» »

PC - screen freezing med igranjem iger

PC - screen freezing med igranjem iger

realize ::

Pozdravljeni,

med igranjem iger mi zadnje mesece računalnik šteka ali kar zmrzne in dogaja se čedalje bolj pogosto. Večino časa moram zaradi tega PC ponovno zagnati. Malo sem sumil na SSD disk - imam WD Green 1TB 2.5". Naredil sem, kar se je dalo glede disk optimizacije in tudi health check z WD-jevim programom. Program mi zatrdi, da je health diska še vedno na 95%. Moj drugi sum pa je procesor, vendar ne vem, kako bi potrdil ali ovrgel eno ali drugo. Pri roki nimam še enega SSD diska, da bi testiral z novim in z novo windows instalacijo.
Se da morda učinkovito ugotoviti za kaj gre? Morda obstaja kakšen dober general health check program za PC?

Hvala.

Han ::

V prvi fazi poskrbi za posodobljen bios in šoferje (grafika, plata). V drugi preveri temperature (CPU, GPU, plata), v tretji testiraj spomin (memtest86), v četrti testiraj z drugim primernim napajalnikom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

val46 ::

Če ti zmrzuje računalnik le med igranjem iger, bi jaz najprej sumil grafično...temperature nje ali morda slabi(zastareli) driverji. Prvo to dvoje preveri. Kot naslednje bi pa sumil RAM. AMpak to je sam moje mnenje, ni nujno da pri tebi velja.

MIHAc27 ::

Jup, meni se je grafična pregrevala. Po menjavi dela spet PC kot urca. Jaz bi to kot prvo probal zamenjat z drugo in testirat, sploh če drugače PC dela ok.

Gagatronix ::

Spremljaj disk activity ledico med igranjem. Jaz sem podobno dozivljal ko mi je disk crkoval.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ugašanje računalnika ob igranju iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595144 (2364) neosonic
»

Windows: po desetki vendarle enajstica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10732352 (23578) MrStein
»

Kakšen napajalnik izbrati

Oddelek: Kaj kupiti
293159 (2855) dolenc
»

Računalnik star 5 dni a vseeno šteka. (strani: 1 2 )

789492 (7686) Berni_01
»

Ugašanje računalnika med igranjem

353629 (2696) Bostjan99

Več podobnih tem