» »

nadgradnja starega računalnika

nadgradnja starega računalnika

iro ::

Mam starega pII 350 mhz 128mega rama,ki ma ima integrirano grafično kartico 4mega.S to konfiguracijo ne morem gledat filmov , pa me zanima če je dovolj da vgradim novejšo grafično karico (gf2,gf4)da bom lahko normalno gledal filme. hvala

undefined ::

Iro, po moje se še da gledat filme s to konfiguracijo. Kar rabiš nardit je to, da v kodekih, kot so DivX in XviD onemogočiš vsakršno filtriranje, kar močno razbremeni CPU.

Kar pa se nadgradnje tiče, pa predvsem ciljaj na čimveč RAMa. Tega nikol ni preveč. :)

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Saj si verjetno že preveril ali ima ta tvoj računalnik AGP režo in je mogoče integrirano grafiko izklopiti? Vem za primer, ko je en tip kupil, za podoben računalnik, GF TI4200 in potem ni bilo nobene reže, kamor bi jo lahko postavil...

Drugače pa na tem LINKU najdeš tudi kvaliteten paket kodekov, mogoče bo šlo BP z njimi in ne boš rabil druge grafike.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

iro ::

kodek mam ffdshow mam agp režo sam me zanima če bo dovolj da dodam samo grafično

rap3r ::

Dvomm da bo dovol. Pri divx kodeku ti grafična ne pomaga kej dost, seveda samo bolša grafična. Rabu bi usaj ene 500mhc proc. Sej lahko da ti bo delal na tvojmu, samo rezultat slabega proca je pol v tem da pri predvajanju zvok zaostaja za sliko, oz slika "šteka". Frendu na 550Mhz komi dela z neko čudno 8mb grafično.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Sami ::

Proc. PII 350Mhz bo že dovolj za predvajanje Dvixov, sam sem imel P2 350Mhz, 128Mb Ram in pa Voodoo banshee 16MB, pa je vse delalo brez problemov. Na tvojem mestu bi kupil eno GF FX 5200 128MB za 15-16k in pa lahko tudi še malo rama(256MB), pa ti bodo filmi in še par igric delali super. Če pa misliš menjati tudi proc. bi bi kupil kakšnega P3, ki ti gre še na plato.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

CaqKa ::

celeron 300a zatikajoče predvajanje divxov.. navit na 450 pa je ze vredi...
kakorkoli.. predno greš bilokaj novega kupovat preveri v kodekih če imaš postprocesing nastavljen na minimum. OBVEZNO!
nadalje pa za nakup nove grafične povem še to da imajo grafične od atija določeno strojno podporo za predvajanje divxov. ampak to šele vsi atiji ki imajo cifro višjo od 9500!
kakorkoli.. najprej nastavi postprocesing na minimum.

theD3viL- ::

Jaz bi ti priporočal d si nabavš en nov komp brez intergracije. Lahko boš vsaj nadgrejeval če bo potrebno, filmi in igre pa ti bodo delali normalno!

Dr_M ::

iro: graficna nima veze pri predvajanju mpeg4 filmov. samo pri ksnem dvdju ti lohk mal pomaga, pa se to ne velik.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

grafična ima veze pri predvajanju mpeg4 filmov... oziroma grafična ima veze pri bilo kakšne predvajanju filmov

pred njo je pomemben še cpu...
nadalje zvočna in matična.. šele potem pa rami kot je marsikdo tukaj rekel.

grafična ima veze pri predvajanju mpeg4 filmov...

ja res je. ampak samo toliko, da nam posreduje sliko na monitor. :) ampak res samo toliko.

Dr_M ni res. Ati grafične kartice majo hardwersko podporo za odkodiranje DIVXov. oz za pomoč pri odkodiranju
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

rap3r: dokaz!

na googlu sm najdu eno celo stran, kjer v naslovu omenja neko podporo mpeg4 za r300. ampak nic kasna je to podpora... tko da...se vedno ne verjamem da je to res.

Daedalus ::

Grafična ma vezo - in sicer če ne podpira overlaya, znajo filmi na kakšem počasnem CPU-ju delati zelo slabo, če sploh. Dokaz za nejeverne Tomaže - na starem računalu doma z C466 in GF256 mi delajo vsi filmi ok, v Lj, na C500 in integrirani intel grafiki (i810), pa ne, pa če se ubiješ zraven, oz laufa OK samo na debianu, na winsih pa ne, oz. gre slika zeeelo počasi. Isti primer na še enem računalo C600 in neka Alladin TNT2 integrirana grafika. Tak da si nekje posodi eno AGP grafo (za ziher), pa bi skor moglo delat. Če je OK, pol si pa kupi drugo grafo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

dr_m daj nehaj že no...
sej zaradi mene lahko ti brez grafične gledaš...
beri1
beri2
beri3
beri4

DR_M še dokazval ti bom? Men je čist useen če vrjameš al pa ne. Važn da men moj ardeon hardwarsko dekodira divx! Poišč si sam dokaz če ga rabš.

pol sm pa ocitno jest car in vi nesposobni ker ne znate spedenat stvari. men so USI filmi delal na c266@333 z rivo128, ki je btw stara dobrih 6 let.:) :)
no ce hoces se pravi ce hoces hardware support za divx, mors odlomt 100 cukov za graficno.
kako prikladno za cloveka, ki ima p2 350.

CaqKa: od 4 linkov ki si jih dau, samo v enmu pise da so radeoni dubil podporo za divx.:)
rap3r: ce nisi sposoben dokazat neke stvari, zavezi.

tudi meni je uspelo zrihtat divxe na c300 z voodoo 2000
ampak vsi filmi niso delali.. večina pa... to leti na highbitrate filme oz 2cd filme. in takšni filmi TUDI TEBI niso delali! oziroma tebi še manj kot meni zaradi drugačne arhitekture procesorja.
če ti v 4ih linkih nisi ugotovil da moraš iskati po čarobni besedni zvezi "DIV FULLSTREAM", potem jaz pač ne morem pomagat.
lp CaqKa

Dr_M prosim če se malo umiriš !
aja pa ono stvar z rap3rjom (zaveži) zbriši ali pa se opraviči.
lp moderator

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

CaqKa: do divx 5 so mi delal filmi (1cd in 2cd). novejsih nism probu.
glede div fullstream. rusko ne znam, ati je pa samo ene 2x omenjen, pa se to ne za ksno hardware podporo.

Hm jz nej zavežm? Men ni treba nč dokazvat! Pa ne ni treba za grafično dat 100000, edin če si tok na tekočem da so radeoni 9600 po tvoje 100000. Ti si neverni tomaž:D
Kok se vam da. To nemorš vrjet. Ti se še kr kregi.

rap3r: ce noces dokazat, zakaj se potem sploh umesavas?
r9600 so okoli 40k sit, ampak da bi to stvar tlacil v eno staro plato z p2 350. komu na cast?
ze usaj riva tnt2 je povsem dovolj za predvajanje kateregakoli filma.

rap3r pritrdit morama da tlačenje take grafike v tako mašino nima kaj preveč smisla...
sicer pa morem povedat da imam sam r9000pro v c566, pa da vseeno ni taki greh imet dobre grafike ob slabem cpuju... seveda je tudi vprašanje denarja...
lp

Jz nism predlagu da nej kup 9600pro. Šlo se je zato, da je reku da grafa ki podpira harwersko divx stane 100000, in sm reku da pač ne stane tok in da jo dobiš že za 40000. Tema je šla čist v narobno smer.

TribesMan ::

Edino kar rabiš je da grafična podpira če hočeh gledat filme je podpora overlayu. Tisto o podpori dekodiranju DiVX je bl marketing fora. Ubistvu sploh ni performance related ampak cilja na boljšo kvaliteto slike, ker kao neki pixelshaderje uporablja v ta namen... Skratka nič pretresljivega. Največ kar se splača rint na tvoj kompjuter je kaka R8500. Tako kombinacijo mam tud jest doma in se da marsikatero špilo odigrat kar v veliki resosluciji... no na kak UT2003 kar pozabi sam NFS6 CMR3 ipd dela super.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Pyr0Beast ::

Lahko ti prodam, posodim grafo Ati Rage 2 z 4Mb rama.
Filmi mi niso nč štekali, tit če sem mel filtering na največ. Imam pa točno tak računalnik kot ti.Prjatelj pa je samo malo povečal firtering pa mu je štekalo, ima pa PII 400 Mhz in 16 grafe
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21159289 (14437) BaRtMaN
»

Kako pretvoriti Xvid (QPEL,GMC..) v normalen DivX

Oddelek: Zvok in slika
253446 (2564) OwcA
»

Dovolj mocen racunalnik za DiVX filme?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111324 (1127) largie
»

Ultimativni Codec Pack?