» »

Prva služba v programiranju

Prva služba v programiranju

belamacka ::

Pozdravljeni vsi!

Kot samouk se bom, po slabem letu učenja prvič zaposlil v programiranju in s tem zamenjal kariero.
Delal bom od doma 99% v c++, kateremu sem to leto v prostem čas posvečal pozornost.

Ker si sploh ne predstavljam kako izgleda služba v programiranju, se na vas obračam z vprašanji:

-Kaj lahko pričakujem v smislu težavnosti dela?
Sicer sem vajen trdo delati ampak bolj na fizičnem področju kot umskem. So burnouti pogosti? Kako Vam uspe ostati zbran/a in držati produktivnost 8 ur?

-Kako je delo od doma? Je prijetno in/ali je zahtevno ločiti privat od službe?

-Kako v splošnem biti dober delavec in sodelavec v programiranju?

Vem da so to zelo splošna vprašanja, bil bi zelo vesel tudi splošnih odgovorov/nasvetov ali izkušenj z prvo zaposlitvijo.

Hvala (:

NSA_Agent ::

Da junior dev dela od doma je neumnost. Ostalo ti pa nihče ne more povedat kaj lahko pričakuješ ker nihče ne ve kje in kaj boš počel. Za 'burnout' si si sam kriv.

asdf_jklc ::

Vazno je, da poleg sedenja, skrbis za zdravje: gibanje, hrana in ustrezno sedenje (stol, miska/trackpad, drza). Si naredil polovico.

Doma si lahko tekom sluzbe, tudi med vikendi pogledas stvari, ki ti niso jasne, povadis, to je pa nekje to. Burnouti se pricnejo, ko imas toksicno okolje, note deadline in kucas kodo po 10-14 ur na dan, delas na vec projektih - skratka pretiravas cez meje zdravega razuma. Treba je znat odklopit, se sprostit in delat se kej druga kot pred kompom sedet. Sedaj se ti tole o heani in sedenju zdi brezveze, a ko te pri 40tih zacne fukat vse po spisku, se pa za glavo drzis...

Robocop1 ::

Še osnovne stvari mu niso jasne pa bi 99% časa delal od doma...
Če bo ta eno leto zdržal na tem delavnem mestu, grem jaz v Tuš filat police.

kuall ::

Robocop1 je izjavil:

saj jih že in tam obiraš

belamacka ::

asdf_jklc je izjavil:

Burnouti se pricnejo, ko imas toksicno okolje, note deadline in kucas kodo po 10-14 ur na dan, delas na vec projektih - skratka pretiravas cez meje zdravega razuma.

Zdravo, hvala za produktiven odgovor.

Predvsem sem razmisljal v tej smeri. Težko si namreč predstavljam kje je mera zdravega, ker do neke mere se mi, vsaj zase, zdi vredu, da se učim tudi v prostem času. Seveda razumem , da je vse skupaj zelo odvisno od posameznika. Lepo pa lahko vidim zakaj so strvari, ki ji omenjate zelo pomembne na dolgi rok, če je človek toliko za ekranom.

Robocop1 je izjavil:

Srečno! Vsako delo je častno.

Kayzon ::

Mogoce probaj na redditu najti kasne informacije,slotech je tezka greznica. Posebej kar se tice IT smeri,ker se bojijo za svoje riti in nuben noce deliti informcij ali znanja. Temu se rece gatekeeping hehe.

Drugace bos ze videl sproti kako pa kaj,vazno je da imas sluzbo. Srecno sine.

tomlin ::

Kayzon je izjavil:

Mogoce probaj na redditu najti kasne informacije,slotech je tezka greznica. Posebej kar se tice IT smeri,ker se bojijo za svoje riti in nuben noce deliti informcij ali znanja. Temu se rece gatekeeping hehe.

Drugace bos ze videl sproti kako pa kaj,vazno je da imas sluzbo. Srecno sine.

pa še res je.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

Mato989 ::

Delo od doma je top

Samo na zacetku je bolje nekaj casa bit in hodit on site ker se lazje uvedes
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk ::

-Kaj lahko pričakujem v smislu težavnosti dela?
Sicer sem vajen trdo delati ampak bolj na fizičnem področju kot umskem. So burnouti pogosti? Kako Vam uspe ostati zbran/a in držati produktivnost 8 ur?

Kaj lahko pričakuješ je težko rečt, odvisno kaj se dela. Lahko bo čist u izi, lahko bo zajebano. Sploh če delaš od doma, boš verjetno dobil neke naloge z določenimi roki in dokler se tega držiš, ne bo nikogar zanimalo ali ti delaš 5 ali 15 ur na dan. Sigurno boš na začetku rabil več časa kot kasneje. Te pa lahko tak način tudi hitro prevara. Recimo da imaš za neko stvar 40 ur časa, en teden, in že prvi dan narediš skoraj vse. Potem se lahko pa izkaže, da ti bo tisto "skoraj" vzelo veliko več časa kot si mislil v ponedeljek. Dokler ni vse dokončano kot mora bit, ni čas za odpiranje šampanjca.

kow ::

Mato989 je izjavil:

Delo od doma je top

"Na zacetku" pri programiranju pomeni nekaj let.

Moe_Lester ::

Nisem programer ampak delam od doma že zadnjih 10 let, med drugim dnevno sodelujem s programerji v 3 do 4 firmah naenkrat, tako, da imam dokaj velik vzorec.

Skoraj nihče na tem svetu ni produktiven 8 ur na dan dolgoročno. Če boš res zbrano delal 2-3 ure na dan in boš dobro zbiral taske, ki so pomembni za napredek projekta, boš rockstar. 8 ur je za tiste, ki se ne znajo organizirati in ne znajo postavljati prioritet.

Izogibaj se nepotrebnim sestankom, v naprej si zapolni koledar z "deep work" bloki, delaj eno stvar naenkrat.

Redno poročaj nadrejenim. Tudi, če je napredek minimalen si vzemi vsak dan 5 minut in napiši kratek report, ki bo pokazal, da se premikaš v pravo smer.

Ko ne delaš pomembnih stvari ni treba sedeti za računalnikom in gledati v ekran kdaj ti bo kdo napisal nekaj na slack. Delaj vmes svoje stvari, pojdi v fitnes, na kavo, na sprehod, skuhaj kosilo...

Odvisno koliko si kompliciraš življenje. Pomaga, če imaš ločeno sobo oz. vsaj kotiček, kjer delaš in dobre noise cancelation slušalke.

Pa kot sem zgoraj napisal, delo od doma ne pomeni, da si 8+ ur na dan zaprt v temno sobo in gledaš v ekran. Bistvo je v tem, da si organiziraš dan kot tebi najbolj ustreza.

Predvsem je bistvena komunikacija in planiranje. S komunikacijo ne mislim, da moraš za vsako malenkost skočiti na video klic, ravno nasprotno. Cilj je, da imaš stvari, ki jih delaš dobro dokumentirane in transparentne, da sodelavci vedno vejo kakšen je status.

Podobno je s planiranjem. Nihče ne mara ljudi, ki vedno zamujajo. V večini ekip boš prišel skozi VELIKO boljše, če boš task planiral 10 dni in ga naredil v 5, kot, če isti task planiraš 3 dni in ga dokončaš v enakem času.

Večji teami že po defaultu niso zelo učinkoviti. Pri ekipnem delu je bolj kot maksimalen performance posameznika pomembno, da stvari tečejo gladko brez večjih pretresov. Bottom line, underpromise, overdeliver.

OutOfTheBox ::

Definitivno najboljši odgovor. Plus ena za omembo o produktivnosti.

asdf_jklc ::

belamacka je izjavil:

Zdravo, hvala za produktiven odgovor.

Predvsem sem razmisljal v tej smeri. Težko si namreč predstavljam kje je mera zdravega, ker do neke mere se mi, vsaj zase, zdi vredu, da se učim tudi v prostem času. Seveda razumem , da je vse skupaj zelo odvisno od posameznika. Lepo pa lahko vidim zakaj so strvari, ki ji omenjate zelo pomembne na dolgi rok, če je človek toliko za ekranom.

Ni problema. Glede burnout-a in utrujenosti je pa tako (če rabiš še kak podatek). Ko je neki noro zanimivo in te adrenalin napali, lahk delaš tut 10 ur - tko da tist k mi bluzi, da se ne da 10ur skupaj kodo pisat, pač ni enak kot js. Ampak mi nismo stroji in če en dan pretiravaš, se ti potem druge dni fejst pozna. Se pravi, ne delaj tega, da delaš po 16 urah na dan, imaš neurejen urnik spanja, nisi odklopljen za vsaj 1 uro in ne delaš na zdravju. Opozorilni znaki so povečanje konzumiranja sladkarij, nezdrave hrane, vse ti gre na živce, razdražljivost, pitje kave, red bullov in podobne pizdarije. Tega jasno od zunaj ne opaziš, dokler te tako ne butne, da se tudi tipke ne da več pritisnit. Jasno pa če tebe nekaj zanima, ni nič narobe, če si vzameš popoldan nekaj časa, da se nekaj naučiš - recimo 2x po 1 uro. Pa lahko vmes tudi probaš 2x po 1.5, pa bodi odkrit do sebe, koliko ti je ura koristila. Je pa dejstvo nekaj: če ti meni daš brat neki iz mojega področja, kar me ful zanima, itak da ti to ni problem... če pa morem brat ne vem zgodovino procesorjev, bom pa kozlal zram, ker me za slednje boli kurac. Nikar pa ne pojdi tako daleč, da boš jemal lahke droge, da boš delal po 16h na dan. Tam si verjetno že zamudil vlak za povratek - imam kolega in vidim kako propada; ves denar mu nebo nucal, ker je šel predaleč.

IT je večinoma tek na dolge proge in ne moreš vse energije ponucat za prvi kilometer - enako je s telesom, ne moreš crknit že prvo leto. Pa še en namig: tista ura k ti zamori, da bo treba 1x na uro vstat za minuto, je zakon. Ker bo tako tut oči malo spočil.

Še to: Moe_Lester ti je dal čisto ql predloge - ne bodi obseden s tem, da moreš 8h fizično delat. Če ti nekaj narediš prej (sploh ker se še popoldan učiš), to ne pomen, da si zdej prvezan na komp in moreš si nakopat 5x več dela. Ja lahko si produktivnejši od cele ekipe, ne rabiš pa se kurit na 120%. Ker ne delaš nobenemu usluge - team bo mel probleme, ti slej kot prej, pa še več dela boš dobu - začaran krog. S tem pa ne govorim, da podpiram slackanje in nedelo in da za task, ki ga normalen človek naredi v 3 urah, ti delaš 3 dni. In to ni zdej fora dela od doma, ampak je enako tudi v officu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: asdf_jklc ()

BRBR ::

Če boš premaknjen od doma na delovno mesto se ti lahko zgodi de facto isto kot fr-ju, ki gre v 3m globok jarek in ga zasuje. Šefa bole K. Šef diktira globino jarka in kdo gre noter.
Večina programerjev je tepcev, ki sploh ne vedo, da si fizično uničujejo zdravje - tega si sploh nisem izmislil sam, deklarirala je zdravnica medicine dela.

Če nisi genij, po enem letu, težko, da boš kaj ustvaril sam doma. Porinili ti bodo kako super duper kodo z unimagianable operaterji, ki so tam samo zato, da je vse skupaj bolj zajebano za brat.
In po možnosti, še par let/desetletij star projekt, ki je poln obližev, ki jih niti obližarji ne znajo več razložit.

Ni recepta, v splošnem, moraš nekam lezt kamor sonce ne posije, da dosežeš oboje. Če ne znaš, ne boš nič od tega.

Rok Woot ::

Mato989 je izjavil:

Delo od doma je top

Meni ni. Lahko delam od doma, sam grem raje v službo. V službi imam pisarno, doma jo na žalost nimam, prav tako doma nimam tajnice itd Smiselno se mi zdi, če imaš službo daleč ali pa mogoče če si samski ...

Kar se pa teme tiče, ne priporočam da programiraš 8 ur na dan ... Naredi si fiksen urnik, ter zaključi točno ob uri ali pa prej. To doma se hitro razvleče ... Kaj pa misli programirati? Vsak večji projekt na žalost zahteva veliko sestankov, odvisno sicer od smeri ..

Meni ni. Lahko delam od doma, sam grem raje v službo. V službi imam pisarno, doma jo na žalost nimam, prav tako doma nimam tajnice itd Smiselno se mi zdi, če imaš službo daleč ali pa mogoče če si samski ...

Delo od doma večinoma ni top samo takim ki se raje vozačkajo na šiht... če imaš manj kot 10 min do šihta še razumem...

ali pa da imaš novorojenčka doma in premalo stanovanje... to tudi razumem...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

codeMonkey ::

Poskrbi za dobro opremo (stol, miza, ekran), ce se mislis s tem ukvarjati. Ne zanemari gibanja. Burnouti naj te ne skrbijo nekaj let, ker to pride kasneje, ko imas pozicijo s precej vec odgovornosti, in se to najpogosteje po lastni izbiri. IMO, delo od doma ne predstavlja nobene ovire, ce komunikacija stece. Predvsem pazi, da se ze na zacetku ne izoliras prevec od kolegov in da lahko vedno, ko imas potrebo, predebatiras stvari z njimi. Tukaj je dejansko lazje, ce si v pisarni, ker si pac na oceh, greste skupaj na malico ipd. V izkusenih ekpah sicer ne bi smelo biti nekih hudih ovir. Najdi torej nacin, da si viden in da imas moznosti sprasevati.

Pricakuj ze od starta, da ucenje/poznavanje programskega jezika, ki si ga opravil, predstavlja res samo zacetek. Tu je se precej drugih zadev, ki se jih bos moral nauciti, kar pa traja leta. Od orodij, ki jih je pri C++ kar nekaj (cmake, testne knjiznice, prevajalniki, staticna analiza, itd.), do vzorcev in principov ("design patterns", SOLID principles, RAII, itd.), razne knjiznice, precej verjetno tudi vzporednost in vecnitnost, osnove operacijskega sistema, in vsaj se specifike za domeno v kateri bos delal. Pa ne se ustrasiti, le potrpezljivo in pogumno naprej. Tezav z zbranostjo ne bo, ce bo le volja. Tudi ucenje in odkrivanje stvari spada v teh 8 ur.

Zgodovina sprememb…

Vsakemu svoje, ampak tole je precej ozkogledo razmišljanje.

Pisarno si lahko najameš za 100€ na mesec kjerkoli. Ni treba, da si doma nekje v centru večjga mesta kjer je slučajno blizu 20 potencialnih delodajalcev. "Delo od doma" ni nujno dobesedno od doma.

Tajnico imaš lahko tudi pri delu od doma, ni razloga, da bi kar izginila.

Delo od doma je odlično ravno v primeru, ko imaš družino. Veliko lažje organiziraš vožnjo otrok v vrtce in šole, obšolske dejavnosti, dokazano je, da imajo skupni družinski obroki vrsto pozitivnih vplivov na otroke in odrasle...

Služba je lahko blizu danes, jutri pa ne več. Lahko dobiš odpoved pa moraš iskati novo službo, ki je dovolj blizu v omejenem poolu delodajalcev. Ali pa si zaradi istega majhnega poola težje menjati službo ter tako puščaš kup denarja na mizi.

Boomerang ::

Kot samouk se bom, po slabem letu učenja prvič zaposlil v programiranju in s tem zamenjal kariero.
Delal bom od doma 99% v c++, kateremu sem to leto v prostem čas posvečal pozornost.

Najprej čestitke! To, da si delo dobil pa še ne pomeni, da v programiranju razturaš. Zaenkrat si delodajalcu samo zanimiv (morda zaradi zagnanosti?) in se je odločil, da ti da priložnost. Sedaj pa se moraš izkazati.

-Kaj lahko pričakujem v smislu težavnosti dela? Sicer sem vajen trdo delati ampak bolj na fizičnem področju kot umskem.

Odvisno od tvojih izkzušenj. Vsekakor pričakuj veliko novih stvari (od aplikacij do knjižnic in funkcij) in kodo, ki jo je spisal nekdo drug. Lahko se zgodi, da je ta koda slabo spisana: že v štartu se lahko avtor kode neoptimalno loti reševanje problema, lahko ne upošteva dobre prakse (poimenovanje razredov, funkcij, metod, spremenljivk), lahko je sama koda spisana nepregledno (zakomentirani deli kode, pomanjkanje razlage, programski bloki niso jasno razvidni), tehnične dokumentacije pa velikokrat v programiranju sploh ni. Torej: Pričakuj, da boš dobil slabo spisano kodo, kjer ti sploh ne bo jasno, kako je avtor razmišljal. Je pa tudi možno, da poleg slabe kode dobiš še slaba navodila.

So burnouti pogosti?

Spet odvisno od tebe: kako se boš sekiral, kako znaš ločiti služeno življenje od zasebnega in koliko toleriraš.

Kako Vam uspe ostati zbran/a in držati produktivnost 8 ur?

Moraš biti dovolj močan, da se upreš skušnjavi. Glas v tebi ti bo rekel: "Pojdi na slo-tech pogledat dogajanje!" Potem ti mora razum reči: "Zdaj sem na šihtu in moram programirat!"

Odvisno od tebe in tvojih navad. Če ne znaš kontrolirati dolžino pavze, boš lahko na računalniku preživel tudi 12 ur, preden boš izpolnil normo (7 delovnih ur). Super je, če si delo lahko razporejaš in ga nekaj opraviš zjutraj, nekaj zvečer, nekaj pa vmes... potem niti ne veš, kdaj si delo opravil. Če pa moraš biti dosegljiv v določenem obdobju, je po eni strani boljše biti v pisarni.

To je pa težko. Moraš razumeti, da ne-programerju neka zadeva zgleda popolnoma enostavna, v resnici pa zahteva 1 teden programiranja. Hočem reči, da moraš razumeti nekoga, ki nikoli ni programiral, po drugi strani pa biti dober programer - čim prej priti na vrh in tam ostati. Pričakuj, da ti bo šef ali projektni vodja kdaj dal neizvedljive naloge. Preden ga zabiješ nazaj, se prepričaj, da je naloga res neizvedljiva in najdi način, kako mu boš to dopovedal/dokazal.

Moe_Lester je izjavil:

Vsakemu svoje, ampak tole je precej ozkogledo razmišljanje.

Pisarno si lahko najameš za 100€ na mesec kjerkoli. Ni treba, da si doma nekje v centru večjga mesta kjer je slučajno blizu 20 potencialnih delodajalcev. "Delo od doma" ni nujno dobesedno od doma.

Tajnico imaš lahko tudi pri delu od doma, ni razloga, da bi kar izginila.

Delo od doma je odlično ravno v primeru, ko imaš družino. Veliko lažje organiziraš vožnjo otrok v vrtce in šole, obšolske dejavnosti, dokazano je, da imajo skupni družinski obroki vrsto pozitivnih vplivov na otroke in odrasle...

Služba je lahko blizu danes, jutri pa ne več. Lahko dobiš odpoved pa moraš iskati novo službo, ki je dovolj blizu v omejenem poolu delodajalcev. Ali pa si zaradi istega majhnega poola težje menjati službo ter tako puščaš kup denarja na mizi.

Jaz s tamalimi pozajtrkujem in jih ob 9h jih peljem v vrtec in najpozneje jih poberemo ob 3.15, ko končam (dostikrat pa prej, saj jaz ali partnerka zaključi delo predčasno). Veliko ljudi doma dela še stvari vmes, dodaten problem je če od doma delata dva. Kjer te lahko drugi moti, recimo "A bi čaj?". Kaj narediš ko so otroci doma?

Z ločenimi prostori, dobiš bolj občutek kje se dela in kje ne. Jaz imam veliko prijateljev, ki delajo od doma, rečejo da delajo do 4h, potem se pa še nekaj spomne pa naredi še to, potem se javi še na par telefonov itd Vmes po možnosti še zložijo iz stroja, spijejo kavo s sosedo ... In ja drugače je če moraš tajnico klicati po telefonu ali pa se sprehodiš skozi vrata do nje.

Kaj ima veze denar na mizi, saj primarno, kot si že sam pogruntal, ne delamo za denar, ampak za družbeno korist.

Z ločenimi prostori, dobiš bolj občutek kje se dela in kje ne. Jaz imam veliko prijateljev, ki delajo od doma, rečejo da delajo do 4h, potem se pa še nekaj spomne pa naredi še to, potem se javi še na par telefonov itd Vmes po možnosti še zložijo iz stroja, spijejo kavo s sosedo ... In ja drugače je če moraš tajnico klicati po telefonu ali pa se sprehodiš skozi vrata do nje.

To je zato ker so tvoji prijatelji pač nesposobni, na naši firmi kliknem zjutraj ob 7:00 delo od doma in začne štet sekunde in kliknem odsoten ob 15:00 in neha štet minute, izklopim laptop in grem naprej...

Seveda pa med 7 in 15 še vedno zložim ven iz stroja cote, pripravim kaj za kosilo in brskam po slotech... smao pač na lokaciji pa bi stal ob kafe avtomatu, debatiral s sodelavcem potem bi pa moral popoldan zlagat cote ven, pripravljat kosilo kasneje itd...

Jah pač drugačen način, koliko otrok imaš?

Meni noben ne šteje ur, že to se mi zdi stresno. Kaj če narediš vse v eni uri? Jaz pač začnem ob 9.15 in končam med 13 in 14.30. Sem dela večjega tima ...

Če vam ustreza prav, meni ne, sem probal. Bi pa seveda delal od doma kak dan, če ne bi imel službo blizu.

Rok Woot je izjavil:

Jah pač drugačen način, koliko otrok imaš?

Meni noben ne šteje ur, že to se mi zdi stresno. Kaj če narediš vse v eni uri? Jaz pač začnem ob 9.15 in končam med 13 in 14.30. Sem dela večjega tima ...

Če vam ustreza prav, meni ne, sem probal. Bi pa seveda delal od doma kak dan, če ne bi imel službo blizu.

Pa saj nima veze glede štetja ur... bistvo tega da se štemplaš je najbolj ravno v tebi... delaš 8 ur oz si prijavljen in potem se odjavim in izklopim PC... torej odpade da delam malo popoldan, pa še maile gledam itd.....

Dosegljiv sem 7-15 za potrebe supporta in testiranja pol pa ajde... če sem konec v 1 uri še vedno teče čas jaz pa pač delam druge zadeve, nažigam igrce, pišem po slotechu kot zdaj ali rihtam cote ali pripravljam za kuhanje.

Point je drugje, v tem da ko mine ta čas nimam več težave da bi delal za šiht.

Jaz s tamalimi pozajtrkujem in jih ob 9h jih peljem v vrtec in najpozneje jih poberemo ob 3.15, ko končam (dostikrat pa prej, saj jaz ali partnerka zaključi delo predčasno). Veliko ljudi doma dela še stvari vmes, dodaten problem je če od doma delata dva. Kjer te lahko drugi moti, recimo "A bi čaj?". Kaj narediš ko so otroci doma?

V praksi je teh "A bi čaj" oz. "Ej, samo eno vprašanje na hitro" v pisarni veliko več.

Jaz sicer nimam problemov s tem. Kot rečeno, uredil sem si ločeno sobo za delo. Ko sem v pisarni me noben ne hodi spraševat, če bom čaj, otroci tudi vejo, da sem takrat v službi in me lahko zmotijo, če je kaj nujnega.

Ta argument, da ti otroci težijo je na precej trhlih temeljih. Stvar dogovora kako se bodo obnašali, po drugi strani pa večina verjetno tudi nima izolirane pisarne na šihtu.

Kaj ima veze denar na mizi, saj primarno, kot si že sam pogruntal, ne delamo za denar, ampak za družbeno korist.

In ja drugače je če moraš tajnico klicati po telefonu ali pa se sprehodiš skozi vrata do nje.

Se pravi, tajnici vletiš za mizo in jo zmotiš pri njenem delu. Narediš točno to, kar si zgoraj opisal kot problem pri delu od doma :) Imaš kak primer takšnega pogovora, ki ne more počakati?

Jaz rad združim koristno s prijetnim. Če ti je vseeno za denar ti mogoče ni za dopust, naziv, opremo, ki ti jo firma kupi, sindikalne izlete... V mojih očeh je fleksibilnost lahko samo pozitivna.

Kaj če narediš vse v eni uri?

Zapreš računalnik in prižgeš playstation. V čem je problem?

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo od doma se v Sloveniji očitno (še) ne bo uveljavilo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33753233 (19067) Baja
»

Microsoftova raziskava: šefi menijo, da zaposleni pri delu od doma niso produktivni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13213046 (7356) kuall
»

Applovi zaposleni se, tokrat zares, vračajo v pisarne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16419884 (13637) Mike_Rotch
»

Za razliko od konkurence Google ne bo omogočal stalnega dela od doma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8819878 (15758) LeQuack
»

Posledice dela od doma za gospodarstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519440 (6904) bbbbbb2015

Več podobnih tem