» »

Predviden čas postavitve ADSL central (LJ regija)

Predviden čas postavitve ADSL central (LJ regija)

OZZY ::

Danes sem dobil domov ponudbo za isdn in adsl. Zraven je bilo priložen tudi okvirni čas, kdaj bo se bodo adsl centrale gradile v sledečih krajih, ki so napisani spodaj. 1 faza pomeni, da so centrale v izgradnji ali da so že usposobljene. Kvartal pa pomeni eno trimesečje. Bolj točni datumi niso podani.



1 FAZA

LJ CENTER 1

LJ CENTER 2

BEŽIGRAD

MOSTE

VIČ

ŠIŠKA

DOMŽALE

KAMNIK-BAKOVNIK



2-3 KVARTAL

LJ-DRAVLJE

NOVE JARŠE

BEŽIGRAJSKI DVOR



3 KVARTAL

LJ-RAKOVNIK

TRZIN

LJ ČRNUČE

KAMNIK

ŠENTVID

STEGNE

MURGLE

MEDVODE

WTC (World trade center)

SAVSKO NASELJE

FUŽINE

POLJE

MENGEŠ



4 KVARTAL

GROSUPLJE

VRHNIKA

LITIJA (šele v 4 kvaratalu-p**** jim m*****;(()

BREZOVICA

LOGATEC

KOČEVJE

RIBNICA

CERKNICA
Go with the flow.
  • spremenil: OZZY ()

PaJo ::

Dalje pa niamjo napisanega progrma???

Kaj pa za ostel regije majo tudi kaj napisano???
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

OZZY ::

Pajo: To je vse kar sem dobil. To zgleda da velja samo za Ljubljansko regijo. Poslano pa sem dobil po tem, ko me je ena gospa poklicala in mi rekla da sem se povpraševal po netu (tisti obrazec na siolu o možnostih adsla) ter mi sporočila, da še nimam isdnja in da je treba to zruihtat itd itd.
Tle je njena cifra in jo lahko pokličeš za dodatne info:
Ime ji je NEJA ŠTURM : TEL: 234 67 34 ali 234 67 33
in pa še njen mejl: neja.sturm@telekom.si

Upam, da ti to kaj pomaga.
lp
Go with the flow.

Koci ::

jupi jaz sem v centru

hatch ::

Jaz sem 300m od telekomove stavbe na cigaletovi, pa sem v 3 fazi.

Kreteni

OZZY ::

Hatch: Se strinjam. Vsi s telekoma so eni bimboti. Sicer pa je celotna stvar samo informativna. Točni datumi postavitve pa bojo kasneje znani. Jest bi si tud želel, da bi adsl v litijo prej pršu ampak to so samo sanje.:(
Go with the flow.

Dalmatinc ::

Vsaj sanjamo lahko ? Kdaj nam bo Telkom vzel sanje ?

kleDo ::

Jest sm v prvi fazi (Moste) kar pomeni, da bi moral ADSL že imeti na voljop, če hočjo, da se bodo držal svojega načrta. :D Če hočjo začet 2-3 kvartal (to bi moralo biti končano do konca poletja) potem bi morali prvo fazo že končat, pa je na večini koncev še začeli niso. Men so rekl (k živim v Mostah, 100m od centrale), da bom mel ADSL na voljo v 1 do 2 mesecih :)) dons pa sm dubu od SiOLa dopis, da ADSL še ni mogoč. Ga bom spodi (celga) napisu...;(

kleDo ::

Spoštovani, prejeli smo vaš zahtevek za dostop do naših storitev preko dostopovnega omrežja ADSL (opomba: zahtevek - izpolnjen obrazec na SiOLovi strani). Žal je v tem trenutku dostop do omrežja možen le na nekaj lokacijah v Ljubljani, na katerih je število priključkov omejeno, zato v vašem primeru ADSL priključek na obstoječem ISDN (ga namreč že nekaj časa imam) telefonskem priključku ni mogoč.
O možnosti priključitve na internet preko dostopovnega omrežja ADSL, ko bo le-ta za vas mogoča, vas bomo nemudoma obvestili.
V primeru morebitnih vprašanj nasl lahko pokličete na našo brezplačno telefonsko številko 080 8765, kjer smo vam na voljo 24 ur dnevno.
V upanju, da boste postali naš naročnik, ko bo to mogoče, vas lepo pozdravljamo (opomba: če se ne boste zmigal grem na kabl).

Področje prodaje rezidenčnim uporabnikom
Rudolf Skobe
Vodja Področja


No to je blo vse, brez kakšnih datumov...;(;((

kleDo ::

LP, kleDo...:))

PaJo ::

Hehe... to sem tudi jaz dobil domov, pa se bom kar lepo cakal.. jeba;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

abcde7 ::

Jest sm bolj z zakotnih krajev...0:) A bi men pomagal ADSL, če bi imu sam internet? A bi blo kej cnej???:))

blue96 ::

jo, vam v LJ ni tezko, ko polozijo kabel pa ste na konju. kaj pa mi ki nismo iz LJ?

kar veseli bodite, da je podobnik spi*du.;(>:D:\
.

kleDo ::

robo: odvisno kok zdej plačaš. Če si na netu dost dolg in maš račun vsaj 8000 sit/mesec, pol bi blo cenej pa tud (verjetno) hitrej...

MULC: ja, res je da je Ljubljana v ADSLu (poleg Maribora) prva, čeprav bodo nekateri deli LJ. dobil ADSL šele konc leta ali drugo leto. Žal ne morjo vsem dt vse v enem letu. Sej jest se sploh nebi pizdu, če mi nebi že pred več kot tremi leti (v Grosuplju, kjer sem prej živel) obljubljal kabla, pol sm biw pa powhen pričakovanj... pa sem se preselu v LJ glih ko je nastal Telemach, pa so mi še tuki oblublal kabl (pred kakšnimi 20 meseci) pa še zdej (do dons, ko so prenovil omrežje) ni nč.Pred kakšnima dvema mesecema pa je Telekom in potem še SiOL objavu cenik za ADSL - "tehnologijo prihodnosti" pe sem se ogrel za to, pol so mi pa povedal, da na mojem koncu to še ni mogoče...;( in da bo mogoče čez max. 2 meseca:)):D. Če bo to res, pol je čist cool... drugač bom pa vzel kabl, sej moj cilj je da sem na netu 24 ur za max. 10.000 sit...:P.
Z vami, ki pa še neki časa ne boste mel ADSLa (če ga res ne boste mel) pa seveda sočustvujem :(.

LP, kleDo

Bajo1 ::

Kledo: Kdaj si izpolnil obrazec na siolovi strani in čez koliko časa si dobil reply? Jaz sem ga že pred NAJMANJ enim mesecem pa mi niso še nič replayal.;(

OZZY ::

Jest sem stvar približno čakal en mesec, da sem dobil po telefonu replay (prvo s strani telekoma). Včeraj pa je prišel tudi replay s strani siola in obrazložitev, da stvar še ni možna , da pa me bojo tako ko bo obvestili.
Zelo zanimivo je to, da so mi poslali to celo pisno.
Go with the flow.

hatch ::

Jaz sem tudi dobil to obvestilo...

Ni problem kablov.. problem je volja. Na telekomu samo vtipkajo v computer, in me preroutajo na drugo centralo, ki ima DSLAM. Po tem sem tudi vprasal na tisti info stevilki... pa so mi dejali "tega ne delamo"... Zakaj ne? "Ja, pac ne delamo."

Kolega je vprasal isto vprasanje, tokrat se je oglasila zenska... in mu je odvrnila v smislu to pa ni mogoce.

Lepo si poglejte "savsko naselje" na zemljevidu ljubljane, ter zgornjo tabelo postavitev DSLAMov.

Telekomu nekaj ne stima v glavi...

kleDo ::

Najprej odgovori:
V tisto tabelo sem se vpisu pred dobrim mesecem, sporočilo pa sem dobil takrat ko sem ga poslal sem (poglej datum). Očitno so to poslal vsem (med drugim tud mojmu fotru, ki ma firmo v LJ-Šmartno, tako da bi ga v kratkem (če ga še niso) morali poslati tudi tebi.
O tem če lahko Telekom kar softversko skini nekoga z ene centrale in ga da na drugo nimam pojma tako da o tem nebi govoril, taga pa verjetno nočjo nardit zato, ker bi potem mogl delat to vsem ki bi za to zaprosili (vsekakor pa bi bilo za plačat, kot menjava tel. št., samo malo dražje!!).

No pa še dobra novica. Stric mi je reku (dela na Telekomu), da naj bi v roku enega meseca začeli vklapljati ADSL v Mostah (okolica tržnice), vse kar morjo nardit je pridobitev nekega dovoljenja, tako da (očitno) za vse zamude... ni kriv le Telekom ampak tudi država, ki to dodeljuje!

LP, kleDo

blue96 ::

jo, eni sosedje se z unmu telefonom na vrtenje, drugi z adsl, gprs,,....


jo, eni zaostajajo, ni kej..:\
.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL montaza? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
764479 (3115) eiht
»

Nič več ADSLa?

Oddelek: Omrežja in internet
422900 (1669) kleDo
»

ADSL tudi brez ISDN-a

Oddelek: Omrežja in internet
71089 (894) pozorhudmaček
»

pogodba za ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
191891 (1456) NiggerBob
»

Trenute lokacije kjer je mozen ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
181725 (1315) kleDo

Več podobnih tem