» »

Prigode s podeželja

Prigode s podeželja

feryz ::

enemon je izjavil:

Ampak a je tak problem, če se zamudi par dni? Pa še na senčni strani hriba je, tako da še počasneje raste.
Očitno je, če po forumih to problematiziraš.

Mi smo imeli v naši vasi takega čudaka, celo župan je bil. Več let ni pokosil okrog bajte, ki je bila v naselju novih hiš. In še šare oz. bolje rečeno smeti, je nametal okrog bajte. Folk se je zgražal in pizdil, ampak ni nič nucalo. Tako zadevo so imeli v soseski.

enemon ::

feryz je izjavil:

enemon je izjavil:

Ampak a je tak problem, če se zamudi par dni? Pa še na senčni strani hriba je, tako da še počasneje raste.
Očitno je, če po forumih to problematiziraš.

Mi smo imeli v naši vasi takega čudaka, celo župan je bil. Več let ni pokosil okrog bajte, ki je bila v naselju novih hiš. In še šare oz. bolje rečeno smeti, je nametal okrog bajte. Folk se je zgražal in pizdil, ampak ni nič nucalo. Tako zadevo so imeli v soseski.

Jaz kosim vsak teden od aprila do oktobra. Če ne pokosim danes, ampak bom ob koncu tedna, ne vem, kako je lahko to problem za nekoga.

Zato ker ne štekaš.
Tvoja nepokošena trava ni problem za nekoga drugega, ampak zate.
Zato ker se sekiraš, kaj neki brezveznjakovič piše o tvoji nepokošeni travi in moraš zaradi njega pokositi travo.
Njemu je to casual drkanje nekoga brez problema, tebi pa obremenitev in problem.
V realnosti daš to na ignore in pokosiš, ko pokosiš. Drugo leto, recimo.

gruntfürmich ::

čudovito slovensko vaško življenje, kjer živijo vsi skupaj po skupnih pravilih kot stoletja nazaj...
očitno našemu enemonu to kar paše da upogne hrbet!

ima vsaj občutek skupnosti in pripadnosti, kar pa za slovenčke ni mala reč!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

ššš ::

gruntfürmich je izjavil:

čudovito slovensko vaško življenje, kjer živijo vsi skupaj po skupnih pravilih kot stoletja nazaj...

Življenje na vasi se je v zadnih 10ih letih zaradi priseljencev precej spremenilo. Folk je naredu 2m+ ograje, zaprl dovoze, naštimal kamere, pozdravla se ne več in kosi se z neslišnimi robotskimi kosilnicami.

ššš je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Življenje na vasi se je v zadnih 10ih letih zaradi priseljencev precej spremenilo. Folk je naredu 2m+ ograje, zaprl dovoze, naštimal kamere, pozdravla se ne več in kosi se z neslišnimi robotskimi kosilnicami.

še vedno pa se očitno terorizira in obrekuje sosede če se ne prilagodijo skupni vaški ''idili'', še vedno se na veliko pijančuje, pretepa žene, kregari in tožari za pol metra meje, zavija z očmi in preklinja v gostilni če ima sosed boljši traktor, žaga drevesa čez mejo, šinfa če je kdo drugačen...
ampak ja, glavno da imamo prišleke da jamramo kako vaška ''idila'' izumira !

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Zase se brigajte.
Če ste radi vaščan, najdite sebi podobne, če ste raje izolirani za ograjo, fino.
Jaz sem oboje. Pol živim kot da smo leta 82 v zabačeni vasi, pol pa kot, da je leto 2126.
Vzamem najboljše kar mi paše iz vseh svetov. Imam in teslo in IMTja. Ni pravil fantje, samo v vaši glavi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

EU_zamašek- ::

Dobro imeti backup :)) - IMT je pač zihr.

Ales ::

IMT je ultimativno zombi apokalptično vozilo. :D

Če bo kak stroj preživel našo civilizacijo, se ne bi upal staviti, da ne bo prav IMT.

a bencin/nafta bo pa od kot?
potem je bolje staviti na pogon na etanol8-)

FireSnake ::

gruntfürmich je izjavil:

ššš je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

še vedno pa se očitno terorizira in obrekuje sosede če se ne prilagodijo skupni vaški ''idili'', še vedno se na veliko pijančuje, pretepa žene, kregari in tožari za pol metra meje, zavija z očmi in preklinja v gostilni če ima sosed boljši traktor, žaga drevesa čez mejo, šinfa če je kdo drugačen...

K sreči tole ne drži.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

krepelce ::

ššš je izjavil:

Življenje na vasi se je v zadnih 10ih letih zaradi priseljencev precej spremenilo. Folk je naredu 2m+ ograje, zaprl dovoze, naštimal kamere, pozdravla se ne več

Absolutno, če bi se jaz prestavil na podeželje naredim dve ograji, zunanja 5m, da noben sosed ne vidi notri, še eno nižjo in minsko polje vmes.

Pa samo renčal bi naokrog, da se ja nihče niti pogovarjat ne bi prišel. Človek hoče mir, ne pa, da se vsaka tercialka vtakne vanj, v mestu
imam, in to paradoksalno, kljub gostoti poseljenosti, lepo mir, pozdravim se s sosedom enkrat ali dvakrat na mesec in to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

velikBrokoli ::

ššš je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

To je ta vaška idila, vsi sosedi si špegajo v bajte in se med samo primerjajo ter obsojajo, vsak dan ob 6:00 bencinska kosilnica in motorka nažigata, ampak je pa res fino, ker ti en retardiran vaščan zjutraj reče dobro jutro.

Machete je izjavil:

Jaz sem oboje. Pol živim kot da smo leta 82 v zabačeni vasi, pol pa kot, da je leto 2126.
Vzamem najboljše kar mi paše iz vseh svetov. Imam in teslo in IMTja.

Tisti, ki živi v 2126, nima avtomobila, ker ga ne rabi.

Mogoče si hotel s Teslo povedati, da živiš v 2012, ko je bil še hype in je ljudem Tesla dogajala?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

enavlaka ::

Ograje so zarad vaških posebnežev, ne zarad druzga

enavlaka je izjavil:

Ograje so zarad vaških posebnežev, ne zarad druzga

Niti ne posebnežev, zaradi klasičnih tradicionalih vaščanov in tako dolgočasnega življenja, da ves čas gledajo kaj drugi počnejo in potem na veliko šimfajo.

Od bivše žene familija (ne ravno neposredna) so bili iz vasi, še med obiskom so ves čas viseli na oknu, skriti za zavesami oz. tistimi ogabnimi polzavesami,
ki so pripete na okno in podajali svoja opažanja o okolici, sem vsakič tako z belim gledal, da me je naslednji dan bolel vrat.

Četudi bankrotiram, ne grem živeti na vas, lahko nekam na samo, kjer ni 10km okrog žive duše, ampak med vaške ljudi pa ni šans.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

krepelce je izjavil:

Od bivše žene familija (ne ravno neposredna) so bili iz vasi, še med obiskom so ves čas viseli na oknu, skriti za zavesami oz. tistimi ogabnimi polzavesami

No, glede na to, kako se obnašaš ni čudno, da te je nagnala in je bivša.
Zdaj razumemo od kje izvira ta zagrenjenost.
Samo, nadležen si pa vseeno.

delavec44 ::

Ograje so zaradi bedakov, ki se šetajo naokoli z odvezanimi psi.

Zavese so pa nepotrebne.

Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- ::

krepelce je izjavil:

ššš je izjavil:

Življenje na vasi se je v zadnih 10ih letih zaradi priseljencev precej spremenilo. Folk je naredu 2m+ ograje, zaprl dovoze, naštimal kamere, pozdravla se ne več

Absolutno, če bi se jaz prestavil na podeželje naredim dve ograji, zunanja 5m, da noben sosed ne vidi notri, še eno nižjo in minsko polje vmes.

Pa samo renčal bi naokrog, da se ja nihče niti pogovarjat ne bi prišel. Človek hoče mir, ne pa, da se vsaka tercialka vtakne vanj, v mestu
imam, in to paradoksalno, kljub gostoti poseljenosti, lepo mir, pozdravim se s sosedom enkrat ali dvakrat na mesec in to je to.

V prometu pa infarktno stanje vsak dan ... Če se bom kdaj stepel, se bom zagotovo zaradi prometa ...

Sicer imaš prav. Človek je najbolj anonimen v bloku v LJ.

Zgodovina sprememb…

V bloku v LJ še žene ne moreš pošteno kresnit brez, da bi sosedje vedeli ;)

Trend je, da se vsi iz centrov ven selijo. Že vedo zakaj.

Tudi iz vidika varnosti: na podeželju se ljudje poznajo med sabo in bodo vedno lažje preživeli.

Kakor komu paše, jaz pravim.

PluribusUnum ::

Evo meni je danes sosed javil, da sem pozen s prvo košnjo in da je on pa že pokosil. :))

Solo dopust, bosta oba sz ženo zadovoljna :))

FireSnake je izjavil:

na vasi pa je tudi ne...

FireSnake je izjavil:

v to vaško idilo, ki je točno takšna ki jo opisujemo, zagotovo ne. ampak vi vaščani ste prezabiti da bi to videli.

FireSnake je izjavil:

Tudi iz vidika varnosti: na podeželju se ljudje poznajo med sabo in bodo vedno lažje preživeli.

to je edina prednost. čeprav na slovensko favšijo bi prej rekel da se bodo poklali med sabo.

FireSnake je izjavil:

to praviš ti...

Furbo ::

krepelce je izjavil:

Četudi bankrotiram, ne grem živeti na vas, lahko nekam na samo, kjer ni 10km okrog žive duše, ampak med vaške ljudi pa ni šans.

Če misliš, da v mestu ni popolnoma enako in še slabše, si naiven.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

gruntfürmich je izjavil:

FireSnake je izjavil:

na vasi pa je tudi ne...

FireSnake je izjavil:

v to vaško idilo, ki je točno takšna ki jo opisujemo, zagotovo ne. ampak vi vaščani ste prezabiti da bi to videli.

FireSnake je izjavil:

to je edina prednost. čeprav na slovensko favšijo bi prej rekel da se bodo poklali med sabo.

FireSnake je izjavil:

to praviš ti...

Tebi pa ne vem, če ni ker kmet ženo kresnil, da si tako zagrenjen. ;((
Če tebi ne paše to ne posplošuj na vse.
In, kot sam praviš:

gruntfürmich je izjavil:

to praviš ti...

McAjvar ::

@enemon, dostop do garaž že imaš? Kako se je končala saga o vodnjaku, če se je? :D
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Od bivše žene familija (ne ravno neposredna) so bili iz vasi, še med obiskom so ves čas viseli na oknu, skriti za zavesami oz. tistimi ogabnimi polzavesami

če si ti zarukan podeželan, ni treba da so še drugi takšni. in k sreči je ta njegova bivša, ker jabolko ne pade daleč od drevesa.
tako da ne, nobeden kmet ne kresne več druge žene, ker takšnih kmetov praktično ni več. ti so se preselili v mesta, na vasi pa ste ostali ološ od ološa.

ni povsod tako, še zdaleč ne, ampak po tvojem pisanju sklepam da pa pri vas je.

WizzardOfOZ ::

gruntfürmich je izjavil:

ššš je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Hmm, jaz tega več vidim po mestih, kot po vaseh.
Pijani ležijo po tleh.
Vsak dan je kakšna deklca pretepena, posiljena,...
Tožarijo se vsi kar počez.
Vsi ti gledajo na vrt, ter grdo gledajo, če ni pokošeno.
Med vikendi ob nedeljah ne smeš delat na vrtu, ker vsi hočejo svoj mir,...
Vsi nekaj šimfajo,...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Miki N ::

Podeželan - glavni negativec v Sloteh superherojskem filmu. :|

delavec44 ::

Miki N je izjavil:

Podeželan - glavni negativec v Sloteh superherojskem filmu. :|

Če je hkrati še kmet, je pa konec. :))

Machete ::

krepelce je izjavil:

Machete je izjavil:

Vzamem najboljše kar mi paše iz vseh svetov. Imam in teslo in IMTja.

Tisti, ki živi v 2126, nima avtomobila, ker ga ne rabi.

Mogoče si hotel s Teslo povedati, da živiš v 2012, ko je bil še hype in je ljudem Tesla dogajala?

Tesla je samo vozilo, ki sem ga omenil, 'živeti' =/= vozilo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gruntfürmich je izjavil:

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

če si ti zarukan podeželan, ni treba da so še drugi takšni. in k sreči je ta njegova bivša, ker jabolko ne pade daleč od drevesa.
tako da ne, nobeden kmet ne kresne več druge žene, ker takšnih kmetov praktično ni več. ti so se preselili v mesta, na vasi pa ste ostali ološ od ološa.

ni povsod tako, še zdaleč ne, ampak po tvojem pisanju sklepam da pa pri vas je.

Hvala, da si potrdil svoj primitivizem in tudi, da je problem izključno v tebi (in tvojem zblojenem pogledu na svet).
S tem je iz moje strani debata zaključena.
Hvala le za potrditev.
P.S. Glej le, da sedanja ne postane bivša (če jo sploh imaš - za primitivce tvojega kova je najbolje, če so sami, da ne obremenjujejo še drugih) ;)

ššš ::

Kako trigeraš mestneža:
-mam cca 15 parkirnih mest okol bajte.
-avto parkiram 3 metre stran od pojstle
-v bajti mam dve garaži, ogrevani
-parkirišča so lastniška, neplačljiva
-kvadrature mam več kot 500m2
-"park Tivoli" okol bajte je moj, lahko ležim v njem na ležalniku al pa streljam z zračno. Kar mi paše.
-Sadja in zelenjave mam tok, da ga vozim na gnoj.
-Ogrevanje me pride cca 500 evrov na leto.
-Do trgovine, vrtca, bolnice in šole mam 5 minut
-Žena te tepe.

Samael ::

"živim z mamo" si pozabil dodati :)

Ampak resno no, lahko bi bila tko kul, zabavna tema z raznimi prigodami, tako je pa le še en pissing contest več.
Samael != Samuel

Ogrevanje imaš nekam drago, očitno si zadnja leta prespal.
Ogrevanje bajt je zastonj. Ker elektriko rabiš tako ali tako, zato je vseeno na kaj omrežnino obesiš.

Vse ima prednosti in slabosti. V stanovanje v Ljubljani sicer zaidem zgolj parkrat letno, ampak priznam da je fajn. Ostali blokovci so mirni, vzgojeni, prijazni, tudi v okolici je mirno in relativno tiho.
Predvidevam da je to zaradi cene stanovanj, tako se namreč zreducirajo kupci. Ološ pač ne pride zraven.

Na selu pa je zmaga, jasno. Bajta in zelenje odtehta svoje. Sosedom, če jih slučajno vidim, pokimam in to je to.
Razen južnega, temu niti pokimam ne. Zakaj bi mu, če se niti videti ne moreva. In se tudi ne, problem rešen.

WizzardOfOZ je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

ššš je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Hmm, jaz tega več vidim po mestih, kot po vaseh.
Pijani ležijo po tleh.
Vsak dan je kakšna deklca pretepena, posiljena,...
Tožarijo se vsi kar počez.
Vsi ti gledajo na vrt, ter grdo gledajo, če ni pokošeno.
Med vikendi ob nedeljah ne smeš delat na vrtu, ker vsi hočejo svoj mir,...
Vsi nekaj šimfajo,...

ker se je folk iz vasi preselil v mesto in se še ni adaptiral. če so bodo sploh kdaj...

Prej spremeniš vas v mesto kakor vaščana v meščana

Preveč tubo gledate z ameriškimi hilbiliji. Ali Deliverance.

V resnici so sela daleč pred mesti.
Kar se kulture ljudi tiče. Ali kulture krajine.
In razlika bo samo večja.

Zaradi take kulture je slabšanka kmet, ne pa meščan
2. slabš. neroden, neuglajen človek: ne bodi tak kmet / kmet je kmet; dopovej mu, ko pa je tak kmet neumen, omejen človek

starfotr ::

Tudi v US imajo podobno. Hillbilly.

Hillbilly @ Wikipedia

enavlaka je izjavil:

Zaradi take kulture je slabšanka kmet, ne pa meščan
Saj veš da so vsi pregovori, reki in podobno iz nekih drugih časov?
Aja, ne veš, ok.

starfotr ::

Kar pa ne pomeni, da danes ne držijo.

Eni ja, drugi ne.
Meščan govori lepše, to drži, vse ostalo pa ...
Tisti, ki smo dnevno na vseh koncih, si znamo predstavljati, kakšna je kje kultura.
Še bolj pa si to znajo predstavljati fantje, ki dejansko nekaj fizično delajo. Kje jih normalno obravnavajo in kje kot smeti.

DamijanD ::

Lahko vprašate kakšno OŠ učiteljico/ca kje (oz. katere otroke) je lepše učiti.

velikBrokoli ::

DamijanD je izjavil:

Lahko vprašate kakšno OŠ učiteljico/ca kje (oz. katere otroke) je lepše učiti.

Sigurno na vasi, ker te vsaj razumejo, ko govoriš slovensko. V kaksnem Kranju moras polovici razreda se po albansko razloziti…

KG-348 ::

Vas je danes precej širok pojem. Imaš naselja, tudi s samimi novogradnjami in priseljenci od drugod, v bližini pa kmetije in njive. Na "podeželju" ki je v bistvu par km stran od centra mesta so ljudje drugačni kot nekje v Horjulu. Sem iz okolice škofje loke in ko sem delal na jezerskem so se mi zdeli ljudje res zabačeni. Vseeno vredu in prijazni (če se strinjaš z njimi) ampak res ne bi živel tam, raje na vsake toliko grem kot turist

Vas se lepo definira z načinom preživljanja prebivalcev.
Če je to kmetijstvo si na kmetih
Če so v pisarnah pa si v obmestju :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

KG-348 ::

enavlaka je izjavil:

Vas se lepo definira z načinom preživljanja prebivalcev.
Če je to kmetijstvo si na kmetih
Če so v pisarnah pa si v obmestju :D

Večinoma imaš mešano

GenZNPC ::

Ma po mojem ne locite vecjih in manjsih vasi in zaselke tle. Tiste vecje urejene vasi, kjer se domacini obnasajo kot da so na beverly hilsih so najbolj toksicni.
Na mansji vasi pa vsakega boli kurac kaj drugi dela al je pokoseno ali ni, vsi so enako revni. Nobody cares.
Vaskega norcka dva al tri pa imas povsod.

Samo, ce se preselis v taki kraj, moras biti na isti valovni dolzini, drugace ne funktionira in si bos domisljal veliko stvari
skibidi

Daniel ::

GenZNPC je izjavil:

Ma po mojem ne locite vecjih in manjsih vasi in zaselke tle. Tiste vecje urejene vasi, kjer se domacini obnasajo kot da so na beverly hilsih so najbolj toksicni.
Na mansji vasi pa vsakega boli kurac kaj drugi dela al je pokoseno ali ni, vsi so enako revni. Nobody cares.
Vaskega norcka dva al tri pa imas povsod.

Samo, ce se preselis v taki kraj, moras biti na isti valovni dolzini, drugace ne funktionira in si bos domisljal veliko stvari

Približno drži.

driftwood ::

kaj se spodobi, če kmet orje njivo zraven moje hiše ob devetih zvečer, ga prijavit zaradi motenja miru?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tezave s sluznostjo pri optiki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
967208 (3125) Alexius Heristalski
»

Ali obstaja služnost? (strani: 1 2 )

5227398 (18649) St235
»

Sosedova stavba na moji parceli (strani: 1 2 3 4 )

16039239 (33944) rekt

Več podobnih tem