Forum » Loža » Poplave in izplačila zavarovalnic
Poplave in izplačila zavarovalnic
kriptobog ::
Jaz imam zavarovano za 200K in sicer Allianz Moj Dom - MAX paket, placujem pa cca 250€ na leto (zavarovanje narejeno za 10 let). Potres je opcijski in ga nimam, ker gre za montazno hiso na neproblematicnih tleh.
Ce se zleb zabije in tece ven (kar se pri meni veckrat dogaja zaradi listja) imas za to ustrezno urejeno drenazo in nima kam kej zalivat, sploh na hribu kjer imas speljano meteorno vodo v ponikovalnico (siroke betonske cevi s skalami).
https://www.allianz-slovenija.si/conten...
Me pa zanima ali je naknadno kupljena TC avtomaticno vkljucena v obstojeco polico ali bi moral kaj azurirati? Kdo ve al moram agenta poklicat, zdej ko ste me mal presrali
Tui jaz imam montazno, plavajoca plosca itd. Ampak protipotresna gradnja ne pomeni, da hisa prezivi mocan potres, ampak pomeni, da drzi da se ti ne podre na glavo in jo varno zapustis v primeru potresa. Ni pa nujno, da je hisa se primerna za bivanje... Tukaj imajo ljudje pac napacno razlago kaj je to protipotresna gradnja. Tudi, ce ti zaradi potresa poci cev ali pride do pozara, se to ne krije iz premije poskodbe cevi ali premije pozara, ker je bil povzrocitelj potres, zato se to potem krije iz premije potresa...
wcpapir ::
Jaz imam zavarovano za 200K in sicer Allianz Moj Dom - MAX paket, placujem pa cca 250€ na leto (zavarovanje narejeno za 10 let). Potres je opcijski in ga nimam, ker gre za montazno hiso na neproblematicnih tleh.
Ce se zleb zabije in tece ven (kar se pri meni veckrat dogaja zaradi listja) imas za to ustrezno urejeno drenazo in nima kam kej zalivat, sploh na hribu kjer imas speljano meteorno vodo v ponikovalnico (siroke betonske cevi s skalami).
Me pa zanima ali je naknadno kupljena TC avtomaticno vkljucena v obstojeco polico ali bi moral kaj azurirati? Kdo ve al moram agenta poklicat, zdej ko ste me mal presrali
V najboljsem primeru je TČ krita od nakupa do prve skadence-prvega datuma obnove police ki se zgodi vsako leto pa naj bo to "rocno" ali avtomatsko. Ampak samo za pozarne rizike. Dodati moras predmet zavarovanja - TČ, povedati zavarovalno vsoto in tako bo za par eur zraven zavarovana za požarne rizike.
Po željo dodaš še strojelom in tatvino.
Paziti moraš če se zgodi poplava - gledamo skodo na TČ. Moraš TČ imeti zavedeno na polici kot predmet zavarovanja in ce jo poskoduje poplava se izplaca iz rizika poplave na hisni polici- to ni strojelom.
Jaz sem imel zavarovano pri Generali, postavka Izliv vode. Zaradi napake na centralnem ogrevanju mi je stalilo talno gretje in je voda šla iz sistema, vložim zahtevek.
Dobil nisem nič, ker je bil izliv vode iz sistema ogrevanja in ne iz vodovoda.. nateguni.
Kaj pa ce si jih ti hotel nategnit. Izliv vode iz vodovodnih naprav si vrjetno imel izliv vode iz naprav prikljucenih na instalacije pa je drugo kritje, enako obstaja izliv vode iz naprav ki niso prikljucene- vodne, postelje akvariji itd.
Zaradi tvoje nevednosti niso drugi nategovalci. Ko sklepas polico za hiso se je treba vsest in pogovorit z zastopnikom on bere opcije ti govoris da, ne, pomagaj mi z obrazlozitvijo.
To je en tak klasičn semantični spin...
IZLIV VODE bi moral po zakonu bit IZLIV VODE... zdaj ali je to iz vodovoda ali iz pipe ali pralnega stroja ali ogrevanja talnega ne sme vplivat... izliv vode je izliv vode... Dokler bo tako bodo pač imele zavarovalnice status nateguna
Kaksna pa bi bila premija ce bi takole pavsalo racunali? Vrjetno par 100€.
Ce bi imeli po tvoje bi jaz placeval se riziko izliva vode iz akvarija-ce ga pa nimam? Zakaj? Vsak izbere kaj potrebuje. Lahko pa das hiso v max paket in imas vse...reces vse pokljukaj na ZV in bos imel po tvoje, premija ni tako glomazno velika tam 1000€ za povprecno hiso.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
darkolord ::
5 min ti vzame, da si prebereš vsa kritja in ni nobenega dvoma. Če tega nisi sposoben, potem nisi sposoben imeti lastne nepremičnine,
Tako piše pri meni za npr. vodo:
07. Izliv vode
(1) S to nevarnostjo je zajeta škoda zaradi:
1) izliva vode iz vodovodnih ali odvodnih (kanalizacijskih) cevi ali iz naprav za toplovodno in parno gretje ali drugih naprav, priključenih na cevovodno omreţje, do katerega je prišlo zaradi poškodovanja ali zamašitve (loma, počenja ali zatajitve naprave za upravljanje in varnost) teh cevi in naprav;
2) izbruha pare iz naprav za toplovodno in parno gretje;
3) izliva vode iz sprinklerske gasilne naprave.
(2) Zavarovanje krije tudi škodo na sami vodovodni ali odvodni napeljavi, vendar največ do vrednosti dolžine 2 tekočih metrov brez ventilov.
(3) Ni pa zajeta škoda:
1) zaradi izliva vode iz odprtih pip
2) zaradi dotrajanosti, izrabljenosti in korozije;
3) zaradi hišne gobe;
4) zaradi izgube vode;
5) na zalogah blaga, ki je občutljivo na vodo in ni skladiščeno vsaj 10 cm od tal;
6) zaradi slabega vzdrţevanja vodovodnega in odvodnega omrežja, naprav za toplovodno in parno gretje ter drugih naprav ali
pomanjkljive zaščite pred zmrzovanjem ipd.;
7) zaradi izliva vode iz žebov in cevi za odvod deževnice, razen če do izliva pride iz cevi za odvod deževnice, ki je vgrajena v notranjosti zgradbe;
8) zaradi posedanja tal kot posledice izliva vode iz vodovodnih cevi;
9) na samih napravah ter kotlih zaradi loma ali počenja.
08. Izliv vode iz akvarija
(1) S to nevarnostjo je zajeta škoda, ki nastane zaradi izteka vode iz počenega ali razbitega akvarija.
(2) Ni pa zajeta škoda:
1) zaradi zgube vode;
2) na samem akvariju in njegovi vsebini (živali, rastline in ostali predmeti v akvariju).
09. Iztek tekočin (lekaža)
(1) Iztek je izguba tekočine ali plina iz nepremičnih posod (cistern, zbiralnikov, ležakov ipd.) in cevovodov zaradi počenja posode oziroma cevi ali okvare naprav za izpuščanje ali polnjenje tekočine ali plina.
(2) S to nevarnostjo je zajeta škoda:
1) na zavarovani tekočini ali plinu in
2) škoda, ki jo povzroči iztečena tekočina na zavarovanih zgradbah, opremi in zalogah.
(3) Ni pa zajeta škoda:
1) zaradi izgube tekočin, namenjenih prehrani (pijače, olja ipd.);
2) ki nastane zaradi slabega vzdrţevanja ali dotrajanosti posode ali naprave za izpuščanje ali če je tekočina iztekla, plin pa ušel zaradi slabe tesnitve.
Tako piše pri meni za npr. vodo:
07. Izliv vode
(1) S to nevarnostjo je zajeta škoda zaradi:
1) izliva vode iz vodovodnih ali odvodnih (kanalizacijskih) cevi ali iz naprav za toplovodno in parno gretje ali drugih naprav, priključenih na cevovodno omreţje, do katerega je prišlo zaradi poškodovanja ali zamašitve (loma, počenja ali zatajitve naprave za upravljanje in varnost) teh cevi in naprav;
2) izbruha pare iz naprav za toplovodno in parno gretje;
3) izliva vode iz sprinklerske gasilne naprave.
(2) Zavarovanje krije tudi škodo na sami vodovodni ali odvodni napeljavi, vendar največ do vrednosti dolžine 2 tekočih metrov brez ventilov.
(3) Ni pa zajeta škoda:
1) zaradi izliva vode iz odprtih pip
2) zaradi dotrajanosti, izrabljenosti in korozije;
3) zaradi hišne gobe;
4) zaradi izgube vode;
5) na zalogah blaga, ki je občutljivo na vodo in ni skladiščeno vsaj 10 cm od tal;
6) zaradi slabega vzdrţevanja vodovodnega in odvodnega omrežja, naprav za toplovodno in parno gretje ter drugih naprav ali
pomanjkljive zaščite pred zmrzovanjem ipd.;
7) zaradi izliva vode iz žebov in cevi za odvod deževnice, razen če do izliva pride iz cevi za odvod deževnice, ki je vgrajena v notranjosti zgradbe;
8) zaradi posedanja tal kot posledice izliva vode iz vodovodnih cevi;
9) na samih napravah ter kotlih zaradi loma ali počenja.
08. Izliv vode iz akvarija
(1) S to nevarnostjo je zajeta škoda, ki nastane zaradi izteka vode iz počenega ali razbitega akvarija.
(2) Ni pa zajeta škoda:
1) zaradi zgube vode;
2) na samem akvariju in njegovi vsebini (živali, rastline in ostali predmeti v akvariju).
09. Iztek tekočin (lekaža)
(1) Iztek je izguba tekočine ali plina iz nepremičnih posod (cistern, zbiralnikov, ležakov ipd.) in cevovodov zaradi počenja posode oziroma cevi ali okvare naprav za izpuščanje ali polnjenje tekočine ali plina.
(2) S to nevarnostjo je zajeta škoda:
1) na zavarovani tekočini ali plinu in
2) škoda, ki jo povzroči iztečena tekočina na zavarovanih zgradbah, opremi in zalogah.
(3) Ni pa zajeta škoda:
1) zaradi izgube tekočin, namenjenih prehrani (pijače, olja ipd.);
2) ki nastane zaradi slabega vzdrţevanja ali dotrajanosti posode ali naprave za izpuščanje ali če je tekočina iztekla, plin pa ušel zaradi slabe tesnitve.
Steinkauz ::
Zavarovanje se splača, dokler zavaruješ do par nepremičnin.
Če bi država zavarovala vse, kar ima v lasti bi dala toliko za premije, kot bi za dejansko izgradnjo manjšega dela, kar si lasti.
Na large scale se tveganje porazdeli in zelo verjetno zavarovanje ni več smiselno, razen če tudi zavarovalnice prilagodijo premije.
Če bi država zavarovala vse, kar ima v lasti bi dala toliko za premije, kot bi za dejansko izgradnjo manjšega dela, kar si lasti.
Na large scale se tveganje porazdeli in zelo verjetno zavarovanje ni več smiselno, razen če tudi zavarovalnice prilagodijo premije.
Furbo ::
Vidim, da se v medijih nič ne omenja.
Ljudje za uničene hiše dobivajo 2.000 UER odškodnine od zavarovalnic. Pa že takoj na začetku so objavili javno sporočilo, da bojo omejili izplačila na nek max ne glede na zavarovano svoto.
Par ljudi, ki jih pozanm, in niso imeli škode v teh poplavah, so pregledali zavarovalne police, in... zanimivo... našli droben tisik. Kdo bi si mislil...
To kar nekaj nabijaš. Če imaš ustrezno zavarovano, boš dobil. Do zavarovalne vsote.
Ampak povprečen slovenec več plačuje za avto zavarovanje, kot pa za nepremičninskega. Kekci pač.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Mato989 ::
Zavarovanje se splača, dokler zavaruješ do par nepremičnin.
Seveda, ampak dober gospodar bi torej moral imet zdaj že zamortiziran nov most če je stal 65 let prejšnji kajne? =) Ne pa zdaj jokcat kako nimamo za infrastrukturo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
cleanac ::
Jaz imam zavarovano za 200K in sicer Allianz Moj Dom - MAX paket, placujem pa cca 250€ na leto (zavarovanje narejeno za 10 let). Potres je opcijski in ga nimam, ker gre za montazno hiso na neproblematicnih tleh.Če se ne motim je vsako zavarovanje nepremičnine sklenjeno za daljše obdobje (pogodba) in ni kar tako možno menjati zavarovalnice, če se oba (ti in zavarovalnica) ne strinjata.
Sklenjeno pa imaš za samo nepremičnino in premičnine posebej. Zavaruje pa se max. nastala škoda. 250€ se meni zdi malo za zavarovanje celotnega premoženja v vrednosti 200k.
Tako izgleda pri meni:
Strošek cca. 850€.
(S)plača se imeti dobrega agenta :).
Buggy ::
Nimam pojma kako je drugje, pri meni se na 10 let obnavlja sklenjena pa je kobajagi permanentno....in ja 200K je premozenjsko zavarovanje sestavljeno iz gradbenega objekta (150K) in predmetov v tem objektu (50K). Ravno prejsni teden sem dobil obvestilo, da se mi premija povecuje zaradi inflacije iz 220€ na 250€...na polici od predlani pa so naslednje postavke s konkretnimi popusti
Tu je treba priznati da si tudi ti kot zavarovalec ozavescen in imas zelo dobro polico cleanac.
Buggy to imas polico od franca jozefa. Pojdi do zavarovalnice in jo osveži, čene druga so gradbeni stroski dosti visji kot pred leti in imas podzavarovano.
To vidis ze po ZV na m2. Priporocena ZV je gradbena vrednost ki je uradno dolocena 1150EUR cca na m2 v bivalnih povrsinah. Cca. 22% premajhno vrednost imas. Preveri preden bo prepozno.
Buggy to imas polico od franca jozefa. Pojdi do zavarovalnice in jo osveži, čene druga so gradbeni stroski dosti visji kot pred leti in imas podzavarovano.
To vidis ze po ZV na m2. Priporocena ZV je gradbena vrednost ki je uradno dolocena 1150EUR cca na m2 v bivalnih povrsinah. Cca. 22% premajhno vrednost imas. Preveri preden bo prepozno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Buggy ::
Mah smo z "najboljsim agentom" kot se itaq vsi oznacujejo obnavljala in povecevala vrednost na polici ravno predlanskim. Ga bom pa res poklical in povprasal za TC zavarovanje ter podal se tvoj pomislek TNX
johnnyyy ::
Za javno infrastrukturo plačujemo letni davek in cestnine itd...
Seveda, ampak v to niso zajeti ekstremni dogodki. Če bi bili, potem bi plačevali več ali pa bi manj imeli.
Kar se pa tiče privat če nisi zavaroval jebiga, sam si si kriv...
Če gledaš z vidika posameznika si res kriv. A za državo to ne bi bilo nič lažje, saj je tudi država (večinska) solastnica največjih slovenskih zavarovalnic. In konec leta bi bili v konkretni buli, saj bi od zavarovalnic pričakovali dobiček, dobili bi pa ogromno bulo.
Veliki dogodki so vedno problem. Jaz bom imel zaradi letošnje toče zamik pri gradnji (nekateri gradbeniki so zabookirani do 2025), koliko bo to vplivalo na ceno ne vem, kaj bodo k temu prinesle še poplave tudi ne vem. Mojstri so že itak preveč zasedeni, sedaj bodo pa še bolj, še malce bolj se bo čakalo pa cene bodo višje. Ampak to je že druga zgodba. Ko začneš na sistem gledati kot na celoto nekih magičnih rešitev ni - še posebej na lokalnem nivoju.
Seveda, ampak v to niso zajeti ekstremni dogodki. Če bi bili, potem bi plačevali več ali pa bi manj imeli.
Všteta pa MORA biti amortizacija... in če je most stal od leta 1965 in še zdaj ni zamortiziran potem delajo naši računovodje nekaj narobe... pač naj ukinejo denar NVOjem operam, RKCju dokelr ne postavimo vse nazaj
Mah smo z "najboljsim agentom" kot se itaq vsi oznacujejo obnavljala in povecevala vrednost na polici ravno predlanskim. Ga bom pa res poklical in povprasal za TC zavarovanje ter podal se tvoj pomislek TNX
Pri triglavu imas moznost da je za pozarne rizike noter TČ, vseeeno ga pa vprasaj ja.
Všteta pa MORA biti amortizacija... in če je most stal od leta 1965 in še zdaj ni zamortiziran potem delajo naši računovodje nekaj narobe... pač naj ukinejo denar NVOjem operam, RKCju dokelr ne postavimo vse nazaj
Zavedaj se da so države precej veliki sistemi in pri takšnih sistemih, ne moreš imeti vso amortizacijo na TRR, saj bi to šlo v milijarde, ki jih žre inflacija. Zato ta denar države sproti zapravijo, če se pa rabi, se pa zadolžijo tako ali drugače. Tako se dela - ali je prav ali ne in kaj bi bilo bolje je pa stvar diskusije.
Tako, da jaz pri teh zadeveh nisem pristaš "totalnega kapitalističnega sistema". Ravno na dan ki nam ga je dala država, sem delal pri 2 sosedih, ki jih je poplavilo. En izmed sosedov je upokojenski par, ki se je iz severa preselil v Slovenijo - zavarovano vse - na polno, brez izjeme. Ampak, kaj ti to pomaga, če sta imela polno mulja in proda v kleti n-ti dan?! Nič kaj veliko, saj je poklical 3/4 slovenije in ni dobil podjetja, ki bi mu to počistilo - ker so vsi ki se s tem poklicno ukvarjajo zasedeni. Pač na koncu smo sosedje čistili - udarniško. Pa za vode tudi nismo "usposobljeni" pa smo kljub temu udarniško, s svojo opremo (traktorji/vitli) čistili mod mostovi.
Na koncu bo zavarovalnica imela od tega dobiček, pa posledično tudi država bo manj na izgubi saj je lastnica zavarovalnic.
feryz ::
Zavarovalnica brez problema plača tudi če očistiš sam, to pa res ni nič takega?
Ne vem, zakaj bi imela dobiček? Ker si sam počistil in nisi prijavil škode?
Meni so za izliv vode dali okrog dva jurja in pol, popravil sem zadeve sam. Stalo me je okrog 200 evrov.
Plus moje delo, jasno, tega ne upoštevam. Ker če bi ga, bi bil v zgubi in bi me zavarovalnica scat peljala.
Uro popoldanskega kavčanja ocenjujem na 50 evrov, glede na to, da gre za nezahtevno delo, hitro se nabere za dva jurja.
Ne vem, zakaj bi imela dobiček? Ker si sam počistil in nisi prijavil škode?
Meni so za izliv vode dali okrog dva jurja in pol, popravil sem zadeve sam. Stalo me je okrog 200 evrov.
Plus moje delo, jasno, tega ne upoštevam. Ker če bi ga, bi bil v zgubi in bi me zavarovalnica scat peljala.
Uro popoldanskega kavčanja ocenjujem na 50 evrov, glede na to, da gre za nezahtevno delo, hitro se nabere za dva jurja.
MadMicka ::
Ma dej ne nabijaj, po kakšnem zakonu neki. Treba je prebrati splošne pogoje, vsaj tisti del, kjer piše, kaj je zavarovano in kaj ne. Čisto točno ti piše, katere izlive imaš vode imaš zavarovane.
https://www.generali.si/documents/18031...
jernejl ::
Zavarovanje se splača, dokler zavaruješ do par nepremičnin.Država ni ravno znana po tem, da bi znala dobro gospodariti z denarjem, tako da je bolj pametno, da sproti plačujejo zavarovanje. Ker če ga ne bi, bi se nekje pojavil nek apetit (npr. sindikati JS bi ugotovili, da je v proračunu še denar, ki bi se ga lahko polastili, in zahtevali povišice) in bi se to sproti zapravilo. Ko pride do škode, pa v jok in na drevo.
Katastrofalni dogodki se pač pojavljajo... na dolgi rok ni vprašanje, ali se bo neka katastrofa pojavila ali ne, temveč samo, kdaj se bo pojavila, zato je pač smiselno imeti ta tveganja pokrita.
A posledice ekstremnih dogodkov so pa brezplačne in zanje nič ne plačamo?Za javno infrastrukturo plačujemo letni davek in cestnine itd...
A za državo to ne bi bilo nič lažje, saj je tudi država (večinska) solastnica največjih slovenskih zavarovalnic. In konec leta bi bili v konkretni buli, saj bi od zavarovalnic pričakovali dobiček, dobili bi pa ogromno bulo.Zavarovalnice imajo katastrofalne dogodke pozavarovane, tako da bodo same nosile breme zgolj dela teh škod.
Tako da je precej lažje, če si delni lastnik zavarovalnice, ki bo pokrila samo del škode, kot če bi moral vso škodo pokriti sam.
A posledice ekstremnih dogodkov so pa brezplačne in zanje nič ne plačamo?
Seveda jih plačamo.
Zavarovalnice imajo katastrofalne dogodke pozavarovane, tako da bodo same nosile breme zgolj dela teh škod.
Tako da je precej lažje, če si delni lastnik zavarovalnice, ki bo pokrila samo del škode, kot če bi moral vso škodo pokriti sam.
To imaš prav, v teoriji. A v praksi je tako, da šele ko pride do krize se vidi ali je pozavarovanje dobro ali ne. Tudi posojila slovenskih bank so bila 2007 dobro zavarovana, ob krizi pa smo spoznali, da temu ni tako. Tako, da sam teh zadev nebi vzel "zdravo za gotovo", da ne bi slučajno potem morali kakšne zavarovalnice dokapitalizirat.
Pat_MaGroin ::
Če koda zanima, zakaj ni denarja za investicije.
Ker imamo samo še za plače vse nepotrebne navlake :).
Guess what: z leti bo šlo še več za plače in še manj za investicije.
:)
P.S.: upam da ne bo kuglvinkel tudi te objave izbrisal in :).
Ker imamo samo še za plače vse nepotrebne navlake :).
Guess what: z leti bo šlo še več za plače in še manj za investicije.
:)
P.S.: upam da ne bo kuglvinkel tudi te objave izbrisal in :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
Zato pa je treba delat na cimvec avtomatike
Se zdaj ne razumem zakaj nimamo skupnega portala vsega za drzavljana na enem spletnem mestu od zavarovanja davkov, narocanja osebnih, pa vse da bi se oseba prijavila in bi bilo vse na enem kjer bi videl kolko si vplacal za penzijo kolko let ti manjka bi ti odstevalo pa pogledal bi vsa zavarovanja jih skenslal z enim klikom itd
Pol pa odpuscat vso to upravo nekoristno
Se zdaj ne razumem zakaj nimamo skupnega portala vsega za drzavljana na enem spletnem mestu od zavarovanja davkov, narocanja osebnih, pa vse da bi se oseba prijavila in bi bilo vse na enem kjer bi videl kolko si vplacal za penzijo kolko let ti manjka bi ti odstevalo pa pogledal bi vsa zavarovanja jih skenslal z enim klikom itd
Pat_MaGroin ::
To se ne bo nikoli zgodilo. Zaposlenih v JU bo vedno več, davki bodo pa vedno višji. To je en tak aksiom, proti kateremu je brezveze zgubljat energijo, da bo drugače :).
"Golob ustanavlja še novo vladno službo za poplave
Dobivamo tudi Državno tehnično pisarno za odpravo posledic poplav, notranjo organizacijsko enoto, ki bo imela tudi izpostave."
Manj JU, aha :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
twom ::
Na koncu se je potrebno zavedat, da smo vsi v istem kotlu in da nekih magičnih rešitev na globalnem nivoju, ko pride do takšnih problemov ni.Najbolje da nadaljujemo z gradnjo na poplavnih območjih in gradimo poceni mostove...
Ravnokar Jankovič gradi naselje, na parceli na Ljubljanskem barju, ki je bil ob tej poplavi 1.5 metra pod vodo. Rabimo čim več takih naselij, ker v teh poslih se žepi najbolj polnijo (plačujemo pa vsi iz svojega žepa).
Kako že pravijo, vsi za enega, eden zase...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
OK.d ::
Ma dej ne nabijaj, po kakšnem zakonu neki. Treba je prebrati splošne pogoje, vsaj tisti del, kjer piše, kaj je zavarovano in kaj ne. Čisto točno ti piše, katere izlive imaš vode imaš zavarovane.
Rabim pogoje za Generali; 01-DOM-01/09, na spletu jih ne najdem.
LPOK.d
no comment ::
Všteta pa MORA biti amortizacija... in če je most stal od leta 1965 in še zdaj ni zamortiziran potem delajo naši računovodje nekaj narobe...
Grem stavit, da niti približno ne veš kaj je amortizacija.
no comment je izjavil:
Všteta pa MORA biti amortizacija... in če je most stal od leta 1965 in še zdaj ni zamortiziran potem delajo naši računovodje nekaj narobe...
Grem stavit, da niti približno ne veš kaj je amortizacija.
Odlično vem kaj je to... bistvo je da ko se neka stvar zamortizira mora "lastnik" imeti pripravljen denar za novo "stvar" v tem primeru most...
Če je most imel dobo recimo 100 let in je bil grajen leta 1960, bi zdaj morala vlada že imeti pripravljenega keša za 2 tretjini mostu... tako se dela odgovorno in racionalno.
no comment ::
m0LN4r ::
Na koncu se je potrebno zavedat, da smo vsi v istem kotlu in da nekih magičnih rešitev na globalnem nivoju, ko pride do takšnih problemov ni.Najbolje da nadaljujemo z gradnjo na poplavnih območjih in gradimo poceni mostove...
Ravnokar Jankovič gradi naselje, na parceli na Ljubljanskem barju, ki je bil ob tej poplavi 1.5 metra pod vodo. Rabimo čim več takih naselij, ker v teh poslih se žepi najbolj polnijo (plačujemo pa vsi iz svojega žepa).
Kako že pravijo, vsi za enega, eden zase...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
starfotr ::
Premalo davka plačaš, da bi imel premium storitve javne uprave.
Ko boš plačal toliko, kot Danska, Norveška in podobne države, boš imel tudi premium JU.
Kolikor denarja, toliko muzike.
Na kak nacin bi rabil pogoje iz 2009 niti avtomatska obnova ne bi sla tako dolgo skozi. Police se obnavljajo zraven pa so novi pogoji tudi ce bo imel na avtomatiki bi bilo ze mimo in neaktualno ?
Ko boš plačal toliko, kot Danska, Norveška in podobne države, boš imel tudi premium JU.
Država se naj zadolži to izvede potem pa odpusti 30% JU in odplačuje kredit... win win na dolgi rok
urli ::
Država se naj zadolži to izvede potem pa odpusti 30% JU in odplačuje kredit... win win na dolgi rok
Tako ja, naj se odpusti 30% JU ali še bolje, kar 50%. Torej naj se prioritetno odpusti vsaj 50% poklicnih gasilcev, ajde 30% zdravnikov, pa medicinske sestre se lahko odpusti kar 100%, ker rit si pa lahko ja vsak briše, pa odmerja tablete, pa se samocepiti..., pa ne pozabimo še na učitelje - teh se lahko odpusti, ajde, ma rečmo 95% ali pa tudi kar 100%, ker hej, kdo sploh se hoče hoditi v šolo?! pa policajev itak ne rabmo, kr vse na zavod - prasci znajo itak sam kazni pisati, uslužbence za šalterjem pa se tudi lahko odpusti vsaj 90%. Sam pazi, da si boš osebno dal prav čas delat, kaj bo posledično čez 10 let se pa itak ne sekirat. Saj vsak ve, kako mu je ime in kako se piše, zakaj kurca bi sploh še potrebovali osebne? Ma glej, Mato, dajmo kar vse JU odpustiti, ker le tako se bosta v Sloveniji začela cediti med in mleko. Nimamo druge izbire. Samo poglej, kako super gre Venezueli. Moramo imeti visoke kriterije, pa to. Win-win na kratki rok, na dolgi rok, na se daljši rok, pa še na najdaljši rok na svetu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urli ()
Tako ja, naj se odpusti 30% JU ali še bolje, kar 50%. Torej naj se prioritetno odpusti vsaj 50% poklicnih gasilcev, ajde 30% zdravnikov, pa medicinske sestre se lahko odpusti kar 100%, ker rit si pa lahko ja vsak briše, pa odmerja tablete, pa se samocepiti..., pa ne pozabimo še na učitelje - teh se lahko odpusti, ajde, ma rečmo 95% ali pa tudi kar 100%, ker hej, kdo sploh se hoče hoditi v šolo?! pa policajev itak ne rabmo, kr vse na zavod - prasci znajo itak sam kazni pisati, uslužbence za šalterjem pa se tudi lahko odpusti vsaj 90%. Sam pazi, da si boš osebno dal prav čas delat, kaj bo posledično čez 10 let se pa itak ne sekirat. Saj vsak ve, kako mu je ime in kako se piše, zakaj kurca bi sploh še potrebovali osebne? Ma glej, Mato, dajmo kar vse JU odpustiti, ker le tako se bosta v Sloveniji začela cediti med in mleko. Nimamo druge izbire. Samo poglej, kako super gre Venezueli. Moramo imeti visoke kriterije, pa to. Win-win na kratki rok, na dolgi rok, na se daljši rok, pa še na najdaljši rok na svetu.
Leta 1992 smo meli skor tretjino manj sektorja pa je blo dovolj policistov, učiteljev, rito brisalcev, gasilcev itd...
Danes nas je gledano skupno približno enako kot 1992 JU pa 30% več... ob vsem napredku tehnologije...
Sumljivo kajne =)
OK.d ::
Na kak nacin bi rabil pogoje iz 2009 niti avtomatska obnova ne bi sla tako dolgo skozi. Police se obnavljajo zraven pa so novi pogoji tudi ce bo imel na avtomatiki bi bilo ze mimo in neaktualno ?
Še vedno čakam, da jih nekdo prilepi, a je toliko težko?
LPOK.d
chucki ::
Policistov je bilo dovolj ker ti je okol kepe dal in so ljudje imeli strah in spostovanje. Sedaj soxpa pravice pred dolznostim in posledicno rabis vec policije da lovi kriminalce, ki jih potem izpustijo zaradi sodnih napak.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Nakladaš, kot da gre za same nujne. Ti so ok.
Zdaj pa malo poglej, kdo fila večino stolpnic po Ljubljani, kjer v klimatiziranih pisarnicah samo surfajo facebook.
Vprašaj se, zakaj za gradbeno dovoljenje rabiš mesece, da ne govorim o čem bolj obskurnem.
Policistov je bilo dovolj ker ti je okol kepe dal in so ljudje imeli strah in spostovanje. Sedaj soxpa pravice pred dolznostim in posledicno rabis vec policije da lovi kriminalce, ki jih potem izpustijo zaradi sodnih napak.
Pol jih raje naj nehajo lovit ker škoda ojrov če jih spustimo.
Nakladaš, kot da gre za same nujne. Ti so ok.
Zdaj pa malo poglej, kdo fila večino stolpnic po Ljubljani, kjer v klimatiziranih pisarnicah samo surfajo facebook.
Vprašaj se, zakaj za gradbeno dovoljenje rabiš mesece, da ne govorim o čem bolj obskurnem.
Ja, saj pravim, vse iz stolpnic odpustiti, ker vsi, brez izjeme, cel šiht srfajo le in samo na Facebook. Mislim, kako si upajo?
Glede gradbenih dovoljen ima pa že Mato rešitev. Vsaj 30% inženirjev je potrebno odpustiti in potem bodo gradbena izdana še isti dan vložitve zahtevka.
Mislim, jaz res srčno upam, da ti in Mato pišeta Golobu, da vaju vključi v kakšen strateški svet za optimizacija JU. Toliko izkušenj, znanj, idej kot imata vidva... tega svet še ni videl. Z vama na čelu ni hudič, da Slovenija ne bi postala raj na Zemlji. Venezuela ❤ 🙏
Vse več pisarniških podgan, efekta nobenega. Počasi bomo vsi v JU, tam zgleda nikoli nobenega ni treba odpustiti.
Vse več pisarniških podgan, efekta nobenega. Počasi bomo vsi v JU, tam zgleda nikoli nobenega ni treba odpustiti.
Ni problem v "pisarniških podganah", problem je v "gospodarski podganah", ki druga, kot preprodajati (tuje) izdelke, ne znajo. Nobene dodane vrednosti, razen za "preprodajalsko podgano".
zuki ::
Ljudje za uničene hiše dobivajo 2.000 UER odškodnine od zavarovalnic. Pa že takoj na začetku so objavili javno sporočilo, da bojo omejili izplačila na nek max ne glede na zavarovano svoto.
Par ljudi, ki jih pozanm, in niso imeli škode v teh poplavah, so pregledali zavarovalne police, in... zanimivo... našli droben tisik. Kdo bi si mislil...
Zavarovalnice delujejo nekako tako, da prodajajo zavarovanje, potem pa se same zavarujejo v večjih zavarovalnih sistemih.
Če je vse ok, profitirajo, če ni, ne izgubijo veliko, zaradi nadaljnih zavarovanj v večjih sistemih kjer jih čakajo enaki penali, kot slehernika pri njih, kar jim v prihodnjih letih znižuje profitabilnost.
Kar podpišete ob zavarovanju, je samo list, ki referencira pogoje, ki jih je za konkreten telefonski imenik. Seveda vam tega zavarovalni agenti ne bojo nikoli povedali, ker bi si s tem jebali posel. Če si naivec in plačaš neke premije, hkrati pa ne prebereš telefonskega imenika, je pribljižno enako kot bi vplačal Loto. Mogoče boš kaj dobil, večja verjetnost pa da ne.
Skratka cilj zavarovalnice je, pobrati veliko denarja od zavarovanj in plačati čim manj.
In tipično so notri postavke, ki so sicer logične, po drugi strani pa neizvedljive za najbolj tipična slovenska stanovanja, recimo imeti račune od gradbenih izvajalcev, kjer vsi mutijo z davki, hiše so narejene na pol na črno, še raje v celoti. Bo zagorelo, nimate uradnega računa od električarja. Žal nam je... ipd.
Skratka, če nimate celotne zgradbe narejene skupaj z računi, boste dobili bore malo. In me zanima koliko je takšnih junakov, glede na to, da je utaja davkov nacionalni šport. Rekel bi, da zelo malo (razen mene seveda, ki iz principa ne utajujem davkov in zahtevam račun, čeprav me vsi obrtniki zaradi tega gledajo, kot bi iz Lune padel. Ker bi se počutil kot najbolj navadna pizda, ki krade drugim - seveda to ni splošna percepcija, ker je večina slovenceljnov preneumnih, da bi vedeli, kaj davki sploh so).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zuki ()
V normalnih državah, kjer siva ekonomija in delo na črno nista ravno vsakodnevno na sporedu je to nekaj povsem normalnega.
Danes imeti račune v elektronski obliki pa tudi ni več problem.
V normalnih državah, kjer siva ekonomija in delo na črno nista ravno vsakodnevno na sporedu je to nekaj povsem normalnega.
Ja, samo sloveniastan je dežela idiotov, ki pač niti ne razumejo koncepta davkov in zato se jim upirajo, hkrati pa častijo po božje tiste, ki jim zvišujejo davke s svojimi davčnimi utajami, da zaradi njih sami plačajo več. Pač, idioti.
Sem že razlagal v neki drugi temi, ampak analogija: Greš z 10 prijatelji na pijačo v gostilno. Račun je 100 eurov, 5 se jih potuhne (utajevalci davkov), 5 plača račun (naivni idioti, ki podpirajo utajo davkov). Račun je treba plačati, tako, da 5 idiotov plača 20 eurov namesto 10. In to je čar slovenskih davkov, kjer se desničarji (utajevalci davkov) radi pritožujejo, da imamo previsoke davke (ki jih plačajo drugi), preostala golazen pa je preneumna, da bi plačali 10 eurov, izkoriševalski smrad pa pustila pomivati posodo.
Zgodovina sprememb…
Ljudje ne razumejo, da če bodo plačevali na roke, da ne bo nič ceneje. Kvečjemu dražje za vse.
Ljudje ne razumejo, da če bodo plačevali na roke, da ne bo nič ceneje. Kvečjemu dražje za vse.
Seveda. Zabiti so do nivoja, kjer se jim nekdo, ki se pohvali, kako je utajil davek, zdi ful faca in še ščitijo ga, namesto, da bi ga pretepli in krvavega odvlekli na FURS. Pač posledica zaplankanosti.
Zgodovina sprememb…
Popolnoma nič ne izstopamo po sivi ekonomiji od ostalih držav. Samo pravljičarji mislijo, da je drugje drugače, verjetno boljše. Boljše za javni sektor, da lahko več zagoni za znanost.
Fizična oseba ni dolžna hraniti računov, zato je ta zavarovalniška fora o računih, bosa. Edino kar lahko zahtevajo so dokumenti, ki se jih zahteva tudi ob pridobitvi uporabnega dovoljenja. Da so določene storitve izvedle strokovno usposobljene osebe, ker jih drug ne sme.
Fizična oseba ni dolžna hraniti računov, zato je ta zavarovalniška fora o računih, bosa. Edino kar lahko zahtevajo so dokumenti, ki se jih zahteva tudi ob pridobitvi uporabnega dovoljenja. Da so določene storitve izvedle strokovno usposobljene osebe, ker jih drug ne sme.
Popolnoma nič ne izstopamo po sivi ekonomiji od ostalih držav. Samo pravljičarji mislijo, da je drugje drugače, verjetno boljše. Boljše za javni sektor, da lahko več zagoni za znanost.
Dragi feryz, naj ti povem, kako bi tale debata potekala v državi, kjer državljani niso popolni idioti:
- o feryz pametuje, kako nam bo kradel, a kdo ve, njegov naslov?
- ja, jaz, gre za Imbicilus Totalitaris, živi v Vukojebini 15, Vukojebina
- a ga gremo pretepst?
- JA! Krade nam! Se zmenimo na PM.
- Javi se 500+ okradenih državljanov, navkljub logističnim težavam se dogovorijo
- feryz konča na urgenci, na pol mrtev, ko si opomore, ga odpelje policija v ljubljanske zapore
- obsodijo ga na 10 let zaradi utaje davkov (pač ni sposoben bolj od Al Caponeja), ko pride ven, ga neznanci spet pretepejo, da si bo zapomnil
- feryz nikoli več ne pomisli na utajo davkov
Kako napačno je ravnanje zaradi bebcev, ki tvorijo slovesko družbo, zaključite sami.
Zgodovina sprememb…
Kradel?
A ti razložim kako narobe kretensko sklepaš na podlagi kdo ve česa?
Fery ima podjetje in zaposluje samo in le komercialiste na terenu in delavce na terenu. Uradno, navedeno na pogodbah.
Ampak, zanimivo, Fery že leta ni izplačal niti enega centa potnih stroškov. Niti enega, pa čeprav je to eden izmed najbolj prikladnoih način goljufanja in utajevanja davkov.
Glede na strukturo zaposlenih oz. glede na delovne naloge, bi jih z lahkoto, brez da bi bilo sumljivo. Izplačeval v znesku, večjem od neto plače.
Fery ima podjetje in zaposluje samo in le komercialiste na terenu in delavce na terenu. Uradno, navedeno na pogodbah.
Ampak, zanimivo, Fery že leta ni izplačal niti enega centa potnih stroškov. Niti enega, pa čeprav je to eden izmed najbolj prikladnoih način goljufanja in utajevanja davkov.
Glede na strukturo zaposlenih oz. glede na delovne naloge, bi jih z lahkoto, brez da bi bilo sumljivo. Izplačeval v znesku, večjem od neto plače.
Kradel?
Sorry nisem štel desničarskih trol farm. Tiste bi bilo treba pretepsti v vsakem primeru. Izbiti zobe in podobno.
Zgodovina sprememb…
Zavarovalnice delujejo nekako tako, da prodajajo zavarovanje, potem pa se same zavarujejo v večjih zavarovalnih sistemih.
Če je vse ok, profitirajo, če ni, ne izgubijo veliko, zaradi nadaljnih zavarovanj v večjih sistemih kjer jih čakajo enaki penali, kot slehernika pri njih, kar jim v prihodnjih letih znižuje profitabilnost.
Kar podpišete ob zavarovanju, je samo list, ki referencira pogoje, ki jih je za konkreten telefonski imenik. Seveda vam tega zavarovalni agenti ne bojo nikoli povedali, ker bi si s tem jebali posel. Če si naivec in plačaš neke premije, hkrati pa ne prebereš telefonskega imenika, je pribljižno enako kot bi vplačal Loto. Mogoče boš kaj dobil, večja verjetnost pa da ne.
Skratka cilj zavarovalnice je, pobrati veliko denarja od zavarovanj in plačati čim manj.
In tipično so notri postavke, ki so sicer logične, po drugi strani pa neizvedljive za najbolj tipična slovenska stanovanja, recimo imeti račune od gradbenih izvajalcev, kjer vsi mutijo z davki, hiše so narejene na pol na črno, še raje v celoti. Bo zagorelo, nimate uradnega računa od električarja. Žal nam je... ipd.
Skratka, če nimate celotne zgradbe narejene skupaj z računi, boste dobili bore malo. In me zanima koliko je takšnih junakov, glede na to, da je utaja davkov nacionalni šport. Rekel bi, da zelo malo (razen mene seveda, ki iz principa ne utajujem davkov in zahtevam račun, čeprav me vsi obrtniki zaradi tega gledajo, kot bi iz Lune padel. Ker bi se počutil kot najbolj navadna pizda, ki krade drugim - seveda to ni splošna percepcija, ker je večina slovenceljnov preneumnih, da bi vedeli, kaj davki sploh so).
Napisal si kar nekaj bedarij in laži. Kdo pa je že kdaj zahteval kak račun električarja ali dimnikarja ali karkoli od takrat ko je bilo zidano? Nobeden ker to nima veze z zavarovanjem.
Napisal si kar nekaj bedarij in laži. Kdo pa je že kdaj zahteval kak račun električarja ali dimnikarja ali karkoli od takrat ko je bilo zidano? Nobeden ker to nima veze z zavarovanjem.
Srček, ko ti bo hiša pogorela, boš vedel, kaj vse bi moral imeti, da bi ti zavarovanje veljalo. No lahko bi prebral telefonski imenik, pa ga nisi (imaš gasilni aparat? good luck ). Do takrat pa uživaj... in plačuj. Če pa ti hiša pogori, si boš pulil lase, zakaj nisi od električarja zahteval računa in plačal tisti drobiž davkov napram škodi, ki ti je ne bo nihče povrnil.
Zanimivo, da ste tako zabiti, da mislite, da zavarovalnice, ki so tako podle, da nam spodkopavajo zdravstveni sistem, mislijo na vas. Da direktorji padajo v nezavest od strašne nesreče, ki se vam je zgodila, da komaj čakajo, da vam napišejo 6x vrednost zavarovalne police, samo zato, ker so tako dobre osebe in mislijo na vas.
Naivci.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zavarovanje nepremičnine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14190 (1786) | VelkBla |
» | Kako skleniti zavarovanje da smo čim manj nategnjeni?Oddelek: Loža | 3572 (2524) | bemfa |
» | zavarovanje vikenda Sava ali Grawe dom (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8375 (3402) | Gregor P |
⊘ | bankrot zavarovalnic (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7511 (4161) | starfotr |
» | počena cev skupni prostori - plačam jaz?Oddelek: Loža | 3859 (2614) | Tidule |