Forum » Mobilne tehnologije » Azija - klici po Sloveniji
Azija - klici po Sloveniji
mango ::
Živjo, gledam možnosti za ugodne klice po Sloveniji (preko interneta na mobilne/stacionarne številke po Sloveniji), ko bom v Aziji. Našel sem opciji od Vibra in Skypa, ter ETelefon od T2. Pri Vibru in Skypu me moti to, da ni slovenska številka pa tudi cena na minuto je kar visoka, za Etelefon pri T-2 pa je potrebno biti naročnik stacionarne številke.
Se priporočam za vaše nasvete, ideje in izkušnje kaj bi bilo najprimerneje, cenovno ugodno in po možnosti SLO številka.
Hvala :)
Se priporočam za vaše nasvete, ideje in izkušnje kaj bi bilo najprimerneje, cenovno ugodno in po možnosti SLO številka.
Hvala :)
Ales ::
Točno tako, kot je rekel @starfotr. Sam že leta v tujini uporabljam VoWifi, pred tem sem Telekomov Komunikator, še pred tem neko sorodno storitev od SiMobila... V glavnem, slednje niso več v ponudbi, VoWifi pa je in lepo dela.
Moraš imeti telefon, ki to podpira, pa vklopiti na telefonu. Pri Telekomu dodatnih stroškov ni, količine minut in SMS-ov se jemljejo iz tvojega paketa. V bistvu se številka obnaša, kot bi bil v Sloveniji. Za druge ponudnike preveri.
Z eno pomembno razliko - Telekom gleda na ta čas, kota da je SIM vseeno v tujini. Posledično se lahko zgodi, da si recimo 4 mesece na Kitajskem, potem prideš za 2 tedna v Avstrijo in ti Telekom začne težiti, da si premalo v Sloveniji (0 dni) in preveč v EU (2 tedna). Posledično bi ti EU enote hoteli zaračunavati...
Moraš imeti telefon, ki to podpira, pa vklopiti na telefonu. Pri Telekomu dodatnih stroškov ni, količine minut in SMS-ov se jemljejo iz tvojega paketa. V bistvu se številka obnaša, kot bi bil v Sloveniji. Za druge ponudnike preveri.
Z eno pomembno razliko - Telekom gleda na ta čas, kota da je SIM vseeno v tujini. Posledično se lahko zgodi, da si recimo 4 mesece na Kitajskem, potem prideš za 2 tedna v Avstrijo in ti Telekom začne težiti, da si premalo v Sloveniji (0 dni) in preveč v EU (2 tedna). Posledično bi ti EU enote hoteli zaračunavati...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
d4vid ::
Če imaš mogoče doma stacionarno telefonsko in Fritzbox modem, ima fritz aplikacijo, s katero lahko kličeš. Ne vem pa, kako se nastavi, da kličeš zunaj dosega wifija...
Mislim pa, da se je na tem forumu ukvarjal s podobnim problemom tudi en uporabnik, ki je potem konfiguriral asterisk centralo in jo povezal s 4G modemom in tako opravljal klice v SLO.
Mislim pa, da se je na tem forumu ukvarjal s podobnim problemom tudi en uporabnik, ki je potem konfiguriral asterisk centralo in jo povezal s 4G modemom in tako opravljal klice v SLO.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
starfotr ::
Če imaš fritz in naročeno IP stacionarno telefonijo, moraš naredit VPN iz telefona do doma. Ter določit ustrezne parametre - dovoljenja in lahko uporabljaš stacionarni telefon preko aplikacije fritz fon.
https://en.avm.de/service/vpn/
https://en.avm.de/products/apps/fritzap...
Jaz sem to imel nekaj časa in je delalo. Sem pa izgubil ogromno časa, dokler nisem odkril, da moram odkljukat dovoljenja.
https://en.avm.de/service/vpn/
https://en.avm.de/products/apps/fritzap...
Jaz sem to imel nekaj časa in je delalo. Sem pa izgubil ogromno časa, dokler nisem odkril, da moram odkljukat dovoljenja.
Ales ::
Če imaš mogoče doma stacionarno telefonsko in Fritzbox modem, ima fritz aplikacijo, s katero lahko kličeš. Ne vem pa, kako se nastavi, da kličeš zunaj dosega wifija...
To z Asterisk ali podobnim SW bi seveda šlo. Kar nekaj let smo imeli tako nastavljen Asterisk, le da izhodna točka ni bil lokalni modem, pač pa SiMobilov VoIP. Kar se same centrale tiče in povezave nanjo iz tujine preko spleta, je pa isto.
Asterisk je bil v igri predvsem zato, ker smo klice na eno številko preusmerjali različnim ljudem na različnih lokacijah, tudi v tujini. In obratno, več ljudi je klicalo ven čez isto številko.
Če ni potrebe po kakih takih naprednih funkcijah, VoWifi vse skup nadomesti brez kakršnega koli truda...
No, mora pa ponudnik telefonije podpirati VoWifi, sicer ni nič. Aterisk in modem pa omogočata, da gresta klic ali SMS ven preko katerega koli ponudnika, tudi takega, ki naprednih funkcij, kot je VoWifi, sploh ne podpira.
zee ::
Živim v Aziji zadnjih dvanajst let. Za klice v Evropo uporabljam VoIP storitve tipa Facetime, Whatsapp, Google Meet in za stacionarne številke Skype (nekajkrat na leto). Kar sem bil primoran narediti po preselitvi v ZAE, je bilo vzpostaviti site-to-site VPN med ZAE in Singapurjem, sicer omenjene VoIP storitve niso dovolj zanesljivo delale.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual SIM: VoWifi preko LTE?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2985 (482) | D3m |
» | VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 34721 (2894) | sinalko |
» | SIP s slovensko številko ali Cenejši klici iz tujineOddelek: Mobilne tehnologije | 736 (506) | Ales |
! | [Vodič] RasPBX - telefonska centralaOddelek: Omrežja in internet | 3515 (2458) | poweroff |
» | Zastonj telefoniranje iz računalnika na telefon !!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 21953 (12808) | madmitch |