Forum » Pomoč in nasveti » Switch, Router & Static IP
Switch, Router & Static IP
Flamer ::
Zanima me, če statični IP kaj vpliva na delovanje računalnikov povezanih v mrezo ki si delijo ADSL. Imam namrec 2 PCja povezana preko switcha v katerega je vstekan tudi modem. Samo preko mojega PCja lahko vspostavim povezavo, saj se drugemu ko je povezava vzpostavljena samodejno pojavi Internet Gateway. Do sedaj smo lahko brez problemov igrali na obeh preko interneta. Zanima me če bi nili s statičnim IPjem kaj drugace. Ali bi mogoce rabil router??
sash ::
če imaš statični ip imaš preko switcha možnost priklopa samo enega računala, razen če nardiš server in nato drugi račinalnik dostopa na net preko prvega ki pa mora skoz laufat kadar želi drugi dostopat na net
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Flamer ::
Mja, sej tako je ze zdaj, kot sem napisu, sam da ni server. no, mogoce je sam jaz se ne spoznam na izraze. Razen ce je moj PC gatewaj hkrati to pomeni server??
Poldi112 ::
Da, v tem primeru je gateway server, ki omogoca ostalim masinam (client-om) dostop do interneta. Je pa tudi router. Kar pomeni enako kot gateway (oz. je gateway star izraz za router).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 570192 (7021) | c23po |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5429 (4933) | BorutK-73 |
» | Switch problemOddelek: Omrežja in internet | 1389 (1270) | Gutjerez |
» | ADSL+static ip + 2 racunalnika + switchOddelek: Omrežja in internet | 2491 (2038) | Poldi112 |
» | Kabelski dostop - 2 mašini 1 statični IP ?Oddelek: Omrežja in internet | 1239 (1117) | Narcos Satanicos |