tem, po njihovih trditvah "vzdržujejo sistem", vem da ma večina bank že pakete in
naročnino za račun pa vseen gre se za to da se bi dal ljudstvo čim bolj obirat, na 101 način, kjer se le da... problem je da si na koncu razne uprave in podobni razdelijo te dobičke...
navaden delavec za šalterjem v banki je še vedno slabo plačan... medtem ko si uprava in direktorji marsikaj privoščijo...

Pa po eni strani bi blo razumljivo met več negotovinskega poslovanja... v kontekstu kroženja denarja pa depozitov na računih, kjer se banke igrajo s tvojim denarjem za nagrado pač
dobiš neke jalove obresti... ker je to point ekonomije (pač če ma nekdo doma pod povštrom 100k eur gotovine 20-30 let je to "mrtev kapital", so prihranki ampak ni od njih nič, po
možnosti še izgubljajo na vrednosti zarad inflacije... v takem primeru bi blo boljš če bi to bilo zlato...)

glede kriminala pa drog se verjetn ne bo nič spremenil, tut če se ukine gotovina, dokler imaš še druge vzvode (zlato, "nesledljive" kripto valute 8-O ipd.)

ta siljenje v ukinitev gotovine se zdi podobno kot koncept Tesle da se ukine vse gumbe in stikala v avtu in prenese vse na ekran ker je to cenej/bolj napredno?, v praksi pa neha delat ekran
in podobne reči (vem za aktualne primere - ker izhaja iz mojga foha) in potem imaš nevozn avto... so drugi proizvajalci sledil tej ideji, pa se vračajo nazaj na gumbe... le zakaj...

B86Tech ::

dva sta se celo spravila delat magistrsko nalogo na to temo, če koga zanima:

http://www.cek.ef.uni-lj.si/magister/gr...

sicer je zadeva res iz leta 2015 ampak vseen... po hitrem preletu so podani podobni dvomi kot se porajajo v tej temi... nadzor, anonimnost ipd.

Jure14 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Boš pač od kmeta kupil 20kg svinjine, 20kg govedine in par piščancev. Pa boš imel v skrinji, kot imamo to sedaj. To pa res ni problem. Misliš, da bodo kmetje nehali gojiti živali, če ne bo gotovine?

Z digitalnim € boš ti klinac kupil od kmeta. Ker bo kmet fasal omejitev na svojem računu, če ti bo poskušal preveč mesa prodati.

Vsi še vedno mislite, da digitalni € pomeni enako kot zdaj poslovanje s karticami.
NE!
V začetni fazi pride omejitev, da za vsak račun posebej lahko določiš, na katere račune lahko plačuje. Idealno, da opoziciji ukineš prilive.
Vsakemu e€ kovančku lahko določiš datum, do katerega ga moraš porabit. Trgovci bodo navdušeni. Z eno potezo ukineš varčevanje. Večji nakupi samo še na kredit. Banke navdušene.
To vse zna že bitcoin.
V nadaljevanju se lahko še bolj podrobno določi, kaj lahko posamezen račun kupuje. Kila mesa na mesec. Že zdaj je potrebna samo manjša prilagoditev davćnih blagajn, da na FURS sporočajo še vsebino tvojega nakupa.
Avtomatska povezava radarjev in tvojega računa, mala malca. AI ti pa kazen odmeri.
Pritožiš se lahko v 8 izvodih na sončno upravo.

In brez alternativnega naćina plačevanja (gotovine) si zjeban v nekaj dneh.

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety." Je že pred leti rekel Benjamin F.

In ja, e€ ti bodo reklamirali kot dodatno varnost za tvoje premoženje, zraven pa še boj proti kriminalu, večjo vsrnost za vse.

Unilseptij ::

Hec je v tem, da so nas nekako prepričali, da digitalnost pomeni sledljivost in identifikacijo. V resnici ni nobene potrebe za tem in po mojem je čisto možno narediti digitalno valuto z vsemi značilnostmi klasične gotovine (vključno z anonimnostjo) in s primerljivimi operativnimi stroški, če bi se le kdo malo potrudil. Skoraj vse, kar danes počnemo na spletu, bi se dalo početi anonimno (to ne pomeni brez avtentikacije), torej brez razkritja dejanske identitete uporabnika ponudniku storitve. Zakaj smo se uporabniki tako hitro odpovedali tej možnosti v zameno za brezplačnost storitev, je pa dokaj težko razumeti, sploh če vemo, da logični razvoj dogodkov nujno pelje v smer uporabe zbranih osebnih podatkov tudi v druge namene, ne samo za klasično oglaševanje, saj je ustvarjanje dobička iz osebnih podatkov postal osnovni poslovni model (skoraj) vsega online sveta in praktično edini vir dohodka.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Da gotovina je edina svoboda kot fevdalni UDT. Medtem pa recimo na letni ravni v ameriki place rastejo hitreje kot letna inflacija. Kaj bi šlo lahko narobe ?

In cripto je samo imaginarno anonimen, katetega se konca takoj ko naredis trsakcijo recimo v trgovini... Od tu dalje ... tvoja denarnica ni vec anonimna. Lahko mas pa deset denarnic, v koncni fazi bos davkariji vseeno moral pokazat kako si prisel skozi mesec z 10x stroskov kot tvoji prihodki...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Jure14 ::

Unilseptij je izjavil:

... je čisto možno narediti digitalno valuto z vsemi značilnostmi klasične gotovine (vključno z anonimnostjo) in s primerljivimi operativnimi stroški, ....

Že mogoče, ampak zakaj, če lahko digitalno valuto uporabimo še na tako veliko tako "dobrih" načinov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jure14 ()

jan_g ::

dope1337 je izjavil:



Mogoce se ena paralela v IT svet. Ukinitev gotovine kot zakonitega placilnega sredstva, je na nekaksen nacin prepovedi medmreznega komuniciranja z E2E enkripcijo. Vsekakor ta ni dobrodosla povsod, ampak ko govorimo o p2p komunikaciji, je pa vsekakor osnovna svoboscina nas vseh. Nihce ne pravi, da ni nezljomljiva/nesledljiva. Nikakor pa ne sme biti to pod privzeto onemogoceno.


Popravi me, če se motim, ampak ali ni digitalni evro (oz. blockchain) tudi gotovina? Jaz se nasplošno strinjam s tem, da mora biti omogočeno plačevanje brez centralne avtoritete. Se pa ne strinjam s tem, da morajo biti privat podjetja prisiljena v štetje kovancev in bankovcev. Torej, če mora biti pri plačevanju gotovina vedno na izbiro, potem sem za to, da se blockchain šteje kot gotovina. Volk sit in koza cela - podjetja za gotovino vzamejo digitalni evro, posamezniki, ki jim je všeč šelestenje bankovcev in žvenketanje kovancev pa med sabo uporabljajo papir.

49106 ::

!sskj gotovina

gotovína -e ž (í)
splošno veljavno plačilno sredstvo v bankovcih ali kovancih: prodajajo le za gotovino; plačal je v gotovini / ima posestvo in precej gotovine

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

darkolord ::

jan_g je izjavil:

Se pa ne strinjam s tem, da morajo biti privat podjetja prisiljena v štetje kovancev in bankovcev. Torej, če mora biti pri plačevanju gotovina vedno na izbiro, potem sem za to, da se blockchain šteje kot gotovina. Volk sit in koza cela - podjetja za gotovino vzamejo digitalni evro, posamezniki, ki jim je všeč šelestenje bankovcev in žvenketanje kovancev pa med sabo uporabljajo papir.
Če nikomur ni treba sprejeti gotovine, potem jo s tem defakto ukineš. Lahko v tvojem odstavku zgoraj "papir" zamenjaš s "kranjske klobase", pa bo enako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

kajtimara ::

Kje na svetu imajo to v ustavi?
Zakaj nikjer!

jan_g ::

Tista podjetja, ki bodo želela privabiti tradicionalne kupce, plačevanja s papirnato gotovino ne bodo ukinila.

darkolord ::

Če gotovina za prodajalce ni obvezna, "tradicionalnih kupcev" itak ni več, ker morajo vsi s seboj nositi kartice.

Štetje bankovcev te moti; da bi morale branjevke na tržnici obvezno sprejemati kriptovalute, je pa OK?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

WizzardOfOZ ::

Jure14 je izjavil:

Z digitalnim € boš ti klinac kupil od kmeta. Ker bo kmet fasal omejitev na svojem računu, če ti bo poskušal preveč mesa prodati.


Nisi dobro prebral. Pišem o blagovni menjavi. Jaz bom kupil tisto, kar on rabi, pa bova blagovno zamenjala. Jaz njemu druge dobrine, on meni meso. Država sploh vedela ne bo, da sem jaz meso kupil. Jedel ga bom vsak dan, uradno po računih pa enkrat na mesec.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

jan_g ::

darkolord je izjavil:

Če gotovina za prodajalce ni obvezna, "tradicionalnih kupcev" itak ni več, ker morajo vsi s seboj nositi kartice.

Štetje bankovcev te moti; da bi morale branjevke na tržnici obvezno sprejemati kriptovalute, je pa OK?


Ja, povsem OK. Veš, kako delajo branjevke v določenih državah? Stojnica ima nekje zapisano telefonsko številko in/ali QR kodo (lahko povsem navaden kos papirja) in plačaš s telefonom. Nobenemu se ne da ukvarjati z bankovci in kovanci. Sistem sicer deluje preko bank, ampak isto bo možno z blockchain valuto, če/ko bo uvedena.

Jure14 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Jure14 je izjavil:

Z digitalnim € boš ti klinac kupil od kmeta. Ker bo kmet fasal omejitev na svojem računu, če ti bo poskušal preveč mesa prodati.


Nisi dobro prebral. Pišem o blagovni menjavi. Jaz bom kupil tisto, kar on rabi, pa bova blagovno zamenjala. Jaz njemu druge dobrine, on meni meso. Država sploh vedela ne bo, da sem jaz meso kupil. Jedel ga bom vsak dan, uradno po računih pa enkrat na mesec.

A poznaš 4 vegetarjance, ki ti bodo odstopili svoj del mesne porcije?

jan_g je izjavil:

darkolord je izjavil:

Če gotovina za prodajalce ni obvezna, "tradicionalnih kupcev" itak ni več, ker morajo vsi s seboj nositi kartice.

Štetje bankovcev te moti; da bi morale branjevke na tržnici obvezno sprejemati kriptovalute, je pa OK?


Ja, povsem OK. Veš, kako delajo branjevke v določenih državah? Stojnica ima nekje zapisano telefonsko številko in/ali QR kodo (lahko povsem navaden kos papirja) in plačaš s telefonom. Nobenemu se ne da ukvarjati z bankovci in kovanci. Sistem sicer deluje preko bank, ampak isto bo možno z blockchain valuto, če/ko bo uvedena.

Ta "uradna" digitalna valuta ne bo niti b od blockchaina. En regulator in en potrjevalec transakcij, veriga sploh vprašanje, če bo javna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jure14 ()

darkolord ::

jan_g je izjavil:

Ja, povsem OK. Veš, kako delajo branjevke v določenih državah? Stojnica ima nekje zapisano telefonsko številko in/ali QR kodo (lahko povsem navaden kos papirja) in plačaš s telefonom.
Vse te branjevke še vedno sprejmejo bankovce.

jan_g ::

darkolord je izjavil:

jan_g je izjavil:

Ja, povsem OK. Veš, kako delajo branjevke v določenih državah? Stojnica ima nekje zapisano telefonsko številko in/ali QR kodo (lahko povsem navaden kos papirja) in plačaš s telefonom.
Vse te branjevke še vedno sprejmejo bankovce.


Verjamem, ampak to isto bodo lahko počele tudi ob uvedbi digitalnega evra. Saj jaz ne zagovarjam tega, da se papirnata gotovina ukine. Zgolj to, da imam kot prodajalec možnost, da je ne sprejemam.

WhiteAngel ::

A kdo ve, kakšna tehnologija bo zadaj? Kako bodo preprečili double spend, če ne bo povezave na internet?

Miki N ::

WhiteAngel je izjavil:

A kdo ve, kakšna tehnologija bo zadaj? Kako bodo preprečili double spend, če ne bo povezave na internet?


To z offline je samo nek plan - ko bo prišla uvedba, se bo implementacija preložila "na kasneje" in to bo to - saj kaj jim pa moreš? Mislim dajte uporabiti malo domišlije, saj jo imate manj kot evrokrati. :))

Kresnik ::

PersonaRuda je izjavil:

matobeli je izjavil:

Dejte se zdej zmenit, eni omenjate legalizacijo drog drugi pa omejitve popitega alkohola.


Dejansko, ko bo samo digitalni denar in totalni nadzor nad posameznikom bodo samo vključili, da posameznik mesečno ne more kupiti več kot 0,5 kg mesa, 3 litre piva, 2 litra vina, 1 kg čokolade, 0,7 kg čipsa... vse to se bo dalo narediti s parimi kliki in ko boš na blagajni 8. v mesecu želel kupiti 20 dag mesa bo zablokiralo nakup in ti samo javilo, da si že prekoračil mesečni nakup in da naslednji nakup mesa lahko opraviš šele 1. v naslednjem mesecu. Vsega tega danes še ni. Niti ne more biti, ker če ti zablokirajo nakup mesa v trgovini s kartico boš uporabil gotovino in ne bodo vedeli kdo kupuje ali pa odšel na kmetijo, kjer boš kupil meso z gotovino.

Ko pa bo enkrat samo digitalna valuta, pa bo kaj takega storiti (zablokirati nakup določenih dobrin) šala mala.


In kaj bo cilj takih omejitev, razen tega da se razkuri ljudi? Imam obcutek, da nekateri tu mislite, da bo t.i. Elita omejevala ljudi samo zato, ker so zlobni.

V koncni fazi pa en kurac. Ker bom pac vsak mesec nakupil toliko robe, da bom prisel do meje, tisto kar ne bom porabil pa gre v sivo ekonomijo? Dobim na mesec 20l bencina, porabil sem ga pa samo 5l ker delam od doma? Kul, bom pac dal en del sosedovemu Francu, ta pa mi bo v zameno dal svojo kvoto mesa, ker je pac vegan in ga sam ne je.

Miki N ::

Saj ne bodo omejevali ljudi, ker so zlobni ampak da ti bodo pomagali. Da ne bi uničil planeta pa to.

"Zelene" omejitve gotovo bodo. Najprej počasi potem pa na hit'. Sprejete z odobravajočim blejanjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

Kresnik ::

Miki N je izjavil:

Saj ne bodo omejevali ljudi, ker so zlobni ampak da ti bodo pomagali. Da ne bi uničil planeta pa to.

"Zelene" omejitve gotovo bodo. Najprej počasi potem pa na hit'. Sprejete z odobravajočim blejanjem.


Tu ti pa gotovina en ku** pomaga, ker bodo usekali po ponudbi.

Me zanima kako boš plačeval bencin, ko bo država nabila 3e/l trošarine, pa boš za liter plačal 5 evrov. Pa tudi of kmeta ne boš mesa kupil, ker bo država zaplenila krave nad kvoto. ITD.

kriptobog ::

Kresnik je izjavil:

Miki N je izjavil:

Saj ne bodo omejevali ljudi, ker so zlobni ampak da ti bodo pomagali. Da ne bi uničil planeta pa to.

"Zelene" omejitve gotovo bodo. Najprej počasi potem pa na hit'. Sprejete z odobravajočim blejanjem.


Tu ti pa gotovina en ku** pomaga, ker bodo usekali po ponudbi.

Me zanima kako boš plačeval bencin, ko bo država nabila 3e/l trošarine, pa boš za liter plačal 5 evrov. Pa tudi of kmeta ne boš mesa kupil, ker bo država zaplenila krave nad kvoto. ITD.


JA placeval bos tako kot do sedaj. Potegnil bos kartico oz. telefon.

Jure14 ::

Kresnik je izjavil:

Miki N je izjavil:

Saj ne bodo omejevali ljudi, ker so zlobni ampak da ti bodo pomagali. Da ne bi uničil planeta pa to.

"Zelene" omejitve gotovo bodo. Najprej počasi potem pa na hit'. Sprejete z odobravajočim blejanjem.


Tu ti pa gotovina en ku** pomaga, ker bodo usekali po ponudbi.

Me zanima kako boš plačeval bencin, ko bo država nabila 3e/l trošarine, pa boš za liter plačal 5 evrov. Pa tudi of kmeta ne boš mesa kupil, ker bo država zaplenila krave nad kvoto. ITD.

No, zato pa imajo Američani tisti svoj amandma o nošenju orožja. Tam bo kmet zelo drago "prodal" svoje krave.

WizzardOfOZ ::

Kresnik je izjavil:

Miki N je izjavil:

Saj ne bodo omejevali ljudi, ker so zlobni ampak da ti bodo pomagali. Da ne bi uničil planeta pa to.

"Zelene" omejitve gotovo bodo. Najprej počasi potem pa na hit'. Sprejete z odobravajočim blejanjem.


Tu ti pa gotovina en ku** pomaga, ker bodo usekali po ponudbi.

Me zanima kako boš plačeval bencin, ko bo država nabila 3e/l trošarine, pa boš za liter plačal 5 evrov. Pa tudi of kmeta ne boš mesa kupil, ker bo država zaplenila krave nad kvoto. ITD.


Včasih smo imel kmečke upore, jih bomo imeli pa spet. Sam da tokrat bodo zeleni na vilah napičeni.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

k4vz0024 ::

Pravica do gotovine je pravica do avtonomije posameznika! Tako kot imajo Američani zapisano v ustavi, da imajo pravico do orožja, je gotovina orožje proti totalnemu nadzoru tako države kot kapitala.

K.

starfotr ::

Kmetje so itak v izumiranju. Zakaj bi se kdorkoli sploh ukvarjal z njimi? Počakaš, da stari pomrejo, mladi pa ne furajo dalje in je stvar rešena. Desetletje, dva ali 3 pa bo.

k4vz0024 je izjavil:

Pravica do gotovine je pravica do avtonomije posameznika! Tako kot imajo Američani zapisano v ustavi, da imajo pravico do orožja, je gotovina orožje proti totalnemu nadzoru tako države kot kapitala.

K.


Njihovo orožje v konstituciji je največja možna neumnost, ki jo imajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: starfotr ()

Spura ::

Je tezko ker eni niti osnovnih dejstev ne poznajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spura ()

BuDi79 ::

Pravica da ljudje in Romi na socialni lahko kupijo avtomobile (iz druge roke) s kešom, pravica do tega da s.p. kupuje v trgovini "na davčno" s šopom 100-evrskih bankovcev... pravica!!!

Jure14 ::

BuDi79 je izjavil:

Pravica da ljudje in Romi na socialni lahko kupijo avtomobile (iz druge roke) s kešom, pravica do tega da s.p. kupuje v trgovini "na davčno" s šopom 100-evrskih bankovcev... pravica!!!

Tipično birokratsko razmišljanje: ker ne znamo (ne zmoremo/se nam ne da) uredit tistih 2% ekscesnih primerov, dajmo VSEM nekaj prepovedat.

Miki N ::

Ja saj. Samo chad Cigo bo še naprej kšeftal nekako po svoje virgin Slovencelj pa se bo jebal s CBDCji in "zelenimi" omejitvami . :))

kow ::

Kaj bi sploh pisalo? Kako bi se glasil clen v ustavi?

Nekatere stvari ze danes ni smiselno placevati z gotovino, ker pac ni prakticno. Recimo avtomate za pijaco ali elektricno polnilnico. Prevec bi bilo dodatnih stroskov. Bi ta clen pokril taksne primere?

nejc_nejc ::

Ti stroški, so praktično brezvezni. Znižanja potrosnik ne občuti. Izvajalci storitev so pa po uzakonitvi vsi na istem. Samo stvar prioritet.

ahac ::

k4vz0024 je izjavil:

Pravica do gotovine je pravica do avtonomije posameznika! Tako kot imajo Američani zapisano v ustavi, da imajo pravico do orožja, je gotovina orožje proti totalnemu nadzoru tako države kot kapitala.

K.


Enako je pravica posameznika, da se odloči, če njegov lokal ali trgovina sprejema gotovino ali ne.
(Tako kot Američani lahko prepovedo vstop v trgovino ali lokal ljudem z orožjem.)

Mi pa tukaj govorimo o tem, da se prodajalcu z ustavo VZAME PRAVICO da se sam odloči kako bo prejel plačilo in se ga PRISILI, da sprejema gotovino in stroške povezane z njo. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Scaramouche3 ::

ahac je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Pravica do gotovine je pravica do avtonomije posameznika! Tako kot imajo Američani zapisano v ustavi, da imajo pravico do orožja, je gotovina orožje proti totalnemu nadzoru tako države kot kapitala.

K.


Enako je pravica posameznika, da se odloči, če njegov lokal ali trgovina sprejema gotovino ali ne.
(Tako kot Američani lahko prepovedo vstop v trgovino ali lokal ljudem z orožjem.)

Mi pa tukaj govorimo o tem, da se prodajalcu z ustavo VZAME PRAVICO da se sam odloči kako bo prejel plačilo in se ga PRISILI, da sprejema gotovino in stroške povezane z njo. ;)


Ne tukaj govorimo o obratnem, večina danes gotovine ne uporablja, je pa za nekoga ki je podjetnik zelo dober rešitelj, če ga banke odklonijo, recimo politična gonja, kulturna WOKE deplatformacija..

Z denarjem še vedno lahko posluje, ljudje kupujejo od njega, on lahko denar uporabi za odplačevanje in nakup storitev.

L

immortan ::

js mislim da je to brezveze, smo le v letu 2023, na danskem nikjer skoraj ni več možno plačati z gotovino. pa mislim da v UK tudi ne

nejc_nejc ::

Imerialne dežele in folk tam imajo drugo filozofijo
Ne moreš jih imeti za edini zveličavni oziroma vzorčni primer

starfotr ::

Saj na Danskem imajo tudi visoke davke in cene. Ter dobro kakovost življenja in nižje omejitve na cesti. Lastništvo avta tam ni poceni, na primer.

darkolord ::

ahac je izjavil:

Mi pa tukaj govorimo o tem, da se prodajalcu z ustavo VZAME PRAVICO da se sam odloči kako bo prejel plačilo in se ga PRISILI, da sprejema gotovino in stroške povezane z njo. ;)
Ampak te PRAVICE sedaj NIMAJO

jest10 ::

Jure14 je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

Pravica da ljudje in Romi na socialni lahko kupijo avtomobile (iz druge roke) s kešom, pravica do tega da s.p. kupuje v trgovini "na davčno" s šopom 100-evrskih bankovcev... pravica!!!

Tipično birokratsko razmišljanje: ker ne znamo (ne zmoremo/se nam ne da) uredit tistih 2% ekscesnih primerov, dajmo VSEM nekaj prepovedat.

V bistvu zmoremo urediti.
Samo ni interesa.

Butaste s.p.je, ki s črno gotovino kupujejo na firmo, se lahko komot zahakla ob letnem poročilu.

immortan ::

vsi vemo kolko privatnikom se plača z gotovino, al pa avans vsaj 50% v gotovini da ti pride delat.. to je treba končat.

WizzardOfOZ ::

immortan je izjavil:

vsi vemo kolko privatnikom se plača z gotovino, al pa avans vsaj 50% v gotovini da ti pride delat.. to je treba končat.


Za to so drugi vzvodi. Ne pa ukinjanje gotovine.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

delavec44 ::

immortan je izjavil:

vsi vemo kolko privatnikom se plača z gotovino, al pa avans vsaj 50% v gotovini da ti pride delat.. to je treba končat.


Na zadnje, ko sem mojemu plačal 2k€ v gotovini, sva šla na banko položiti na njegov TRR v mojem imenu. Zgleda je imel preveč gotovine.
««
5 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalne valute

Oddelek: Loža
312543 (1325) Tiger
»

ZDA se lotevajo uveljavitve digitalnih valut

Oddelek: Novice / Kriptovalute
297740 (4934) anoq
»

Ukinitev gotovinskega plačevanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10525326 (22411) thramos
»

Kitajska onemogočila nakazila na bitcoinske borze, bitcoin izgubil polovico vrednosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
15646136 (41323) A. Smith

Več podobnih tem