» »

Problem z dial-up modemom - ne poveže, računalnik začne "trokirati"

Problem z dial-up modemom - ne poveže, računalnik začne "trokirati"

Damjan Jagar ::

V "popravilo" sem dobil sestričnin računalnik z Win98 SE SLO in dial-up modemom. Modem je do prejšnjega tedna deloval normalno, prav tako ni priklopljala novih naprav. Sistem deluje normalno tako da krivec verjetno ni le-ta. Ko se hoče povezati (neuspešno seveda) se računalnik začne počasi odzivati - miška se premika v presledkih in ne tekoče, operacije so zelooooo dolgotrajne.

Modem sem odstranil z seznama naprav ga prestavil na drug slot - isto. Od prijatelja sem dobil (preverjeno) delujoč modem in poizkusil z njim - isto. Kaj naj zdaj preverim/spremenim?
http://jagar.si

su37 ::

V biosu poskusi spremenit tvojo nastavitev glede konfiguracije pci komponent AUTO DETECTION PCI or MANUAL SETTINGS PCI, karkoli že imaš daj spremeni v drugo, morda se bo kaj spremenilo, ker bo računalnik nastavitve mal "premuval" meni je ta fora rešila marsikatero težavo z zaznavanjem oziroma delovanjem komponent. Pa še to, da nimaš slučajno vklopljen "wait for dial tone" potem seveda ne bo nič s klicanjem v omrežje,to izklopi (lastnosti modema).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu problem z mrežno 3com 3c509

Oddelek: Operacijski sistemi
192297 (2047) krofko
»

Klicne nastavitve za fax modem

Oddelek: Omrežja in internet
121895 (1799) Duhec
»

Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )

1089746 (7197) kriko1
»

Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
736870 (4669) Duke Nukem
»

Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )

947440 (5823) Azrael

Več podobnih tem