» »

Primerljivost slovenskih fakultet

Primerljivost slovenskih fakultet

1
2
»

Magic1 ::

Samo veš v primeru da je nekdo diplomiral na tehnični UL, da se je rabil pretegnit. Za magisterij še dodatno. In da ima neke osnove iz stroke. Vsaj veš da je vztrajen in da se lahko nauči. Za nekoga faliranega veš pač sorazmerno manj.
Magic

mirator ::

TheBlueOne je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Zanimivo je, da najveckrat folk, ki ni koncal izobrazevanja bluzi kak je izobrazevanje nesmiselno. Ne, da bi bili super uspesni kljub nekoncani izobrazbi. Pomoje obrambni mehanizem.

Ne vem ce. V moji generaciji vecinoma to pravijo diplomirani, predvsem tisti, ki so izobrazbo slabo vnovcili. Verjetno razocaranje?

Je pa tale diskusija specifika, ker se je trenutne milenijce aktivno potiskalo v studij, ker je pri prejsnji generacij bil studij skoraj zagotovilo za ugodno zivljenje. Trenutno pa je dostudiranih toliko, da se je izobrazba razvrednotila. Ko pa temu dodas se, da se diplome da kupit in da do diplome lahko preguras z golo pridnostjo s principom nauci se polozi izpit in pozabi, pa je jasno zakaj je tako razocaranje.

Vidva sta kar dobro ocenila splošno gledanje na izobrazbo. Na žalost pa se prepogosto meša izobraženost z inteligenco, čeprav gresta večkrat z roko v roki. Se pa lahko tudi hudo razhajata, kar pa ni odvisno ne od pridobljenega znanja ne od fakultete, kjer si znanje pridobival, ampak predvsem od lastnega IQ.
Mene izredno motijo nazivi kot so pametno stanovanje, pameten hladilnik itd. Nič od tega ni pametno. Približek pameti je ali bo mogoče nekoč umetna inteligenca.
Je pa res, kar se fakultet tiče, da so razne interne fakultete znotraj določene branže, nivo znanja zelo, zelo prilagodile svojim potrebam.

sci3nc3 ::

bciciban_ je izjavil:

Dobri diplomanti Fri-ja ne hodijo na razgovore. ;)

Hodijo, hodijo. Samo taki diplomanti se niso vrgli v programiranje... pravzaprav sploh ni nujno, da imajo končan faks. Biti inženir pomeni čisto nekaj drugega.
Drugače pa to velja za kateri koli tehnični faks. Če imaš kolikor toliko poštiman LinkedIn profil, bo kmalu delo začelo tebe iskat ;)

Vsakega ki mi pomaha s papirjem neke manjše univerze jaz pošljem na ekvivalentno ljubljansko fakulteto. Ko mi boš prinesel papir z žigom ljubljanske univerze, sva si enakovredna.

FireSnake ::

Twixz je izjavil:

Kdo rabi vedet to?
Moj point je bil da v teh cajtih ni diploma nič drugega kot papir, ki ti še včasih mogoče pomaga pri napredovanju.

Diploma ti odpre vrata. Je dokaz, da si nekaj resnega dokončal.
Potem se je pa treba dokazati, da napreduješ. Če si delovna oseba se nimaš česa bati.
Če ne, te pa nihče ne bo gledal (no, v javni upravi je to malo drugače).

mr_chai je izjavil:

:O Sem moral prav zgooglat to Almo Matr. Nisem vedu da kaj takega obstaja. Gledam programe in izgleda, kot da si lahko delaš doktorat iz projektnega vodenja. Se prav prej narediš eno master zadevo npr. Online science and technologies 2 leti in vpišeš naprej na doktorski program 3 leta in na koncu si dr. projektnega vodenja :D Noooiiice :)

Dost fajn za ljudi, ki so v JU in bi radi večjo plačo. Lahko ob malici dokončajo en takle doktorski program.

Politiki in podobna gamad si tukaj kupi izobrazbo.
In potem najbolj pametni. Smo že imeli primere, ko so "diplomanti" hoteli soliti pamet v industriji. V parih minutah smo jim dali vedeti, kam spadajo.
K sreči so požrli svoj ego in utihnili, da smo se ostali dogovorili kako bo zadeva potekala.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

FireSnake ::

Blinder je izjavil:

Diplomiranček iz FRI-ja tukaj.
En moj šef se čudil, da kako je možno, da na faksu nismo imeli html in javascript. Ja, nismo, tako pač je.
Drugi šef se me malo zafrkaval, da če ne vem ukazal za remote connection (mstsc), da če nisem hodil na neki računalniški faks. Ne, na fri-ju se nismo ukvarjali z windowsovim remote connection.
En tretji šef se čudil, kako je to možno, da na faksu nismo imeli sql-ja, pa da sej sem hodil na neki računalniški faks. Jah nismo, na fri-ju tega nismo imeli.

RAčunalniški faks si zaključil in nisi imel SQLa?
Zdaj se čudim še jaz.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Blinder ::

Jah ko so na FRI spali na lovorikah in učili snov, ki je bila aktualna za mogoče kakšno Iskro, če je želela Jugoslavija imeti svojo računalniško industrijo v 60-70 ih letih 20. stoletja. Za karkoli, kar se išče na trgu dela FRI ni bil.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

tony1 ::

Zanimivo je, da se je na FOV "od nekdaj" učilo osnove SQL-a, razvoj podatkovnih baz in E-R model. (Ter seveda Cobol s katerim so vztrajali skoraj tako dolgo kot FRI z Oberonom... :|)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

bciciban_ ::

Blinder je izjavil:

Jah ko so na FRI spali na lovorikah in učili snov, ki je bila aktualna za mogoče kakšno Iskro, če je želela Jugoslavija imeti svojo računalniško industrijo v 60-70 ih letih 20. stoletja. Za karkoli, kar se išče na trgu dela FRI ni bil.

Kdaj pa si končal FRI?

Jaz sem precej prepričan da smo imeli nekaj malega sql-a oz. podatkovnih baz in E-R modele.
Poleg relacijska algebre seveda, ki je teoretična podlaga relacijskih baz.

Sem pa sql uporabljal še za izdelavo seminarskih nalog in lastne projekte tekom faksa.

Faks UNI je pač teoretična osnova in matematika. Ni to obrtniški tečaj php, Javascript in mysql-a.

Na študentu pa je da pridobljena teoretična znanja nadgradi še z prakso.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Pri nas je bil Oracle SQL, pa nisem več ravno mlad. Poleg Oberona (so ga ravno ukinjali), C(#) in Jave.
Je pa res, da na web zadevah ni bilo ravno (še) poudarka.

l0g1t3ch ::

Točno to.
Folk je šel na fri uni, potem pa jamral da se niso učili php-ja, javascripta, postavljanja spletnih strani, ...

A jebat ga... Ni to obrtniški tečaj. Za tisto pojdi na Udemy pa si poglej en 10 urni šnelkurs.

delavec44 je izjavil:

Pri nas je bil Oracle SQL, pa nisem več ravno mlad. Poleg Oberona (so ga ravno ukinjali), C(#) in Jave.
Je pa res, da na web zadevah ni bilo ravno (še) poudarka.

Mi smo že bili na Javi.
Kar se tiče SQL-a pa mislim da je bil še Oracle, neka expess edicija, ki je bila zastonj. Načeloma si lahko delal v biločem, to je bilo sam tisto, kar so pač na vajah uporabljali in je bilo najbl ziher.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

Utk ::

Ja, sej tudi kar se tiče jave se ni šlo v podrobnosti jave več kot je bilo nujno. Tako da glede tega je bilo še kar "pošteno" do ostalih jezikov. Nobenga se nisi naučil tolk da bi res kaj pomenilo, ker jezik je samo orodje. Danes eno jutri drugo. Mene to ni motilo, to mi je blo jasno.
Bi se pa lahko kaj več, oz sploh kaj, ukvarjali z "arhitekturo". Na splošno.

johanblond ::

bciciban_ je izjavil:

Faks UNI je pač teoretična osnova in matematika. Ni to obrtniški tečaj php, Javascript in mysql-a.

Na študentu pa je da pridobljena teoretična znanja nadgradi še z prakso.

Nisem računalničar, ampak tudi zame je vrhunski citat, si ga bom zapisal:

Faks UNI je pač teoretična osnova in matematika. Ni to obrtniški tečaj [specialnosti iz moje stroke].
Na študentu pa je da pridobljena teoretična znanja nadgradi še s prakso.

Tiger ::

Ampak tukaj pa se zatakne, napreč pri definiciji kaj je praksa - samouko preučevanje in testiranje naučenega na lastnih/tujih primerih ali redna formalna delovna oblika v eni izmed delovnih organizacij (v nekaterih smereh bolonjskega študija je omogočena 3 mesece). Ker delodajalci želijo, da ima kandidat za zaposlitev čimveč izkušenj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tiger ()

Blinder ::

bciciban_ je izjavil:

Kdaj pa si končal FRI?

2010. Na faksu sta od ~25 - 30 predmetov samo dva bila programiranje :)) Ostalo so bili razni predmeti, katere izpite se je pisalo na papir. Takrat je bilo tako malo programiranja na faksu da sem pravil, da jaz ne bom delal kot programer. Dobro so nam sprali glave s predmetnikom, da smo mislili, da bomo delali kot neki inženirji. FRI študij takrat je bil zares computer science, veda o računalništvu.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

tony1 ::

Torej gre za 3 letni bolonjski program?

Saj vem, da se mularija danes ne ukvarjate s časi, ko so uni starci še na roke betonirali piramide, ampak, da je posredi raztrgani žamet bolonjske reforem je tudi pomemben podatek :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466361446 (23638) nejc_nejc
»

Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )

8217662 (12604) mr_chai
»

Žena pravi da VSŠ ni faks (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26967980 (59264) jype
»

Zaposlitev programerja brez dokončane fakultete?

Oddelek: Izdelava spletišč
449523 (3003) shadeX
»

Profesor na izrednem faksu zahteva preveč? (strani: 1 2 )

8215804 (12623) Smurf

Več podobnih tem