» »

Kako radar na tripodu meri,a posname sliko

Kako radar na tripodu meri,a posname sliko

alese ::

ali kdo ve, kako tile radarji, ki jih redarji postavijo na noge, na tripod in pustijo ob cseti. to, ko gre avto mimo in recimo prekorači hitrost, a to si un tip napiše na liste, ker avto je šel prehitro, ali se ustvari kaka slika dokazno gradivo. namreč jaz vozim počasi in zaradi tega me v omejitvah hitrosti, recimo naselje, budale vedno prehitevajo in zdej ali je možno, da radar izmeri njega, meni bodo pa napisali, da sem šel pa jaz prehitro.

m0LN4r ::

Te stvari so kr natancne. Lahko meri tudi vec kot eno vozilo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

starfotr ::

Redarji morajo uporabljati tripod, ker nimajo dovolj policajske šole. Policaji lahko merijo z roke.

Pač neka birokracija, da niso preveč izenačeni.

Njim je v interesu dobiti čim več denarja. Šele nato jim je v interesu polovit kršitelje in umirit promet.

Napake se lahko zgodijo. Vendar dvomim, da bi želeli načrtno kaznovat nedolžne ljudi.

m0LN4r je izjavil:

Te stvari so kr natancne. Lahko meri tudi vec kot eno vozilo.
kolikor vem tile tripodi ne, nisem pa siguren. ali naredijo sliko ali ne, menda da je slika obvezna. sprašujem.

starfotr ::

Seveda mora biti nek dokaz. In normalno je, da imajo vsi taki radarji tudi sliko.

GupeM ::

Vsi avtomatski radarji naredijo sliko. Če sta na sliki dva avtomobila, je pa od radarja odvisno, kaj se zgodi. Če je radar zmožen meriti dva avtomobila hkrati, dobi kazen prehiter. Če radar tega ni zmožen, je meritev neveljavna oz noben ne dobi kazni, ker ne morejo vedeti kdo je bil prehiter.

To, da redarji uporabljajo tripode, ker ne smejo merit iz roke, je pa samo na pol res. Radarja za samodejno merjenje in merjenje z roke sta različna. Eden je laserski in te lahko izmeri tudi več kot kilometer daleč.

Samodejni pa oddaja radijske valove in glede na odboj računa hitrost. Dela pa samo do nekaj 10 m daleč. Ti naredijo tudi sliko, pri prvih je pa policaj kot uradna oseba tisti, ki govori resnico.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

hvala za odgovore. se pravi konkretno, ko je mene prehiteval avto in četudi bi bil radar ki lahko meri dva hkrati, je potem logično, da četudi bi s eradar zmotil, ne more meni napisati višjo hitrost kot itstemu, ki me je prehoteval. in drugo vprašanje, ali je možno da prehitri voznik že gre ven iz vidnega polja fotoaparata, predno ta naredi sliko.

GupeM ::

alese je izjavil:

hvala za odgovore. se pravi konkretno, ko je mene prehiteval avto in četudi bi bil radar ki lahko meri dva hkrati, je potem logično, da četudi bi s eradar zmotil, ne more meni napisati višjo hitrost kot itstemu, ki me je prehoteval. in drugo vprašanje, ali je možno da prehitri voznik že gre ven iz vidnega polja fotoaparata, predno ta naredi sliko.

Je možno. Ampak bi bilo treba izredno, izredno hitro. Verjetno preko tega, kar zmore tvoj avto. Pa verjetno je odvisno od vremenskih pogojev, svetlobe, ...

link_up ::

saj enako velja na avtocestah...
In and Out

tonttu ::

alese je izjavil:

Razen ce si ga prehiteval po desni in si v resnici bil ti hitrejsi, kot tisti avto na sliki na levi strani. :))
In se drugo vprasanje... v letu 2023 so fotoaparati digitalni in ne delajo z zamikom pol minute, niti policaji oz. redarji ne menjajo steklenih plosc v fotoaparatih, tako da najbrz ni sel ven iz slike. Ce ga pa ni na sliki, pa je hitrost tvoja. Ti radarji so vseeno narejeni tako, da se lih vsak bedak ne more uspesno pritoziti na taksne izgovore, kot jih isces ti.

c3p0 ::

Kjer je dvom v to kdo je prekoračil, se kazen ne izda.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radar (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14013436 (11375) FrRoSt
»

Obvestila o radarjih in dvoličnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19636740 (32828) Pithlit
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16237827 (32957) m0LN4r
»

Novi radarji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7513792 (11615) BlueRunner

Več podobnih tem