Forum » Loža » S kolesom "varno" po Ljubljani...
S kolesom "varno" po Ljubljani...
ali3n ::
...ali "100 in en način, kako priti čez ovire"?
Spet smo se mal snemal, tokrat v Ljubljani - s forumaši kolesarskega foruma.
13-minutni film je kodiran z Divx 5.0.5.
Dolvleka 127MB (hvala Darkotu za hosting)
Spet smo se mal snemal, tokrat v Ljubljani - s forumaši kolesarskega foruma.
13-minutni film je kodiran z Divx 5.0.5.
Dolvleka 127MB (hvala Darkotu za hosting)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
undefined ::
Fantje, ko naslednjič vozite po mestu, se naučite vozit po značeni rdeči črti za kolesarje. Ta namreč ni risana po asfaltu zgolj zarad lepšga.
ali3n ::
trase kolesarskih poti v Lj so itak poglavje zase...
- "Rozi vidm." "S psom!"
R0K ::
Mislim da kolesarji precej upoštevajo vožnjo po označenih pločnikih. Bolj jih ignorirajo pešči, ki hodijo kakor se jim zljubi ...
zile ::
Všečen kratek filmček, dobra kvaliteta z dobro musko. Malo smeha, ko se kolesarji vozijo po zadnjem kolesu pred trolo. Amapak, fun is fun, čeprav jih je najbrž malo zeblo
MI_KO ::
Razlika med kolesarji v Lj in Mb je 1:100!
Kot 1.
Nisem gledal videa, (predvidevam, da niso najmanj 3 becikliste zbili!) se mi ne da dolvleč!
Kaj se vsi pritužujejo nad kolesarskimi stezami. Kot da ti je full problem malo zavit če je kje zaparkirano, al pa malo po bremzi stopit ko greš mimo ekipo pešcev. Saj z avtom tud ne "haraš" po mestu. Ovire so pač del poti.
V Mariboru se lahko čist preprosto pelješ mimo pešcev (v coni samo za pešce). Te noben ne bo grdo pogledal. Saj pa ne rabiš divjat. Pospešiš pač ko ni gneče.
Ne vem ali sm to jaz ali generalno. V ljubjani so me skor 3 kolesarji povozli v 1. dnevu. Pridivjajo od zadaj pol pa cinglajo. Po bremzi pa nebi noben stopil.
Pri nas (Mb) je navada, da počakaš pešca, da se ti umakne, ne pa da trobiš in paniko delaš.
Kot 1.
Nisem gledal videa, (predvidevam, da niso najmanj 3 becikliste zbili!) se mi ne da dolvleč!
Kaj se vsi pritužujejo nad kolesarskimi stezami. Kot da ti je full problem malo zavit če je kje zaparkirano, al pa malo po bremzi stopit ko greš mimo ekipo pešcev. Saj z avtom tud ne "haraš" po mestu. Ovire so pač del poti.
V Mariboru se lahko čist preprosto pelješ mimo pešcev (v coni samo za pešce). Te noben ne bo grdo pogledal. Saj pa ne rabiš divjat. Pospešiš pač ko ni gneče.
Ne vem ali sm to jaz ali generalno. V ljubjani so me skor 3 kolesarji povozli v 1. dnevu. Pridivjajo od zadaj pol pa cinglajo. Po bremzi pa nebi noben stopil.
Pri nas (Mb) je navada, da počakaš pešca, da se ti umakne, ne pa da trobiš in paniko delaš.
BigWhale ::
MI_KO...
Mogoce res. Ampak dejstvo pa je da Mariborcani NE znajo parkirat. Mogoce kdo zna ampak tisti, ki bi rad parkiral prav ne more, ker so drugi tko blesavo parkiral. Crte na parkiriscih so samo za okras, ker so avtomobili parkirani med crtami prav redki. Tistih 'invalidov' ki parkirajo na mestih za invalide pa sploh ne bom omenjal... Mercator na trzaski ali pa Europark sta odlicna primera.... Se vidi, da s parkiranjem se ni problemov.
Back to topic...
Problem pri kolesarjih je, da je precej avtomobilistov, ki mislijo, da pri zavijanju desno treba stopit po gasu, ce slucajno kak kolesar pripelje. Jaz se sicer bolj rolam, kot kolesarim ampak situacija je ista. Na prehodih za pesce sem se pa ljudem zacel metat na avtomobile. Iz principa. Tisti, z zvito havbo bo naslednjic razmislil preden bo zapeljal preko prehoda za pesce.
Mogoce res. Ampak dejstvo pa je da Mariborcani NE znajo parkirat. Mogoce kdo zna ampak tisti, ki bi rad parkiral prav ne more, ker so drugi tko blesavo parkiral. Crte na parkiriscih so samo za okras, ker so avtomobili parkirani med crtami prav redki. Tistih 'invalidov' ki parkirajo na mestih za invalide pa sploh ne bom omenjal... Mercator na trzaski ali pa Europark sta odlicna primera.... Se vidi, da s parkiranjem se ni problemov.
Back to topic...
Problem pri kolesarjih je, da je precej avtomobilistov, ki mislijo, da pri zavijanju desno treba stopit po gasu, ce slucajno kak kolesar pripelje. Jaz se sicer bolj rolam, kot kolesarim ampak situacija je ista. Na prehodih za pesce sem se pa ljudem zacel metat na avtomobile. Iz principa. Tisti, z zvito havbo bo naslednjic razmislil preden bo zapeljal preko prehoda za pesce.
zile ::
No včeraj sem si pogledal en zelo kul muvi. Self titled. Stvar dobite pr lokalnemu znancu.
Anyway če bo kdo nabavu nej poroča kako se mu zdi. Mene je zadeva impresionirala
Anyway če bo kdo nabavu nej poroča kako se mu zdi. Mene je zadeva impresionirala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
MI_KO ::
To s parkiranjem je res kriza, pa ne samo pri nas ampak v celi Sloveniji (Urbanih središčih mislim!). Ravno zadnjič sem v Mb videl avto parkiran vzdolžno v vrsti namesto prečno in s tem zasedl 2 parkirni mesti. Imel pa je Celjske table, nekdo pa mu je celo nalepil listek "Se vam vidi da ste s Celja!".
Zavijajoči avtomobili so največja nevarnost. Zato jo je treba predvidet in se vedno ustavit ko vidiš divjaka ki zavija čez prehod. Jaz spoštujem pravila močnejšega, ker ne bi rad pristal v bolnici z biciklom okol vratu. Do sedaj je šlo še vse gladko skoz.
Zavijajoči avtomobili so največja nevarnost. Zato jo je treba predvidet in se vedno ustavit ko vidiš divjaka ki zavija čez prehod. Jaz spoštujem pravila močnejšega, ker ne bi rad pristal v bolnici z biciklom okol vratu. Do sedaj je šlo še vse gladko skoz.
hruske ::
Jz sm sov enkat h Ruskemu carju in so me na sred kolesarske proge pričakali semaforji.. :)
Okol njih pa je bil narisan "otok" , tako da sm mislu da se cestarji iz mene norca delajo.
Kul muvi. Simpatičen :)
Pa dober hosting mate.
Mi je vleklo 220KB stalno.
Okol njih pa je bil narisan "otok" , tako da sm mislu da se cestarji iz mene norca delajo.
Kul muvi. Simpatičen :)
Pa dober hosting mate.
Mi je vleklo 220KB stalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hruske ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | razlogi za tako vožnjo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 21687 (13758) | šernk |
» | Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 40840 (35711) | St235 |
» | kolo in pločnik (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12641 (11501) | Pithlit |
» | pritožba na kazen - možnost ugoditve (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16637 (12033) | bluefish |