Forum » Loža » Kje kupiti epson perfection v600
Kje kupiti epson perfection v600
Laki_lai k ::
Mi lahko kdo pomaga in mogoče ve če se še kje da kupit nov skener epson perfection v600? Rabim ga za skeniranje fotografij in negativov.Vem da obstaja novejši v850 a mi je predrag. Pregledal sem vse Slovenske spletne trgovine (vsaj te ki jih jaz poznam) in nikjer ga vec ni za dobit. Ve mogoče kje bi se ga dalo dobit lahko je tudi tujina čeprav preferiram slovenijo zaradi garancije.
Hvala
Lp
Hvala
Lp
https://www.amazon.co.uk/dp/B002TAA3MY?...
Hvala ti za povezavo. Mi pa lih ne diši iz Uk naročat ker mi potem tu še davek nabijejo in carinske stroške.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki_lai k ()
borutz ::
https://www.misol.si/opticni-citalnik-e...
seveda preveri ali je res na zalogi oz. ce je se dobavljiv
https://www.misol.si/opticni-citalnik-e...
Hvala
https://geizhals.eu/epson-perfection-v6...
Hvala
no comment je izjavil:
Rabiš za skeniranje negativov srednjega ali malega formata?
Mali format
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki_lai k ()
no comment ::
Laki_lai k je izjavil:
Mali format
Naj te proizvajalčeve specifikacije pri ploskih skenerjih ne zavedejo. Epson V600 ima realne resolucije okrog 1.500dpi.
Cr00k ::
Ja, teli skenerji niso nekaj baš... je boljši rezultat digitalizacije z makro objektivom in kvalitetno lučjo.
Ne rabim nekega super duper skenerja ker bom poskeniral le nekaj fotografij in negativov. Do sedaj sem uporabljal hp photosmart c4580 za skeniranje fotografij in zame bo ta epson dobra nadgradnja.
Pri skeniranju fotografij bo verjetno razlika majhna. Za hec sem naredil sken na nekem Epson kombo printer/skenerju, Epsonu 4990 (nekje v rangu V600) in enem dobrem skenerju.
Opaziš razliko? Kateri je najboljši sken?
Pri negativih in diasih se razlika bolj pozna, ker potrebuješ višjo resolucijo, dinamični razpon... Na žalost namenski skenerji izpred 20 let, ki so jih ljudje že zmetali v smeti, še vedno delajo kroge okrog večine ploskih skenerjev.
Pri negativih in diasih se razlika bolj pozna, ker potrebuješ višjo resolucijo, dinamični razpon... Na žalost namenski skenerji izpred 20 let, ki so jih ljudje že zmetali v smeti, še vedno delajo kroge okrog večine ploskih skenerjev.
no comment je izjavil:
Pri skeniranju fotografij bo verjetno razlika majhna. Za hec sem naredil sken na nekem Epson kombo printer/skenerju, Epsonu 4990 (nekje v rangu V600) in enem dobrem skenerju.
Pri ta zadnji je najkvalitetnejši sken na oko ker je že v defaultu odstranilo prah.Je pa dejstvo da so tu vse tri dokaj kvalitetno preskenirane dočim moj hp photosmart je pričel delat slabe skene ker mi delaneke črte ki so res da vidne pri zumiranju pa vseeno tega nebi smelo bit.
Prah je bil na tretji odstranjen ročno.
Avtomatsko odstranjevanje praha in prask je pri fotografijah bolj tako tako...
Primer:
prašna,
popravljena z ICE (skener mora imeti hw podporo za ICE),
popravljena z Epsonovim "Dust Removal" (100% sw),
čista (fotografija in skener obrisana kolikor je pač v normalno prašnem okolju mogoče).
Avtomatsko odstranjevanje praha in prask je pri fotografijah bolj tako tako...
Primer:
prašna,
popravljena z ICE (skener mora imeti hw podporo za ICE),
popravljena z Epsonovim "Dust Removal" (100% sw),
čista (fotografija in skener obrisana kolikor je pač v normalno prašnem okolju mogoče).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Sodišče odločilo: Rusi krivi sestrelitve MH17Oddelek: Loža | 3142 (2475) | MrStein |
» | Podatki skenerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1003 (615) | V-i-p |
» | Pomanjkanje skenerjev?Oddelek: Kaj kupiti | 2422 (1452) | Tody |
» | Razlika v kvaliteti skena slikOddelek: Zvok in slika | 1066 (724) | mulc007 |
» | Razlika v kvaliteti skeniranjaOddelek: Zvok in slika | 886 (639) | mulc007 |