Forum » Na cesti » Evropa popustila nemčiji, ICE 2035 Ban, bodo izjema E Goriva
Evropa popustila nemčiji, ICE 2035 Ban, bodo izjema E Goriva
133127 ::
- tankanje kot do sedaj namesto cakanje pred kablom
Čakanja ni 360 dni na leto, ker se ti avto nafila doma preko noči. Čas da vklopiš kabel je 5 SEKUND
Odvisno od toka. In ta tok mora priti do hise po primerno debelem kablu. Ce nimas fotopanelov in pripadajoce opreme, v katero si kupe denarja kot enkratno nalozbo (ti bo kaksen ekonomist razlozil).
Pac fotovoltaiki se svercate na infrastrukturo, ki so vam jo postavili drugi. Ce bi el. avto postal prevladujoca tehnologija, bi se zaceli problemi, od narascanja cen litija, odvisnosti od kitajske (enako kot zdaj od naftasov)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 133127 ()
rolevito ::
Enako velja za gorilne celice, ki so vedno bolj ucinkovite. Saj v teoriji bo se kar elektricni motor, samo neucinkovite, skrajno nerodne in zasterele tehnologije hranjenja v baterijah ne bo vec.
Vodikov avto na gorivne celice IMA RAVNO TAKO BATERIJO!! In baterija je 99 % učinkovita! Glej sliko spodaj! Vodikov avto IMA baterijo!
Enako velja za gorilne celice, ki so vedno bolj ucinkovite. Saj v teoriji bo se kar elektricni motor, samo neucinkovite, skrajno nerodne in zasterele tehnologije hranjenja v baterijah ne bo vec.
Vodikov avto na gorivne celice IMA RAVNO TAKO BATERIJO!! In baterija je 99 % učinkovita! Glej sliko spodaj! Vodikov avto IMA baterijo!
Seveda, moj bencinski avto ima tudi baterijo. Pa moj telefon tudi. Pa moj daljinec od tvja tudi.
Skratka tehnologija spet premagala nekriticne navijace s plasnicami.
Ravno obratno je. Oba dva veva kdo od naju ima plašnice in kdo je nekritičen in kristalno jasno je da to nisem jaz. VOdik pač nima smisla za avte, kar ti je lepo povedal tudi Volkswagen, citiram: "The conclusion is clear: in the case of the passenger car, everything speaks in favor of the battery and practically nothing speaks in favor of hydrogen. "No sustainable economy can afford to use twice the amount of renewable energy to drive with fuel cell passenger cars rather than battery-powered vehicles," says study leader Dietmar Voggenreiter. This is also the view of customers: In Germany there are already more than 130,000 battery cars on the road - but only 507 hydrogen cars...
Seveda, moj bencinski avto ima tudi baterijo. Pa moj telefon tudi. Pa moj daljinec od tvja tudi.
Ni bil to point. Še enkrat preberi da boš dojel kaj je bil point.
Curve Ball je izjavil:
Tole si poglejte, kje smo dejansko danes. Da ne bo rolevito nabijal kako EV filaš za "0x do 10x nižjo ceno od sedanjih naftnih derivatov"
ICE ni mrtev...
1. Ja EV filaš za 10x nižjo ceno od sedanjih naftnih derivatov. Doma ćez noč seveda, kar je 95 % vsega letnega filanja. Hitre polnilnice so seveda enako drage kot bencin, ampak predstavljajo samo 5 % letnega filanja v praksi. Po domače uporabiš jih samo takrat ko je res nujno, drugače pa filaš doma čez noč.
2. ICE JE MRTEV. Tudi drugod po svetu bo ICE slej ko prej izumrl in bo pristal v muzejih, tako kot so danes tam parne lokomotive, ne samo v EU in Kaliforniji.
Phase-out of fossil fuel vehicles @ Wikipedia
Seznam držav, ki imajo že napovedane prepovedi (vsako leto pa se priključujejo še nove):
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rolevito ()
Ni bil to point. Še enkrat preberi da boš dojel kaj je bil point.
Point je, da ti mesanica vodika in magnezija namesto baterij unici poslovni model, izgubljas stranke, pa se delnice v katere si vrgel vse kar imas ti bojo padle.
Skratka imas zelo veliko iniciativo, da ze 2 leti serjes po forumu in prepricujes ljudi v inferiorno tehnologijo, mar ne?
Ti govoriš o nepotrebnem žaljenju, pa žališ v vsakem tretjem postu.
Saj ga moras razumeti, zaradi menjave tehnologij bo izgubil denar. Ni cudno, da je razburjen.
Zgodovina sprememb…
Dej trol spizdi. Za razliko od tebe zadevo razumem v nulo. Z zadnjim prispevkom pa si samo pokazal da si prišel trolat, ne misliš pa nič prispevati k strokovni debati. Vodik se za avte ne bo uveljavil, te mokre pravljice ne boš videl, ti bo prihodnost pokazala da bo tako. In rekel sem za avte. Za kakšne tovorne ladje in del letal vodik IMA smisel. Za avte ga pa nima.
To je tvoj nivo debatiranja. Takoj, ko nekdo pokaze, da se mogoce motis ga zacnes zaliti Edini trol tukaj si ti. Pocasi bos spet potreboval nov racun na slo tech.
Ne. Žalit je on začel, ne jaz, kar glej za nazaj. Na vse njegove pomisleke sem odgovoril, lepo sem mu vse razložil, on pa še prebral ni. Dejstvo je da trdi nekaj kar ni res. Ne drži. Ja? Nisem noben trol in to oba dva veva, tako da nehaj že trolat.
Ne. Žalit je on začel, ne jaz, kar glej za nazaj. Na vse njegove pomisleke sem odgovoril, lepo sem mu vse razložil, on pa še prebral ni. Dejstvo je da trdi nekaj kar ni res. Ne drži. Ja?
Zagovorniki vodika so malo smešni. Tudi na koncu, imaš lahko v avtu gorivne celice, ki rabijo vodik pod visokim pritiskom, ali pa navaden ice motor, ki ima pač slab izkoristek. Ampak če omeniš eno težavo, bojo rekli, sej lahko vodik kuriš v gorivnih celicah, če omeniš drugo težavo, bojo rekli, ne rabiš pod pritiskom, ker lahko tekoči vodik normalno kuriš v ice motorju.
+1
Zgodovina sprememb…
ales85 ::
Sem pogledal nazaj, mogoče ne dovolj, ampak največ vidim od tebe "idiot", "neumen", "idiotizem", itd. Ne vem zaka modi to dopuščajo.
Tako vodikov avto na gorivne celice nima smisla, tisti ki direktno kuri vodik v ICE motorji ima pa še manj smisla, saj so izkoristki ŠE NIŽJI, doseg pa je vsega skupaj samo 80 km! Video spodaj zadevo lepo razloži.
Zgodovina sprememb…
Ne. Žalit je on začel, ne jaz, kar glej za nazaj. Na vse njegove pomisleke sem odgovoril, lepo sem mu vse razložil, on pa še prebral ni. Dejstvo je da trdi nekaj kar ni res. Ne drži. Ja? Nisem noben trol in to oba dva veva, tako da nehaj že trolat.
Seveda "inzinir", ti pa res ne bi bil trol, ki dela za lastni zep. Ni nobene moznosti. Kje pa.
Ne. Žalit je on začel, ne jaz, kar glej za nazaj. Na vse njegove pomisleke sem odgovoril, lepo sem mu vse razložil, on pa še prebral ni. Dejstvo je da trdi nekaj kar ni res. Ne drži. Ja?
Ne vem, jaz govorim o powerpastu, ti se kar sanjas o vodiku. Ocitno so tvoji posti samo izgovarjanje. Daj se kaksen paren stroj privleci v debato. Zaljenje? Kaj, ker ti pravim, da imas zastarele podatke? Saj jih imas res.
Tako vodikov avto na gorivne celice nima smisla, tisti ki direktno kuri vodik v ICE motorji ima pa še manj smisla, saj so izkoristki ŠE NIŽJI, doseg pa je vsega skupaj samo 80 km! Video spodaj zadevo lepo razloži.
In je spet ven potegnil slamnatega moza in ga pretepa. Jaz o tem nisem govoril nicesar.
Zgodovina sprememb…
Sem pogledal nazaj, mogoče ne dovolj, ampak največ vidim od tebe "idiot", "neumen", "idiotizem", itd. Ne vem zaka modi to dopuščajo.
Še enkrat: Ne. Žalit je on začel, ne jaz, kar glej za nazaj, jaz mu samo nastavim ogledalo, da se žaljivke odbijejo nazaj vanj. Na vse njegove pomisleke sem odgovoril, lepo sem mu vse razložil, on pa še prebral ni. Dejstvo je da trdi nekaj kar ni res. Ne drži. Ja?
In je spet ven potegnil slamnatega moza in ga pretepa. Jaz o tem nisem govoril nicesar.
Kakšen slamnat mož neki? Nobenega slamnatega moža ni. Ta tvoja powerpasta je pač eden izmed načinov shranjevanja vodika. Pika. Ta vodik pridobljen z segrevanjem te powerpaste se nato v gorivni celici, ki je v avtu pretvori nazaj v elektriko, ta elektrika pa nato fila baterijo, ta pa preko inverterja žene elektromotor.
Zgodovina sprememb…
Še enkrat: Ne. Žalit je on začel, ne jaz, kar glej za nazaj, jaz mu samo nastavim ogledalo, da se žaljivke odbijejo nazaj vanj. Na vse njegove pomisleke sem odgovoril, lepo sem mu vse razložil, on pa še prebral ni. Dejstvo je da trdi nekaj kar ni res. Ne drži. Ja?
Loool, ce bi se ti kdaj pogledal v ogledalo... A ves kaj je OCD?
Seveda "inzinir", ti pa res ne bi bil trol, ki dela za lastni zep. Ni nobene moznosti. Kje pa.
Prav nič ne dobim plačano od tega pisanja, prav tako ničesar ne prodajam. Ves namen te debate je izobraziti nevedno ljudstvo z tehnčnimi dejstvi.
Prav nič ne dobim plačano od tega pisanja, prav tako ničesar ne prodajam. Ves namen te debate je izobraziti nevedno ljudstvo z tehnčnimi dejstvi.
Seveda, to je bil zelo klasicen izgovor tudi kriptovalutasev.
Ne vem, jaz govorim o powerpastu, ti se kar sanjas o vodiku.
Powepasta JE VODIK, shranjen pač v obliki paste.
kriptobog ::
Saj ne ve kaj govori. Stiska copy paste. JE funkcionalno nepismen, nezmozen debate, takoj ko se nekdo ne strinja z njim ga zali, itd. Enkrat je nekdo omenil tocno za kaksno motnjo gre, ampak se ne spomnim. Je pa kar huda motnja glede na njegovo dejavnost v zadnjih nekaj mesecih tu :)
Ne vem, jaz govorim o powerpastu, ti se kar sanjas o vodiku.
Powepasta JE VODIK, shranjen pač v obliki paste.
Ne. Polovica ga je shranjenega v obliki vode. Polulas se lahko v tank. Se kar si nisi pogledal videa.
Zgodovina sprememb…
. Ocitno so tvoji posti samo izgovarjanje. Daj se kaksen paren stroj privleci v debato. Zaljenje? Kaj, ker ti pravim, da imas zastarele podatke? Saj jih imas res.
Očitno je da se motiš. Edini ki ima zastarele podatke si ti, pa še pomanjkanje logike imaš povrh vsega. Kako če človek s takim človekom strokovno debatirati?
Ne. Polovica ga je shranjenega v obliki vode. :) Polulas se lahko v tank. :) Se kar si nisi pogledal videa
Voda ni vir energije kemijsko. Ja? Voda je ŽE ZREAGIRAN PRODUKT, tako kot ŽE POGORELA drva. Ja?
Zgodovina sprememb…
Se kar si nisi pogledal videa.
Sem ga.
Že par dni nazaj sem ga, ker mi ga je Youtube predlagal ob strani. Če boš pa nehal pisat za pol ure ga bom pa še enkrat če češ. Dokler pa sem tako okupiran da niti sproti ne morem na vse odgovorit kljub temu da tipkam ves čas, do takrat pač ne morem.
Zgodovina sprememb…
Se kar si nisi pogledal videa.
Sem ga.
Že par dni nazaj sem ga, ker mi ga je Youtube predlagal ob strani. Če boš pa nehal pisat za pol ure ga bom pa še enkrat če češ. Dokler pa sem tako okupiran da niti sproti ne morem na vse odgovorit kljub temu da tipkam ves čas, do takrat pač ne morem.
Lej, spodaj imas gumb CC, najprej klikni nanj, potem klikni settings - subtitles - autogenerate (german) - auto translate - english.
Slikce gledat ni dovolj, ce ne znas nemsko.
Odvisno od toka. In ta tok mora priti do hise po primerno debelem kablu. Ce nimas fotopanelov in pripadajoce opreme, v katero si kupe denarja kot enkratno nalozbo (ti bo kaksen ekonomist razlozil).
1. Da nafilaš električni avto čez noč ga lahko filaš tudi samo z 3 kW. To v 10 urah preko noči pomeni 30 kWh, kar je zadosti za 150 do 200 km. Manj kot 1 % ljudi v Sloveniji dela več kot toliko v enem dnevu. Glede fotopanelov: NISO POGOJ da se električni avto splača, lahko filaš tudi samo iz omrežja, kar je 10x ceneje kot pa bencin ali dizel. Seveda je jasno da se paneli že za gospodinjstvo zelo splačajo, ker v 50 letih za njih plačaš 6x manj kot pa če bi teh 50 let plačeval štrom iz omrežja, ampak pustimo to.
2. Da lahko letno proizvedeš toliko štroma kot ga porabi električni avto z letno kilometrino 15.000 km na leto rabiš samo 2 KW večjo sončno elektrarno, kar je samo 2000 EUR več. Torej 2000 EUR plačaš za 50 let skoraj zastonj vožnje če poenostavljeno povem. Recimo gospodinjstvo brez električnega avta rabi 10 kW sončno elektrarno, Z električnim avto pa 12 kW sončno elektrarno. Razlika je 2 kW.
Zgodovina sprememb…
1. Da nafilaš električni avto čez noč ga lahko filaš tudi samo z 3 kW. To v 10 urah preko noči pomeni 30 kWh, kar je zadosti za 150 do 200 km. Manj kot 1 % ljudi v Sloveniji dela več kot toliko v enem dnevu. Glede fotopanelov: NISO POGOJ da se električni avto splača, lahko filaš tudi samo iz omrežja, kar je 10x ceneje kot pa bencin ali dizel. Seveda je jasno da se paneli že za gospodinjstvo zelo splačajo, ker v 50 letih za njih plačaš 6x manj kot pa če bi teh 50 let plačeval štrom iz omrežja, ampak pustimo to.
No tukaj pa pripeljes na pumpo in zamenjas cartridge oz. lahko bi tudi tankal. Bomo videli, za kaksno infrastrukturo se bojo odlocili.
In ko ti zmanjka goriva, se ustavis na naslednji pumpi in naredis enako.
In spet govoris, da se nekaj splaca brez, da bi uposteval vse stroske, ki jih fotovoltaiki naredijo, pa se jim jih ne obracunava.
Zgodovina sprememb…
No tukaj pa pripeljes na pumpo in zamenjas cartridge oz. lahko bi tudi tankal.
Ja. Po 17x večji ceni kot električni avto filan čez noč. Super ja. Not.
Kar je se vedno drobec cene kot bi nas sicer stale prenove el. omrezij, da sploh ne racunam cen fotovoltaike v vse skupaj. Daj poglej si no video.
Laž. Sem pogledal.
Pac vase sanje v baterijska vozila so naravnost nore in zahtevajo ogromne vlozke, seveda pa vi vidite samo fotopanele na strehi.
Ni res. Laž. To niso sanje, to je ŽE REALNOST v mnogih državah po svetu, samo poglej Norveško, več kot 90 % vse prodaje ŽE ZNAŠAJO električni avtomobili. ;) Ostale države gredo po poti NOrveške, deleži električnih vozil se izjemno hitro povečujejo povsod po svetu.
In glede na to, da so patenti v nemski lasti, da ima vse surovine ze nemcija sama, da ima nemcija "nekaj malega" reci pri razvoju avtomobilov, da se da dobiti vodik tudi kot stranski proizvod nekaterih industrijskih procesov in se powerpaste ze uporablja v nemski vojski, ravnokar se pa gradi poizkusna tovarna, distribucijski kanali pa ze obstajajo (pumpe in cisterne), zadeva pa je obstojna do 250C pri atmosferskem pritisku in ni toksicna. Cista zmaga vodika.
Še enkrat: cena vodika je vsaj 10x dražja od električnega pogona. Danes je pa vodik 17x dražji. Pri avtih ne boš videl vodikove zgodbe. Pri delu ladij in letal jo pa morda boš.
Point je, da ti mesanica vodika in magnezija namesto baterij unici poslovni model, izgubljas stranke, pa se delnice v katere si vrgel vse kar imas ti bojo padle.
Ne, ti ga ne. Vodikov avto je odličen engineering stunt, ampak vodika v AVTIH v splošni uporabi NE BOŠ VIDEL, ker nima niti tehničnega smisla, še manj pa ekonomskega smisla. Baterije vodik pojedo za malico kar se avtov tiče.
Skratka imas zelo veliko iniciativo, da ze 2 leti serjes po forumu in prepricujes ljudi v inferiorno tehnologijo, mar ne? :)
Serješ ti, ne jaz. Nimam nobene iniciative, razen izobraziti nevedne laike kot si ti sam, da ne bodo več nasedali na mite. Inferiorna tehnologija za pogon avtomobilov je vodik, tehnologija električnega pogona avtomboilov je SUPERIORNA tako bencinu kot vodiku:
Električni avtomobili so superiorni v primerjavi z naftnimi. Tehnologija električnega pogona avtomobilov je SUPERIORNA naftni tehnologiji pogona ker:
1. Ima 10x nižjo ceno vožnje na kilometer
2. 4 do 5x nižja poraba energije na kilometer
3. Manjši stroški lastništva avtomobila na dolgi rok
4. Manj servisov, cenejši servisi in vzdrževanje
5. Boljši pospeški
6. Mnogo boljša krivulja navora
7. NIžje težišče
8. ENERGETSKA NEODVISNOST od držav proizvajalk nafte na državnem makro nivoju (this one is HUGE)
9. ENERGETSKA NEODVISNOST posameznika na mikro nivoju: postaviš sončno elektrarno in si neodvisen od cen goriva ali elektrike
10. Lažja, bolj enostavna vožnja z manj vibracij in hrupa (nobenega prestavljanja ni potrebnega)
11. Možnost polnjenja doma preko noči (aka nikamor ni treba hodit da bi napolnil električni avto, ampak se to stori avtomatsko preko noči, pri nafti pa moraš hodit na črpalke)
12. Večja zanesljivost =manjša pokvarljivost (mnogo bolj enostavna konstrukcija, 100x manj gibajočih se delov)
13. Etični vidik: ne financiramo vojne z kupovanjem naftnih derivatov od Rusov
14. Ničelne lokalne emisije škodljivih plinov (v mestih kjer je zrak zaradi naftnih avtomobilov najbolj problematičen, meritve kažejo da je v mestih koncentracija strupenega dušikovega oksida zaradi naftnih avtomobilov tudi po 500 krat večja kot na podeželju, kar ima izjemno slabe učinke na zdravje in počutje).
15. Manjše emisije toplogrednih plinov v življenjski dobi
Zgodovina sprememb…
360 dni na leto ne rabiš nič filati čez dan. Po 3 urah se pa za 20 minut ustaviš na hitri polnilnici, kar je zadosti da nafilaš baterijo pri nekaterih modelih EVjev. V 3 urah se za 20 minut ustavi tudi voznik vodikovega avta, dizla in bencinarja (za WC, malico in za noge pretegnit.).
Vsaj do cilja prides.
Tudi tu prideš do cilja.
Zgodovina sprememb…
360 dni na leto ne rabiš nič filati čez dan. Po 3 urah se pa za 20 minut ustaviš na hitri polnilnici, kar je zadosti da nafilaš baterijo pri nekaterih modelih EVjev. V 3 urah se za 20 minut ustavi tudi voznik vodikovega avta, dizla in bencinarja (za WC, malico in za noge pretegnit.).
Seveda, z vsemi miljon in se nekaj vozil v Sloveniji. Mogoce se res polni 20 minut, ampak ne, ce pred tabo caka se 200 vozil, ki bi rada enako.
Je treba zgraditi vec polnilnic? In napeljat visokotokovne kable? Tocno moj point.
In spet govoris, da se nekaj splaca brez, da bi uposteval vse stroske, ki jih fotovoltaiki naredijo, pa se jim jih ne obracunava.
Kakšne stroške? Nadgradnje omrežja ni veliko ko upoštevaš smart grid. In tudi če bi vzel "neumen grid primer", še vedno je sončna energija ena izmed NAJCENJŠIH virov energije. Skupaj z vetrom in vodo seveda (vsi so podobno poceni). Si vedel da imajo Dravske hidroelektrarn strošek samo 18 € na MWh, TEŠ6 pa preko 100 € na MWh?
Saj ga moras razumeti, zaradi menjave tehnologij bo izgubil denar. Ni cudno, da je razburjen.
PRav nobenega denarja ni v igri. Samo rad debunkam debilne mite ki jih razpečujete laiki. Pomagam vam da se ne bi več motili, pa še cenite ne da si vzamem svoj dragoceni čas za vas.
Loool, ce bi se ti kdaj pogledal v ogledalo... A ves kaj je OCD? :)
Edini ki se mora pogledati v ogledalo si ti. OCD imaš ja, vemo.
Zgodovina sprememb…
Kakšne stroške? Nadgradnje omrežja ni veliko ko upoštevaš smart grid. In tudi če bi vzel "neumen grid primer", še vedno je sončna energija ena izmed NAJCENJŠIH virov energije. Skupaj z vetrom in vodo seveda (vsi so podobno poceni). Si vedel da imajo Dravske hidroelektrarn strošek samo 18 EUR na MWh, TEŠ6 pa preko 100 EUR na MWh?
Smartgrid, mhm. Se nabirajo tile tvoji "dodatki", mar ne?
Ockhamova britev, včasih imenovano tudi Ockhamovo rezilo (ime prvotno pisano tudi Ocham) je raziskovalno načelo, ki ga pripisujejo angleškemu logiku in frančiškanskemu redovniku iz 13. stoletja, Vilijemu iz Ockhama (1287–1347). Načelo zahteva, da pri oblikovanju hipotez in teorij privzamemo čim manj predpostavk ter pojav pojasnimo s kar najmanjšim številom vplivnih spremenljivk in delnih procesov. To hevristično raziskovalno načelo zahteva gospodarnost, varčnost in preprostost znanstvenih teorij. Teoriji »obrijemo« odvečne pritikline in okraske.
Vir: Ockhamova britev @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
znbojan ::
Nisem bral vsega, ampak POZABLJATE, da država pobere ogromno DAVKA pri gorivih.
Nekako bo potrebno ta manjko nadomestiti. (ne glede ali se pogovarjamo o EV, vodiku itd.)!
Če bi se država odpovedala tem davščinam, bi "nafta" bila zelo poceni, ekonomična.
ps. dokler se ne bom lahko "enostavno" peljal npr. iz Celja smučat v enem dnevu nekam v Avstrijo / Italijo s trugo in nazaj, vsaj zame ne bo uporaben EV.
(+ koliko ljudi potuje s prikolicami, kolesi, trugami na dopuste).
Ko boš poleti gledal selitve "narodov" na morje in čakanje, da se napolnijo, kaj boš tedaj komentiral?
+ da bi kupil soliden EV za npr. 50k in prihranil na leto cca. 1-1,5k/ gorivo.. mi ni "ekonomsko".
Nekako bo potrebno ta manjko nadomestiti. (ne glede ali se pogovarjamo o EV, vodiku itd.)!
Če bi se država odpovedala tem davščinam, bi "nafta" bila zelo poceni, ekonomična.
ps. dokler se ne bom lahko "enostavno" peljal npr. iz Celja smučat v enem dnevu nekam v Avstrijo / Italijo s trugo in nazaj, vsaj zame ne bo uporaben EV.
(+ koliko ljudi potuje s prikolicami, kolesi, trugami na dopuste).
Ko boš poleti gledal selitve "narodov" na morje in čakanje, da se napolnijo, kaj boš tedaj komentiral?
+ da bi kupil soliden EV za npr. 50k in prihranil na leto cca. 1-1,5k/ gorivo.. mi ni "ekonomsko".
znbojan
energetik ::
No tukaj pa pripeljes na pumpo in zamenjas cartridge oz. lahko bi tudi tankal. Bomo videli, za kaksno infrastrukturo se bojo odlocili.Če bo, verjetno cartridge. Verjetno ne boš kidal Mg hidroksida iz avta, kot pepel iz peči
Ampak še vedno velja - tudi s tem še vedno zgolj kuriš vodik, ki ga moraš prej naredit. In če ga delaš iz štroma, je bolj učinkovito s tem štromom nafilat Li-ion in nato porabit direktno iz baterije. Razen za določene primere, kot rečeno morda letalski prevoz, ladijski prevoz (kjer bi sicer rabil nemogoče količine baterij). Ali pa v remote lokacijah OVE, kjer nimaš zraven baterij, omrežja ali ČHE.
Ta pasta je samo alternativa utekočinjanju ali kompresiranju vodika. Nisem se še poglabljal, kaj od tega je bolj učinkovito.
vires in numeris
Verjetno ne boš kidal Mg hidroksida iz avta, kot pepel iz peči
Gostoto ima tam nekje pribljizno kot zobna pasta, ne vem sicer kako si sicer iztiskate zobno pasto na krtacko ampak jaz ne uporabljam lopate, niti zlice ne.
Ta pasta je samo alternativa utekočinjanju ali kompresiranju vodika. Nisem se še poglabljal, kaj od tega je bolj učinkovito.
Majckeno je drugace, ker del vodika dobis iz vode.
Zgodovina sprememb…
Vsaj do cilja prides.
Tudi tu prideš do cilja.
Za 20 minut se ustavis na polnilnici, ce je prosta. Kako je to v praksi smo lahko videli v Kaliforniji, ko so se vile dolge kolone pred polnilnico, cakalna doba pa od ene ure naprej. Superiorno :)
Seveda, to je bil zelo klasicen izgovor tudi kriptovalutasev. :)
NImam nič v kriptu, sploh nimam nobenih delnic. Nula. Ja?
Energijsko ni drugače. Voda je tu samo za dobit ven vodik. Iz vode ne moreš dobiti energije. Vsa energija, ki je v pasti, pride iz plinastega vodika, ki si ga prej naredil in iz porabljene energije, ko predelajo Mg(OH)2 nazaj v MgH2. Malo dvomim, da je kWh iz te paste cenejši od kWh iz kompresiranega vodika. Bom pa še preveril, preden kaj trdim.
Lahko da je celo metan, skuhan iz vodika, učinkovitejši od te paste.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Energijsko ni drugače. Voda je tu samo za dobit ven vodik. Iz vode ne moreš dobiti energije. Vsa energija, ki je v pasti, pride iz plinastega vodika, ki si ga prej naredil in iz porabljene energije, ko predelajo Mg(OH)2 nazaj v MgH2.
Stej koliko cistega vodika dobis ven in koliko ga vsebuje MgH2:
MgH2 + 2H2O → 2H2 + Mg(OH)2
Utk ::
Sej jaz nimam nič proti avtom na vodik. Kdor to rabi in hoče, naj ima. Sam bom pač raje izbral baterijo in vsaj pol cenejšo vožnjo. In mislim da bo delež takih kot sem jaz tako visok, da se za par izjem ne bo izplačalo delat ne vem kolk raznih avtov na vodik. Morda bo kakšna poslovna limuzina in/ali večji SUV, vse drugo bo pa baterijsko.
Saj ne ve kaj govori. Stiska copy paste. JE funkcionalno nepismen, nezmozen debate, takoj ko se nekdo ne strinja z njim ga zali, itd. Enkrat je nekdo omenil tocno za kaksno motnjo gre, ampak se ne spomnim. Je pa kar huda motnja glede na njegovo dejavnost v zadnjih nekaj mesecih tu :)
Ni res. Edini ki ne ve kaj govori si ti in Whomf-Bwomf. Oba dva veva kdo od naku je funkcionalno nepismen in kdo je nezmožen debate in kristalno jasno je da to nisem jaz. Prav tako nikjer ne žalim, če nasprotnik ne žali mene. Če me, potem nastavim ogledalo, tako da se žaljivke odbijejo nazaj v njega, od koder so prišle. Nobene motnje nimam, spet lažeš.
Sej jaz nimam nič proti avtom na vodik. Kdor to rabi in hoče, naj ima.
Potem naj si tudi sami plčajo vodikovo infrastrukturo, 2 milijona evrov po eni vodikovi polnilnici! Kar je 100x več kot DC polnilna postaja.
Zgodovina sprememb…
/.../
Nobene motnje nimam, spet lažeš.
OCD zagotovo.
Realno pa vodika ne rabi nihče.
Spet se motiš, kot vedno.
OCD zagotovo.
Zgodovina sprememb…
Realno pa vodika ne rabi nihče.
OCD zagotovo.
Sam si preveri: Obsessive%E2%80%93compulsive disorder @ Wikipedia
Še enkrat, nima veze iz kje pridejo posamezni atomčki, pomembna je samo energija, koliko jo porabiš za kilo paste.
Energijsko ni drugače. Voda je tu samo za dobit ven vodik. Iz vode ne moreš dobiti energije. Vsa energija, ki je v pasti, pride iz plinastega vodika, ki si ga prej naredil in iz porabljene energije, ko predelajo Mg(OH)2 nazaj v MgH2.
vires in numeris
Seveda imas nulo, ce te mama zivi.
Tudi ti se motiš. Greš stavit. 1000 EUR stavim. Se bova dobila in ti pokažem, ni problema. Živim sam v Ljubljani, mama pa ne živi v Ljubljani. ;)
Zgodovina sprememb…
Sej jaz nimam nič proti avtom na vodik. Kdor to rabi in hoče, naj ima. Sam bom pač raje izbral baterijo in vsaj pol cenejšo vožnjo. In mislim da bo delež takih kot sem jaz tako visok, da se za par izjem ne bo izplačalo delat ne vem kolk raznih avtov na vodik. Morda bo kakšna poslovna limuzina in/ali večji SUV, vse drugo bo pa baterijsko.
Tudi sam tako mislim.
vires in numeris
Potem naj si tudi sami plčajo vodikovo infrastrukturo, 2 milijona evrov po eni vodikovi polnilnici! Kar je 100x več kot DC polnilna postaja.
In se kar naklada Obsesivcek poglej, ne rabis vodikove polninice pri powerpastu. In hranis ga pri atmosferskem pritisku. Zanj vse kar nakladas ne velja.
Ni res. Edini ki ne ve kaj govori si ti in Whomf-Bwomf. Oba dva veva kdo od naku je funkcionalno nepismen in kdo je nezmožen debate in kristalno jasno je da to nisem jaz. Prav tako nikjer ne žalim, če nasprotnik ne žali mene. Če me, potem nastavim ogledalo, tako da se žaljivke odbijejo nazaj v njega, od koder so prišle. Nobene motnje nimam, spet lažeš.
Lazes. JAz nisem izrekel nobene zaljivke, ti si mi pa na ZS posiljal zelo neprimerne zaljivke :) Ogledalo si nastavil samemu sebi. Ze cel forum ve kdo si in da si trol. Treba malo poklicati v Polje, da ugasnejo internet spet za kak teden.
Seveda imas nulo, ce te mama zivi.
Tudi ti se motiš. Greš stavit. 1000 EUR stavim. Se bova dobila in ti pokažem, ni problema. Živim sam v Ljubljani, mama pa ne živi v Ljubljani. ;)
JA pridi. Te cakam ze nekaj mesecev pa nisi se upal priti blizu. Lahko tudi 10k. KAj lahko zastavis, ker jih nimas?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
JA pridi. Te cakam ze nekaj mesecev pa nisi se upal priti blizu.
Jaz se ti tudi ne upam priti blizu. Ni sans, taki kot si ti so nevarni, nocem koncati v kaksnem kozarcu formalina v Tacnu.
Lahko tudi 10k. KAj lahko zastavis, ker jih nimas?
Kaj, bos delnice fotovoltaicnih podjetij prodal ali samo delal nadure pri montazah na strehi?
Zgodovina sprememb…
Energijsko ni drugače. Voda je tu samo za dobit ven vodik. Iz vode ne moreš dobiti energije. Vsa energija, ki je v pasti, pride iz plinastega vodika, ki si ga prej naredil in iz porabljene energije, ko predelajo Mg(OH)2 nazaj v MgH2. Malo dvomim, da je kWh iz te paste cenejši od kWh iz kompresiranega vodika. Bom pa še preveril, preden kaj trdim.
Lahko da je celo metan, skuhan iz vodika, učinkovitejši od te paste.
Sej je zelo lepo da se mu trudiš razložit, amak honestly: "misliš da bo dejansko razumel kaj mu hočeš povedat"? Ostalo pa odgovorim čez par ur ko poročilo za en pomembnen projekt končam.
Tudi sam tako mislim.
Tudi jaz tako mislim. Ampak tiste 0,05 % ljudi ki misli vozit vodikov avto naj si tudi gradnjo vseh polnilnic sama plača, to je vsa zgodba. Zarad mene če se vozijo za 17x večjo ceno kot električni avto z avtom vrednim 60.000 € in več z polnilnicami ki jih ni skoraj nikjer, ampak z proračuna ne bodo dobili niti centa, ker to je tehnologija ki za avte pač ni smiselna.
Zgodovina sprememb…
Obsesivcek poglej, ne rabis vodikove polninice pri powerpastu. In hranis ga pri atmosferskem pritisku. Zanj vse kar nakladas ne velja.
Oba dva veva kdo od naju neklada in kristalno jasno je da to nisem jaz. ;) Obsesivček si ti, ne jaz, postaja kjer menjujejo kartuše s tem powerpasto je ravno tako "vodikova polnilnica". Da ima powerpasta še manj smisla zaradi še nižjih izkoristkov od običajnega vodika je pa jasno. Thunderfoot je to lepo debunkal pred kratkim, toplo priporočam ogled:
Solid Hydrogen: BUSTED!
Ze cel forum ve kdo si in da si trol. :)) Treba malo poklicati v Polje, da ugasnejo internet spet za kak teden.
Nisem trol, niti podrazno ne. Debunkam mite, strokovno z viri in dejstvi. Edini ki je tu za v polje ste vsi bedasti zagovorniki vodika za avte (in ja ta powerpasta je ravno tako vodik, le da v drugi obliki).
JA pridi. Te cakam ze nekaj mesecev pa nisi se upal priti blizu. Lahko tudi 10k. KAj lahko zastavis, ker jih nimas?
V redu, piši ZS in ti dokažem da ne živim pri mami, ampak sam v Ljubljani, pa dal mi boš 10k.
Ni sans, taki kot si ti so nevarni, nocem koncati v kaksnem kozarcu formalina v Tacnu.
Ne delaj se še bolj glupega kot že si. Nevarni ste taki brez možganov, kar jaz definitivno nisem. ;)
Kaj, bos delnice fotovoltaicnih podjetij prodal ali samo delal nadure pri montazah na strehi?
Nimam niti ene delnice, ničesar, tudi od fotovoltatičnih podjetjih ne. Prav tako ne montiram sončnih elektrarn, niti nisem z njimi kakorkoli povezan.
Še enkrat, nima veze iz kje pridejo posamezni atomčki, pomembna je samo energija, koliko jo porabiš za kilo paste.
Drži. Pa ti res misliš da bo razumel? Močno ga precenjuješ, honestly. Če bi bil sposoben dojet bi po vsej te debati že dojel. Pa ni. Vzel sem si veliko svojega dragocenega časa da sem mu razlagal zadeve, pa je gladko ingnoriral. Še več, vsega časa ki sem si ga vzel ZANJ niti ceni ne... kje je potem smisel?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cene Avtomobilov (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Na cesti | 113096 (46389) | Boštjan_Q |
» | Lani že desetina prodanih avtomobilov električnih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21044 (17263) | trancer01 |
» | Resnica o škodljivosti dizla (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Loža | 131985 (92050) | D3m |
» | Norvežani bodo že prihodnje leto kupovali le še električne avtomobile (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 66865 (46705) | gruntfürmich |
⊘ | Zakaj vodikovi avtomobili in tovornjaki NISO prava stvar (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 24872 (22909) | bluefish |