» »

Klicne nastavitve za fax modem

Klicne nastavitve za fax modem

mojal ::

Pred kratkim sem kupila fax modem 56K pci. Nameščenega imam na računalniku, programska oprema z gonilniki tudi. Računalnik mi zazna modem, vendar pa ne morem pošiljati faxov. Kolega mi je rekel, da bi morala nastaviti klicne nastavitve oz. klicno kartico. Do interneta dostopam preko kabelskega interneta. Kaj moram vse nastaviti, da bom lahko pošiljala faxe?

#000000 ::

Mislim da ima kolega v mislih, da si narediš še eno povezavo na internet in sicer klicno. Greš, Start/ nastavitve / nadzorna plošča / omrežne povezave / (levo zgoraj klik na ustvri novo povezavo)/ potem pač izbereš da hočeš vzpostaviti povezavo z internetom / povezavo želim vzpostaviti ročno / vzpostavljanje povezave z uporabo klicnega modema / dalje so samo še številke in gesla.

Zdej fino je ko ne uporabljaš Fax-a da izkopiš modem, ali pa se zasiguraš da nimaš nikoli nobenega spywara oz. dialer-ja, ker zna ta reč klicat preh isdn ali navadne linije hotline na bahame, in potem dobiš račun da te kap. LP

mojal ::

Pismo...še vedno mi ne gre pošiljat faxa...pa sem naredila tako kot si napisal.Nameščen imam program FAX TALK COMMUNICATOR SE, ki je bil na Cd-ju katerega sem dobila modem.

#000000 ::

Ja tacajt ko pošiljaš mora biti mašina povezana prek dial-upa se pravi da moraš imet za ta dial up nek račun odprt nekje, recimo mislm da ima volja.net klicni dostop še vedno brez naročnine, poglej tja. In tam dobiš številko ki gre nekako takole 08883..... naprej žal ne vem.

Mal sem zaj. ker tega nisem omenil že prej :D LP

Gapi ::

Fantje te pošiljajo za vsako ceno na internet ti bi pa rada pošljakla fakse. Za fax poslat ne rabiš inet povezave. Verjetno je problem pri nastavitvah za modem. Poglej mal okol in išči ključno besedo dial tone. Ker naše centrale tega nimajo modem čaka na ta tone mu moraš povedat da on naj ne čaka na tone ampak da kliče na slepo.

#000000: ti pa prosim ne pošiljat punčke na internet če bi ona rada pošiljala faxe. Ker za fax ne smeš met zasedene linije ampak modem za vsak fax kliče posebej. Te pa lahko edino pohvalim da si namignil na nevarnosti ki prežijo na dial-up uporabnike. To so takoimenovani
dialerji ki kličejo na vse mogoče številke v tujini .

naj nekdo prevede ta dial tone v slovenščino kl jest ta trenutek ne vem kaj piše v slovenskih windowsih.

Drgač pa faxe lahko pošiljaš tako kot bi hotla kej naprintat samo da ne izbereš tiskalnika za izhodno enoto ampak fax program oz. gonilnik ki emulira tiskalnik in tako pošlje vsebino preko faxa.

No jest upam da sm bil izdaten pri informacijah. Če pa še kej potrebuješ pa veš kje dobiš strokovnjake

Eden boljših softwaretov za pošiljat faxe je bil nekoč winfax ki ga zdej dela symantec.

Uf sm se razpisal :))

#000000 ::

Ja sorry. :'(

Zdele mi je šele kapnl (je že dolgo odkar nimam več dial-up in ne faxa prek mašine. Bom pa za foro probu dans samo da najdem škatlo od modema in CD.

No se res oproščam za zavajanje. :D LP

mojal ::

Gapi...hvala za pomoč...pa NISEM NOBENA PUNČKA...tudi jaz nikomur ne govorim starec...:P
Ampak, še vedno nisem rešila te težave.8-O


Še enkrat: vgrajen imam modem (56 KBPS V.92 intel software modem), naložen program iz priloženega CD-ja (Fax talk communicator). Ampak dalje si ne znam nastaviti...Ko želim poslati faks, se mi pa zatakne vse skupaj.

Kaj moram nastaviti?:O

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: mojal ()

Gapi ::

moja| : Dolgo je že tega kar sem jaz pošiljal faxe. No obeta se mi da jih bom lahko ponovno.
V nadzorni plošči med nastavitvami za modem poglej če maš odklukano Wait for dial tone ali po slovensko čakaj na znak centrale al nek podobnga. Skratka tuikaj klukce ne sme bit. To najdeš če klikneš na modem in daš Properties (lastnosti v slovenščini) in odpreš zavihek modem. čisto spodaj maš to opcijo. Če to ne deluje moraš pa v programu popravt init strig oz. incializacijski string (slovenskega prevoda za string ne poznam ) . nekje v stringu mora pisat X3 kar pomeni kliči na slepo. To je najbolj pogosta napaka ki greni življenje.

Da pa jest nebom spet razlagal v prazno mi pa ti raje napiši kako napako ti program vrže vn. Pa bomo potem poskušal urgerat.

Pa opravičujem se za punčko. Štejem 32 pomladi.

mojal ::

No Gapi, nisi dost starejši od mene (samo 2 leti). Ampak kljub vsem tvojim napotkom, mi v tem glupem Fax talk communicatorju ne gre pošiljat presnetega faxa. Ali bom modem nesla nazaj in se odločila za nakup fax naprave ali bom pa izgubila živce.

;((

Gapi ::

moja| : Žal tega programa ne poznam tako da vse moje resurse sem že izčrpal. Kaj ko bi povprašala pri kakem svojem lokalnem guruju za nasvet. Je pa tko da so sedaj te multifunkcijske naprave že kar pocen ratale.

OChack ::

ja ej možn je da mora bit na net konektana, ker pač to čist softwearska zadeva, je uprašanje kko je z temi novimi centralami, če ni fax že umru davna leta nazaj
Int€l inside, IDIOT Outside

blue ::

Vrži tiste fax driverje dol :)
Pomoje je tvoj prijatelj mislil tole : http://www.xtra.co.nz/help/0,,4155-1919...

Tukaj imaš navodila kako poštimaš fax program, ki je že vgrajen v WinXp

http://www.microsoft.com/windowsxp/usin...

Duhec ::

@mojal, pa imaš v fax modem vtaknjen kakšen dratek ? Ali po domače, imaš priklopljeno linijo paralelno z navadnim telefonom ?
Imaš doma kako tel. centralo ali je telefon direkt na liniji ? Če, potem moraš upoštevat še dodatno številko za izhod itd. Ne mešaj faksiranja, ki poteka po navadni telefonski liniji s kabelskim ali adsl internetom.
Kateri operacijski sistem sploh imaš na računalniku ? Če imaš XPje potem moraš dodatno inštalirat fax servisne funkcije preko 'Dodaj/Odstrani Windows programe' v nadzorni plošči. Za Win98 si malo preberi še tukaj.
Malo več nam še povej.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev domačega omrežja in sharing printerja in faxa

Oddelek: Pomoč in nasveti
101182 (1025) serafin
»

Program za telefax

Oddelek: Programska oprema
7865 (788) Karen
»

širokopasovni net (T2 -10/10) in dial-up težava

Oddelek: Omrežja in internet
182026 (1550) globoko grlo
»

modem se poveže, internet ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
131160 (997) rimljan
»

Problemi pri dobivanju Fax-a

Oddelek: Pomoč in nasveti
101296 (1199) Catcher

Več podobnih tem