Forum » Sedem umetnosti » Star Trek - Starfleet Academy
Star Trek - Starfleet Academy
Temo vidijo: vsi
BigWhale ::
AI to čisto lepo povzame:
Če uporabimo sodobno razlikovanje:
takratni Star Trek: "Poglej, razmisli, odloči sam."
sodobni "woke" pristop (kritika): "To je prav, to je narobe - sprejmi."
Saj ves da so LLMji narejeni tako, da ti odgovarjajo v precej pritrdilnem stilu? Ce ga bos dovolj dolgo prepriceval, si bo premislil. In navajat razlago AIja kot argument je zmerno do pretezno smesen avtogol.
Star Trek: TOS je na poveljniski most ladje dal temnopolto zensko, azijca, in rusa. Roddenberry ni nikomur rekel naj se sam odloci in razmisli. To je bilo leta 1966, ko je bila segregacija v praksi se precej problematicna. Hladna vojna je bila na vrhuncu, Federacija je bila pa komunisticna utopija. :D
V TNGju se je Riker zaljubil v pripadnika androgene rase. Tam so na dolgo in siroko razlozili, da pripadniki te rase gledajo na dva razlicna spola kot na nekaj primitivnega in nazadnjaskega.
V DS9 si imel temnopoltega commanderja/kapitana, poljub dveh zensk, ki je bil takrat res big deal, Paramount je dobil goro telefonskih klicev, nekatere mreze so cenzurirale epizodo, ratingi so bli slabsi. V Voyagerju zenska kapitanka, pol klingonka je bila taglavni mehanik, Tuvok je bil prvi temnopolti Vulcan ... V Enterprise-u si imel nosecega moskega. :D
Da sploh ne omenjamo mnozice interspecies odnosov in zvez, sexa z roboti, feminizma, posmehovanja kapitalizmu in segregaciji, ....
Star Trek je bil od nekdaj woke as fuck, in woke in your face. Samo vi ste prestari, da bi se spomnili tega.
Zato veliko ljudi pravi:
"Star Trek je bil vedno progresiven, ni pa bil ideološko vsiljiv."
Ne, Star Trek je bil vcasih se bolj progresiven in vsiljiv. Niso ti dali za razmisljat o tem kaj je prav in kaj ne. Povedali so ti kaj je prav. Od nekdaj.
Okapi ::
Samo vi ste prestari, da bi se spomnili tega.
Prej bi rekel premladi, da bi razumeli, kaj je temmnopolta oficirka pomenila leta 1966.
Historical reviews of Black women in the military describe the 1950s–60s as a period with almost no representation of African American women in officer ranks.
In še tiste, ki so bile, so bile v saniteti.
karafeka ::
sem zdaj pogledal vse tri dele. Prvi je dokaj scifi, ostala dva sta pa kot vsaka druga serija. To ni scifi več, to je neka vsakdanja dolgočasna otročja drama. Pa ne otročja samo zaradi kadetov, še častniki se obnašajo otročje. Še Lower decks deluje bolj resna.
Starfleet Academy je taksna teen/coming of age sci-fi obarvana drama. A je to se vedno Star Trek? Ja, je. Socially awkward Klingon, ki govori šale o gaghu je as Star Trek as it gets.
Ob tretjem delu sem se precej nasmejal. A je to the best star trek ever? Nah.

Pithlit ::
Starfleet Academy je taksna teen/coming of age sci-fi obarvana drama. A je to se vedno Star Trek? Ja, je. Socially awkward Klingon, ki govori šale o gaghu je as Star Trek as it gets.
A je the worst star trek ever?
Life is as complicated as we make it...
Nah, vendar jaz nimam the worst star treka ever. So serije, k so mi ble manj vsec in serije k so mi ble bolj. Vseen je pa DS9 best star trek ever. :>

Pithlit ::
Nah, vendar jaz nimam the worst star treka ever. So serije, k so mi ble manj vsec in serije k so mi ble bolj. Vseen je pa DS9 best star trek ever. :>
Pa glih najbolj stacionarnega si izbereš (kar je bla takrat ena največjih kritik)... ko "boldly go where no man has gone before" Sploh ne deluje. Vsaj ne dokler človek ne zgrunta da ta stavek sploh ne govori o prostoru.
Life is as complicated as we make it...
c3p0 ::
O okusih se ne razpravlja, pravijo. Meni je najboljši ST:TNG, takoj zatem pa TOS. Pa nobenega ne bi več gledal. Še Picarda se spravljam že leta pogledat ;)
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Star Trek: Strange New Worlds (TV serija) (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Sedem umetnosti | 103142 (3263) | oo7 |
| » | Star Trek 4 (2019) (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 22626 (713) | oo7 |
| » | Iščem igreOddelek: Igre | 1717 (1495) | Tilk |