» »

Čuden zvok prenosnika po čiščenju

Čuden zvok prenosnika po čiščenju

MorsUltima ::

Odprl sem prenosnik, spucal ventilatorje in reže in dal vse skupaj nazaj. Prižgem, dela normalno a ko pride v namizje začne čudno brneti. Zdi se mi da zvok prihaja od ventilatorja. Spet odprem pregledam ventilator in ga znova namestim a je rezultat isti..Preden sem ga sčistil tega ni bilo, me pa spominja na prejšnji ventilator ki se je začel najprej tk malo oglašat pozneje pa je že prav tulil. Sam ta ventilator še 1 leto ni star tak da ne vem.. A se da mogoče izkolpit ventilator da bi se prepričal če je res ta vzrok? Disk je vredu, tud na health monitor kaže da je ok

gddr85 ::

kako si pa ventilator spucal?

MorsUltima ::

ventilator ni bil tako umazan in sem le parkrat pihnil

Brane22 ::

Lahko da nisi prav postavil vent in lopatice kje prav malenkostno zadevajo. Mogoče si kje kaj dal skupaj v napačnem zaporedju ali kje pozabil podložko ali uporabil napačen distančnik.

Lahko pa da je vent izrabljen ( ležaji) in sedaj poplesava v svojem ležaju. Ali pa se je olje strdilo ali pa ga je zmanjkalo.

Če imaš dostop do ležaja, lahko daš čezenj malo masti za mazanje, čez pa kapneš kapljo olja, nato pa pustiš vent delat uro ali dve, da se olje vpije v mast in zažre v ležaj.

Pri dosti poceni ventih lahko vidiš,d a so dali čez kar samolepilno nalepko in kjer olje sčasoma pobiralim z nalepke in ga nosi v ležaj. Tam je najbolje stvar pokriti z malo staniola, preden daš naleko čez, ali pa kar staniol zalimaš s termostickom ( pištola na plastične topljive palčke).

Vsekakor bo ta rešitev za nekaj časa, ampak saj tudi prenosniki niso večni...

MorsUltima ::

Hvala Brane22 za nasvete, danes spet prižgem, a tokrat deluje normalno.Bomo videli kako bo v prihodnje

MIHAc27 ::

Pri delu z ventilatorjem je potrebno vedno ventilator blokirati, ko se piha. Drugače se ga lahko poškoduje in potem brni.

GupeM ::

Tudi jaz bi rekel, da je bilo preveč da si parkrat pihnil. V ventilator ni treba dosti pihniti in se že vrti z veliko hitrostjo, kar pa lahko povzroči poškodbe na njem. Predvsem ležaj je občutljiv. Kadar spihuješ, ventilatorje blokiraj. Samo zatakni noter neko palčko, če pa imaš dovolj prostora, pa lahko tudi s prstom blokiraš vrtenje.

technolog ::

Jaz sem pucal laptop z kompresorjem in nisem preprečil vrtenja z zobotrebcem. Žal imam isti problem kot ti. Verjetno se je poškodoval ležaj.

Rešil sem ga tako, da sem nastavil, da se ventilator do temperature 60 stopinj sploh ne prižge. Sedaj je ventilator skoraj ves čas ugasnjen, vklopi se samo na vsake 10 minut.

Zgodovina sprememb…

737 ::

Spajkani spoji niso navdušeni nad periodičnim segrevanjem in ohlajanjem. Izbiraš lahko med novim ventilatorjem za 30 eur, ali reballom kakšnega BGA čipa za 80 eur po določenem času, ko bodo zaradi utrujenosti materiala popustili loti. Plus seveda nov ventilator.

technolog ::

Bi naročil nov ventilator, ampak se mi ne da spet razdirat laptopa, ker ga je treba čisto do matične plošče + se še enkrat hecat s termalno pasto.

Pa saj 60 stopinj ni ful visoko.

solatko ::

Po vsej verjetnosti si narobe postavil kabelček za ventilator in ti lopatice drgnejo po njem. Sedaj, ko je nehalo, je ventilator verjetno kabelček odrinil in bo dobro do kakšnega bolj trdega premika prenosnika.

V nobenem primeru to ni dobro, saj ti lahko lopatice, kabel pretrgajo ali zafeclajo in ventilator ne bo več deloval.

Sicer pa je temperatura 60 stopinj varljiva, saj ventilator hladi tudi komponente, ki niso na senzorju in so lahko še bolj vroče, kot merjeno območje. Proizvajalec to preračuna pred oddajo v sestavo. Omejevanje ventilatorja ni prav pametna rešitev.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
466973 (3696) radmannsdorf
»

čiščenje računalnika z zrakom (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5211624 (10210) Napajalc
»

Vzdrževanje ventilatorjev v PC-ju

Oddelek: Pomoč in nasveti
92855 (2817) solatko
»

utisanje ventilatorjev?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111390 (1068) Smrkc
»

Ventilatorju se je strgalo

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191426 (1107) Neo32

Več podobnih tem