» »

Finančna kriza 2023

Finančna kriza 2023

««
10 / 17
»»

pangro ::

Dosadni so razni napovedovalci propada dolarja in vzpenjajočega bricsa.

fikus_ ::

Dosadni ste navijači ene, druge, tretje,..... strani.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

pangro ::

Navijač je tisti ki ignorira trende ki so se vzpostavili po fin. krizi 2008,09.

Mr.B ::

pangro je izjavil:

Noh... cene nepremicnin v ametiki so padle.. no balon je ze pocil, pa se o tem ne govori, no se... raje se ukvarjate, no nekateri, z bivsim zupanom ki se je vcerja javill...

V petek bo sef fed-a objavil, skoraj zagotovo dvig obrestne mere, kot bo sla v
linijo tudi ecb...drugace ecb tako ne more funkcjonirat saj se podre razmerje...

lahko pa ves koliko dolga je inflacija odpihnila, ki ga ima v bilanci ameriski pokojninski sklad.. ?

Verjetno bodo za ameriko objavili stagnacijo industrijskega sektorja, verjetno v peyek...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

deco16 ::

Fed nebo v petek nič objavil lahko samo šopiri, sprememba bo 20 septembra in trenutno je 82%, da se obrestna mera nebo dvignila, bomo videli.

FrRoSt ::

:)):)):)):)):))

Samo DVE možnosti sta!

Ali se ustavite in poskušate odgovoriti na vprašanje, ki sem ga zastavil: Kaj pa je tisti sprožilec!??

ali pa se tukaj kregate in tolčete naprej, kdo je bolj brihten in kako bo!? ;)

NE vem, ali je res tako težko malo razmisliti, kaj vprašati, pripomniti ....

pangro je izjavil:

No, ti navijač! In kakšni trendi so se vzpostavili po fin. krizi 2008/09!?? ;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

TezkoDihanje ::

Mr.B je izjavil:

Tvoj famozni vir iz kitajske teme.....
Sedaj po enem letu bo pa res.

Zopet sem te našel, kako bereš samo naslove, bereš (gledaš) pa nič.

Če bi pogledal prvih nekaj sekund videa, bi videl, da gre za clickbait naslov.

V resnici je pa takole:

Zakaj si tako prozoren?

Mr.B je izjavil:

fakin unbelivable
A si sposoben vsaj kakšno stvar pravilno napovedat?

When is the Fed rate announcement?
February 1, 2023.
March 22, 2023.
May 3, 2023.
June 14, 2023.
July 26, 2023.
September 20, 2023.
November 1, 2023.
December 13, 2023.

Zgodovina sprememb…

aviator ::

Sparkxl je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Surovin lastnih imamo 0, energentov hudo malo. Tiste igrače na veter ne štejem med energente. Proizvajamo vedno manj, ker smo storitvena ekonomija. Čigavi talci smo potem?

Od česa bodo pa živeli proizvajalci in dobavitelji teh dobrin, če nam jih ne prodajo? ;((
Od zraka??

PS: Kitajska tudi nima nekih strašnih surovin. Bistveno manj kot jih porabijo. Da ne govorim o hrani.

Mene samo zanima če ti je kaki kitajc babo nažgal? Drugače si ne znam razlagat tvoje obsesije

Enkrat boomerji drugič kitajc. Vsi nam nazigajo babe. Kitajski boomerji z svojimi gobancki nategujejo vse od Vardara pa do Triglava xd

Šalo na strani, Kitajci imajo z svojimi boomercki se bistveno večji problem kot mi.

In še pri delavke pri 50 rinejo v pokoj ostali pa pri 55, razen uradniki pri 60, vse prihranke pa v cegle. Kitajska je rastla na demografski dividendi, sedaj pa postaja velikanski dom za ostarele.

In zanimivo, povsod, kjer se to zgodi gredo cegli v neskoncne višave potem pa v poden.

TezkoDihanje je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Tvoj famozni vir iz kitajske teme.....
Sedaj po enem letu bo pa res.

V resnici je pa takole:

Zakaj si tako prozoren?

Mr.B je izjavil:

fakin unbelivable
A si sposoben vsaj kakšno stvar pravilno napovedat?

When is the Fed rate announcement?
February 1, 2023.
March 22, 2023.
May 3, 2023.
June 14, 2023.
July 26, 2023.
September 20, 2023.
November 1, 2023.
December 13, 2023.

Glede na tvoje vire, jaz raje plačujem FT in Reuter, kot ba da se naslanjam na tvoje socialne medije in iz tam potegnjene zaključke. Nekateri tvoji video viri so dejansko v kontekstu sarkastičnih nadaljevan, ni čudno da ti spodnja napisana beseda nekako ni potegnila. A bomo spet odprli temo samp što nije pa bom samo tebe na tvoje vire dodal odštevan ko do nule, ki jo bom na vsake tri tedne resetiral. Nazadnje se ti to ni izšlo.

No ko bereš naslove ti, pomagam s tezavo za osebe s koncentracijo.....
Pricier loans could cause a recession. That poses a lofty challenge for Fed Chair Jerome Powell when he speaks at the Jackson Hole, Wyoming symposium on Friday: calm the Treasury market without undoing the Fed’s own tightening.
Včeraj sem ti podal jasno vprašanje : »tisti ki so neumni in tisti ki mislijo da so neumni«
Tvoj odgovor je bil enoumno jasno definiran. Ostali ki beremo, pa vemo da je datum definiran Petek 25.8.2023 tako da dobimo oziroma dobijo fantje vedeti, kaj se bo zgodilo septembra, če ne ....

Glede tvojih zaključkov na temo BRICS, si poslušal Modijev govor ? No jaz sem razumel, no sklepam da prevajalec ni kiksnil : get used to it
Ps: Modi je indijski predsednik, da ne bo pomote…

Tiste ki jih zanima trigger… IMF še vedno piše da bo naslednje leto Ruska gopodarska rast višja od Ameriške in večina članic, ki ni dala sankcij Rusiji cca enako tangira ne samo Ameriški rasti ampak tudi evropski.

Mr.B je izjavil:

Glede na tvoje vire, jaz raje plačujem FT in Reuter.

Raje beri Miki Miško, bo več efekta.

Pricier loans could cause a recession. That poses a lofty challenge for Fed Chair Jerome Powell when he speaks at the Jackson Hole, Wyoming symposium on Friday: calm the Treasury market without undoing the Fed’s own tightening.

Pa? Jerome Powell govori tu in tam. Pa ne samo on. Tudi ostali člani FEDa kdaj govorijo javno. In prav nič kaj takega ne bo povedal, kar že ni.

Včeraj sem ti podal jasno vprašanje : »tisti ki so neumni in tisti ki mislijo da so neumni«

Ti tukaj na tem forumu že vsaj od 2015 blejaš kako je dolar brez vrednosti. In kako bo zdaj zdaj vse propadlo.
Rezime ti je zanič. Očitno bereš samo tisto kar ti paše, ne tisto, kar bi moral brat.

IMF še vedno piše da bo naslednje leto Ruska gopodarska rast višja od Ameriške

IMF je eden izmed napovedovalcev. Ni pa edini. Sicer pa - smo že obdelali, da je IMF enostavno prekopiral ruske napovedi iz enih drugih časov, ne iz teh sedaj, ki jih živimo ko je rubelj padel na skoraj 100RUB/USD. Kaj ti bo minimalna gospodarska rast, če ti valuta klecne za tretjino? Bistveno manj imaš, ne več.

TezkoDihanje je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Glede na tvoje vire, jaz raje plačujem FT in Reuter.

Raje beri Miki Miško, bo več efekta.

Pa? Jerome Powell govori tu in tam. Pa ne samo on. Tudi ostali člani FEDa kdaj govorijo javno. In prav nič kaj takega ne bo povedal, kar že ni.

Ti tukaj na tem forumu že vsaj od 2015 blejaš kako je dolar brez vrednosti. In kako bo zdaj zdaj vse propadlo.
Rezime ti je zanič. Očitno bereš samo tisto kar ti paše, ne tisto, kar bi moral brat.

IMF še vedno piše da bo naslednje leto Ruska gopodarska rast višja od Ameriške

IMF je eden izmed napovedovalcev. Ni pa edini. Sicer pa - smo že obdelali, da je IMF enostavno prekopiral ruske napovedi iz enih drugih časov, ne iz teh sedaj, ki jih živimo ko je rubelj padel na skoraj 100RUB/USD. Kaj ti bo minimalna gospodarska rast, če ti valuta klecne za tretjino? Bistveno manj imaš, ne več.

Ja sej vem da imas tezave...Koncentracija ti ravno ne gle drugega kot 200 besed,

Naslednjic ko bos omenjal indijo se spomni, ko sem ti napisal, da so se ucili pri kitajcih..
https://www.reddit.com/r/IndiaSpeaks/co...

Pengič 2-0 ::

FrRoSt je izjavil:

Samo DVE možnosti sta!

Ali se ustavite in poskušate odgovoriti na vprašanje, ki sem ga zastavil: Kaj pa je tisti sprožilec!??

ali pa se tukaj kregate in tolčete naprej, kdo je bolj brihten in kako bo!? ;)

NE vem, ali je res tako težko malo razmisliti, kaj vprašati, pripomniti ....

pangro je izjavil:

No, ti navijač! In kakšni trendi so se vzpostavili po fin. krizi 2008/09!?? ;)

Najbolj bode v oči preobrat na dolarju ko se je takrat izvil iz 8 letnega downtrenda, ameriški tech ravno tako. Surovine in trgi v razvoju ravno obratno. Pa malo manj znano dejstvo preobrat na obrestnih merah kjer so evropske začele padati hitreje od ameriških.
No do danes sta se od naštetih samo dva trenda obrnila, to je mehika in njen peso pa evropske obrestne mere so začele rasti hitreje od ameriških, govorim o trendih ki so se kalili leto ali več to je ponavadi zacementiran za naslednja leta.
Od vseh bricov je mehika tista na katero se zdaj keš daje če lahko sploh njo štejemo pod brics bolj kot trg v razvoju. Oziroma bricsa se očitno hoče ognit-pametna poteza kaj ti bo brics če imaš zda na pragu.

Težkodihanje:
Pusti tegale loleka boleka. Imf mu je sporočil da bo rusija rastle hitreje. Pa kateri investitor bo to resno jemal? Obresti na 12%, rubelj kot da bi kanto vrgel čez most v deročo reko. Moex index ovrednoten v dolarjih na topu leta 2008 82 dolarjev danes pa okoli 30 dolarjev. Statistika ki jo pa objavljajo rusi je pa za v tisto deročo reko.

Kar se tiče sprožilca bo to upad povpraševanja po kreditih, to se pravi je veliki pok dvig obrestnih mer. Kako bodo pa domine padale naprej bomo pa še videli. Nepremičnine, padec dobičkov, whatever. Če pa neke velike krize ne bo si bomo dal pa sliko od Jeroma na steno tako kot smo si jo dal od Bernankeja.

aviator je izjavil:

Šalo na strani, Kitajci imajo z svojimi boomercki se bistveno večji problem kot mi.

In še pri delavke pri 50 rinejo v pokoj ostali pa pri 55, razen uradniki pri 60, vse prihranke pa v cegle. Kitajska je rastla na demografski dividendi, sedaj pa postaja velikanski dom za ostarele.

In zanimivo, povsod, kjer se to zgodi gredo cegli v neskoncne višave potem pa v poden.

Kitajci sploh nimajo penzijo, kot jo poznamo mi! ;) In to pri njeni nepremičninski krizi oz. striženju pomeni, da se še ne bodo upokojevali in bodo še (kar) nekaj let delali! ;) Dokler si spet ne prislužijo ceglov! :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

Pengič 2-0 je izjavil:

Najbolj bode v oči preobrat na dolarju ko se je takrat izvil iz 8 letnega downtrenda, ameriški tech ravno tako. Surovine in trgi v razvoju ravno obratno. Pa malo manj znano dejstvo preobrat na obrestnih merah kjer so evropske začele padati hitreje od ameriških.
No do danes sta se od naštetih samo dva trenda obrnila, to je mehika in njen peso pa evropske obrestne mere so začele rasti hitreje od ameriških, govorim o trendih ki so se kalili leto ali več to je ponavadi zacementiran za naslednja leta.
Od vseh bricov je mehika tista na katero se zdaj keš daje če lahko sploh njo štejemo pod brics bolj kot trg v razvoju. Oziroma bricsa se očitno hoče ognit-pametna poteza kaj ti bo brics če imaš zda na pragu.

Ne razumem najbolje, kaj si hotel povedati, pa vseeno. Kar si napisal, si napisal.
komu zvoni; zvoni tebi.

Malidelničar ::

Pengič 2-0: dobra razlaga.
Zakaj se ti zdi, da se je $ izvil iz downtrenda, kje so monetarni vzroki? Ima kdo kakšno bolj podrobno razlago? Ker monetarnih gibanj jaz ne razumem ... se pa spominjam, da je bil $ šibek, kajti za 1€ si dobil praktično 1,5$.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Pengič 2-0 je izjavil:

Kar se tiče sprožilca bo to upad povpraševanja po kreditih, to se pravi je veliki pok dvig obrestnih mer. Kako bodo pa domine padale naprej bomo pa še videli. Nepremičnine, padec dobičkov, whatever. Če pa neke velike krize ne bo si bomo dal pa sliko od Jeroma na steno tako kot smo si jo dal od Bernankeja.

Jaz sem imel v mislih LIKVIDNOST! ;) Ker likvidnost je tisto, kar te drži nad vodo! Ko pa izgubiš še likvidnost, se potopiš! Bankrotiraš, po domače. Da, in to bi lahko rekel, da velja tudi za krizo. In verjetno bo upad povpraševanja po kreditih. Kdor si bo to lahko privoščil. Živeli bodo od prihrankov in maščobe. :)) Kdor kaj od tega ima. Ostali pa ....

Likvidnost torej!? In dokler imaš likvidnost, lahko marsikaj pometeš pod preprogo ali kako drugače prikriješ. Je pa ta likvidnost odvisna od marsčisesa. Od denarja v obtoku in od tiskanja novega denarja!

Ja, in seveda smo zopet pri bankah!?? ;)

https://www.finance.si/finance/ecb-v-si...
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

Kitajci sploh nimajo penzijo, kot jo poznamo mi!

Nisi daleč od resnice.

Tukaj je tabelca povprečnih penzij glede na province:

Da, razen treh provinc je povprečna osnovna penzija izpod 215 yuanov (okrog 28€). Kmetje imajo pa tam dobrih 100 yuanov.

Čakam Fritza, da mi pride povedat, kako je Kitajska urejena socialna država in kako zadeve štimajo tipitopi in kako naj nam bo za vzor. ;((

FrRoSt je izjavil:

Pengič 2-0 je izjavil:

Jaz sem imel v mislih LIKVIDNOST! ;) Ker likvidnost je tisto, kar te drži nad vodo! Ko pa izgubiš še likvidnost, se potopiš! Bankrotiraš, po domače. Da, in to bi lahko rekel, da velja tudi za krizo. In verjetno bo upad povpraševanja po kreditih. Kdor si bo to lahko privoščil. Živeli bodo od prihrankov in maščobe. :)) Kdor kaj od tega ima. Ostali pa ....

Likvidnost torej!? In dokler imaš likvidnost, lahko marsikaj pometeš pod preprogo ali kako drugače prikriješ. Je pa ta likvidnost odvisna od marsčisesa. Od denarja v obtoku in od tiskanja novega denarja!

Ja, in seveda smo zopet pri bankah!?? ;)
A ne vidis trol herba racun...

https://www.finance.si/finance/ecb-v-si...

TezkoDihanje je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Nisi daleč od resnice.

Da, razen treh provinc je povprečna osnovna penzija izpod 215 yuanov (okrog 28€). Kmetje imajo pa tam dobrih 100 yuanov.

Čakam Fritza, da mi pride povedat, kako je Kitajska urejena socialna država in kako zadeve štimajo tipitopi in kako naj nam bo za vzor. ;((

No vidis, in ti sanjas da se bodo poceni prodali drugemu vlafarju in bili hlpci tvojim vzorom.
Sedaj pa hito po en tvoj kolaz vir lepljenk video objave resnice. Da se bomo spet nasmejali...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Ce ste spregledali, ko ste gledali Trumpa za zapahi... In bivsega zupana NY, itd..

TOKYO, Aug 25 (Reuters) - Asian stocks sold off and the dollar scaled an 11-week peak against major peers on Friday, as investors braced for the risk of a hawkish tilt from Federal Reserve Chair Jerome Powell at Jackson Hole.
Philadelphia Fed President Patrick Harker set the stage in an interview with CNBC on Thursday, saying he doubted the central bank will need to raise rates again, but also indicated he was not ready to predict when rate cuts might begin.
The euro sank to the lowest since mid-June at $1.07845.
In energy markets, crude prices eased further on Friday, staying on track for weekly declines of between 2-3%. Brent crude fell 16 cents, or 0.2%, to $83.20 a barrel, while U.S. West Texas Intermediate crude fell 18 cents, or 0.2%, to $78.91 a barrel

Japan's factory activity shrank for a third straight month in August amid higher oil prices and uncertainty over the global economic outlook, although the pace of decline slowed, a private sector survey showed on Wednesday.

Their combined $2 trillion pile in June, the last month official U.S. Treasury data is available, equated to 7.8% of the $25 trillion outstanding marketable U.S. Treasuries, less than a third of the record 25.4% registered in June 2007.

Japan's official stash of $1.11 trillion represents 4.4% of the total market, also a record low, while China's $835 billion stash is around 3.4% of the total, the lowest in over 20 years. In contrast, the Federal Reserve holds $5 trillion, or 20% of the overall market.

Japan and China were both buyers of Treasuries in June, the last month of available data. Valuation-adjusted data from Fed economists Carol Bertaut and Ruth Judson show that China and Japan added $8 billion and $6 billion to their respective stashes.
Tokyo is more likely to take the plunge, as it did last September and October. Its rounds of yen-supporting interventions were worth a record $60 billion and funded mostly via U.S. T-bills or short-dated bonds.

Chinese state-run banks, meanwhile, are mopping up excess yuan to keep the exchange rate "basically stable at a reasonable and balanced level" and Beijing has other liquidity-boosting and exchange rate-management tools to steady the currency without selling Treasuries.

Malidelničar ::

Pengič 2-0 je izjavil:

To misliš ZDA verjetno?
Ali lahko tam vidimo kot posledico tudi upad nepremičninskega trga? Razmišljam, da bi to lahko bil katalizator ekonomske krize, ker če pade trg, potem padejo cene stanovanj in posledično padejo vrednotenja nepremičnin, ki jih imajo banke v svojih bilancah ... Ali se motim in je v ZDA slika drugačna?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

Pengič 2-0 je izjavil:

To misliš ZDA verjetno?
Ali lahko tam vidimo kot posledico tudi upad nepremičninskega trga? Razmišljam, da bi to lahko bil katalizator ekonomske krize, ker če pade trg, potem padejo cene stanovanj in posledično padejo vrednotenja nepremičnin, ki jih imajo banke v svojih bilancah ... Ali se motim in je v ZDA slika drugačna?

Kaj se ukvarjaš s Težavnostnodihanjem četrtim troll računom. A ni patetično da pod lastnim sinonimom ne more argumentirati z viri ampak samo z občutki.

pangro je izjavil:

Tisti, ki ignorira trende ter je pri tem uspešen, je bogat, owce pa slepo sledijo trendom.

TezkoDihanje je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Nisi daleč od resnice.

Kje pa zadeve štimajo!?? :O V USA!??? NE me smejat! :)):)):))

Imajo dva KLOVNA, eden hujši od drugega. Saj pri nas ni nič drugače, samo ne mi prodajat pravljic! ;) Ja, in kriza lahko pride iz Kitajske! Pa ne zato, ker bi nam zmanjkako plenic, vložkov in destilirane vode. Te lahko uvažamo tudi iz Indije, Inponezije, Pakistana ali Vietnama! Ali pa jih začnejo proizvajati na Poljskem, Madžarskem ali v Romuniji. Vprašanje pa je, koliko evropskih avtomobilov bodo oni uvozili? Ker gre za blagovno menjavo in tržišče. Kitajci vlagajo v Afriko, 40 let neprestano rastejo. Dejansko se je to posrečilo samo Taiwancem in Južni Koreji! Japonci stagnirajo. Že desetletja. In ni nobenega napredka na vidiku. Izumili so pametno wc školjko in morda ne bodo potrebovali toliko plenic!?? :)) No tudi v Evropi jih potrebujemo vedno manj. Nemčiji že zmanjkuje delovne sile. V Ukrajini se je Evropa s pomočjo čezatlantskih prijateljev ustrelila v koleno! Obresti so že nad 4%! Ne samo na ameriške obveznice! Tudi na domača stanovanja! 4% od 100k na leto je koloko!?? Samo za obresti! In kakšno neprimičnino dobiš prinas za za 100 ali pa 200k€!?? In prav imaš, zahod ima polno rit vsega. Neumni kitajci se bodo pa prodajali za skodelico riža in prgišče dolarjev!?? :))
Temu dodaj še uporabo valute in plačilnega sistema kot obliko pritiska in orožja, potem se pa čudi, da polovico sveta gradi nove odnose in nov monetarni model!? Lahko po pangrojevsko rečeš, da so kante. Samo potem povej, kam boš vložil svoje prihranke? Možnosti imaš veliko. Od slavnih ameriških obveznic s 4% donosom, do Tesle, Jabolčka,... 8-) Buffet, ki menda ni nikoli stavil proti USA, je vložil v japonske velikane. Zloglasni igralec iz Velike Poteze je vzel denar iz kitajske Alibabe in stavil na padec borze!?? In zakaj za vraga ne kupijejo ameriškega dolga!?? Če po pangrojevsko ima celo najvišjo donosnost!??

Potem pa pridemo do LIKVIDNOSTI! Tu pa se začne začarani krog! Med tiskanjem in pokrivanjem samega sebe. ;) Zdaj veš vse o dolarju! In da, minirati so morali evropsko povezavo z rusijo. Evripa bi bila s poceni energenti preveč nevarna in neodvisna.

Živela Ukrajina in ne samo njeni, vsi Zelenci! :)):)):))

Zelenci vseh držav, združite se! :))

Kaj bi bil svet preprost, brez vas, Bejbibumbarjev!?? In da, kow in pangro sta dve različni osebi s podobnim razmišljanjem, videnjem in svojo politicno korektnostjo. Zagovo pa nista Bejbibumbarja! ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

Colt1911 ::

TezkoDihanje je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Nisi daleč od resnice.

BMK za Čineze. Zato ne nakladaj in zgini delat , da bo moja penzija še večja. Računam nate.

Colt1911 je izjavil:

BMK za Čineze. Zato ne nakladaj in zgini delat , da bo moja penzija še večja. Računam nate.

:)):)):))

Ne vem, če si dobro razumel!?? ;) Preberi še enkrat!! :)) Teli bejbibumbarčki si tole zakuhali, zdaj pa prodajajo, da bomo kitejčke kupili za skledo riža in prgišče dolarjev!? ;) Drugače jih bomo pa NATO sesul, tako kakor Ruse v Ukrajini!! :)) In talibane v Afganistanu! ;)

In bejbibumbarčki so v penziji, tako da lahko samo mi delamo za njih! ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

Colt1911 je izjavil:

A si se malo zgrozil, a? :))
Zdaj pa drkaj na Kitajsko.

FrRoSt je izjavil:

Kje pa zadeve štimajo!??

Marsikje štimajo. Ne štimajo pa na Kitajskem. Saj ni treba takoj gaslightat, ane. Ne bit tako šibek. Že tako zgledaš, kot da si do dna zakantan.

TezkoDihanje je izjavil:

Težko je imeti temo z ljudmi, ki leta in leta blebetajo neumnosti takega kova:
tole je iz leta 2015

Samo za info, Brazilija in Kitajska zapuščata dolar že vsaj od 2012.

Zgodovina sprememb…

TezkoDihanje je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Kje pa zadeve štimajo!??

Marsikje štimajo. Ne štimajo pa na Kitajskem. Saj ni treba takoj gaslightat, ane. Ne bit tako šibek. Že tako zgledaš, kot da si do dna zakantan.

:)):)):))

A si uganu, da ste nas mal zakantal!?? ;)

Nič naj te ne skrbi zame! ;) Poskrbi ti za pingiča 8-), da se ne bo zakantu!! :)):)):)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

A si uganu, da ste nas mal zakantal!??

Kolk si star? Pa kere droge žreš?

TezkoDihanje je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

A si uganu, da ste nas mal zakantal!??

Kolk si star? Pa kere droge žreš?

To ni tema tega foruma! :)):)):))

Vprašaj sodelujoče v temi, pa ti bodo poskušali odgovoriti. Saj, menda je vprašanje letelo na njih!?? ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

hmmmm... a tok te je sram povedat. Ojej. A si preko 50?

Abraham sem že srečal, ja! ;) Kaj bi še rad vedel!? Ja, pa travco kadim in očitno nore jem, a ne!??? :)):)):)):)):)) Saj to pa tudi že vsi uporabniki vedo, tako da ni nobene skrivnost. :)):)):))

Zadnič sva ravno s pingičem eno zvila. :)) Drugače pa v žičo! Po potrebi! Pa brke imam in rdečo motoristično ruto! :):)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

TezkoDihanje je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

A si se malo zgrozil, a? :))
Zdaj pa drkaj na Kitajsko.

FrRoSt je izjavil:

Kje pa zadeve štimajo!??

TezkoDihanje je izjavil:

Težko je imeti temo z ljudmi, ki leta in leta blebetajo neumnosti takega kova:
tole je iz leta 2015

Samo za info, Brazilija in Kitajska zapuščata dolar že vsaj od 2012.

Če je to, kot tvoj argument za blamaže, oprosti obcesije s kitajsko. Ej si pa resnično nedorasel.
Obcesijo z mano si že pokazal, v pisni obliki. Tako da bodi še bolj patetičen.

TezkoDihanje je izjavil:

Da ne pri tebi tako kot pri skriti Homoseksualnosti, tako ko vse povsod obsesivno kritiziraš pedre, ok Kitajce.
Indicije so, s tvojo objavo, da te skrbi no negativno kako bodo poskrbeli za svoje upokojence, koliko boš moral plačevati za Kitajske upokojence, bodo še delali poceni pod tvojo željo… Hm to so vsi simboli prikritih pedrov, ki se prodaja kot homofob…
V tem trenutka te Skrbi bolj za Kitajce, kako kakorkoli za ECB regijo. Kot da te dogajanje v ECB regiji ne zanima. Samo dve opciji sta možni, ali si plačan Trol ameriškega aparata ali pa si dejansko palač trol Ruskih sil.
A gremo vsakega vprašat, koliko nas bo stal neplačan delavec na Kitajskem ali pa neplačan delavec v Sloveniji ? Sem prepričan da se sploh ni potrebno vprašati, da bo rezultat v priv strahu neplačanega delvca v ECB, razen tebe. Enako s stanje ECB gopodarstva, itd..

PS: ko pa si že tako informiran s Kitajsko, veš da je nepremičninski loophole , tajk da se nepremičnine no bonuse vrača v zlatu, tistem pravem, ne borznem.

Mr.B je izjavil:

Če je to, kot tvoj argument za blamaže, oprosti obcesije s kitajsko. Ej si pa resnično nedorasel.

Ehehe. Vse je res, AMPAK ravno obratno. To počneš ti. Blamiraš se vsakodnevno, patetičen si do konca in nazaj.
Kadarkoli kaj napišem proti Kitajski takoj prilezeš na plano. IMMEDIATELY.

Naslednja leta bodo zelo težka za tvoje zdravje. :D

Mr.B je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Da ne pri tebi tako kot pri skriti Homoseksualnosti, tako ko vse povsod obsesivno kritiziraš pedre, ok Kitajce.
Indicije so, s tvojo objavo, da te skrbi no negativno kako bodo poskrbeli za svoje upokojence, koliko boš moral plačevati za Kitajske upokojence, bodo še delali poceni pod tvojo željo… Hm to so vsi simboli prikritih pedrov, ki se prodaja kot homofob…
V tem trenutka te Skrbi bolj za Kitajce, kako kakorkoli za ECB regijo. Kot da te dogajanje v ECB regiji ne zanima. Samo dve opciji sta možni, ali si plačan Trol ameriškega aparata ali pa si dejansko palač trol Ruskih sil.
A gremo vsakega vprašat, koliko nas bo stal neplačan delavec na Kitajskem ali pa neplačan delavec v Sloveniji ? Sem prepričan da se sploh ni potrebno vprašati, da bo rezultat v priv strahu neplačanega delvca v ECB, razen tebe. Enako s stanje ECB gopodarstva, itd..

PS: ko pa si že tako informiran s Kitajsko, veš da je nepremičninski loophole , tajk da se nepremičnine no bonuse vrača v zlatu, tistem pravem, ne borznem.

Pismu ej, Frost ni edini, ki ga tukaj poha. :D

Zgodovina sprememb…

TezkoDihanje je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Ehehe. Vse je res, AMPAK ravno obratno. To počneš ti. Blamiraš se vsakodnevno, patetičen si do konca in nazaj.
Kadarkoli kaj napišem proti Kitajski takoj prilezeš na plano. IMMEDIATELY.

Naslednja leta bodo zelo težka za tvoje zdravje. :D

Včeraj nisi niti vedel da bo Powell govoril v Petek ak. danes, pa tudi nakazal sem kaj bo rekel. Tebe pa skrbi moj dobrobit… Pa še kapse si uporabil kot argument… Kako patetično.

Sem ti že včeraj odgovoril glede teh govorov.

TezkoDihanje je izjavil:

tudi efekt na borzo je prej pozitiven kot pa kaj drugega

To pa zato, ker ni povedal nič novega.

TezkoDihanje je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

A dej ne žali dalje.
Nekako je jasno vsem sodelujočim v temi, da nisi sposobne nikakršne argumentirane debate, ali argumentiranja vpliva Kitajske na Finančno krizo, in kot kaže nisi dorasel niti drugim temam…
Že dva dneva dobesedno žališ in svinjaš po temi, limaš dobesedno s kolaži od YT posnetek, in ko te povprašamo ali imaš kak normalen vir, začneš žaliti.
V drugih ne samo tej temi se oglašaš kot ekspert Indije kako bo samo da nije nadomestila Kitajsko in bila Nr.1. in ko sem te včeraj povprašal ali si poslušal Modi-jev govor si spet začel žalit.

In ko limaš svoje kolaže, je JASNO da nisi poslušal Powell-ovega govora, če bi vedel da je rekel da je potrošniški sektor robusten, verjento resnično ne misliš ko releč robustno da delnice ne bodo poskočile, v končni fazi večino BDP-ja generira potrošnik, zato tudi nisi dojel da mora ukrotiti inflacijo zaradi močne potrošnje, ergo nakazuje na dvi obrestne mere. Poleg tega je Dow Jons zaključil že drugi teden z izgubo. Toliko o tvojih kolažih.

Mr.B je izjavil:

A dej ne žali dalje.

To delaš ti.

Nekako je jasno vsem sodelujočim v temi, da nisi sposobne nikakršne argumentirane debate, ali argumentiranja vpliva Kitajske na Finančno krizo, Že dva dneva dobesedno žališ in svinjaš po temi,

Fantastično si se opisal. Ni da ni.

ali imaš kak normalen vir

Kaj točno že je "normalen vir"? Tisto kar tebi paše?

Indije kako bo samo da nije nadomestila Kitajsko in bila Nr.1.

To je seveda laž. Prav zanimivo, kako takoj izgubiš živce, ko se kaj slabega napiše o Kitajski. Kar navadi se.

je JASNO da nisi poslušal Powell-ovega govora,

Poslušal? Tvoj problem je, da praktično ničesar ne razumeš. Si pač človek, ki NI PREBRAL NOBENE KNJIGE iz EKONOMIJE. To smo že ugotovili. Samo limaš neke antiameriške novice, ki naj bi ti pasale. Kdaj boš napisal kakšno negativno novico o Kitajski - drugem gospodarstvu na svetu (ki ima tudi vpliv na svetovno ekonomijo valjda)? Po 15-ih letih smetenja tem o ekonomskih novicah je že cajt.

če bi vedel da je rekel da je potrošniški sektor robusten, verjento resnično ne misliš ko releč robustno da delnice ne bodo poskočile, v končni fazi večino BDP-ja generira potrošnik, zato tudi nisi dojel da mora ukrotiti inflacijo zaradi močne potrošnje, ergo nakazuje na dvi obrestne mere. Poleg tega je Dow Jons zaključil že drugi teden z izgubo. .

POPOLNOMA NIČESAR NOVEGA NI POVEDAL.

Zgodovina sprememb…

TezkoDihanje je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Samo ti veš kaj si hotel s tem kolažem k doprinosu teme.
Če bi pa dodal kolažev vseh teh indixov za eno leto in pri vsakem dodal Powell govor ter FED dvig obresti, bi morda imela prispevek vsak kontext in nekaj na kar bi lahko komentirali in ne da na koncu pokaže da imajo nekateri indexi celo dvotedensko izgubo.
Zato pa uporabljaš velike črke. Verjetno samo ti misliš da kričanje ne odraža paniko blamaže ki jo že nekaj dni trosiš.

aviator ::

TezkoDihanje je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Nisi daleč od resnice.

To so penzije na kmetih, ala kmecke penzije.
Ampak tam za sol in cuker je 30 eur dosti, mladina jim iz mesta poslje 20 eur pa je.

V Pekingu, je povprecna pokojnina 460 eur.

Si predstavljas, da bi imeli vsi take penzije kot pri nas, s tem, da se jim bo populacija postarala v trenutku v roku 15 let. Ne demografski prehod, cele cetrti bodo sle naenkrat v pokoj.

Ko nekaj obljubis, in demokracija postane "srebrna demokracija" je samo se vec in vec. Vidimo Japonsko, pa Italijo in Grcijo.

No za Peking je povprecna placa ene 1100 eur.
Penzije imajo dokaj nizke, ampak dobijo jih pa precej kmalu.

Ampak, hmm 90 odstotkov jih je bojda lastnikov ceglov. Sicer je Kitajska vseen svet zase, ampak problemi pa so podobni.

Mnozice starcev v lastniskih nepremicninah, ki terjajo pokojnine kmalu in nazigajo cene ceglov v nebo. Tak sistem ne zmore rasti v nedogled.

V centru, ce se sklicujem na Numbeo, ki ga smatram za precej verodostojen vir glede cen, skromnih 13000 eur kvadrat, zunaj pa 6000.

No tole je moj edini drawback za Kitajsko. Toliko enega kapitala, pa vse v ceglih.
Dodajmo se konfucijansko skrb za starejse in obcudovanje "staresin" in recept za stagnacijo je tu.

Iz tega vidika mi deluje BRICS ubistvu tempirana bomba. Toliko kultur, drzav z razlicno ekononsko mocjo, ene drzave ki so clanice ali jih potencialno zanima zveza) so v sliovitem demografskem in gospodarskem vzponu(Indija,Indonezija,Alzirija,Nigerija, Etiopija, Egipt, Brazilija, Vietnam, Tajska) , drugi so dosegli zenit(Kitajska), 3 propadajo (Juzna Afrika, Rusija, Argentina z svojimi bankroti in inflacijami).

Indijci in Kitajci se zgodovinsko ne prebavljajo, nekdo bo zelel biti, dasa, Indijci imajo silovit razvoj in moc mladine,vire v blizini sosedov, Kitajci pa zaenkrat precej se vecji kapital in znanje, ki pa ga bo zadel zob casa. Sami veste, kako je, ce si na 2 mestu in z vsakim dnevom pridobivas, po glavi oa ti serje nekdo, ki ga bos v roku parih dni premagal... Ne pustis se, recimo temu ego.

Dolgorocno pa ja, ta regija juzne azije in vzhoda Afrike, bo v najkasneje 50 letih prosperirala. Tu so mladi ljudje zeljni znanja, resursi. Res je se polno revscine, a v 1 generaciji se zgodijo cudezi.

60 odstotkov svetovnega prebivalstva zivi tu.

Mene bolj zanima kaj bo z EU. Ne verjamem, da bo nase obmorske boomerje se kdo hotel zalagati z pufi za njih luksuz, varnost ipd. Tamladi pa bomo tezko nasli kapital ozirima z vgrajenimi stroski, ki so cena "srebrne demokracije" konkurirali v globalnem svetu.

Spilali so nam odnosi z skorumpiranmo vzhodno Evropo, ki smo ji kradli mlado delovno silo in kupovali poceni energente za ceno mercedesov.

dexterboy ::

Mene bolj zanima kaj bo z EU. Ne verjamem, da bo nase obmorske boomerje se kdo hotel zalagati z pufi za njih luksuz, varnost ipd. Tamladi pa bomo tezko nasli kapital ozirima z vgrajenimi stroski, ki so cena "srebrne demokracije" konkurirali v globalnem svetu. Spilali so nam odnosi z skorumpiranmo vzhodno Evropo, ki smo ji kradli mlado delovno silo in kupovali poceni energente za ceno mercedesov.
This. To je naša skrb, ne pa, kaj bo s Kitajsko. Hrano in obleko lahko pridelamo sami, tukaj, lesa imamo dovolj za ogrevanje in hišo, ta "globalna" odvisnost je pa že tak bruhuhu, da razumem nemire po celem svetu. Prej, ko bo prišlo do prerazporeditve lastništva, manjša bo bolečina...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

EU z Nemčijo na čelu je dobro prosperirala, dokler se je širila, širila trg, dostop do poceni delovne sile, dostop do poceni RU energentov,... Vse to je v glavnem mimo.
EU hrana je poceni zaradi subvencij v kmetijstvu, zelenjava zaradi poceni "suženjske" delovne sile (imigranti) na J IT in ESP, oblačila in obutev se v glavnem uvozi iz TR, CN,... še za velike blagovne znamke delajo v glavnem zunaj EU,...
EU ostanejo storitve (če jih bo uspela komu prodati), drugače nas čaka stagnacija gospodarstva, blaginje,..
Kdor bo znal kaj narediti in to dobro prodati, bo dobro živel. (Pod)povprečen evropejec ne, ta bo tanko piskal, EU voz bodo naprej vlekli tisti, ki bodo znali svoje delo dobro prodati.

Sedaj se v MSM negativno piše o Kitajski, BRICSu,... o njihovih gospodarskih težavah, ustvarja o njih slabo mnenje in s tem zamegljuje stanje doma. Preveč se politika ukvarja z drugimi, namesto da bi se posvetila EU, omogočala solidno življenje Evropejcem.
EU politika je brezjajčna, ni sposobna skupnega nastopa v svetu, ni sposobna zagovarjati interese EU. Doma v EU se lahko pogovarjamo in imamo različna mnenja, ampak navzven bi morali nastopati bolj enotno, bolj se postaviti za EU, brez soliranja interesov posameznih držav (npr. lani so si DE, FR,..., vonderlajna podajali kljuke na Kitajskem vsak posebej, namesto da bi se doma dogovorili za sposobno ekipo, ki bi se šla pogovarjat na Kitajsko).

gruntfürmich ::

jah saj veš kako je... veliko bolj enostavno je narodu forsirat tuje probleme na MSM, kot pa svoje reševati...
bomo še videli kako dolgo bomo na zahodu 'civilizacija'... družba počasi razpada.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Evropa se bo postarala v starko. Kar so sejali, to bodo pa želi! In uvažati bo morala tudi kvalificirano delovno silo! Iz juga in jugovshoda...
komu zvoni; zvoni tebi.

Sparkxl ::

gruntfürmich je izjavil:

jah saj veš kako je... veliko bolj enostavno je narodu forsirat tuje probleme na MSM, kot pa svoje reševati...

Ja samo to zdaj s kitajsko je že bizarno...saj msm že 20 let trdi da bo glih zdaj propadla, samo zdaj pa delajo cirkus na najvišjih obratih. Eu? Usa? Problemi? Ništa, vse v najlepšem redu

fulk ::

fikus_ je izjavil:

EU z Nemčijo na čelu je dobro prosperirala, dokler se je širila, širila trg, dostop do poceni delovne sile, dostop do poceni RU energentov,... Vse to je v glavnem mimo.
EU hrana je poceni zaradi subvencij v kmetijstvu, zelenjava zaradi poceni "suženjske" delovne sile (imigranti) na J IT in ESP, oblačila in obutev se v glavnem uvozi iz TR, CN,... še za velike blagovne znamke delajo v glavnem zunaj EU,...
EU ostanejo storitve (če jih bo uspela komu prodati), drugače nas čaka stagnacija gospodarstva, blaginje,..
Kdor bo znal kaj narediti in to dobro prodati, bo dobro živel. (Pod)povprečen evropejec ne, ta bo tanko piskal, EU voz bodo naprej vlekli tisti, ki bodo znali svoje delo dobro prodati.

Sedaj se v MSM negativno piše o Kitajski, BRICSu,... o njihovih gospodarskih težavah, ustvarja o njih slabo mnenje in s tem zamegljuje stanje doma. Preveč se politika ukvarja z drugimi, namesto da bi se posvetila EU, omogočala solidno življenje Evropejcem.
EU politika je brezjajčna, ni sposobna skupnega nastopa v svetu, ni sposobna zagovarjati interese EU. Doma v EU se lahko pogovarjamo in imamo različna mnenja, ampak navzven bi morali nastopati bolj enotno, bolj se postaviti za EU, brez soliranja interesov posameznih držav (npr. lani so si DE, FR,..., vonderlajna podajali kljuke na Kitajskem vsak posebej, namesto da bi se doma dogovorili za sposobno ekipo, ki bi se šla pogovarjat na Kitajsko).

Se strinjam.

Kritiziramo BRICS države in njihove probleme, a naše ne priznavamo.
Tudi, če ima Kitajska demografski problem, ima še ogromno zalogo revežev, ki so pripravljeni delat. Mi pa se staramo pa še delat nočemo.
Če nam ukinejo osnovni uvoz skorajda sestradamo, ker nič več skoraj ne proizvajamo doma. Od excelovih tabel pa se glih ne da živeti.
Plus je še problem migracij, kjer vsako leto dobimo ca. miljon novih ljudi in nič ne kaže, da bi se zmanjševalo.

Rabimo europe first stranko in vse te shabbos goye zmetati v...khm...
««
10 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
86989978 (401) fikus_
»

Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4215 216 217 218 )

Oddelek: Problemi človeštva
108791076960 (39569) Mr.B

Več podobnih tem