» »

Kateri Monitor ?

Kateri Monitor ?

Temo vidijo: vsi
««
129 / 143
»»

klempo ::

Jerry000 ::

Se da pri nas kje dobiti takšen ekran (mogoče kaj ceneje)? Kaj iščem, več kot 60Hz osveževanje, USB-C priključek da lahko priklopim prenosnik, ter da ni pretirano Gamerski izgled (to kar je na linku je OK), 1440 (2k),...

https://www.computeruniverse.net/en/p/9...

Iščem pri nas zaradi garancije

Curve Ball ::

https://www.enaa.com/monitorji/monitor-...

DELL S2721H 210-AXLE

je tale Dell ok za delo (programiranje, office) mogoče kakšen špil 1 krat na mesec...

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Izgleda v redu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

deco16 ::

FHD je počasi pase, še posebno na 27". Seveda enkrat ko greš na višjo resolucijo je težje it nazaj :)

Curve Ball ::

pase za programiranje in office?

aja, monitor bo priklopljen na notebook

Zgodovina sprememb…

NejcSSD ::

27" in full hd pač ne gre skupaj... Prevelika pika je, filing boš imel da ni dovolj ostro
24" in full hd
27" in 2k
...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

issak ::

Curve Ball je izjavil:

https://www.enaa.com/monitorji/monitor-...

DELL S2721H 210-AXLE

je tale Dell ok za delo (programiranje, office) mogoče kakšen špil 1 krat na mesec...

Ne. 27" 1080p je neuporaben za delo.

Dodaj še 35 eur in kupi 1440p https://www.enaa.com/monitorji/dell-27-...
ali pa še bolje takega z nastavljivo višino https://www.enaa.com/monitorji/27-39-39...
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

bciciban_ ::

klempo je izjavil:

https://geizhals.eu/lenovo-thinkvision-...

raje vzemi novejšo generacijo T27h-30

https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkVi...

Amazon.de ga ima za 301€, pri nas pa sem prejšni teden našel najnižjo ceno za okoli 440€.

bciciban_ je izjavil:

HDR da ali ne ?

Odločam se med:
Lenovo T27h-2L ~340€
Lenovo P27h-30 ~440€

MrStein ::

Curve Ball je izjavil:

pase za programiranje in office?

Ja. Več detajlov. (več vrstic kode, več toolbarov, več okenc, itd)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Han ::

DELL S2721H 210-AXLE je zgolj FullHD (1920×1080), kar je pri 27" precej zrnata slika z bolj malo detajli, nič več vrsticami, toolbari, okni...

@Delete_This: na tvojem mestu bi štartal vsaj na QHD (1440p = 2560×1440), če imaš novejši in bolj zmogljiv prenosnik, pa na 4K monitor.

Miha 333 ::

Kupil sem Dell U2722D. Tudi na podlagi ugodnih recenzij. Problem je, da slika oz. osvetlitev čisto rahlo utripa. Sicer komaj zaznavno, ampak me moti. Se da kaj narediti? Povezan je preko DP, native 2k resolucija. Sem kar razočaran. Prejšnji 12 let star cheapshit TN monitor tega ni počel.

Preveri še z drugim kablom in drugo grafično. Če bo isto, vrni. Za 321 eur dobiš 4K Dell S2721QS.

Miha 333 ::

Preverim, hvala za info. 4k mi je prevelika resolucija na 27, 2k je idealno.

l0g1t3ch ::

bciciban_ je izjavil:

klempo je izjavil:

https://geizhals.eu/lenovo-thinkvision-...

raje vzemi novejšo generacijo T27h-30

Amazon.de ga ima za 301€, pri nas pa sem prejšni teden našel najnižjo ceno za okoli 440€.

bciciban_ je izjavil:

HDR da ali ne ?

Odločam se med:
Lenovo T27h-2L ~340€
Lenovo P27h-30 ~440€

A tole je legi ponudba?
https://www.amazon.de/dp/B0B8X32QWH?lin...

300€ je smešno malo za tale zaslon.

Aha vidim, gre za T in ne P serijo, kot je v citiranem postu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

Miha 333 je izjavil:

Preverim, hvala za info. 4k mi je prevelika resolucija na 27, 2k je idealno.
Ko enkrat vidiš 4K ostrino @ 27" in popolnoma gladke črke, se na to (hitro) razvadiš. Zame je pogojno sprejemljiv QHD @ 24". ;)

PrimozR ::

NejcSSD je izjavil:

27" in full hd pač ne gre skupaj... Prevelika pika je, filing boš imel da ni dovolj ostro
24" in full hd
27" in 2k
...

2k == FullHD...

McAjvar ::

Iščem nasvet, kaj bi se najbolje obneslo. Trenutno shajam s 24" 16:9 monitorjem. Življenjska doba se mu počasi izteka, iščem nekaj novega. Na mizi je prostora zlahka za 28", z malo tetrisa za 32". Zdaj, kaj vzeti. Ostati na 16:9 in vzeti 32" 4k? Raje vzeti 21:9 ali še kaj širšega (ustrezne velikosti, da še paše na mizo)? Ukrivljen ali ne?

Glavnina rabe je delo, zlasti dovolj višine (svojčas sem imel še en monitor, 16:10, ampak je bil všeč tudi boljši polovici...) mi je zelo pomembno. Hkrati pa je pomembna tudi širina, za več aplikacij druga ob drugi (IDE, debugger, brskalnik, ...). Poleg tega bi se uporabljal tudi za občasno igro ter filmovje. Natančnost barv ni pretirano pomembna, je pa fino, da je osvetlitev enakomerna, da ni lis, ...

Vhod bi bil vsaj 1 DP, vsaj 1 HDMI. Idealno še kak USB-C, ampak to je že luksuz :)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Zgodovina sprememb…

• spremenil: McAjvar ()

blackbfm ::

Iščem nasvet, kaj bi se najbolje obneslo. Trenutno shajam s 24" 16:9 monitorjem. Življenjska doba se mu počasi izteka, iščem nekaj novega. Na mizi je prostora zlahka za 28", z malo tetrisa za 32". Zdaj, kaj vzeti.

če ti je pomembna ostrina potem 27" 4k, to je 163 dpi.. pri 32" 4k dpi pade na okoli 140 kar že ni več lih dih jemajoče

Hkrati pa je pomembna tudi širina, za več aplikacij druga ob drugi (IDE, debugger, brskalnik, ...)

za side by side uporabo je bolje imet dva monitorja, ker na enem je že s postavljanjem in menjanjem oken preveč "dela"

MrStein ::

To lahko pomožne programčke uporabiš, da olajšajo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

O čem vidva to, side-by-side dveh oken na enem ekranu je zgolj poteg okna na stranico monitorja in ti ga avtomatsko da čez polovico. Pri dveh monitorjih pa poteg na vrh monitorja. V obeh primerih popolnoma enako hitro in nativno podprto brez dodatnih programov.

Edina razlika je pri uporabi full-screen mode, ampak use-case kjer bi rabil full screen mode brez da bi hotel čez celotno površino jaz ne vidim, nisem nikoli rabil še ko sem imel dva ekrana (zgolj jezen sem bil ko je za video in gaming zgolj en ekran bil uporabljen).

Dodatni plus 1x 21:9 38" ekrana je več uporabne višine kot pri 2x 16:9 27" (v zameno za manj širine, ampak po mojih izkušnjaš mi višina pride bolj prav). 27" mi je dejansko malo smotan ker je dejansko preširok za večino programov ampak preozek da bi imel dva hkrati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

EvilDare ::

Jaz imam 34 ultrawide monitor in ga uporabljam za delo. Po mojih izkušnjah, mi tak monitor ne ustreza. Kljub širini, vseeno ni dovolj prostora. Moti tudi manjša višina. Ker pa je tudi moj gaming pc sem pripravljen na kompromis.

Nikoli nebi priporočal 34 ultrawide za delo, po mojih izkušnjah, raje 2x 27 4k ali morda že 1440p.

blackbfm ::

O čem vidva to, side-by-side dveh oken na enem ekranu je zgolj poteg okna na stranico monitorja in ti ga avtomatsko da čez polovico. Pri dveh monitorjih pa poteg na vrh monitorja. V obeh primerih popolnoma enako hitro in nativno podprto brez dodatnih programov.

ja v praksi ni enako hitro, če je veliko preklapljanja med okni je na enem monitorju mnogo dodatnih klikov, lih toliko da te mine uporabljat

EvilDare je izjavil:

Jaz imam 34 ultrawide monitor in ga uporabljam za delo. Po mojih izkušnjah, mi tak monitor ne ustreza. Kljub širini, vseeno ni dovolj prostora. Moti tudi manjša višina. Ker pa je tudi moj gaming pc sem pripravljen na kompromis.

Nikoli nebi priporočal 34 ultrawide za delo, po mojih izkušnjah, raje 2x 27 4k ali morda že 1440p.

49". Po možnosti v 2160p izvedbi :) (so zaenkrat samo 1440p, 2160p 32:9 je trenutno 57" panel, kar je verjetno 2x32" 4k v enem panelu).

blackbfm je izjavil:

ja v praksi ni enako hitro, če je veliko preklapljanja med okni je na enem monitorju mnogo dodatnih klikov, lih toliko da te mine uporabljat

To je zgleda precej osebna preferenca. Kar nekaj ljudi ne more delati z dvema monitorjema, imajo raje magari 2 okni na enem monitorju oz. naenkrat samo eno stvar. Jaz sem v službi na 2x24" FullHD, kjer obolevam (majhna resolucija), doma pa (večkrat povedano) na 32:9 49". V nekaterih situacijah je bolje imeti dva ločena monitorja, ampak za desktop delo je 32:9 po mojem odlična izbira skupaj s FancyZones in MS PowerToys, da razmetavaš okna po monitorju. Ugaja mi, da je možno imeti okno centirano (potem pa npr. na boku chat, mail oz. kaj podobnega), ampak zame je površina dveh monitorjev nuja. Mene preklapljanje med okni na smrt ubija, povsem mi uniči fokus in ubije delovni tok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Za osnovne premike oken mi načeloma win-shift-[smerne tipke] zadoščajo, tako da to ni problem. Pri dveh monitorjih me moti, ker če je en monitor na sredini in en ob strani, je treba glavo kar precej obračati, da vidiš na drugi monitor. Če imaš pa oba pred seboj, imaš pa direkt pred sabo stranice monitorja in je glava stalno obrnjena na eno ali drugo stran. Zato želim en večji monitor. Le da ne bi rad kupil ultra wide in potem ugotovil, da je večji 16:9 primernejši. Zato sprašujem po izkušnjah. Žal za dva ultra wide, en nad drugim, ni prostora.

Pri trenutnem 24" 1920x1080 zaslonu sedim ~90 cm proč in me ločljivost niti ne moti. Večji 4k zaslon mi je zanimiv, ker bi uporabil recimo 150% scaling, kar bi vseeno pomenilo več razpoložljivega prostora tako po višini, kot širini, glede na trenutno stanje. Ali je potemtakem pač bolj praktično vzeti 16:9 1440p?

PrimozR je izjavil:

To je zgleda precej osebna preferenca. Kar nekaj ljudi ne more delati z dvema monitorjema, imajo raje magari 2 okni na enem monitorju oz. naenkrat samo eno stvar. Jaz sem v službi na 2x24" FullHD, kjer obolevam (majhna resolucija), doma pa (večkrat povedano) na 32:9 49". V nekaterih situacijah je bolje imeti dva ločena monitorja, ampak za desktop delo je 32:9 po mojem odlična izbira skupaj s FancyZones in MS PowerToys, da razmetavaš okna po monitorju. Ugaja mi, da je možno imeti okno centirano (potem pa npr. na boku chat, mail oz. kaj podobnega), ampak zame je površina dveh monitorjev nuja. Mene preklapljanje med okni na smrt ubija, povsem mi uniči fokus in ubije delovni tok.

This! Popolnoma enako izkušnjo imam. Ampak za 49" ni prostora :( To je okoli 120 cm po širini, na razpolago pa imam dobrih 80. Morda 90 z malo tetrisanja stvari naokoli.
- Isaac Asimov

Zgodovina sprememb…

Jaz imam 200% scaling na 4K @ 27", na razdalji okrog 60 cm. 150% bi imel na QHD.

Lonsarg ::

Jaz sem sprobal marsikaj in to za daljse programersko delo: 1x27", 2x24", 2x27", 1x34" 21:9, 1x38" 21:9.

In od vsega tega mi dalec pred ostalimi zmaga 1x38" 21:9.

2x27" mi je bilo presiroke vse skupaj, ze sam 1x27" mi je hkrati preogromen za eno aplikacijo in hkrati premajhen da bi dal dve hkrati (v praksi potem dam chat aplikacijo na 1/3 ekrana). 1x34" mi ravno malo sirine zmanjka za nekatere programe, sicer pa ok. 2x24" opcija je tudi cisto ok.

Opcija 1x38" mi pa pac zmaga, visino jaz ful rabim in pri 38" je visine vec kot pri 27". Sirine mi je pa tudi pri 38" ravno dovolj ko dam program cez polovico. Potem je seveda tu se dodatni luksuz enega ekrana namesto dveh locenih za gaming in media.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

imi ::

Sam imam že nekaj let 34" Dell 3417 in prav tako nisem čisto zadovoljen z njim. Tako imam poleg njega še en dodaten 24" monitor namenjen sekundarni uporabi....

Kljub temu, da imam inštaliran Dell aplikacijo za uporabo "navideznih" monitorjev je težava v tem, da ko povečam eno okno/aplikacijo znotraj tega "virtualnega" ekrana, se mi razleze čez celi ekran, torej tudi drugi virtualni ekran. Enaka težava je pri odpiranju dodatnih aplikacij (npr. Excel, ki se mi prav tako odpre čez ta dva navidezna ekrana - cela žmešnjava in dodatno klikanje ter premikanje....

Skratka, nisem popolnoma zadovoljen. Čakam pa, da pridejo na tržišče OLED monitorji za nek normalni denar in bom konfiguracijo vsekakor zamenjal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imi ()

Super info, hvala vsem!

Morda s kako dvojno nosilno roko za montažo na mizo zraven spravim še en manjši monitor nad širšega, ki pa je na ta način lahko precej zadaj na mizi. To bi znalo odlično funkcionirati, če imata oba monitorja VESA mount...

Kak konkreten predlog za 38" 21:9 monitor? Ukrivljenost, če ja, kolikšna in kako se obnese?
- Isaac Asimov

Zgodovina sprememb…

Ker je čas za edit potekel: kakšno pa je trenutno stanje glede zapečenosti slike pri OLED monitorjih? Kot berem, je še vedno aktualen problem, čeprav proizvajalci trdijo drugače...
- Isaac Asimov

OldSkul ::

imi je izjavil:

Sam imam že nekaj let 34" Dell 3417 in prav tako nisem čisto zadovoljen z njim. Tako imam poleg njega še en dodaten 24" monitor namenjen sekundarni uporabi....

Kljub temu, da imam inštaliran Dell aplikacijo za uporabo "navideznih" monitorjev je težava v tem, da ko povečam eno okno/aplikacijo znotraj tega "virtualnega" ekrana, se mi razleze čez celi ekran, torej tudi drugi virtualni ekran. Enaka težava je pri odpiranju dodatnih aplikacij (npr. Excel, ki se mi prav tako odpre čez ta dva navidezna ekrana - cela žmešnjava in dodatno klikanje ter premikanje....

Skratka, nisem popolnoma zadovoljen. Čakam pa, da pridejo na tržišče OLED monitorji za nek normalni denar in bom konfiguracijo vsekakor zamenjal.

Jaz uporabljam poleg 34" še enega 27". Moraš biti res dosleden, če želiš uporabljati "virtualne pregrade" na namizju. Imam sedaj raje odprtih več manjših oken in jih potem premikam sem ter tja.
Imam pa 27" monitor razdeljen na dva dela, vendar je vseskozi isti prikaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

issak ::

Microsoft PowerToys ima FancyZones za to, lahko si nastaviš poljubne zone na namizju, deluje odlično, priporočam.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

McAjvar je izjavil:

Pri trenutnem 24" 1920x1080 zaslonu sedim ~90 cm proč in me ločljivost niti ne moti. Večji 4k zaslon mi je zanimiv, ker bi uporabil recimo 150% scaling, kar bi vseeno pomenilo več razpoložljivega prostora tako po višini, kot širini, glede na trenutno stanje. Ali je potemtakem pač bolj praktično vzeti 16:9 1440p?

150 % scaling na 4k ti da grafične elemente desktopa enako velike, kot na 1440p monitorju, dobiš pa ostrejši tekst. Jaz bi v tem primeru vseeno vzel 4k, je pa res, da bi 4k verjetno gonil na 125 % scaling (1440p 100 % mi je nekako zgornja meja velikosti elementov, bi zaenkrat raje manjše). 100 % na 4k 27" bi bilo verjetno že res ekstremno :)

McAjvar je izjavil:

This! Popolnoma enako izkušnjo imam. Ampak za 49" ni prostora :( To je okoli 120 cm po širini, na razpolago pa imam dobrih 80. Morda 90 z malo tetrisanja stvari naokoli.

122 cm za R3800mm Della, R1800 (VA paneli) oz. R1000 (Samsung gaming) znajo biti precej ožji, Samsung mogoče celo 90 cm. Preveri malo cifre za hec.

Han je izjavil:

Jaz imam 200% scaling na 4K @ 27", na razdalji okrog 60 cm. 150% bi imel na QHD.

To pomeni, da je popolnoma vseeno, če bi imel FullHD monitor, le tekst imaš ostrejši. FYI.

Lonsarg je izjavil:

Opcija 1x38" mi pa pac zmaga, visino jaz ful rabim in pri 38" je visine vec kot pri 27". Sirine mi je pa tudi pri 38" ravno dovolj ko dam program cez polovico. Potem je seveda tu se dodatni luksuz enega ekrana namesto dveh locenih za gaming in media.

Jeba pri medijskih vsebinah je samo, da so le-te velikokrat narejene za 16:9 monitorje in imajo, povsem brez razloga, v vsebino zapečene črnino spodaj in zgoraj, če sama vsebina ni dejanskih 16:9, ampak je širša. Moram pa reči, da je kar WTF gledati Hateful eight (2.76:1) v Panavisionu na 32:9 monitorju, ker je samo malo črnih robov levo in desno :)

imi je izjavil:

Če prav razumem uporabljaš ta tiling feature Dellovega softwera? Tistega sem preveril na hitro, ampak to ni to. Poskusi Microsoft PowerToys in FancyZones. Jaz sem si nastavil, da mi okno pripne na cono, kateri je miška najbližje sredini, aktiviram z desnim klikom, ko vlečem naokrog okno, naredil sem si pa (na 32:9) 4 četrtinske (1280 px široke) cone ter tri polovične (leva polovica, desna polovica, srednji dve četrtini, široke 2560 px), potem pa pač okna mečem ali levo-desno, na sredino ali pa na četrtine. Chat aplikacije so ponavadi na desni četrtini, pogosto pa uporabljam levo in desno polovico. Flow uporabe se mi je pa zapekel tako močno, da oken ne mečem več na rob displeja. Itak je to z miško precej dlje, kot da grem na 3/8 oz. 5/8 zaslona, kjer se že aktivira leva oz. desna polovica zaslona oz. pripadajoča cona.

McAjvar je izjavil:

Kak konkreten predlog za 38" 21:9 monitor? Ukrivljenost, če ja, kolikšna in kako se obnese?

Izkušnja z 32:9, raje več kot manj ukrivljenosti. Pri 21:9 bo to manj izrazito, ampak vseeno. Če imaš možnost uporabe dveh monitorjev, preveri kot med njima, da dobiš približno potrebno ukrivljenost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

FYI, na FHD vidiš precej manj kot na 4K z 200% povečavo. Poleg tega ne uporabljaš ekrana zgolj za branje in tipkanje besedila.

Gutjerez ::

po enem mesecu uporabe moram pohvaliti moj novi monitor. gre za res pravo robo. AW2723DF. tako da mi ni niti malo škoda.
https://www.bigbang.si/dell-alienware-a...
P.S. sem imel tudi 34 pred sabo dol dano. ampak za mojo mizo prevelik. zato je 27 bila edina prava odločitev v mojem primeru.
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

Nejkoy ::

Iščem monitor. 27" QHD, ne za igranje iger.
Gledal sem tole...je ok? Priporočila?

https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/z...

Dell S2722DC ali P2723D. Prvi je pri nas od 310, drugi od 350 eur.

Nejkoy ::

To mi je malo visoka cena...zgoraj omenjeni ni ok?

Če te ne moti fiksno stojalo, je ok, je pa razlika v ceni do S2722DC, ki ima boljše stojalo in USB-C, le 30 eur.

Ima kdo (mnenje o) LG 38WN95C-W?
- Isaac Asimov

RED_line ::

Han je izjavil:

Razen v zunanjih barvah sam ne vidim razlike?! Iščem pa prav tak monitor, a da bi bil še ukrivljen. Kakšen predlog?

Han je izjavil:

Me samo zanima kje se pozna razlika v ceni? Za mene so praktično ista.

kuglvinkl ::

mislm, da je Han povedal, da je stojalo boljše, ap kakšen priključek več? Lahko tudi sam vizualno in po specifikacijah preveriš. IIRC...
Your focus determines your reallity

Sem dal primerjavo in en se lahko zavrti drugi pa ne. sam razen tega 30€ razlike ne vidim.

AliR ::

Zdravo, bom še tole (aktivno) temo uporabil, za mnenje o nakupu Odyssey Neo G7 G70NC(43"), namreč trenutna cena 699€ se mi zdi kar ugodna, za tako velik monitor in karakteristike. Večinoma bo uporabljen za pisarniško delo in takšno velikost iščem, da bi imel odprtih več oken naenkrat. Iger ne bom igral, bom pa pogledal kakšen film. Zelo uporabna mi je tudi funkcija da deliš sliko tel. na ekran, med uporabo raznih chatov (Teams, Zoom itd.).

Hvala vsem za mnenja!

TehDucky ::

Ena težka zadeva padla na curved UV 34'' LG monitor in je naredil "luknjo" v displayu, sprednja šipa je ok. A se to splača popravljat in pa kdo bi to sploh naredil? Cena novega je 420 eur z dostavo.

Model je LG 34WQ75X-B.AEU.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TehDucky ()

TehDucky ::

Nevermind, 350 eur me pride servis menjava panela pri birotehna. Bom kupil novega ob priliki, ker sem zadovoljen z njim.

Buggy ::

Kupi boljsega, popravila na gadgedih danes niso rentabilna.

Se ne spominim kdaj sem dal karkoli v popravilo...zadeve se menja za boljse tudi ce ne crknejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

QED potrošne kulture...

Zako ::

Hi,
Monitor: https://www.philips.si/c-p/499P9H_00/br...
uporaba: programiranje v Visual Studio Code, SQL, MS Office paket, internet browsing, redko film, nikol igrce
Subjektivna ocena 9/10
+ lastnosti: velik zaslob, odlican resolucija, KVM switch za priklop 2 racunlanikov hkrati in delo na 2 racunalnikih hkrati, z 1 misko in 1 tipkovnico. Monitor je prisrafan na TV nosilec na zid z gibljivo roko. Radij monitorja mi ustreza odlicno.
- premajhna visina (ni tako velik minus)
monitor imam pred sabo tako, da ko sedim za mizi istegnem roko in se zaslona dodatknem z sredincem.

V startu me je motilo to razmerje 32:9 saj nisem bil navajen taksenga formata slike. Potem sem se pa zelo na hitro navadil in mi je sedaj super. Monitor ima 5k resolucijo, kar mi je odlicno za branje in me prav nic nemoti pri delu. Nastavljeno imam resolucijo na 5K - 5120 x 1440, 100% scalling.
Monitor je priklopljen na Dell Docking Station preko USB-C (4K) kabel in potem laptop je priklopljen na docking preko USB-C kabla, imam se 3 laptopa, kateri so priklopljeni na drug Dell Docking station, kateri pa je priklopljen na monitor preko Mini-DisplaPorta na docku in na DisplayPort na monitorju.
Slika ja vedno nastavljena na 5k, razen ce imam dva laptopa istocasno prizgana, potem nastavim na monitorju PBP, in 2K na obeh slikah - isto kot ce imas 2 monitorja 27" 2K.
Tako sem se navadil, da ce bi bil na trgu iste sirine monitor, samo da bi bil se visji, bi takoj kupil, ker sedaj mi je edino malo motece, da moram kar velik scrollat kadar berem ali pisem kodo v VSC-ju.

Sedaj pa problem, kupujem se en monitor za drugje (pri stranki) in bi najrajs istega kupil, saj ce gledam recimo https://www.enaa.com/monitorji/lenovo-t... pa se mi nekak zdi drago, bi rajs dal se 300 EUR zraven in kupil se enga 49".
Zako je zakon!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zako ()
««
129 / 143
»»