» »

D-Link Di614 in DWL900AP+ settingi ??

D-Link Di614 in DWL900AP+ settingi ??

Miran ::

Živjo!
S kolegi smo postavili WLAN z DWL 900AP+ kot klienti in DI614+ kot ADSL routerjem na internet. Zanima me kako v routerju konfigurirati WAN dostop? Na razpolago so štiri možnosti Static IP (vem da ne pride v poštev) Dynamic IP, PPPoE n še PPTP and BigPond Cable. Katera opcija je ustrezna za Siolov ADSL z dinamičnim dodeljevanjem IP in kako zadevo nastaviš?
Potem imam še en problem z hitrostjo povezave same. Link nam deluje na cca 400m vidne razdalje (roof to roof). Na strani routerja uporabljamo 5 dBi Omni directional anteno (360 stopinj sevalni kot) na strani klientov pa 13 dBi yagi antene, tako da bi stališča jakosti signala link moral delovati vsaj na 11Mb (22Mb max.). Dejansko so hitrosti prenosa mnogo nižje npr. 100 kb/s pri prenosu velike datoteke. Prenosna hitrost zelo niha med 50 in 100kb/s, pri tem maram omeniti, da imamo zelo dobre in stabilne pinge 2-4ms. Sumim da je napaka nekje v nastavitvah hitrosti prenosov, kjer imam vse nastavljeno na max. 1,2,5.5,11,22 Mb

TAKOLE NA ROUTERJU
Wireless Performance
These are the Wireless Performance features for the AP(Access Point) Portion.
Beacon interval (default:100)
DTIM interval : ( default:3)
Basic Rates : 1-2-5.5-11-22(Mbps)
TX Rates : 1-2-5.5-11-22(Mbps)
Preamble Type : Short Preamble
Authentication : Auto
SSID Broadcast : Enabled
Antenna transmit power: 100% 17dBm
4X Mode : Enabled

TALKOLE NA CLIENT AP
Beacon interval : (default:100)
RTS Threshold : (default:2432)
Fragmentation : (default:2346, )
DTIM interval : ( default:3)
Basic Rates : 1-2-5.5-11-22(Mbps)
TX Rates : 1-2-5.5-11-22(Mbps)
Preamble Type : Long Preamble
Authentication : Auto
SSID Broadcast : Enabled
Antenna transmit power: 100% 17dBm
Antenna Selection: Left Antenna

Če ima kdo kakšen trik pri nastavitvah D-Linkovih wireless LAN produktov naj prosim napiše. Vem da je tukaj na forumu kar nekaj uporabnikov, ki furajo net preko podobnih zadev pa bi bil zelo hvaležen za kakšen nasvet.
Overclock yourself !

pujsek_ ::

ojoj. ti ga pa strelas!!:D :D :D
seveda vam ne more delovat!!Ce pa mas vse na max, kolk mas si reko 400m?! daj na obeh masinah oddajno moč na 1-2-5.5-11Mbps sprejemno pa na 1-2Mbps!!!
Pa na obeh ce mas zunanjo anteno "Right antenna"! Zadeva more delovat ce mas kolk tolk dobre antene v tem primeru "okoli 200kb" ce ti prenos lepo laufa, daj obe masini na prenose 11-11Mbps sprejem in oddajo!! To pa 500kb!
22-22Mbps je mozno le ce so tocki cisto skupaj ali ce imas super zunanje antene! Ce se vseen nebos mel prenosa nad 300kb; se poigraj z Firewer; za AP900 je najboljsi na dolge razdalje 2.5 ver.

Jaz sem imel "2x DWL-900AP+" 800m pa kr dobre usmerjene antene " vec tukaj" pa sem imel povezavo bridga 650kb; zdaj z novim firewer 2.61 ali kolk ze je pa bi se bilo siguren vec!! Sam sem itak sel na 54MBps AP-ja pa mam na 800m 2MB:))

Zgorej si se omenil IP; Daj oba static ip; Dostopna tocka je ce nimas serverja Ruter, DSN pa je od siola IP! "pri adsl mislim da 193.189.160.11"

Miran ::

Hvala za replay. Saj sem pogruntal da max. settingi za hitrost niso najboljši. Samo a ne pomeni 1, 2, 5.5, 11Mb to da AP sam določi ustrezno hitrost glede na moč signala ? Preblar sem tudi da 900AP+ kot client ne dela v 4X modu, tako da moram tudi na Routerju izklopit 4X mode. Čudno se mi zdi to, da ko dam na right antena mi link pade oz. zgubi povezavo, ko pa dam na left ali diversity antena pa deluje OK. Imam pa fabrško yagi anteno in ne neke home made, tudi kabli so OK tako da to nebi smel biti vzrok. Da pa dela zadeva na 400m z interno anteno pa se mi ne zdi mogoče. Še zmeraj pa mi ni jasno kako moram nastavit router, da mi bo delal ADSL. A Siol omogoča PPPoE?

LP Miran
Overclock yourself !

EjTi ::

Ja probi PPPoE. Upišeš pa username/password, ki ti ga je dal SiOL.

pujsek_ ::

Aham, veš kaj, kot prvo sta ga zajebala, da sta kupla ruter, kaj so stacionar ruterji tako dragi:'( , wlan ruterji so samo za zadevo po hisi oz. za client karte na ful blizu! Aham, to imas tako oba 22mbit, najboljsi firewer za AP900+ je 2.5 ni 4x mode! oddaja na 2xmode 19dBi, pol pa se na ruterji daj zadnji 2x mod firewer gor! AP-ji so dost boljsi od ruterjet! ne vem zakaj vsi ruter kupjo :) saj jaz sem na zacetki lani tut v temo bincno sem si kar 2x ruter prvoso :) v trgovini je reko k pojma ni mel jaja, to najboljs je switch pa se ap ma vgrajen! To se sploh poveze nene, pa sem potem dva AP-ja vzel nazaj! :D

Ves kaj je pa drugo, antene! Pravis kuplene antene imam to more delat! Doma narejene antene 3x bojs delajo! Jaz sem testiral d-linkove omni, iskra yagi, trial... vse je taki srot!! pa puno nekih N-tip konektorckov rabis, tako da potem itak v spojih 3/4 signala zgubis! Najboljse so take antene k je sam antena zlotana na kabel, pa en konektor, mas lahk 2x slabs kabel pa 2x slabso anteno po moci " npr to !!!", pa se vedno boljs pici ka kaka draga tovarniska!

Kaj tisto yagico 13 od iskra-antene mas ojoj! Kaj v dezju mas sploh povezavo??>:D
Tista je meni dala vetra hehe!
Glej neta nimas zato ker nimas dsn-jev nastavljenih, pa na lan karti tudi! Mas vse nastavljeno! Drugo pa da je presibak signal...
Te nastavitve Dynamic IP, PPPoE n še PPTP spoh ne pridejo v postev, sam stac IP!!! ajt

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213536 (6275) AC_DC
»

Brezžični ruter - doseg?

Oddelek: Omrežja in internet
92516 (2296) pivmik
»

Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
588473 (6297) pujsek_
»

wireless LAN (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734750 (3503) pujsek_
»

Wireless 2.4GHz preko hribčka ali ovire!!

Oddelek: Omrežja in internet
81789 (1594) pujsek_

Več podobnih tem