» »

Kateri program za dvd v dvix...

Kateri program za dvd v dvix...

YiMMi ::

Kateri program je najboljsi in najbolj stabilen...Sem gledo malo http://www.digital-digest.com/



Pa sem si nekaj dol potegno ..zaj pa al ne dela vredu al ni pravi al pa ga neznam uporabljat...

Katere programe uporabljate vi?8-O

AJA v tem sem se cist zelen..pa me zanima!.Na DVD-ju je 8

*vob datotek...kaj je to vedno tak al ma vsak drugace..al kak je to...?:\:\
ker sem uporabljo progy Vob2avi...pa ne dela...Aja pa se to kolk je povprecen cas za izdelavo enega dvixa...
MAM 800Mhz
128RAM
30 giga.....
itd...
  • spremenil: YiMMi ()

matevzm ::

Na doom9.org imajo lepe vodnike, samo je precej tudi tematik, ki niso cisto za zacetnike.
Za zacetnike je vejetno najboljsi Flask, ker dela vse. SmartRipper in Flask je vse, kar rabis za film.
Je pa tudi kvaliteta bolj tako.
Verjetno bo najboljsa resitev FairUse, takoj ko bo v njem zvok. Trenutno je super preprost in dober za sliko, zvok je pa potrebno narediti pes, kar pa vecini zacetnikov ni lahko. Drugace pa je to vejetno najboljsi nacin z izjemo SBCja, ki pa je rahlo kompliciran.
Vob datotek je lahko razlicno stevilo. vsaka je dolga priblizno 1G. DVD ima lahko do 8+G.
DivX traja pa od ene 6 ur za kratek film, pa do 30+ v FairUsu.

zile ::

matevzm: vidm da si na tekočem s temi progiji, pa bi te prosu če veš kako pridt do dobrih nastavitev v SBC progiju. (zakon program btw).
thx

matevzm ::

VirtualDub je cisto v redu za pretvorbo.

matevzm ::

No, super. Zgornji odgovor bi moral priti v drug thread. Precej dolg odgovor semle pa mi je board zavrnil, ces da neregistriran uporabnik nima kaj pisati. Iz zraven napisa je gumb 'Odjavi me' ?? A bi kdo to popravil, sedaj je pa ze kar nekaj mesecev..
Anyhow, na kratko: kompresijo imam na 3-8 za max gibanje, drugace manj. Drugace imam Doom9 pri profile, sedaj je on naredil ze drugacnega, brez HiMo. Od originalnega sem povecal payback na 55, min bitrate imam na 350. Sem delal 1CD 1:30 (a slab transfer) film na ta nacin, pa je bilo dobro. Drugace pa delam vecinoma 2CDja (sedaj MicroDVD podpira 3 CDje, CDji so pa napol zasotnj.. tako da bom nekatere filme dal kar na 3 z DDjem, pa da jih ne ripam vec). Na 2 CDjih s SBCjem pa na TVju po moje nihce vec ne loci DVDja in DIvXa. Na 1600x1200 na racunalniku da. Izjema morda kaksni filmi (moram poskusiti Saving Private Ryan, ta je sneman z roke, zrnat, precej detajlov - zice itd, tako da je hud za kompresijo).

Matty ::

matevzm... nekaj me zanima glede virtualdub-a. Program ima moznost krajsanja filmov (kakor sem razbral). Zadnjic sem potegnil dol en Divx, ki pa je 4mb prevelik za 700Mb CD (mi ni hotel zapect z CDRwin, ki podpira overburning). Film bi malo skrajsal, to sem v Vdubu tudi naredil, potem sem pa hotel posneti film. In je za cirka 30 sekund porabil 350 Mb, ko sem prekinil 8-O. Program je ocitno odkompresiral Divx (heh, uncompressed file)... Kako lahko naredim da ga posname kot Divx, oz. verjetno moram nekje najprej zagnati da mi "predela" izbrisane frejme... in potem posneti v Divx formatu.

hot-stuff ::

hehe Matty ti bom pa jaz mal pomagal: Če ne drugega pa film dej na dva dela (2 cd ja)z programom avichop ozirom če hočeš imeti res na enem cd ju z istim programom odreži ene 10 mb filma.

js ::

a mi lahk kdo pove kje se dobi SBC

Matty ::

Ok... narejeno z Virtual Dub (je blo treba tm odkljukat file direct file streaming ... oz. nekaj podobnega..)

cyber ::

hi matty.
za snemanje uporabi NERO BURNING ROOM in snemaj v iso načinu.pa boš cd brez problema zapekel...tud če bo 720 mb.....
in film se ti ne bo nič kaj zarad tega skrajšal...poskus .......boš videl da imam prav saj sem jih že sam velik na tak način zapekel.....sam uporab nero burning room ...ker je najboljš program za peko cdejev

Matty ::

cyber... ce je datoteka prevelika je prevelika in niti NERO ne pomaga... Zadeva o kateri ti govoris je "overburning" in jo podpirajo tudi drugi programi, npr. CDRwin... Odvisno je tudi kaksne CDje uporabljas... (pri CDRwin ne smes upostevat opozorila da je premal placa na CDju)

Drugace pa bi tisti DivX lahko verjetno lahko zapekel tako z Nerotom ali CDRwinom... Samo nisem hotel unicit enga CDja, ce ta ne bi bil sposoben prenesti overburninga... (heh, sej ni velik strosek, samo mam samo se 2 80 minutna CDja)... Tko da sem ga raje skrajsal (20 sekund odjavne spice je zadostvovalo), in ga zapekel z WinOnCD...

cyber ::

ja vidim da se ne spoznaš kaj dosti na snemanje cdejev.....jaz vedno snema na 700mb cdeje pa so datoteke velike po 715mb al pa tud sem .že posnel 720 mb cd.brez napake in to z 8x hitrostjo .pa še nisem nobenga uničil.pa ti vse eno povem da je nero za te stvari zakon.......sam moreš snemat v ISO STANDARD KER CD V BISTVU FINILIZIRAŠ.SAJ TE TO VEDNO VPRAŠA NA ZAČETKU KO TI SPOROČI...DA JE CD MEDIJ PR EMAL... izgube ni nobene ...........probaj pa boš videl.....in ti ne bo treba krajšat več filmov....kar se pa tiče win on cd pa ne seže nerotu niti do kolen...toliko za razumevanje....

matevzm ::

Da VirtualDub ne rekompresira, moras dati Video na Direct Stream Copy. Audio je na to nastavljen ze po defaultu.
Za overburning je res najboljsi Nero. Odvisno od pekaca in CDja nekje nekaj mega ni problematicno, jaz sem maksimalno napekel 721MB.
SBC se dobi na doom9 (Nandub se imenuje zadeva).

Matty ::

cyber... ne bluzi...

prav je rekel matevzm... odvisno od pekaca in od CDjev... Sam imam CDr malo vec kot dve leti in pol (cirka 300 zapecenih CDjev - vec ali manj muzka, pac nisem pirat glede kolicine) tako da vem natancno kaj in koliko lahko gor zapecem! Vem tudi, da mi preko 710 Mb na 80 minutne CDje, ki jih imam, z overburningom NE GRE (preverjeno z Nerotom in CDrwin), na 74 minutne pa z overburningom samo 658 Mb - spet zelo odvisno od znamke. Mogoce, ce bi mel drugo znamko CDjev. Definitivno pa bi to slo, ce bi zamenjal HARDWARE (kar ne namerevam, ker mi ta sluzi ok.. sam cakat je treba, 2x hitrost).

Ti, ki se tako zelo spoznas...mi povej, npr. naredis film in ima 740 Mb... kako bos to posnel na CD?Meja "overburninga" je pri 700Mb okol 20-25 Mb. Ja valjda, ti bos kr peku in peku...

In kadar snemam film (oz. datoteko) na CD, raje odrezem tistih par Mb odjavnih spic (ta film je itak mel ze delno odrezano spico) in potem posnamem brez overburninga pri moji max. hitrosti 2x.

Glede Nerota, CDRwin, WinOnCD... Kolko ljudi, tolko cudi... Hardware je tud mal izbircen, in moj najbolje dela z WinOnCd... (s tem da mi je Nero tud kul, sam ga ne preferiram)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje 900MB CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
51044 (942) Bug
»

Smartbuy 90+ min (800+MB) CDji.... ha ha

Oddelek: Kaj kupiti
171890 (1393) Ashrack
»

KAJ MENITE - ZA PEČENJE cd-JEV

Oddelek: Programska oprema
141921 (1524) Paramedic
»

Datoteka večja od 702Mb

Oddelek: Pomoč in nasveti
211992 (1705) Mr.B
»

S kom pecete audio cd-je?

Oddelek: Programska oprema
272166 (1763) celica

Več podobnih tem