» »

re:do - nov mobilni ponudnik

re:do - nov mobilni ponudnik

1
2
»

Dimnik ::

mr_chai je izjavil:

A lahko nehate s temi nekmi novimi fejk ponudniki. Eden in edini je Telekom in pika. Če hočeš dober signal posod in dober net, pol izbereš Telekom.

Ma nemoj....

hojnikb ::

misek je izjavil:

Kebo je izjavil:

Jaz sem mami preko hotspota uštimal xploretv in samo s Tvjem skuri 200gb na mesec.
Tako na hitro bi rekel, da si malce pretiraval :) Znaš tvojo izjavo podkrepiti morda s kakšnim matematičnim izračunom? Koliko sploh znaša en TV stream? In je TV prižgan 24 ur na dan?

10Mbit (kar je cisto realn bitrejt za 1080p stream) 24/7, 30 dni v mescu znese dobrih 3,2TB.

Če recimo bolj realno povprečimo na 4h/dan, znese to se vedno 540GB/mesec.

In recimo da so v bajti več kot ena televizja, pa se kaksni windows in telefonski updejti, pa recimo download kaksnega 4k bluraya, pa updejt in download steam/ps/xbox iger pa se kaksn sync v cloud in tera podatkov ali več ni prakticno nič na mesec.

Če si pa taksen tip, da ti edina poraba podatkov predstavlja snofanje po telefonu na facebookih, tiktokih in instagramih in si ne lastis pcjov in konzol, potem pa verjamem da ti par giga na dan znese. Ampak ni treba to posplosevat na celotno populacijo.
#brezpodpisa

Kebo ::

A1 pravi, da je 2,4gb na uro. Lahko pa zmanjšaš na 0,44 ali 1,55 če rad gledaš kocke.

SambaShare ::

hojnikb je izjavil:

misek je izjavil:

Kebo je izjavil:

Jaz sem mami preko hotspota uštimal xploretv in samo s Tvjem skuri 200gb na mesec.
Tako na hitro bi rekel, da si malce pretiraval :) Znaš tvojo izjavo podkrepiti morda s kakšnim matematičnim izračunom? Koliko sploh znaša en TV stream? In je TV prižgan 24 ur na dan?

10Mbit (kar je cisto realn bitrejt za 1080p stream) 24/7, 30 dni v mescu znese dobrih 3,2TB.

Če recimo bolj realno povprečimo na 4h/dan, znese to se vedno 540GB/mesec.

In recimo da so v bajti več kot ena televizja, pa se kaksni windows in telefonski updejti, pa recimo download kaksnega 4k bluraya, pa updejt in download steam/ps/xbox iger pa se kaksn sync v cloud in tera podatkov ali več ni prakticno nič na mesec.

Če si pa taksen tip, da ti edina poraba podatkov predstavlja snofanje po telefonu na facebookih, tiktokih in instagramih in si ne lastis pcjov in konzol, potem pa verjamem da ti par giga na dan znese. Ampak ni treba to posplosevat na celotno populacijo.

Netflix 4k, pa si hitro na 15-20Mbs. Tistih 20GB presežeš čez vikend brez problema, itak če so v hiši otroci lavfa "v ozadju" neprestano.

Kebo je izjavil:

A1 pravi, da je 2,4gb na uro. Lahko pa zmanjšaš na 0,44 ali 1,55 če rad gledaš kocke.

A1 ima prek LTE tako shit sliko, da raje gledam statiko. Brez heca, kvalitete slike (tv programov) preko brezžičnega paketa je dealbreaker.

Zgodovina sprememb…

Lightning5 ::

misek je izjavil:

Kebo je izjavil:

Za primerjavo. Doma imamo 2 EON TV in je povprečna poraba cca. 38 GB na dan. Pa mene, kot včasih največjega porabnika interneta, ni več veliko v hiši. 1 TB je res realna poraba, če vštejemo TV.

Se mu pa zdi, da je to super ponudba. Končno smo dobili nek poceni pakete z neomejenih prenosom podatkov. V Avstriji mamo že nekaj časa Hot in Bob za 20 € (ampak zelo omejeno hitrostjo). Verjetno po tole super za kakšen vikend. Za hišni modem pa bo treba poseči po dražjih paketih.

w4nkst4 ::

ma kdo re:do? kako je s podatki?

Tilen ::

Jaz imam. Kaj te zanima?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Yellow ::

Koda za znižanje naročnine na 8EUR za eno leto: OSEMZATE
https://zate.redo.si/osem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Yellow ()

Pithlit ::

A smo že pogruntal kaj se zgodi če parkrat na mesec kak špil za konzolo dol potegnemo? Torej tistih 40-100gb? Gre al gremo na 5mbps po taprvih 10gb?
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Gre na polno. Vsaj 300GB. Ne bi pa zdaj testiral še trikrat toliko. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Pithlit ::

Ni treba. Špili še niso tolk veliki.
Life is as complicated as we make it...

ZaVa ::

Yellow je izjavil:

Koda za znižanje naročnine na 8EUR za eno leto: OSEMZATE
https://zate.redo.si/osem

Hvala, deluje! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaVa ()

thinkdaddy ::

Koda za 1. mesec brezplačne naročnine ob registraciji: NDSVN

Ajnstajn` ::

Kako je s temi kodami trenutno, katere so še veljavne?
OSEMZATE ne deluje več?
škoda da se tega ne da preveriti pri supportu, preden se registrirš.
//

Vedran ::

eSIM pri re:do se dobi po mail-u?
Potem jo natisneš in skreniraš s telefonom?
To pomeni, da ves čas na telefonu moraš imeti ali WiFi inernet ali staro SIM kartico s prenosom podatkov?
Saj aktivacija eSIM baje zahteva WiFi povezavo ali prenos podatkov prek druge SIM kartice!?
Mogoče je kdo že šel skozi postopek?

ombre ::

Vse narediš v aplikaciji. Aktiviraš eSIM in to. Ne spomnim se da bi karkoli skeniral. Sam sem imel dual SIM brez Wifi in mi je delovalo. Potrebuješ pa neko povezavo na net ja.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Vedran je izjavil:

eSIM pri re:do se dobi po mail-u?
Potem jo natisneš in skreniraš s telefonom?
To pomeni, da ves čas na telefonu moraš imeti ali WiFi inernet ali staro SIM kartico s prenosom podatkov?
Saj aktivacija eSIM baje zahteva WiFi povezavo ali prenos podatkov prek druge SIM kartice!?
Mogoče je kdo že šel skozi postopek?

Vse rešiš v aplikaciji in z wifi povezavo ali DATA, če bi imel dve kartici.

Y5FHQ - member get member 1 mesec brezplačno

Ali

FREETRI - za preverit, če še velja. 3 mesece brezplačno.

Zgodovina sprememb…

PINki ::

Fajn je ta Re:do, sem si s kodami napumpal 8 mesecev zastonj naročnine in še potem eno leto naročnine za 8€ namesto 15€... isto sem naredil pri ženi. Pri njej je pa še ta plus, da ji je crknil sim slot pa ni zelela menjati telefona pa smo kar na e-sim prešaltali, vse zastonj.

Lonsarg ::

Hja, za 15EUR bi sicer pricakoval se kaj vec. Recimo avtomatsko aktivacijo 10EUR/GB v tujini v vec drzavah brez da pazis katerega operaterja izberes ali kaj podobnega. To bi bila res dodana vrednost da nimas zafrkancije v tujini.

Do takrat pa ostajam na konkurenci za 8-10EUR, ker samo podpora eSIM pa nekako ni dodatnih 5EUR vredna, pa scasoma jo bodo tudi vsi ostali dodali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

starfotr ::

Jaz zaenkrat ne vidim neke prednosti v esimu. Kot vse nove tehnologije, je bolj zamudno, bolj štorasto in nobene dodane vrednosti. Samo operaterji in proizvajalci so si znižali stroške.

Lonsarg ::

Sama tehnologija je super. Par minut klikanja proti vecurnen fizicnemu insertiranju in fizicnemu nakupu, po moznosti preko poste da traja celo vec dni.

eSIM mi je omogocal da sem si v par minutah iz Slovenije aktiviral paket za Ameriko predno sem sploh imel dan odhoda v Ameriko.

Je pa ta prednost res precej manjsa za pakete v domaci dezeli, ker to pac menjas na vec let ali na desetletje.

s1ck ::

PINki je izjavil:

Fajn je ta Re:do, sem si s kodami napumpal 8 mesecev zastonj naročnine in še potem eno leto naročnine za 8€ namesto 15€... isto sem naredil pri ženi. Pri njej je pa še ta plus, da ji je crknil sim slot pa ni zelela menjati telefona pa smo kar na e-sim prešaltali, vse zastonj.

Katere kode si vse koristil, da ti je to uspelo?

Nekatere vec niso veljavne pa ne spomnim se vseh:

FREETRI
OSEMZATE
FEJMICI
KLARA
KATJA

za prvo kodo ob registraciji je najbolje uporabiti od nekoga "invite kodo"... ce jo kdo rabi naj pise na zs.

zee ::

Res škoda, ker si tega ne morem ufurati na tuji iTunes trgovini, ker aplikacije ni tam.

Živim v tujini in bi rade volje plačal tistih nekaj fičnikov za slovensko številko.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Vpn?
Za kaj pa ti prav pride slo stevilka?

S kodo"SLOTECH" do znižane naročnine 10 EUR na mesec. Vse neomejeno, brez vezave. :)

Zadnja večja posodobitev aplikacije prinaša enostavnejšo registracijo in prijavo z Google, Apple in Facebook računi.

Je že kdo probal?

Zgodovina sprememb…

vinkop ::

brez vezave, 10€ vseskozi, vse neomejeno ??? prelepo se sliši ?

Aktiviraj in uživaj. 8-)

49106 ::

vinkop je izjavil:

6 mesecev, saj ti piše.

vinkop ::

49106 je izjavil:

vinkop je izjavil:

6 mesecev, saj ti piše.

aha, se mi je zdelo, da je nekje caka...drugače oa ja, 1x v prihodnisti bom sigurno testiral tudi re:do....

w4nkst4 ::

trenutne kode:
ob registraciji:TYM39
potem: TRIXGH,SLOTECH

Presky ::

Hot, še vedno raztura. Za male pare, brez naročnine, dobiš največ.
BIOHAZARD 4

MPM ::

Če imam do junija aktivno kodo OSEMZATE, jo SLOTECH povozi ali se le ta nadaljuje po preteku OSEMZATE?

s1ck ::

Nadaljuje se, kode se sestevajo

TelemachSLO ::

Moja koda: DYCVA

LP

S kodo "BOOPET" vse neomejeno za 5 EUR za eno leto brez vezave. :D

Za nove uporabnike si pozabil omeniti.

PINki je izjavil:

Za nove uporabnike si pozabil omeniti.

Drži!

GrimReaper3 ::

mr_chai je izjavil:

A lahko nehate s temi nekmi novimi fejk ponudniki. Eden in edini je Telekom in pika. Če hočeš dober signal posod in dober net, pol izbereš Telekom.

Pa res, v Radovljici dela Telekom precej hitreje od HoT (A1). Me je ta tvoj post prepričal da sem šel na Petrol po 2EUR SIM kartico. Znotraj dela okoli 10x hitreje, zunaj okoli 4x hitreje od A1.
Konkretne številke:
Telekom: znotraj 52,0/4,18 Mbps, zunaj 90,1/21,7 Mbps
HoT: znotraj 5,88/0,36 Mbps, zunaj 21,6/6,34 Mbps

5G tudi na Telekom ne dela. V Naklem samo zunaj, Kranj verjetno OK, Domžale tudi, LJ sploh ni problem. Ampak jaz sem 99% časa v Radovljici, tako da brezveze sploh imeti 5G telefon kateri so zdaj že gromozanski, Poco C75 6.88" in Samsung A14 6.6" sta cegla na kvadrat. Imam raje normalno velike telefone kot so S10e, iPhone SE in Zenfone 8, 9 in 10.
Prej so imeli verjetno itak drage in glupe pakete (še iščem po netu kakšna žalost je bila 2020-2023), ampak od letos aprila so pa top. Tisti na naročnino 20-30EUR, enako oderuška sta Telemach in A1, so pa kar neki, pač za tiste s plačami 2000EUR+.

Jaz osebno rabim drugače ravno okoli 35GB na mesec, HoT GIGA mini je pa samo 30GB. In sem moral že 2x letos dokupiti 5GB za 5EUR, potem pa sploh nisem rabil ali pa samo malenkost. Res ravno na meji je.

Ampak v službi imamo pa A1 oddajnik, tam pa Telekom ne dela najbolje. Tako da ni enoznačnega odgovora kateri je boljši. No seveda je bolj pomembna pokritost in hitrost povsod drugje po SLO, to pa kaže da je Telekom najboljši.

Zgodovina sprememb…

Yellow ::

Kode za nove uporabnike, zbereš lahko sam eno (ni združjiv):
SESTPISKOTOV - 6 mescov je naročnina 6 €
DEVETMEDENJAKOV - 9 mescov je naročnina 9 €

Lightning5 ::

Kako zgleda ta 20GB/dan soft limit?
Se internet upočasni? Na koliko?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava mobilnega operatarja

Oddelek: Loža
382311 (675) 2dark
»

Se splača zamenjati klasično sim kartico za eSim?

Oddelek: Mobilne tehnologije
274660 (1363) blackRa
»

T-2 bo podražil pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
659684 (4715) svecka
»

Qualcomm: zbogom eSIM, prihaja iSIM

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
135488 (3064) ZigaZiga

re:do novi mobili operater (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11121967 (12032) Yellow

Več podobnih tem