Forum » Pomoč in nasveti » Problem z dial-up modemom - ne poveže, računalnik začne "trokirati"
Problem z dial-up modemom - ne poveže, računalnik začne "trokirati"
Damjan Jagar ::
V "popravilo" sem dobil sestričnin računalnik z Win98 SE SLO in dial-up modemom. Modem je do prejšnjega tedna deloval normalno, prav tako ni priklopljala novih naprav. Sistem deluje normalno tako da krivec verjetno ni le-ta. Ko se hoče povezati (neuspešno seveda) se računalnik začne počasi odzivati - miška se premika v presledkih in ne tekoče, operacije so zelooooo dolgotrajne.
Modem sem odstranil z seznama naprav ga prestavil na drug slot - isto. Od prijatelja sem dobil (preverjeno) delujoč modem in poizkusil z njim - isto. Kaj naj zdaj preverim/spremenim?
Modem sem odstranil z seznama naprav ga prestavil na drug slot - isto. Od prijatelja sem dobil (preverjeno) delujoč modem in poizkusil z njim - isto. Kaj naj zdaj preverim/spremenim?
http://jagar.si
su37 ::
V biosu poskusi spremenit tvojo nastavitev glede konfiguracije pci komponent AUTO DETECTION PCI or MANUAL SETTINGS PCI, karkoli že imaš daj spremeni v drugo, morda se bo kaj spremenilo, ker bo računalnik nastavitve mal "premuval" meni je ta fora rešila marsikatero težavo z zaznavanjem oziroma delovanjem komponent. Pa še to, da nimaš slučajno vklopljen "wait for dial tone" potem seveda ne bo nič s klicanjem v omrežje,to izklopi (lastnosti modema).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu problem z mrežno 3com 3c509Oddelek: Operacijski sistemi | 2297 (2047) | krofko |
» | Klicne nastavitve za fax modemOddelek: Omrežja in internet | 1895 (1799) | Duhec |
» | Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9746 (7197) | kriko1 |
» | Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6870 (4669) | Duke Nukem |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7440 (5823) | Azrael |