» »

Enostaven vodni blok (brez rezkanja)

Enostaven vodni blok (brez rezkanja)

log2 ::

No kot sem opazil imajo mnogi težave pri izdelavi vodnih blokov (rezkanje oblike v blok). Zato predlagam da si ga izdelate na naslednji način (sistem izvira iz hlajenja kokil):

members.lycos.co.uk/mfs905/misc/block1.gif

Vse kar rabite je vrtalni stroj (mogoče še vertikalno stojalo za lažje delo) in malo volje.
  • spremenilo: log2 ()

Keyser Soze ::

Ta sistem sem pa že nekje videl.

Idealno bi bilo, če bi lahko naredil eno kopico mikrokanalov tik ob hladilni površini. Fi 1mm.

Iz kakšnega srebra>:D
OM, F, G!

Cosmo ::

Zanimivo bi bilo še videti še kakšno primerjavo z morphlingovi ali Eddyjevimi bloki. Verjetno hladi malo slabše, ampak bi pa moral biti vsaj pol cenejši od tistih. A dela take bloke kdo?

Lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

BaRtMaN ::

log2: Kako bi pa zamašil luknje ob strani?

TESKAn ::

Enkrat so naredili eno tako varianto, iz aluminija, prevrtali z laserjem. Potem pa še dal gor eno ORENK pumpo (tako, k je mela moči za potisnit vodo tam nekje par deset metrov v luft). Seveda bila zadeva namenjena le eksperimentiranju (pač 'malce' preglasna), rezultatov pa se ne spomnim...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

BaRtMaN: Zalotaš čepe v luknje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cosmo ()

BaRtMaN ::

Kje bi pa čepe dobil?

ferdo ::

naštancaš jih, pr kakem privatniku ki ima štanco, ali prilotaš bakreni trak okoli bloka, pa je stvar rešena.

sem tudi jzt na to varjanto pomislu, pa se mi zdi, da je problem pretok, edino, če bi priključke drugače postavu.

je pa zelo enostavno, vredno razmisleka.

PS: tesnenje more bit 100%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ferdo ()

frenk ::

pomoje pa da lih tle pretok nebi smel bit problem...ravno zarad vzporedne vezave:\

BaRtMaN: Na kaki stružnici si jih narediš/ti jih naredi strugar.

ferdo ::

kaj pa vem, moja teorija je in ni, tole sigurno bol boeing obvlada.

za ta blok, bi jzt drugače postavi vhod in izhod varjanto..

log2 ::

Čepe dobiš v Merkurju - kupiš medeninasto/bakreno/(v skrajnem primeru železno) žico ustreznega premera in jo narežeš na koščke. Lotanje pa sploh ni problem, blok samo segrevaš z gorilnikom (šlo bi tudi na štedilniku) in ko je stvar dovolj vroča samo primakneš cin - ga samo potegne v režo med čepe/cevi in blok. Potem ko se stvar shladi pa še z pumpo za gume še stestiraš če ne pušča.
Glede pretoka - lahko prevrtaš še več prečnih lukenj (tudi eno nad drugo) če uporabiš malo višji blok in manjše svedre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: log2 ()

Jebiveter ::

fantje, topla voda! :D Kar hocem povedat je, da je tak design bloka star ze kakih 5 let ce ne vec! Taki so bli eni izmed prvih vodnih blokov. Od takrat je sel razvoj teh stvari tako naprej, da so razlike v temp tako velike, da se takih blokov enostavno ne splaca vec delat. Tak blok je flow-killer! Sam imam nekje se enega prvih morphovih blokov, narejen na podoben način.
Kak render in slikco si lahko pogledate na Moji domaci strani, ki to nikoli ne bo! (tm by: morphling1:) Tam je tudi nekaj mojih "originalnih" idej za bloke, ce koga zanima... :D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
46570382 (38451) lufy
»

Celeron M 350J

Oddelek: Navijanje
412393 (1258) sirotka
»

Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.

3511657 (5141) sash
»

Kaj se je zgodilo z Task Managerjem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
10850 (737) Microsoft
»

Little River Cascade

5818 (730) Dr_M

Več podobnih tem