Forum » Omrežja in internet » Telekom optika in TV
Telekom optika in TV
borzon ::
Pozdravljeni,
Prosim Vas za informacijo oziroma pomoč pri mojem neznanju.
V stanovanjski hiši imamo 1 1Gb internetni priključek (trenutni ponudnik internetnih storitev je Telekom Slovenije preko optike), katerega glavni modem se nahaja v stanovanju 1. Med stanovanjem 1 in stanovanjem 2 je potegnjena zgolj 1 cev fi 16.
Sedaj smo, ko smo izdelali še stanovanje 2 bi radi, da bi imeli še v stanovanju 2 internet, 2x TV, mrežni tiskalnik, WIFI, 3x stacionarni računalnik itd.
Zanima me ali bi delovalo, če bi v stanovanju 2 vgradil samo en 8 portni gigabitni switch, ki bi bil povezan z glavnim Telekomovim modemom preko 1 FTP kabla (ker za več kablov v cevi ni prostora).
Torej ali bi delovala TV, iternet in vse oslalo, če bi bilo vezano na gigabitni switch in ne direktno na glavni Telokomov modem.
Hvala za pomoč
Prosim Vas za informacijo oziroma pomoč pri mojem neznanju.
V stanovanjski hiši imamo 1 1Gb internetni priključek (trenutni ponudnik internetnih storitev je Telekom Slovenije preko optike), katerega glavni modem se nahaja v stanovanju 1. Med stanovanjem 1 in stanovanjem 2 je potegnjena zgolj 1 cev fi 16.
Sedaj smo, ko smo izdelali še stanovanje 2 bi radi, da bi imeli še v stanovanju 2 internet, 2x TV, mrežni tiskalnik, WIFI, 3x stacionarni računalnik itd.
Zanima me ali bi delovalo, če bi v stanovanju 2 vgradil samo en 8 portni gigabitni switch, ki bi bil povezan z glavnim Telekomovim modemom preko 1 FTP kabla (ker za več kablov v cevi ni prostora).
Torej ali bi delovala TV, iternet in vse oslalo, če bi bilo vezano na gigabitni switch in ne direktno na glavni Telokomov modem.
Hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razdelitev kabla za internet in TVOddelek: Omrežja in internet | 5185 (1776) | geneticsunny |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27576 (8442) | fpopla87 |
» | Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9543 (6345) | next3steps |
» | Optični kabel od doze do modemaOddelek: Kaj kupiti | 11423 (10667) | klemenSLO |
» | optika T2 oprema in kabliOddelek: Pomoč in nasveti | 10646 (9708) | Senitel |