» »

Telemach internet - občasne težave

Telemach internet - občasne težave

worteleven ::

Naj najprej povem, da nisem nikakršen strokovnjak, zato se že vnaprej opravičujem za kakšno morebitno izrečeno neumnost. Skratka, doma imam Telemachov internet (kabelski), najvišji paket EON 1000/100. Sprva sem imel težave ker so naprave konstantno izgubljale povezavo z wifijem, hitrost je bila počasna, pokritost pa slaba, zato sem investiral v nakup dveh routerjev. Modem/router Ubee EVW32C so pri Telemachu postavili v Bridge način, da sem lahko gor priklopil router Asus RT-AX86U. Na ta router je priklopljen dodatni router Asus RT-AX68U, ki služi kot AP. Od takrat naprej je povezava hitra, pri napravah pa nisem opazil, da bi kar naenkrat izgubile wifi signal.

Kakorkoli, pogosto opazim, da med gledanjem netflixa/hbo-ja se film "buffera" ali pa izgubi kvaliteto, na mobitelu pa določenih vsebin (reddit/instagram) včasih ne odpre, dokler ne ugasnem wifija. Nato se normalno vsebina naloži preko mobilnih podatkov.

Spodaj prilagam sliko PingPlotterja, ki je dve uri laufal na računalniku priklopljenem na internet s kablom (na prenosniku še nisem uspel stestirat).

Zanima me, ali so priloženi rezultati normalni? Kaj bi lahko bila krivda za težave opisane zgoraj? Kot sem bral pri nekaterih ostalih postih, so imeli ljudje precej manjši ping na drugem hopu.

Opkow ::

Ugibam.
Imaš pri povezavi z WiFijem na 2,4 GHz v uporabi tudi BT slušalke ali zvočnike?
WiFi 2,4 GHz in BT sta zelo blizu na frekvenci in se motita. Posledično pade prenos podatkov.
Uporabljaj 5 GHz, če imaš možnost.

Nikonja ::

ko ti prekine povezavo a si povezan na ruter ali na ap, ali se obesi veza na obeh naenkrat?
Pa še ta drugi ruter si postavil kot mesh ali samo navaden ap?

Opkow je izjavil:

Ugibam.
Imaš pri povezavi z WiFijem na 2,4 GHz v uporabi tudi BT slušalke ali zvočnike?
WiFi 2,4 GHz in BT sta zelo blizu na frekvenci in se motita. Posledično pade prenos podatkov.
Uporabljaj 5 GHz, če imaš možnost.

V bistvu 2,4GHz niti ne uporabljam. Na vseh svojih napravah nimam niti gesla shranjenega za 2,4GHz, tako da so vse naprave konstantno povezane samo na 5GHz.

Nikonja je izjavil:

ko ti prekine povezavo a si povezan na ruter ali na ap, ali se obesi veza na obeh naenkrat?
Pa še ta drugi ruter si postavil kot mesh ali samo navaden ap?

V 90% primerov sem povezan na router, le redko na AP. Postavljen je sicer kot “mesh” v Asusovem interfaceu, ampak je backhauled z ethernet kablom.

Zgodovina sprememb…

Han ::

Testiraj brez mesha in posodobi oba na zadnji firmware.

Han je izjavil:

Testiraj brez mesha in posodobi oba na zadnji firmware.

A je dovolj da samo v Router interfacu mesh “disablam”?
Pa se nekaj, a ne bi bil visok ping ze pri prvem hopu, ce bi bil problem z lokalno mrezo?

EDIT: test je bil narejen na PC-ju povezanim s kablom? A ima tukaj mesh vseeno kaksno vlogo

Zgodovina sprememb…

Tako, sem AP fizično odklopil in ponovil test s pingplotterjem. Dejansko dobivam povprečen rezultat precej podoben, danes mi je celo Max ping na drugem hopu nabilo celo do 100.

Iskreno ne vem niti kje se lotiti reševanja težav. Ne vem niti ali je težava na strani internetnega ponudnika, ali na mojem lokalnem omrežju. Kakršnekoli dodatne ideje/nasveti bi bili več kot dobrodošli.

Pinplotter 2

Pinplotter 2

Prilagam še sliko zadnjega pinganja.

LuJoo ::

Prilepi screenshot z signali od modema, da vidimo najprej, ce je tezava v dovodu. Ce neves kako mi poslji serijsko modema bom preveril ?

Sem ti poslal na ZS. če ni to to, mi sporoči in ti pošljem serijsko

beta1 ::

Asus routerja popolnoma resetiraj. Pri ponovni konfiguraciji, popolnoma izklopi Qos in bandwith monitor. 90procent da imaš s tem probleme.
Huawei LTE CPE master.

Oboje imam deaktivirano že odkar sem konfiguriral router

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4128 129 130 131 )

Oddelek: Kaj kupiti
65111278586 (5959) damirj79
»

Kako pravilno urediti domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
495793 (4142) tiborrr
»

Nadgradnja wifi: mesh ali zmogljivejši router (strani: 1 2 )

626393 (5335) Lonsarg
»

WIFI - extender vs. AP vs. mesh

275613 (4708) link_up
»

Boljši router ali mesh wifi

Oddelek: Pomoč in nasveti
285300 (4483) m0LN4r

Več podobnih tem