» »

Facebook marketplace nateg ali ne?

Facebook marketplace nateg ali ne?

Temo vidijo: vsi

MikecD ::

Zdravo!

Prodajam prvič prek Facebook marketplace ter bi rabu mnenje nekoga, ki je bolj izkušen.

Prodajam ročno specialno narejeno stvar z lesa za 300 eurov. Zanima nekoga z tujim imenom ter priimkom, vendar je pogovor v Slovenščini. Nevem al uporablja translate al je nateg al živi v Slo.

Kolk sva se menla, naj bi na moj dom poslal poštarja fedex, on bi mi dal denar v gotovini ter prevzel artikel. Stroške pošiljanja krije on, razen nek znesek zavarovanja za ovojnico.

Je to nateg, al preprosto kupci z tujine kupijo kaj prek marketplace ter ni vezan na državo?

prowb ::

Nateg.

Na marketplace se ze najdejo kupci, ampak ta tvoj "kupec" sledi playbooku za natege preko spleta do pike natancno.

nejcek74 ::

Trol? ali pa "zivjo leto 2001"
Daj poguglaj si "fedex courier scam facebook marketplace"
Initially the scammer will send a message to the seller pretending to be interested in their item. They then claim they will pay for the item by sending cash in an envelope which will be delivered by a courier company such as UPS Delivery or TNT Express.

Drugic pa pojdi po korakih in si v letu 2023 zamisli verjetnost tega:
- nekdo da kurirju kuverto z denarjem, da jo pri tebi zamenja za izdelek? V dobi elektronskega bančništva!
- ti moraš kriti zavarovanje za ovojnico? Ne zavarovanja paketa, kar je stvar pogodbe med narocnikom dostave in dostavno sluzbo. Od tebe zahteva zavarovanje ovojnice?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejcek74 ()

https://www.varninainternetu.si/lazni-k...

Sm si prebral. Dokler ni omenil zavarovanja za ovojnico je še nekak blo, pa je vse postal sumljivo.

Sj, da bi pošta prevzela paket, men se plača gotovina s strani dostavljalca brez ostalih mojih stroškov je še nekak logično. Dostavna služba prevzame paket ter plača. Plačevanje prek spleta pred prevzemom je lahk tko tko.

Ko je pa omenil ovojnico pa neko mojo plačilo je pa postal sumljivo do konca.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MikecD ()

klinker ::

Sej je simpl zadeva. Lepo mu objasni da ti hoces 300€ od kurirja, za ostalo pa te boli patak in ko bos imel 300€ v rokah, bo kurir dobil artikel, za ostalo pa se naj jebe sam. Sej verjetno je res nateg, a malo se pa lahko poigras z njim, ce se ze hoce igrat ;)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: MikecD ()

Horas ::

eni ste pa res :))

tudi jaz ko oddam kak oglas. se mi v messengerju prikažjeo čudni profili z fejk tujimi imeni kn bi radi da jim pošlem preko dhl. če ti ni jasno da je fejk... pol ne sodiš na intermet sploh.

isto ko se postajo neke samsung,beko,tuš,lidl,hofer strani, kao podarjajo aparate pa stvari, folk pa lajka in deli naprej. butalci
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: MikecD ()

Horas je izjavil:

eni ste pa res :))

če ti ni jasno da je fejk... pol ne sodiš na intermet sploh.

Se najdejo posamezniki,ki glede na njihove komentarje ne sodijo na forume. Pa se vedno admini ne opravjajo dela dovolj dobro z obliko kazni, bannanjem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bolha Kupec iz UK

Oddelek: Pomoč in nasveti
454099 (1746) SasoS
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334104417 (10151) predi
»

DHL - nenormalno visoko carinjenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8723698 (11509) Daliborg

Več podobnih tem