Forum » Loža » vaše izkušnje
vaše izkušnje
d3spirit ::
kakšne imajo kaj fore oz. variante s kupci na marketplace-u in na bolhi? imam nekaj primerov:
1.)prodajam dve knjigi, se javi kupec, da po povzetju ne bo prevzel zaradi poštnine, sem bil na njegovem koncu, mu predlagam osebni prevzem, spet ne bi prevzel.
2.)človek vprašala ali je izdelek še na voljo, po odgovoru ni več odziva.
3.)prodajam eno stvar, pa kupec teži za osebne podatke.
4.)kupec vpraša vse, kar ga zanima glede izdelka, na koncu napiše, da ga ne zanima in da ne bo naročil(pol ne sprašuj, če te ne zanima).
kakšne fore so imeli pa pri vas kupci zaradi prodaje?
1.)prodajam dve knjigi, se javi kupec, da po povzetju ne bo prevzel zaradi poštnine, sem bil na njegovem koncu, mu predlagam osebni prevzem, spet ne bi prevzel.
2.)človek vprašala ali je izdelek še na voljo, po odgovoru ni več odziva.
3.)prodajam eno stvar, pa kupec teži za osebne podatke.
4.)kupec vpraša vse, kar ga zanima glede izdelka, na koncu napiše, da ga ne zanima in da ne bo naročil(pol ne sprašuj, če te ne zanima).
kakšne fore so imeli pa pri vas kupci zaradi prodaje?
kixs ::
Imas vsega. Ne mores vsem ustreci in se niti ne trudi/obremenjuj s tem. Tisti, ki bo hotel imeti, se bo ze toliko potrudil.
PromeuZ ::
Pri prodaji pozitivne izkušnje (predvsem ko se enkrat naučiš, da se poizvedbe "Ali je izdelek še na voljo?" ter "Zadnja cena?" v 99% izguba časa za obe strani), slabše pa pri stvareh v kategoriji podarim. Tu je količina pacientov neznanska.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->
Meiniken ::
Nimam osebne izkušnje, prodaja pa nekdo v tesnem družinskem krogu (na bolhi). Manjših pečkarij (po vrednosti, ne velikosti) po pošti ne pošilja več, ker se je že večkrat opekel. Je poslal, kupec pa ni prevzel. Seveda je bil s tem oškodovan denarja (poštnina).
Dosti je jebivetrov. Še oglasa/slik ne preberejo/pogledajo do konca in potem sprašujejo o zadevah, ki so razvidne po slikah ali opisu.
Menda je facebook marketplace zelo slab kar se odnosov oz. bontona tiče. Najboljše da odgovarjaš po liniji najmanjšega odpora, ker kupce tud po večini boli qrac (razen če jih nek dotični izdelek res zanima).
Dosti je jebivetrov. Še oglasa/slik ne preberejo/pogledajo do konca in potem sprašujejo o zadevah, ki so razvidne po slikah ali opisu.
Menda je facebook marketplace zelo slab kar se odnosov oz. bontona tiče. Najboljše da odgovarjaš po liniji najmanjšega odpora, ker kupce tud po večini boli qrac (razen če jih nek dotični izdelek res zanima).
FireSnake ::
Do sedaj 99% sami poštenjaki.
Izključno bolha.
Sem prodal tudi unčo zlata 999/1000 preko bolhe.
Ko sem prodajal so meni nakazovali denar. Jaz sem nakazoval vnaprej.
Govorimo o zneskih do 20EUR in tudi do skoraj 100.
Nazadnje mi je eden nakazal 15 namesto 19. Robo sem poslal vnaprej. Ko sem ga vprašal zakaj je temu tako je rekel, da se je embalaža zmučkala.
Je bilo ogromno smeha za te 4EUR.
Izhajam iz tega, da so ljudje dobri. Se pa že iz pogovora sliši ali je človek vredu (po večini).
Primer: v Portorož sem prodal žepne ure in verige v vrednosti 320EUR.
Vse urarsko očiščeno. Gospod reče, da nekaj ni ok.
Se vsedem na motor in se peljem na hof. Tip samo gleda. Je bilo pa vse ok, smo se dol vsedli in pomenili. Jaz sem pa imel denar še v žepu.
Na kocu je rekel: "Pohorci ste pa res neverjetno pošteni ljudje.".
Z enim kupcem sem obdržal stike, ker je odličen dečko.
Izključno bolha.
Sem prodal tudi unčo zlata 999/1000 preko bolhe.
Ko sem prodajal so meni nakazovali denar. Jaz sem nakazoval vnaprej.
Govorimo o zneskih do 20EUR in tudi do skoraj 100.
Nazadnje mi je eden nakazal 15 namesto 19. Robo sem poslal vnaprej. Ko sem ga vprašal zakaj je temu tako je rekel, da se je embalaža zmučkala.
Je bilo ogromno smeha za te 4EUR.
Izhajam iz tega, da so ljudje dobri. Se pa že iz pogovora sliši ali je človek vredu (po večini).
Primer: v Portorož sem prodal žepne ure in verige v vrednosti 320EUR.
Vse urarsko očiščeno. Gospod reče, da nekaj ni ok.
Se vsedem na motor in se peljem na hof. Tip samo gleda. Je bilo pa vse ok, smo se dol vsedli in pomenili. Jaz sem pa imel denar še v žepu.
Na kocu je rekel: "Pohorci ste pa res neverjetno pošteni ljudje.".
Z enim kupcem sem obdržal stike, ker je odličen dečko.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
S tistim, ki se zmenimo, je vedno ok. Je pa veliko takih, ki ti jemljejo cas za brezveze. Poslikaj to, poslikaj ono. Pa bi dal kaj popusta. Pa lahko pripeljes ali prides blizje, posljes z odkupnino, od kod pa si... brezveze, vse v oglasu pise.
MIHAc27 ::
Pri prodaji pozitivne izkušnje (predvsem ko se enkrat naučiš, da se poizvedbe "Ali je izdelek še na voljo?" ter "Zadnja cena?" v 99% izguba časa za obe strani), slabše pa pri stvareh v kategoriji podarim. Tu je količina pacientov neznanska.
Jaz vedno najprej vprašam, ali je še na voljo... ker velikokrat ljudje kar pustijo oglas, čeprav zadeve že nimajo več.
Z odkupnino sem tudi veliko pošiljal včasih... ne vem, če je mogoče 1x prišlo nazaj. Sedaj zagotovo ne bi več.
tony1 ::
Tako se robe ne pošilja okrog že 20 let, od kar smo izumili NLB Klik. Samo z vnaprejšnjim nakazilom kupnine+poštnine.
Kljub temu da imam v oglasih napisano, da ne posiljam z odkupnino. Se najde kak padalec, ki me vseeno vprasa. Pa ga vprasam zakaj bi z odkupnino. Odgovor je navadno, da mi ne zaupa. Potem pogledam starost njegove prijave - navadno kaksno leto in z "zbljxy" imenom. Mu povem, da sem na bolhi ze 20+ let in ce bi bilo kdaj kaj resno narobe, bi me verjetno bolha ze izbrisala.
Imam ravno en tak zanimiv primer. Clovek bo raje pocakal, da pridem, sicer ne vem kdaj, v Ljubljano za osebni prevzem. Namesto, da bi imel rec ze pred dvemi tedni :lol:
Imam ravno en tak zanimiv primer. Clovek bo raje pocakal, da pridem, sicer ne vem kdaj, v Ljubljano za osebni prevzem. Namesto, da bi imel rec ze pred dvemi tedni :lol:
MIHAc27 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 103367 (9101) | predi |
» | Neprevzem pošiljke z odkupnino (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12254 (7831) | c3p0 |
» | Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?Oddelek: Loža | 6172 (3720) | solatko |
» | Prodaja po pošti in ne-prevzemOddelek: Loža | 12498 (8764) | GTX970 |
» | Pošta - provizija?Oddelek: Loža | 10038 (9067) | amigo_no1 |