Forum » Loža » Lisica
Lisica
BaTeMaN ::
cca 5 mesecev imamo okol bajte lisico, ki jo lepo tedensko videvamo...
lepo je pojedla/umorila par mačk, pri sosedu par kokoši, celo eno jagnje je ubila (staro dva dni)..
jagrom je očitno vseeno, ker jih zadeva ne zanima
kaj še lahko storimo?
lepo je pojedla/umorila par mačk, pri sosedu par kokoši, celo eno jagnje je ubila (staro dva dni)..
kaj še lahko storimo?
less then zero
fikus_ ::
Prijava škode (kokoši, jagnje) lokalni LD.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zahtevati morate povrnitev škode in prijavljanje dosledno. Ko se bodo naveličali, bodo šli v akcijo.
Pol pa gremo še enkrat v akcijo... ker sem že gledal najmočnejše zračne puške :) pa lok pa samostrel pa to... :)
less then zero
D3m ::
cca 5 mesecev imamo okol bajte lisico, ki jo lepo tedensko videvamo...
kaj še lahko storimo?
Probaj z volkom.
Primer:
Volk se skrije za grm. Pride mimo lisica. Volk zakikirika. Lisica skoči za grm. Volk jo nategne.
Nauk: Obvaladati tuje jezike se splača :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Ne gre. Lisica ni nobena lepotica. Ima garje... Volk, ki ga poznam pa se pali na rdeče-rjave-zlate lisice z bujnim košatim repom. Hvala vseeno. Posodiš svojega?
less then zero
primoz4p ::
Misliš, da bi bila gospa lovčeva zadovolnja z oskubljeno letno dlako pokritim kožuhom shirane lisice okoli vratu?
Gogo ::
Reci lovcem, da se ti zdi da je lisica stekla. Pa še koga o tem obvesti. Akcija v 24 urah, garant.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
kuall ::
hmm, mačke ubije lisica? to mi je čudno. pri nas se potika šakal in pobija kokoši. v zadnjem cajtu smo pred njim rešili že več kokoši: slišiš, da se kokoši derejo, hitro zlaufaš in vidiš unega, zavpiješ, se ustraši, jo spusti. pri belem dnevu pride čisto k hiši. ponavadi jo zagrabi za noge, je pa dokaj počasen in traja en cajt, da jo res zagrabi, tudi kokoši niso tako počasne. kokoši se zdaj držijo samo spredaj pred hišo, zadaj se ne upajo iti več. imamo 2 lovca za soseda nič z njima, en je reku, da če ima šakal mlade bo problem. no niti jaz nisem za ubijanje. moja rešitev: mreža okoli bajte za kokoši, čeprav to dokaj zlahka preskoči ali zleze vmes. bi morala biti visoka 2 metra, po možnosti obrnjena ven na vrhu in bolj gosta. ideja je še nabavit zračno puško in če ga vstreliš z njo v rit ga bo dovolj prestrašilo, da ne bo prišel nazaj. samo to boš težko zadel.
WizzardOfOZ ::
lisica pobija mačke, preverjeno. vendar je bolj verjetno, da je šakal tisti, ki vam dela škodo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Furbo ::
Pri nas se mačke dobro razumejo z lisico, pa tudi z ježem. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
mambli ::
Menda se da dobit prav kletke za lovljenje lisic. Preveri.
Sredi vasi ne moraš lih streljati na lisice.
Sredi vasi ne moraš lih streljati na lisice.
Miki N ::
Jebemti, da ne more cel Slotech supermanov ene zvitorepke ujeti.. človek se kar malo zamisli.
tu se ni kaj čudit. tako nevarna vseeno ni, ker lisic se potika polno, mački pa zelo redko izginejo. to so bolj izjeme kot pravilo.
gugl to pravi:
Do Foxes ever Eat Cats? Although it is rare, foxes do sometimes attack (and eat) cats. However, this is usually only kittens, or very old or sick cats. This is because foxes are opportunistic predators and will attack something if they think it is easy prey
mačka in lisica sta skor enako velika. mačka je tudi sama predator, torej se zna kar dobro branit.
gugl to pravi:
Do Foxes ever Eat Cats? Although it is rare, foxes do sometimes attack (and eat) cats. However, this is usually only kittens, or very old or sick cats. This is because foxes are opportunistic predators and will attack something if they think it is easy prey
mačka in lisica sta skor enako velika. mačka je tudi sama predator, torej se zna kar dobro branit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
WizzardOfOZ ::
tu se ni kaj čudit. tako nevarna vseeno ni, ker lisic se potika polno, mački pa zelo redko izginejo. to so bolj izjeme kot pravilo.
gugl to pravi:
A ni tako da je lisica en daljni sorodnik mačk?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Končno se je usmilil en lovec. Čakal je 45 minut in se je pojavila.
1 shot 1 kill
The end.
1 shot 1 kill
The end.
less then zero
BTMN, saj to sem že na začetku napisal, LD je pravi naslov.
Pa verjetno ni zadnja lisica/lisjak, se jih verjetno še več potika okrog.
BTMN, saj to sem že na začetku napisal, LD je pravi naslov.
...ja ko sem omenil, da bodo moral poravnat škodo so bli nejevoljno takoj za akcijo.
less then zero
Kvinta ::
Nastavi past tisto preklopno se na ebayu dobijo ,ko se ujame jo pusti za vzgled ostalim tam še kak tedn pa jo zakoplji pol nekje pa rešeno ...tak smo pred leti mi s kunami nardili pa zaščitene gor al dol na žalost ti noben ne ponaga ,če si ne sam
A.C.A.B
Vmes se bo pa ujela kakšna mačka, pes ali človek.
Pa še to, lisice so pametne in je ne dobiš kar tako v past.
Pa še to, lisice so pametne in je ne dobiš kar tako v past.
FireSnake ::
Nastavi past tisto preklopno se na ebayu dobijo ,ko se ujame jo pusti za vzgled ostalim tam še kak tedn pa jo zakoplji pol nekje pa rešeno ...tak smo pred leti mi s kunami nardili pa zaščitene gor al dol na žalost ti noben ne ponaga ,če si ne sam
Saj veš, da so tiste pasti prepovedane, ane?
Ali rabim sploh naprej razlagati?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
zobnik ::
Zadnjič sem 20km od doma peljal mačka in nazaj 15km pol mi je pa v vasi pogenil neznano kam. Ta potepuh se je skril nad baterijo avta in tam čakal. Tak da....da boste vedli kako zginevajo mački.
Mamo jih še dost.
Mamo jih še dost.
Kvinta ::
Saj veš, da so tiste pasti prepovedane, ane?
Ali rabim sploh naprej razlagati?
So ja pa kaj pol ,če je sistem gnil in ni druge rešitve z mojga vidika ni nič narobe pa tudi ,če plačam kazen mi je vseeno samo da mam mir pred zvermi.
A.C.A.B
normalni ljudje si predstavljamo, kako se žival muči v pasti. defektni pa ne razumete kaj je problem.
zadnjič sem vidu podgano v centru lj v parku, lepo je skakljala od koša za smeti in do drevesa. veste kiaj sem si ob tem mislil? kako ji bo en psiho tipa kvinta nastavil past in se bo ta živalca precej verjetno še zelo mučila v življenju in sem si želel, da je noben ne vidi, da ne bi do tega prišlo. pa čeprav so mi nagonsko malo nagravžne pri meni prevaga usmiljenje.
če ne boš lepo pisal bo šiba pela.
zakaj si mačka peljal 20 km od doma?
če ga mučiš bo pobegnil od tebve, če lepo ravnaš z njim bo prišel k tebi. si ga že mučil.
zadnjič sem vidu podgano v centru lj v parku, lepo je skakljala od koša za smeti in do drevesa. veste kiaj sem si ob tem mislil? kako ji bo en psiho tipa kvinta nastavil past in se bo ta živalca precej verjetno še zelo mučila v življenju in sem si želel, da je noben ne vidi, da ne bi do tega prišlo. pa čeprav so mi nagonsko malo nagravžne pri meni prevaga usmiljenje.
Zadnjič sem 20km od doma peljal mačka in nazaj 15km pol mi je pa v vasi pogenil neznano kam. Ta potepuh se je skril nad baterijo avta in tam čakal. Tak da....da boste vedli kako zginevajo mački.
Mamo jih še dost.
če ne boš lepo pisal bo šiba pela.
zakaj si mačka peljal 20 km od doma?
če ga mučiš bo pobegnil od tebve, če lepo ravnaš z njim bo prišel k tebi. si ga že mučil.
Zgodovina sprememb…
Kuall preveč vidi naravo, kot romantik.
Medtem, ko je Darwin vse opazoval z grozo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Miki N ::
Dodaten možen zaplet je, da kak prijazen sokrajan naredi dramo iz tega, nakar Zelena bratovščina ne bo jagala lisice, ampak tebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Groza in firbec.
To imaš v sebi vsakega po malem.
Z grozo so bolj hitler, putler, stalin.
To imaš v sebi vsakega po malem.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Saj ne veš kaj pišeš. Evolucija ni izgovor za mučenje in pobijanje, kot mislita ti in hitler, ne pa darwin.
darwin:
"The love for all living creatures is the most noble attribute of man."
Animals, whom we have made our slaves, we do not like to consider our equal.
točno moje misli.
darwin:
"The love for all living creatures is the most noble attribute of man."
Animals, whom we have made our slaves, we do not like to consider our equal.
točno moje misli.
Zgodovina sprememb…
PacificBlue ::
Hitler je bil vegetarijanec.
Albert Speer (in his memoirs, Inside the Third Reich)--noted that Hitler used vivid and gruesome descriptions of animal suffering and slaughter at the dinner table to try to dissuade his colleagues from eating meat. An examination of Hitler's skull carried out by French scientists in 2017 found no traces of meat fibre in the tartar on Hitler's teeth.
Albert Speer (in his memoirs, Inside the Third Reich)--noted that Hitler used vivid and gruesome descriptions of animal suffering and slaughter at the dinner table to try to dissuade his colleagues from eating meat. An examination of Hitler's skull carried out by French scientists in 2017 found no traces of meat fibre in the tartar on Hitler's teeth.
I’m out.
:3
Invictus ::
Darwin ni z grozo ampak z zanimanjem. Z grozo so bolj hitler, putler, stalin.
Bolj oba Busha, pa Trump in zdaj Biden. Pa še koga prej bi lahko naštel...
Saj se gre sam za eno usrano lisico. Pač počediš, če rabiš.
Mi smo sosedu cirka 20 bolanih mačk, ki so posrale vse okoli. So šle med biološke...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
PacificBlue je izjavil:
Hitler je bil vegetarijanec.
to je druga stvar. hitler je opravičeval pobijanje z evolucijo. živali pa je imel rad samo zato, ker je tako sovražil ljudi in ker človek ponavadi nekoga mora imeti rad je imel rad živali namesto ljudi. on je bil itak politik, ne pa morilec, ki lastnoročno pobija, to je spet druga pesem.
Darwin ni z grozo ampak z zanimanjem. Z grozo so bolj hitler, putler, stalin.
Bolj oba Busha, pa Trump in zdaj Biden. Pa še koga prej bi lahko naštel...
Saj se gre sam za eno usrano lisico. Pač počediš, če rabiš.
Mi smo sosedu cirka 20 bolanih mačk, ki so posrale vse okoli. So šle med biološke...
kr neki. biden je kr ok, lepo se je odzval v ukrajinski krizi, tak da res ne vem, kaj tebe kot levičarja moti na njem in se ti zdi hujši kot putler.
ti si itak antijanšist, vi niste ravno znani po uravnoteženem karakterju.
Zgodovina sprememb…
jaz imam tudi raje živali kot ljudi na en način (kot večina ljudi, zato pa se v filmih pobija samo ljudi, ne pa živali, ker imajo ljudje na splošno raje živali), ampak si pa znam zlahka predstavljat, kako so ljudje samo živali in jih imam potem raje. komplexne, ampak vseeno samo živali.
Britanski moralni filozof Derek Parfit je nekoč izjavil:
..the body below the neck is not an essential part of us..
..the body below the neck is not an essential part of us..
I’m out.
čitaj to, da ti bo bolj jasno, da smo živali tudi nad vratom:
THE EXPRESSION OF THE EMOTIONS IN MAN AND ANIMALS
By Charles Darwin
https://www.gutenberg.org/files/1227/12...
By Charles Darwin
btw Parfit je trpel za temle haha:
For example, a person with Asperger syndrome may engage in a one-sided, long-winded speech about a favorite topic, while misunderstanding or not recognizing the listener's feelings or reactions, such as a wish to change the topic of talk or end the interaction. This social awkwardness has been called "active but odd"
čitaj to, da ti bo bolj jasno, da smo živali tudi nad vratom:
By Charles Darwin
Pa vseeno smo tako zelo razlicni od zivali.
Zato je citat zanimiv, ker imamo v sebi nekaj kar nas razlikuje od zivali. Namreč nimamo nagonov kot zivali. Živali ne mislijo. Ampak delujejo instiktivno. Je sposobnost možganov, večje število nevronov, vpliv glialnih celic..vzrok, da ustvarjamo misli, imamo izjemne kognitivne sposobnosti, ki jih še nihče od znanih življenskih oblik ni dosegel.
I’m out.
>Namreč nimamo nagonov kot zivali. Živali ne mislijo. Ampak delujejo instiktivno.
To je pa daleč od resnice. Človek večinoma deluje po nagonih, asociacijah. Samo to je, da so ti nagoni bolj kompleksni kot pri živalih, nič drugega.
To je pa daleč od resnice. Človek večinoma deluje po nagonih, asociacijah. Samo to je, da so ti nagoni bolj kompleksni kot pri živalih, nič drugega.
Ali so kompleksni ali ne..znamo jih override-at v veliko primerih. To je že trdil ameriški psiholog Maslow v 50letih prejsnega stoletja, ki je tudi sam bil mnenja da človek nima (več) nagonov.
I’m out.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kokoši (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16163 (10147) | primoz4p |
» | Pasemska mačka in spuščanje ven (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7902 (6177) | Motion |
» | medvedi in srnjad (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 78928 (52731) | HappyPills |
» | Je treba komu prijavit sum stekline ?Oddelek: Loža | 5356 (4176) | one too many |
» | Mačje pogodbe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12369 (10328) | MTB |