» »

Monitor

Monitor

RED_line ::

Sem v fazi nakupa monitorja velikosti 27", ukrivljen. V izboru imam samsunga in dell. Zataknilo se mi je, pri resoluciji. Torej FHD ali 4K? Razumem da 4K ima lepšo sliko, a zato pc tudi več elektrike porabi da jo ustvarja. Torej je vredno dati več + imeti potencialno višji račun za elektriko in vzeti 4K ali bo za normalnega uporabnika zadosti FHD? Kakšne izkušnje imate vi?

Lp
  • zaklenil: bluefish ()

broken/link ::

maš še vmesno resolucijo, ki je po mojem mnenju perfect za 27'', to je QHD.
drugače pa 4k all day long. vedno lahko nastaviš ali scaling, ali pa nižjo resolucijo, če ti ne bo odgovarjala. v obratno smer ne gre.

FHD 27'' bi prišla v poštev, če bi uporabljal ekran za pisarniško delo, pa imaš rad, da so stvari na zaslonu velike. Ali pa recimo za starejše uporabnike računala.

Gagatronix ::

> a zato pc tudi več elektrike porabi da jo ustvarja

Od kje si ta debilizem pobral ?

kriptobog ::

Ce imas se dober vid potem 4k, drugace pa QHD. Tole o elektriki bi pa rekel, da raje uporabljaj zvezek, ce se ti gre za nizjo porabo.

Gutjerez ::

Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

fikus_ ::

Oodvisno za kaj bos uparabljal. Nekateri SW ne znajo oz ne mores prilagoditi velikosti ikon in pri 4K bodo precej majhne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

RED_line ::

sem se odločil za 4K. Nazaj lahko greš, naprej z FHD pa ne. In ja, imam odličen vid. Pa drugo že odprto temo bom uporabil. Nisem našel :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja druga generacija AMDjeve superločljivosti

Oddelek: Novice / Igre
194713 (3187) settler
»

Prihajajo televizorji z ločljivostjo 8K (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
19958868 (52228) Okapi
»

Pripravlja Apple iMace z ločljivostjo 8K? (strani: 1 2 3 )

13642104 (34203) issak
»

LG-jev LCD z najmanjšim robom

2812643 (10410) klinker

Več podobnih tem