» »

Amazon davek

Amazon davek

Laki_lai k ::

Iz Ameriškega amazona bi rad naročil neke blu ray-je na priloženi sliki pa me zanima a mi lahko kdo ki se bolj spozna na te zadeve prosim pomaga. Torej na ta celotni znesek bom moral še plačat 22% davek in seveda carinski postopek ali se motim?

https://ibb.co/gDh5sGq

Lp

zee ::

Zal se ne motis. Splaca se ti pogledati, ce nemara lahko dobis te BluRay-e kjerkoli v EU.

V bodoce: obstaja ze namenska tema prav o nakupih iz tujine.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Magic1 ::

A ne piše pod zneskom import tax deposit? Kot vem je to za DDV.
Magic

Kawhi ::

Usa Amazon ti običajno že obračuna davke in carino. Ti tudi piše. Ne plačaš nič več.

Včasih še malo nazaj dobiš. Depozit nastavijo na max da se zavarujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kawhi ()

Hvala za info.Bom poskusil naročit najprej za manjši znesek da se ne nasankam preveč.

Vice ::

Kawhi je izjavil:

Usa Amazon ti običajno že obračuna davke in carino. Ti tudi piše. Ne plačaš nič več.

Kje to piše? Piše samo da bo na zanesek 224.36 plačal davek v znesku 49.36 ali drugače 22% DDV stopnja kar je čisto pravilno, ker je pač tak zakon...
Kakšno vezo ima to z uvoznimi dajatvami?

Steinkauz ::

To da jih nimaš potem, ker amazon povečini vse uredi to zate vnaprej in plačaš vse direktno amazonu.

Vice je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Kje to piše? Piše samo da bo na zanesek 224.36 plačal davek v znesku 49.36 ali drugače 22% DDV stopnja kar je čisto pravilno, ker je pač tak zakon...
Kakšno vezo ima to z uvoznimi dajatvami?

Kot sem napisal ti Amazon usa običajno (meni vedno, že kar nekajkrat) obračuna vse. Ne vem, mogoče na tele artikle ni carine. Mi je že tudi vrnil parkrat nekaj malega ker je bilo dejanskih dajatev očitno manj kot so mi obračunali avansa.

Laki_laik ::

Nevem a eni sploh pogledate priloženo sliko in preberete vprašanje ali pa samo na pamet pišete le toliko da se nekaj piše? Iz slike je razvidno da sami blu raji stanejo 198,43EUR poštnina in pakiranje je dodatnih 25,93EUR tako da skupaj znesek poštnine in pakiranja ter blu rejev je 224,36EUR. K temu znesku se nato prišteje še 49,36 uvoznih pristojbin (import fees deposit) ki pa so vzete za kritje davka. Torej kupec plača 279,54EUR amazonu in ta v imenu kupca že odvaja davek za kupljene blago.Tako da prosim ne nekaj na pamet pisat.
https://ibb.co/NLL1fNR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Laki_laik ()

Glugy ::

Če lahko probi isto zadevo najdt na amazon.de pa bo vse isto kot če bi iz Slovenije naroču.

Laki_laik je izjavil:

Nevem a eni sploh pogledate priloženo sliko in preberete vprašanje ali pa samo na pamet pišete le toliko da se nekaj piše? Iz slike je razvidno da sami blu raji stanejo 198,43EUR poštnina in pakiranje je dodatnih 25,93EUR tako da skupaj znesek poštnine in pakiranja ter blu rejev je 224,36EUR. K temu znesku se nato prišteje še 49,36 uvoznih pristojbin (import fees deposit) ki pa so vzete za kritje davka. Torej kupec plača 279,54EUR amazonu in ta v imenu kupca že odvaja davek za kupljene blago.Tako da prosim ne nekaj na pamet pisat.
https://ibb.co/NLL1fNR

;) Izgleda ti nisi prebral odgovorov. Zgoraj sem točno to ugotovil. Potem sva se pa pogovarjala kje je obračunana carina, oziroma ali carina je. Namreč 49,36 uvoznih dajatev je natanko 22% kolikor pa znaša samo ddv.

Laki_laik ::

Kawhi je izjavil:

;) Izgleda ti nisi prebral odgovorov. Zgoraj sem točno to ugotovil. Potem sva se pa pogovarjala kje je obračunana carina, oziroma ali carina je. Namreč 49,36 uvoznih dajatev je natanko 22% kolikor pa znaša samo ddv.

To ni letelo nate ampak na ostale ki nekaj na pamet pišejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Laki_laik ()

Fantje prosim brez prerekanja. Jaz sem le spraševal za informacije in moj post ni namenjen prerekanju.
Hvala
Lp

DirkDiggler ::

A se pravi, če naročim to uro ne bom rabil plačati nič več kot piše na Amazonu ali se motim?

https://www.amazon.com/Casio-MDV106-1AV...

Ganon ::

Evo da napišem zaključek te akcije. Torej nisem plačal niti centa več na naročilo. Torej je vse bilo všteto v naročilu.
Lp

Vuli ::

Sej piše vse desno zgoraj pri ceni
Price $49.92
AmazonGlobal Shipping $12.10
Estimated Import Fees Deposit $0.00
Total $62.02
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»