» »

Menjava mostu in ležaj

Menjava mostu in ležaj

LordTado ::

Lp
Ali se pri menjavi zadnjega mostu lahko poškoduje ležaj kolesa?
Glede na to,da se polosi vzamejo v celoti dol in se ne razstavljajo?

Lp

novak-t ::

Zadaj imaš polos? se pravi imaš zadaj pogon oz. 4x4? če ja, imaš res polos in načeloma se ne poškoduje ležaj. Če pa se, si pa lahko hvaležen, ker verjetno bi slej ko prej zaključil kariero. Če nimaš zadaj pogona, potem nimaš polosi, ampak štuc, ki je fiksen na mostu. Iz tega je potrebno izbiti pesto kolesa v katerem je ležaj. Pri tem se zelo rad poškoduje ležaj, predvsem stari ležaji. Če pa se ne poškoduje, pa je pametno v vsakem primeru menjati ležaj. Ležaja te prideta max 100 eur, pa vse imaš že razdrto. Ker ko je enkrat sestavljeno, lahko kmalu ležaji popustijo, pa bo treba še enkrat razdirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: novak-t ()

LordTado ::

MB 204 je avto in je zanimivo,da je ležaj začel tulit po menjavi mostu...
Ko sem se pogovatjal z mehaniki so rekli da se ležaj ne razdira, ampak se diferencial in obe polosovini vzameta dol v kompletu.
Mogoče je naključje...

novak-t ::

Potem nebi smelo to vplivati na ležaj, gre enostavno polos iz njega ven, se ležaj nič ne razdira. Sta pa dve možnosti: Ali je mehanik kej mešetaril in ponesreči poškodoval ležaj ali pa je bil ležaj že slab, pa se je zaradi premikov hitreje oglasil. Načeloma je moral res neumnosti delat mehanik, če ga je uničil, tako da mi je bolj verjetna druga razlaga. Sam nebi ravno zapenjal za to.

TheBlueOne ::

Sem imel enega od teh MB pred leti in se spomnem, da mi je mehanik omenjal, da je na samem lezaju nekaj posebnega. V smislu, da je normalno, da ima nekoliko zraka. So tu in tam opozorili na tehnicnem ampak je ves cas ostalo enako (ca 150.000km). Si mislim, da menjava ni zelo enostavna in nekje v spominu imam, da ga lahko deloma pritegnes.

Kako ves, da ti ne tuli dif?

Ce si blizu Celja skoci do Martina Sibala, praviloma zelo dobro pozna te cake za MB in ni drag. Mi pa ni on omenjal kar imam v spominu glede lezaja.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanič kolesni ležaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5015862 (10599) 2dark
»

Rahlo tresenje avta med 70-80km/h (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6817813 (12887) Wonailabs
»

Čuden zvok prenosnika po čiščenju

Oddelek: Pomoč in nasveti
10966 (633) solatko
»

Glasen kolesni ležaj Renault

Oddelek: Loža
134757 (4486) MTB
»

Astra- zamenjava sklopke, par vprašanj...

Oddelek: Loža
134288 (4138) Valvoline

Več podobnih tem